Giorgiová odvrátila v Palermu mečboly a je v semifinále

8. 8. 2020, 08:16
Aktuality 9
Nejlepší italská tenistka Camila Giorgiová zachránila v Palermu čest domácích hráček a jako jediná z nich prošla mezi nejlepší čtyři. V duelu s Ukrajinkou Jastremskou byla přitom blízko vyřazení, ve druhém setu ale odvrátila dva mečboly a vydřela výhru 4-6 7-6 a 6-3.
Profily hráčů
Camila Giorgiová (WTA/j48tennis.net)

Camila Giorgiová musela už v souboji se Slovinkou Juvanovou otáčet zápas, ale v utkání se sedmou nasazenou Dajanou Jastremskou musela o vítězství bojovat téměř tři hodiny. Zápas začal lépe pro turnajovou sedmičku z Ukrajiny, která hned v úvodu sebrala soupeřce servis. Giorgiová si ho sice vzala zpátky, ale v sedmé hře znovu neudržela podání a ztrátu už nedohnala.

Po výměně brejků v úvodu dalšího setu se Jastremská dostala do vedení znovu v sedmém gamu a po esu za stavu 5-4 měla první šanci ukončit zápas. Giorgiová ale nebezpečí odvrátila, poté ještě jednou a vzápětí srovnala na 5-5. V tie-breaku potom soupeřce rychle odskočila a poslala  zápas do třetího setu.

I v něm mohla jít Jastremská jako první do vedení, za stavu 3-2 ale neproměnila dva brejkboly a zbytek zápasu už patřil domácí tenistce. Italka získala čtyři hry v řadě a téměř v půl druhé v noci se mohla radovat z postupu do semifinále.

"Musela jsem začít správně riskovat. Povedlo se mi to při jejích mečbolech a potom jsem začala hrát agresivněji. Víc jsem se tlačila dopředu a zkoušela diktovat hru," řekla po utkání Giorgiová, která nyní ve vzájemných zápasech s Ukrajinkou vede 2-1.

Vítězka dvou turnajů WTA je jedinou Italkou, jež ve čtvrtfinále turnaje v Palermu uspěla. Její příští soupeřka Fiona Ferrová vyřadila domácí veteránku Saru Erraniovou v utkání, ve kterém jí její soupeřka kladla odpor jen v úvodním setu. Někdejší světová pětka Erraniová se rychle dostala do vedení, a když Ferrová srovnala, znovu jí dokázala prolomit servis. Od stavu 4-3 už ale Erraniová uhrála jediný game a s turnajem se rozloučila porážkou 4-6 1-6.

"Snažila jsem se hrát trpělivěji, protože na začátku jsem možná zbytečně moc spěchala," řekla Francouzka po svém vítězství nad soupeřkou, která v Palermu uspěla v letech 2008 a 2012.

Ve dvou setech uspěla i turnajová jednička Petra Martičová, jejíž duel s Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou rozhodly tie-breaky. V úvodní sadě přitom 119. hráčka světa podávala na zisk setu, Martičová ale srovnala, za stavu 6-5 si vypracovala první setbol a ve zkrácené hře set dotáhla do vítězného konce. Ve druhé sadě si Chorvatka zkomplikovala postup, když za stavu 5-4 neproměnila tři mečboly. Po následující výměně brejků ale znovu uspěla ve zkrácené hře a podruhé v letošní sezoně si zahraje o finále.

Poprvé se jí to podařilo v únoru v Dubaji, kde ve čtvrtfinále porazila Anett Kontaveitovou. Stejná soupeřka ji nyní čeká v Palermu, kde Estonka vyřadila domácí Elisabettu Cocciarettovou ve třech setech.

 

Výsledky - Palermo (antuka, dotace 163.103 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martičová (1-Chorv.) - Sasnovičová (Běl.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3)
Kontaveitová (4-Est.) - Cocciarettová (It.) 6:1, 4:6, 6:1
Ferrová (Fr.) - Erraniová (It.) 6:4, 6:1
Giorgiová (It.) - Jastremská (7-Ukr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3

Komentáře

9
Přidat komentář
Hector21
vypadá to na finále Kontaveit - Giorgi a obě hrajou perfektně...
Reagovat
Hector21
a když vidím tam ty diváky a já tu smrdím u PC, tak bych do toho kopnul...smile
Reagovat
smazaný uživatel
To maju troska nedomyslene ze hracka dohra o 2 v noci,kym si da vsetko doporiadku je aj 4-5 rano a poobede uz ma hrat dalsi zapas. Dneska bez sance Giorgi,dva tazke zapasy za sebou do rana a dnes ma hrat o 6-7 hodin skor
Reagovat
sojka1
moc pekne od Prdelky! Musim se na ni zpetne podivat... jak zacala spravne riskovat a hrat agresivneji, to vyjadreni me opravdu pobavilo, vzdycky prece hraje tak ustrasene a utaple... :-))
Reagovat
blixa
No, hrála možná o chloupeček opatrněji, ale pak už to byla jasná sebevražedná mise ... smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, dobrá práce od Giorgismile Usměje se ta Dajana někdysmile? Spíš vždycky vraždí pohledem. Třeba je jiná mimo kurt...
Reagovat
tommr
s Giorgi si v tomhle ohledu nemají co vyčítat ...
Reagovat
blixa
Náhodou, prdelka se na půl vteřiny usmála, když šla po zápase z kurtu ! smile
Reagovat
FulnekUltras
o to větší je to rajc, ne ? smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist