Můj Wimbledon: Ana Ivanovičová

19. 6. 2014, 15:18
Rozhovory 57
Ana Ivanovičová zaznamenala nejlepší výsledek ve Wimbledonu v roce 2007, když tu prohrála až v semifinále s pozdější vítězkou Venus Williamsovou. Bylo to tehdy náročné období, nevěděla jsem, co od sebe mám ve Wimbledonu čekat, řekla k ročníku 2007 bývalá světová jednička. Přečtěte si kompletní rozhovor se sympatickou Srbkou.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Proč Wimbledon milujete?
Je to hodně speciální turnaj, který není stejný jako ty ostatní, což se mi líbí. Zamilovala jsem si zdejší prostředí, už když jsem tu hrála jako juniorka a od té doby si to tu vždy naplno užívám.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Když jsem byla malá, tak jsem se na tenis v televizi moc nedívala, protože toho v Srbsku tolik nedávali, ale na některé zápasy si vzpomínám. Pamatuju si třeba Gorana Ivaniševiče, když to tu vyhrál, nebo Lleytona Hewitta.

Jak tu trávíte volný čas v průběhu turnaje?
Předností Wimbledonu je to, že bydlíme opravdu pár kroků od kurtu. Je to úplně skvělé, protože v průběhu roku pořád cestujeme a tady je to tak pro nás dost praktické a pohodlné. Po tréninku nebo po zápase jste rádi brzo doma, kde můžete v klidu relaxovat a odpočívat. V tomhle je to tady skvělé. A abych pravdu řekla, tak ve volném čase se tu dívám na zápasy v televizi, nikde jinde to moc nedělám, ale tady ve Wimbledonu to sleduju poměrně často.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Rozhodně s Martinou Navrátilovou, protože ona je s Wimbledonem asi nejvíc spojená, je to skvělá hráčka, která tu dokázala neuvěřitelné věci.

Jak přizpůsobujete trávě vaši hru?
Hodně trénujeme pohyb, protože v tom je asi největší změna oproti antuce. Pak hodně záleží na servisu, který na trávě hraje velkou roli. Na trávě musíte být stále ve střehu, je to opravdu hodně rychlé.

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Myslím, že to byl rok 2007. Tehdy jsem tu hrála v semifinále. Bylo to dost náročné, protože předtím jsem poprvé hrála na Roland Garros grandslamové finále a nevěděla jsem tak, co od sebe na Wimbledonu mám čekat. Byla jsem psychicky dost unavená. Hrála jsem tady pak hodně těžké zápasy, třeba ve čtvrtfinále jsem musela otáčet zápas s Nicole Vaidišovou. Bylo to náročné, ale byl to můj nejlepší rok tady. V semifinále jsem prohrála s Venus Williamsovou, která hrála úžasně a celý turnaj vyhrála.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Posouvání zápasů kvůli dešti.

Jak trávíte čas, když venku prší a vy musíte čekat na zápas?
Obvykle jsem v šatně, kde si čtu nebo poslouchám hudbu. Nemám problém si s někým povídat před nebo po zápase, ale když je třeba zápas přerušený, tak jsem radši sama.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem slíbil, že po tom "zaneřádění" tady napíšu komentář přímo k tomuto rozhovoru, což taky dodržím... :)

Určitě nejvíc mě pobavila Aničky oblíbená wimbledonská tradice. :D To je naopak moje nejméně oblíbená "tradice", ale neplatí to jenom pro Wimbledon (na RG a USO prší poslední dobou ještě víc :D). Jinak souhlasím, že servis hraje na trávě velkou roli. Servis je základ všeho a na trávě tuplem (proto tak chválím Caro v Eastbourne :)). Vítězky Wimbledonu měly vždycky zpravidla skvělý servis... No a co se týče Any a jejího nejlepšího Wimbledonu v roce 2007, tak si dobře pamatuju to čtvrtfinále proti Nicole, které tenkrát dávali na ČT. Anička mi už tehdy byla sympatická (předtím jsem jí přál ve finále RG proti Justine Henin, kdy byla ještě hodně mlaďounká), ale fandil jsem Nicole a po zápase jsem byl docela naštvaný, protože neproměnila několik mečbolů. Tehdy bych se místním vlastencům asi líbil víc. :D No jo, časy se mění. :)
Reagovat
Roger_Federer
Uf, jeste ze si tady...Vlk uz mi nadaval do cymbalu..sice nevim co tim myslel, ale ja urrcite nevypadam jak drnkaci folklorni stolik se snurkana;)
Reagovat
smazaný uživatel
gigine jen mu pekne rekni jak to bylo;))))
Reagovat
gigin
Neřeknu :DDD Cymbálci jste oba :DDD
Reagovat
Roger_Federer
No ani nemusis, vzledem k tomu ze zijem ve stejne lokalite si to umim zive predstavit..plznicka, plznicka, plznicka,..trnka, trnka, trnka, trnka 7x, plznicka;)..dosel dom, precetl si neco te vytocilo do bela a steky sis zrusil ucet ns TP..Rano..mel Vlk sok protoze si myslel zes to zas zakufroval..
Reagovat
gigin
Tak nějak to bylo :DDDDD
Reagovat
VlS
No, dopadlo podle mého tipu, což jsem nerad. Měl bych peo Camilu jen jeden postřeh - poslat do háje superexcitovanýho tatíka a najít si někoho, kdo jí spíš dá trochu klidu. V takovým duševním napětí, v jakým pořád je se nedá zahrát řada zápasů, to prostě musí někde povolit. všimněte si, jak je nervózní a nabuzená i během přestávek, ani na chviličku se neuvolní.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Camila je taková dračice a bude nejspíš po tatínkovi. :D Jako já už ho pozoruju delší dobu a ten je při každém zápase na infarkt...

Camila tam dneska měla dva takové excesy, které by se rozhodně stávat neměly (po dvojchybě v tie-breku odpálila míček do hlediště a pak to "podání" ruky)... Ale je to pěkná holka a dobře se na ní kouká, tak já jí to tedy odpustím. :)
Reagovat
VlS
Tak pěkná holka je ještě pěknější, když je milá, tady takový ty projevy dračice tomu moc nepomáhají a pokud jíbude vidět víc, tak s tím začne bejt protivná, navíc jí to nepomůže ani tenisově.
Když jí vidím, jak celou pauzu s sebou šije, třepe nohama a je jen jen vyrazit, to musí stát spoustu energie. A ta pak může chybět. Když ne v jednom zápasu, tak ve třetím už jo. A musí to vyčerpávat i psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulace, treti set jasne lepsi Karolina, presla dobre do utoku a pritlacila hodne Kamilu, ktere tedy uz fakt dochazel dech...
Dobra prace Karoliny na siti...treba ocenit, no a jak rikam uz nema jen dva udery, ale FH je uz variabilni, a nadelala tim dnes velke problemy Kamili;)
Hodne pozitivne nastavena, vypada ve velke pohode;)

Kamila jen tezko zvladala zaver, no ale na to musi byt pripravena, pokud chce extremne tvorit hru, vzdy musi pocitat s tim, ze ji nekdo tzv. obhodi;) A dneska ji Karolina proste ve druhem setu obhodila, to byl podle mne dost rozhodujici moment...

No u mne pochopitelny smutek, na druhe strane veselo;)))

Ale zapas to byl dobry, ovsem!!! zapas Vika x Kamila byl jeste o 1 level vys...ale to bylo velkou kvalitou Viktorie;)))

Prvni dva sety super tenis;)))

Tak si to uzij, ja mam uz pomalu po turnaji...
Reagovat
smazaný uživatel
Už máš reakci níž. :) Jak říkala Navrátilová, jeden z rozhodujících momentů byl určitě v osmém gemu 2. setu, kdy šla Caro podávat po tom přerušení za stavu 3:4. Camila tam měla brejkbol, který nevyužila. Kdyby jo, tak šla Camila následně podávat na vítězství v celém zápase...

Jinak zápas to byl opravdu mimořádně kvalitní a nejlépe o tom vypovídají statistiky, ve kterých mají obě hráčky víc winnerů než nevynucených chyb... Určitě ještě napíšu souhrn pod článek o Eastbourne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
dala to holka :)
Reagovat
smazaný uživatel
No obavam se monty, ze se budes radovat po zapase vic, nez ja;)
Z toho se uz tezko budeme dostavat;)))

Myslim, ze Kamila uz citi ty trisetaky v nohach;) uz tam neni stava...v tom utoku, krom toho zacina byt zpozdena na tech prohozech...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Camila ve druhé polovině 3. setu odpadla. Ale není se čemu divit, protože zaprvé (jak říkáš) hrála už třetí tříseťák a zadruhé se málokdy povede, aby to tam v takhle dlouhém zápase padalo pořád... Caro naopak hrála čím dál líp a po tom nešťastně prohraném 1. setu předvedla skvělý výkon. Druhý set byl taky hodně vyrovnaný, ale ve třetím už Caro měla navrch. Postupně se dokonce vyrovnala Camile, co se týče razance úderů... No a jednoznačně hlavním pilířem výhry Caro byl servis. Ten jí chválím už od začátku turnaje a dneska můžu zase. To je zatím držák. :)

Jinak Camila byla po zápase asi hodně naštvaná podle toho podání (nebo spíš plácnutí) rukou. Očividně je hodně temperamentní...
Reagovat
smazaný uživatel
to nebylo ani placnuti,,,Kamilka vypadala, ze nam vybuchne...nastesti byla uz unavena;D) tak to dopadlo jeste nejak aspon v mezich normy... je to dynamit;))) tu je treba drzet na distanc;)))

Kamila ale udelala rozhodne jednu velkou chybu sama, v druhem setu zacala vic pouzivat BL lajnu, tohle proste nemohla udrzet, hlavne ne s velmi dobre hrajici Karolinou, ktera si i dobre drzela servis...tam se dost vycerpala...
...v kazdem pripade hodne dobry tenisovy zazitek...;)
Ale ja su taky trochu nastvany...;)
ale jo ja vam to i preju;)
Reagovat
VlS
Řekl bych, že to podání ruky bylo až za hranicí slušnosti a zdrhala do šatny se vyzuřit a vybrečet.
Těžko říct nakolik ovlivnila utkání pauza na transport zkolabovaného diváka a nakolik pomohly Caro zkušenosti se s tím vyrovnat líp. Kdepak naše sluníčko Lucinka, která de Petře gratulovat s hubou od ucha k uchu .
Reagovat
smazaný uživatel
podle mne je to uplne crazy hracka;DDD))))
Proste normalni hrac na prijmu nestoji pomalu na tecku;D)))
Ale mne se ta odvaha libi;) Na to proste musis mit nejen odvahu, ale i uderovou techniku....

Tak Lucinka....to je jiny pribeh;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky se mi to moc nelíbilo, ale Caro to vzala úplně v pohodě. :) Myslím, že to přerušení mohlo spíš uškodit Caro, která šla po přestávce podávat za stavu 3:4 a musela odvracet brejkbol. O tom už jsem psal Vlkovi, že kdyby Camila ten brejkbol proměnila, tak by to asi dotáhla... Zkušenosti možná taky sehrály trochu roli, ale Camila předtím porazila Viku a proti Kontě taky zvládla vyrovnaný zápas. Spíš to bylo asi tím, že Caro byla odpočatější a ve 3. setu měla víc energie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pojď Carol. Snad ju dáš :) Titul je už blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu mame podle mne spravedlive vyrovnani;)
A ted si to holky muzou rozdat na plno ve tretim setu.
Doufam, ze nam empair a divaci vydrzi ten tlak;)

Tak monty, jdeme do tretiho;)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem musel na chvilku odběhnout... Jo, tenhle zápas si asi zaslouží třetí set. :) Pro Caro je škoda toho prvního. Už mohlo být hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
to nevis, jak by vypadal potom ten druhy set... prto mne to nastvalo...;/
Ja zase doufam, ze to Kamila nakonec urve;)
Reagovat
smazaný uživatel
paradni boj... ted ty vymeny...uf...holky se prohazuji jak z partesu...eh...ma to stavu;)
Reagovat
smazaný uživatel
neeee, uz je to tady zase, ale ted na opacne strane...;/
empair opet zasahuje
Reagovat
smazaný uživatel
To byl zajímavý moment... Caro si byla jistá, že je aut (podle toho, jak ten míček odehrála), čárový nic nehlásil a umpirová řekla aut. :D Otázka je, jak to bylo ve skutečnosti. To se bez jestřábího oka asi nedozvíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda to je baba. Sedí tam jak vosa na lízátku...
Reagovat
smazaný uživatel
sakra brejk....to se nam to zamotava;)))
Budeme muset rebrejkovat...!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty fandíš teda komu? mám v tom zmatek :D
Reagovat
smazaný uživatel
no preci Kamili...;)
Ale nejsem pes jako nekdo, abych neuznaval kvality soupere;)))
Reagovat
smazaný uživatel
nedorážej... :D nurážím-konstatuji
Neurážím její hru. Jen říkám, že se mi zdá jednobarevná
Reagovat
smazaný uživatel
ale tenis bere dech, to teda... ted se Karolina zachranovala stopballem...a zacina tlacit na pilu;)
Hlasim, ze citim, ze mame problemy;) Ale my se nedame;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zakladam nove vlakno souboje Kamila x Karolina;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Piotr naordinoval dceri par akcnich injekci;)
Karolina pere do druheho servisu odvazne... tohle bude jeste skvela podivana;)))
Reagovat
vojmut
Teď na to doma koukám a měl bych se učit, ale je to super tenis a na holky je ještě hezkej pohled :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Holky opravdu hraji skvele;)
Jediny problem zapasu je ta pani na empajru, coz je zpusobeno take problemem turnaje...na trave bez jestraba...odvazne;) ale rodi to hodne problemu...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi nelíbí ty turnaje, které jsou úplně bez jestřába. Člověk už si na to celkem zvykl...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem teda chtěl pokračovat v článku o Eastbourne, ale když už ses do toho tak pustil... Holt to tady zaneřádíme Aničce. :( :D

Ale slibuju, že potom napíšu speciální komentář k tomuto rozhovoru... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, za chvili bychom se tam hledali... ted tam museji vyresit strasne dulezity veci Kvitovci;) Nechme jim tam na to prostor;)
Tady to rozhodne nezaneradime;) A Anicka by mela radost...
Tenhle zapas je opravdu skvely a je to pecka;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme se mohli přesunout třeba pod Kláru. :D No ale nevadí, už jsme tady... Jinak já mám stejně půlku Kvitovců v ignoru, takže jsou mi jejich hádky úplně ukradené. :D

Hele, teď tam zkolaboval divák v hledišti, takže se nehraje...
Reagovat
smazaný uživatel
jj tohle je spatne...
ale jsou tam jine zabavne chvilky....
Feli Lopez si dava nanuka pred zapasem;DDD))))
Reagovat
smazaný uživatel
Holky teď úplně odešly z kurtu... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je opravdu spatne...;/
Hra prerusena...no hlavne, aby byl fanda tenisu vporadku...
asi to byl fanda Kamily, ta opravdu potrebuje divaka s nervami z oceli...
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi to bude hodně vážně, protože něco takového vidím poprvé. Sice už jsem podobné situace zažil (myslím ve Fed Cupu, když hrála Petra), ale nikdy jsem neviděl, aby hráčky úplně odešly z kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
uz hraji...a ta vymena, jak si holky davaly ty silene crossy, a pak Karolina 5 metru za lajnou a ten FH winner...uf
Gratuluji svemu souperi montymu25, k velmi pekne rane Karoliny ;DDD)))) to byl fakt majstrstyk...;)
Reagovat
smazaný uživatel
wow, ale hned na to Kamila na siti volej jak od llodry;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tamtu dlouho výměnu, jak už to asi čtyřikrát vypadalo, že to hráčka na druhé straně nemůže mít? Jo, ta byla fakt parádní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj tu;) neskutecna vymena;) holky jak gazely tam litaly obe;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted opet neskutecne;)))
ten volej Karoliny dobry, dobry taky, nenecha nic Kamce zadarmo;)
A mate z toho brejk;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale je tam ted Martina;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten Camilin tenis se nedá dívat. Caro to moc sluší, je jako sluníčko... Ale teda měla by zabrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze Martina Navratilova je jineho nazoru;DDD)))
Reagovat
smazaný uživatel
jí se líbí? O.o no to je děs. Hlavně všude cpe ty její moudra o tom, jak ten tenis jednobarevný... Camilin je tak jednobarevný, jak bílá zeď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
co radeji BL system... proc ne...ale kvuli tomu jeste ten jiny nemusi byt blby...;)
Tak ono se tezko hovori s profi hracem jako ty, ja su jen amater;);)
Musis si na tohle najit jineho fachmana;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nejsem expert. Jen si myslím, že je hodně jednosměrný.
Reagovat
smazaný uživatel
no ted nemam cas..., nekdy mne vysvetlis, co mas na mysli tim jednosmernym... hlavne vzhledem k povrchu jako je trava...;)
Kdyby Kamila nehrala jak hraje, tak se neni na co divat a vice versa
Reagovat
vojmut
Dejte do článku profil Aničky, né že bychom na Andreu nebyli zvědaví, ale přeci :D
Reagovat
Petr.Pokorny
Díky za upozornění, napraveno :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist