Los čtyřher na Australian Open: Do hry zasáhne deset českých deblistek v čele se Strýcovou

19. 1. 2020, 13:51
Aktuality 8
V Melbourne byly rozlosovány také turnaje ve čtyřhře. V ženském pavouku Australian Open je celkem deset českých deblistek včetně Barbory Strýcové, která tvoří nejvýše nasazený pár s Tchaj-wankou Su-Wei Hsieh. Mezi muži je jediným želízkem v ohni Roman Jebavý.

Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh loni vyhrály čtyři turnaje včetně Wimbledonu. Minulý týden se jim povedla generálka v Brisbane, kde ve čtyřech zápasech ztratily jediný set a získaly šestý společný titul.

Na Australian Open se třiatřicetiletá Strýcová s tři měsíce starší Tchajwankou představí poprvé jako pár. V prvním kole je vyzve jiná česká tenistka Marie Bouzková se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou, které si v pátek zahrály semifinále v Hobartu.

Jedinou čistě českou dvojicí na letošním Australian Open jsou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, která jsou nasazenými čtyřkami. Grandslamové šampionky z Roland Garros 2018 a Wimbledonu 2018, které minulý týden slavily triumf v Shenzhenu, vykročí za obhajobou čtvrtfinále proti německému tandemu Anna-Lena Friedsamová a Laura Siegemundová.

44letá česká veteránka Květa Peschkeová vstoupila do sezony novou spoluprácí s nizozemskou deblovou specialistkou Demi Schuursovou. V Melbourne jsou nasazenými osmičkami na úvod budou čelit mladým soupeřkám Fanny Stollarové z Maďarska a Ukrajince Dajaně Jastremské.

Nasazenými jedenáctkami jsou dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře žen Lucie Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou. Zkušené deblistky, které loni triumfovaly v Cincinnati a ne podniku ITF v Dubaji, odstartují proti Japonkám Nao Hibinové a Makotě Ninomijaové.

Markéta Vondroušová se představí společně s Američankou Cici Bellisovou, s níž se před třemi lety dostala do čtvrtfinále Wimbledonu. Obě dvacetileté tenistky vracející se po dlouhé pauze, během níž podstoupily operaci, vyzvou nasazené trojky a vítězky loňského US Open Elise Mertensovou z Belgie a Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

LOS DVOUHER
Los Australiran Open:
České tenistky čeká
těžký boj hned od úvodu

Renata Voráčová bude hrát poprvé po boku Američanky Bernardy Peraové, Karolína Muchová se postaví na kurt stejně jako loni v New Yorku společně se Švýcarkou Jil Teichmanovou a Kristýna Plíšková vytvořila pár s Rumunkou Irinou Beguovou.

Pouze Peschkeová, Hradecká a Voráčová v Melbourne startují jen ve čtyřhře. Zbylých sedm Češek má v programu Australian Open i dvouhru.

Loňské šampionky Samantha Stosurová a Shuai Peng letos změnily partnerky. Australanka je přihlášena s krajankou Ellen Perezovou, Shuai Zhang vytvořila čínské duo s Shuai Peng.

Čest českých mužů zachraňuje Jebavý
Ve čtyřhře mužů se představí pouze Roman Jebavý, který je na letošním Australian Open jediným českým tenistou v hlavních soutěžích. Třicetiletý Jebavý se představí po boku o sedm let staršího Slováka Igora Zelenaye, v prvním kole vyzvou šestnáctou nasazenou dvojici Austin Krajicek a Franco Škugor.

Titul v mužské čtyřhře budou obhajovat z pozice nasazených jedniček Francouzi Pierre-Hugues Herbert s Nicolasem Mahutem.

• LOS AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
• Češky v 1. kole čtyřhry •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj.) - Bouzková/Zidanšeková (ČR/Slovin.)
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Friedsamová/Siegemundová (Něm.)
Peschkeová/Schuursová (8-ČR/Niz.) - Stolarová/Jastremská (Maď./Ukr.)
Hradecká/Klepačová (11-ČR/Slovin.) - Hibinová/Ninomijaová (Jap.)
Bellisová/Vondroušová (USA/ČR) - Mertensová/Sabalenková (3-Belg./Běl.)
Voráčová/Peraová (ČR/USA) - Kingová/McHaleová (USA)
Beguová/Kr. Plíšková (Rum./ČR) - Krawczyková/Pegulaová (USA)
Muchová/Teichmannová (ČR/Švýc.) - Gauffová/McNallyová (USA)
| los čtyřhry žen |
• Češi v 1. kolo čtyřhry •
Jebavý/Zelenay (ČR/SR) - Krajicek/Škugor (16-USA/Chorv.)
| los čtyřhry mužů |
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
EllNino
Petra - Katka - měla by to být ideálně snadná práce pro Petru, ale víme, jak to vypadalo loni v Dubaji ... Katka měla špatné výsledky a následně s Petrou hrála velice dobře ... momentálně je to podobné ... taky bude záležet na počasí, ale to už uvidíme až přímo na kurtu... tipuju Petru ve dvou

Naomi - Maruška - asi těžký kalibr pro Marušku, jedině, že by se Naomi vystřílela v 1. kole, ale podle mě si to pohlídá bez ztráty setu

Bára S. - Sorana - Sorana nenastoupila v Hobartu, zřejmě nějaé drobnější zranění, Bára začala rok celkem solidně v deblu, singl tak nějak podle jejích možností, ale na Soranu by to stačit mohlo, tři setu pro Báru

Bára K. - Kaia - Nevím, s čím Kaia přijde, je to hlavně o ní, ale pokud ji dokázala přehrát Maruška, tak ji může přehrát i Bára, tím nechci snižovat Marušku, jen si myslím, že Kaia není v takové formě jako třeba loni touhle dobou, kdy trápila Simonu ... navíc se odhlásila z turnaje minulý týden, takže zdravotně asi taky nic moc .... tipnu Báru ve třech, ale může to dopadnout jakkoli (beru v potaz to, že Bára má celkem formu, prolétla kvalifikací a porazila poměrně slušné hráčky)

Hodně štěstí :)
Reagovat
misa
Jedině kdyby Osaka snědla zkažené suši :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to zkazene susi sni Plechovka
Reagovat
FulnekUltras
a k tomu shnilé kaleráby, dvojka v éře hajzlbáby
Reagovat
tommr
škoda, že naše největší naděje na titul (Hsieh/Strýcová a Krejčíková/Siniaková - jsou v jedný polovině) a není tudíž šance na český finále. Pokud na sebe v semifinále narazí tak budu mít velký dilema komu fandit. Žádná z našich dalších deblistek nemá v současnosti potřebnou výkonnost na to, aby se výrazněji prosadily ...
Zajímavostí je, že se na debla daly dohromady kamarádky Vondroušová s Bellisovou a Muchová s Teichmannovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kurna, ja se uz tak tesim! Hned první den Osaka vs Marie a dalsi skvele zapasy. UZ AT TO ZACNE!!!!
Reagovat
misa
Los AO si s ní pohrál neuvěřitelným způsobem :( Asi návrat do rovnováhy po loňské trojí účasti v singlových turnajích jako LL.
Reagovat
EllNino
no to teda jo, v singlu nasazená trojka, v deblu nasazený jedničky ... ale bohužel, tak to někdy je :/

měla porazit tu CiCi, takhle to vypadá na letošní poslední singlový zápas v Austrálii
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist