Lehečka v Miami skončil ve 3. kole na Chačanovovi

27. 3. 2023, 18:52
Aktuality 6
ATP MIAMI - Jiří Lehečka při své premiéře ve třetím kole turnaje Masters 1000 nestačil na Karena Chačanova. Český mladík v Miami podlehl světové šestnáctce 2-6 4-6.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka si v lednu na Australian Open připsal první výhry na grandslamovém turnaji a nakonec v Melbourne prohrál až ve čtvrtfinále. A tento měsíc zaznamenal i první vítězství na turnajích Masters 1000.

V Indian Wells jednu, v Miami dvě. Na Floridě po dvousetových výhrách nad argentinském antukářem Federicem Coriou a Italem Lorenzem Musettim, s nimiž ani jednou nepřišel o podání, skončil ve 3. kole na raketě Karena Chačanova.

21letý rodák z Mladé Boleslavi se v prvním vzájemném duelu proti o pět let staršímu soupeři neprosadil. Ve druhé sadě za stavu 2-1 se dostal k jedinému brejkbolu, ale nevyužil ho. Sám soupeři nabídl devět šancí na brejk, třikrát o servis přišel a prohrál snadno 2-6 4-6.

44. hráč světa Lehečka, který minulý týden neuspěl v prvním kole challengeru ve Phoenixu proti Australanu Thanasimu Kokkinakisovi, si ve 24. utkání sezony připsal 8. porážku. Letos už posedmé prohrál se současným, či bývalým hráčem Top 10.

Nyní se Lehečka vrátí do Evropy, kde by měl od 9. dubna na Masters 1000 v Monte Carlu odstartovat antukové jaro.


Chačanov se v osmifinále utká v odvetě za semifinále letošního Australian Open se Stefanosem Tsitsipasem. Druhý nasazený Řek vstoupil do turnaje až ve třetím kole proti Cristianu Garínovi, který naopak včetně kvalifikace nastoupil již k pátému utkání. Tsitsipas roli favorita proti Chilanovi potvrdil, ale zvítězil až po více než dvou hodinách boje 6-3 4-6 6-4.



Francisco Cerúndolo v Miami nečekaně pokračuje na cestě za obhajobou loňského senzačního semifinále. 24letý Argentinec dnes v utkání třetího kola zaskočil světovou šestku Félixe Augera-Aliassimea, kterého porazil 6-2 7-5 a oplatil mu letošní porážky z Melbourne a Indian Wells.

Zatímco Kanaďan neprodlouží sérii šesti akcí Masters, na nichž nechyběl ve čtvrtfinále, Cerúndolo bude o místo mezi osmičkou nejlepších bojovat proti  Lorenzu Sonegovi
(h2h 0-0). Italský tenista porazil 6-3 6-4 domácí světovou čtrnáctku Francese Tiafoea, poprvé od loňského triumfu v Métách vyhrál tři zápasy po sobě a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum na hardových turnajích Masters 1000.


Quentin Halys na Floridě při premiéře ve třetím kole turnaje Masters zdolal 7-6 6-3 domácího Mackenzieho McDonalda, navázal na první skalp hráče Top 20 (Alexe de Minaura) a prodral se do osmifinále. V něm 26letý Francouz vyzve Daniila Medveděva, jenž postoupil bez boje přes Slováka Alexe Molčana.

Adrian Mannarino zdolal 7-6 7-6 předloňského šampiona Huberta Hurkacze z Polska, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2 a připsal si teprve 8. skalp hráče Top 10. O vyrovnání svého maxima na turnajích Masters 1000 z Montréalu 2017 si 34letý Francouz zahraje s domácím Christopherem Eubanksem (h2h 0-0).

26letý Američan Eubanks při premiéře ve třetím kole turnaje Masters porazil po odvrácení čtyř setbolů v řadě 6-3 7-6 Francouze Grégoirea Barréreho a po postupu do osmifinále se dozvěděl, že se poprvé v kariéře posune do Top 100 světového žebříčku.



• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
pondělní výsledky (27. 03. 2023)
• Dvouhra - 3. kolo •
Chačanov (14-Rus.) - Lehečka (ČR) 6-2 6-4
Tsitsipas (2-Řec.) - Garín (Chile) 6-3 4-6 6-4
Medveděv (4-Rus.) - Molčan (SR) bez boje
F. Cerúndolo (25-Arg.) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 6-2 7-5
Mannarino (Fr.) - Hurkacz (8-Pol.) 7-6(5) 7-6(0)
Sonego (It.) - Tiafoe (12-USA) 6-3 6-4
Eubanks (USA) - Barrere (Fr.) 6-3 7-6(7)
Halys (Fr.) - McDonald (USA) 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
makro99
Pedro Cachin, 63. hráč světa dnes připsal 2. výhru v sezóně. Na challengeru ve španělsku udolal 974. světa - wow!
Reagovat
Pe3k
Dnes to byl bídný výkon smile
Reagovat
Tennis_Lover
Na tyhle soupeře prostě zatím nemá.
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stane se, ale je v Jirkově zájmu, aby se mu to stávalo méně a méně až výjimečně.
Kača je mu v tomhle podobný. Dneska dokázal ve dvou klepnout Cypa, jindy ale vyletí po hloupém zkratu, ani neví jak... Vyřazením Cypa mi samozřejmě udělal radostsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist