Mannarino se ve 34 letech stal nejstarším vítězem turnaje ve Winston-Salemu

28. 8. 2022, 09:59
Aktuality 6
ATP WINSTON-SALEM - Adrian Mannarino se stal nejstarším vítězem turnaje ATP 250 ve Winston-Salemu. 34letý Francouz, který už v prvním kole musel odvracet čtyři mečboly, ve svém jubilejním 10. finále porazil 7-6 6-4 Srba Lasla Djereho a získal teprve druhý titul.
Profily hráčů
Adrian Mannarino (© AFP)

Adrian Mannarino měl namále už v prvním kole s Christopherem O'Connellym, Australanovi ale v tie-breakové bitvě utekl ze čtyř mečbolů a nastartoval jízdu za triumfem. S dalšími pěti soupeři už neztratil ani set. 

Po Finu Emilu Ruusuvuorim, Španělu Albertu Ramosovi, domácím Maximem Cressym a druhém nasazeném Nizozemci Botici Van de Zandschulpovi si poradil i s Laslem Djerem. O sedm let mladšího Srba ve finále porazil v prvním vzájemném střetnutí 7-6 6-4.

"Tak tohle jsem nečekal. Zejména po prvním zápase. Přijel jsem sem s tím, abych tady odehrál pár zápasů před startem US Open. A mám samozřejmě radost, že jsem dokázal mnohem víc," řekl Mannarino po svém prvním finále od listopadu 2020.

V celkově jubilejním 10. finále si levoruký Mannarino připsal teprve druhý titul, ten první slavil před třemi lety na trávě v nizozemském Hertogenboschi. 

Ve Winston-Salemu se 34letý Francouz stal nejstarším vítězem v historii turnaje. Dosavadního rekordmana Rakušana Jürgena Melzera překonal o dva roky.

"To ale pro mě není moc důležité. Mám radost, že jsem získal titul bez ohledu na to, kdo vyhrál přede mnou a komu se to povede po mně," prohlásil Mannarino, kterého nyní v prvním kole US Open čeká Nizozemec Gijs Brouwer.

Djere si tento týden zahrál popatnácté v semifinále turnaje ATP a vůbec poprvé mimo antuku. Až do finále to dotáhl počtvrté, na triumfy z Ria de Janeiro 2019 a Sardinie 2020 ale nenavázal. V prvním kole US Open se pokusí překvapit Andreje Rubljova.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 823.420 dolarů
sobotní výsledky (27. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Mannarino (Fr.) - Djere (Srb.) 7-6(1) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Ebden/J. Murray (3-Austr./Brit.) - Nys/Zieliński (Mon./Pol.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Gratulace Mandarincesmile Kus zápasu jsem viděl, řídil si to zkušeně, pěkný obrat a suverénní na servisusmile
Krásný titul "na stará kolena"smile
Reagovat
Krisboy
MMannarino

Není to levoboček Zinedina Zidaneho? smile
Reagovat
Krisboy
Nebo spíš nevlastní brácha, zas o tolik mladší není...
Reagovat
lavamancer
Překvapuje mě.
Pamatuji si, jak kdysi hrál s Federerem ve Wimbledonu, a dostal čočku... To měl ještě vlasy.
Říkal jsem si, co to je za klauna a že z něho nic nebude.
Mýlil jsem se, Mannarino mě postupně přesvědčil, že je tenistou.
Gratuluji mu k úspěchu.
Reagovat
peek
Však má vlasy pořád, akorát na druhý straně hlavy. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Pozn., hráli spolu ve Wimbledonu dokonce třikrát a Mannarino se neustále zlepšoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist