Jarry se po dopingovém trestu na okruh ATP vrátil vítězně

23. 2. 2021, 09:31
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Nicolásovi Jarrymu loni v listopadu vypršel 11měsíční dopingový trest, ale teprve až v tomto týdnu se bývalý 38. hráč světa znovu objevil na hlavním okruhu. Pětadvacetiletý Chilan dostal šanci v argentinské Córdobě, kde startuje díky divoké kartě. A návrat na největší turnaje to byl úspěšný, v prvním kole po téměř tříhodinovém boji vyřadil Jaumeho Munara.
Profily hráčů
Nicolás Jarry

Nicolás Jarry neprošel dopingovou kontrolou předloni po utkání s Argentinou na finálovém turnaji Davisova poháru. Chilský tenista odevzdal vzorek se dvěma zakázanými látkami, steroidem stanozololem a ligandrolem, který má podobné vlastnosti. Popřel, že se snažil úmyslně zlepšit svou výkonnost a pozitivní test dával za vinu kontaminovaným doplňkům stravy z Brazílie. Mezinárodní tenisová federace (ITF) jeho vysvětlení přijala a 25letý rodák ze Santiaga dostal "jen" 11měsíční zákaz činnosti.

V současnosti mu v žebříčku ATP patří až 1165. příčka, a proto se na přelomu listopadu a prosince do akce vrátil na nižším okruhu, kde prohrál všechny tři zápasy. Mnohem lépe si vede v průběhu letošní sezony, do které vstoupil teprve před týdnem na domácím challengeru, ve druhém kole prohrál s pozdějším finalistou Franciscem Cerundolem.

V tomto týdnu se Jarry díky divoké kartě vrací na hlavním okruh. Na antuce v argentinské Córdobě nedovolil favorizovanému Jaumemu Munarovi zápas dopodávat, v rozhodující sadě zlikvidoval další manko brejku a španělského tenistu po dvou hodinách a 43 minutách přetlačil 5-7 7-6(5) 6-4.

O své první čtvrtfinále od července 2019, kdy na antuce v Bastadu získal svůj jediný dosavadní titul na ATP, bude bojovat s nasazenou dvojkou Benoitem Pairem. S trápícím se Francouzem prohrál všechny tři předchozí souboje.

Největší hvězdou letošního ročníku Cordoba Open je světová devítka Diego Schwartzman. Nejlepší domácí hráč a loňský finalista má na úvod volno a jeho prvním soupeřem bude Hugo Dellien, nebo Marco Cecchinato.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 356.035 dolarů
úterní výsledky (23. 2. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jarry (Chile) - Munar (Šp.) 5-7 7-6(5) 6-4
Kovalík (SR) - Galán (Kol.) 6-2 1-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist