Můj Wimbledon: Eugenie Bouchardová

24. 6. 2014, 11:03
Rozhovory 3
Kanaďanka Eugenie Bouchardová si letos na grandslamech v Austrálii i v Paříži zahrála semifinále. Ve Wimbledonu startuje mezi ženami podruhé v kariéře, minulý rok prohrála ve třetím kole. Proč je podnik v All England Clubu jejím nejoblíbenějším turnajem? S kým by si ráda zahrála na centrálním dvorci? Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon".
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Proč Wimbledon milujete?
Je to tradiční turnaj s krásnou a dlouhou historií. Je to můj nejoblíbenější turnaj roku, proto jsem zase moc ráda zpátky.

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Ať si vezmou deštník, ať ochutnají jahody se smetanou a projdou si celý areál. Je tu skvělá atmosféra, proto je škoda jen přijít a zase odejít, procházky po Wimbledonu jsou úchvatné. Ta atmosféra tady je úplně jiná než na jiných turnajích.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Na tenis jsem se dívala hodně, když jsem byla mladší. Vzpomínám si na zápasy Marie Šarapovové a na její vítězství, když jí bylo 17 let. Byla jsem z ní unešená, hrála skvěle a já myslela na to, že bych moc ráda dokázala to, co ona.

Jaké je vaše oblíbené místo v areálu All England Clubu?
Mám ráda místní šatny, protože i tam je to prostředí jiné než na jiných turnajích. Jsou velké, krásně udělané a jsou tam čokoládové tyčinky. (smích) Máme tam všechno, co potřebujeme a spoustu dalších věcí navíc, což je pro nás hráče skvělé.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Ráda bych si zahrála se Steffi Grafovou, protože to byla velká bojovnice. Měla jsem tu možnost s ní několikrát hrát na tréninku, když tam byla, a musím říct, že je stále skvělá. Určitě bych si zápas s ní naplno užila.

Jaká byla vaše první zkušenost ve Wimbledonu?
Bylo mi tehdy asi 14 nebo 15 let a hrála jsem kvalifikaci juniorů. Pak jsem hrála i v hlavní soutěži a bylo to super, užívala jsem si každou minutu na kurtě. Taky jsem dostala ručník! Byl to pro mě velký moment, skoro jako ve snu.

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Hrála jsem tu minulý rok poprvé v hlavní soutěži žen a myslím, že to byl povedený start, dostala jsem se do třetího kola. Měla jsem tu možnost hrát na centrálním kurtu, kde jsem ve druhém kole porazila Anu Ivanovičovou, hrála jsem tehdy moc dobře. Bylo to neuvěřitelné vyjít na ten obrovský stadion a vidět všechny ty lidi, bylo to něco nezapomenutelného.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Bílé oblečení, které v kombinaci s tím, že hrajeme na trávě, vypadá stylově.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Moc ráda čtu, takže většinou sedím a čtu a čtu.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Měla jsem tu možnost hrát na centrálním kurtu, kde jsem ve druhém kole porazila Anu Ivanovičovou..."

Tak na to nevzpomínám zrovna rád. :( Ale je fakt, že Genie loni svým výkonem hodně naznačila... Teď už má za sebou dvě grandslamová semifinále a je kousek od Top 10.
Reagovat
Cico93
Tu len vojet a poslať domov:))
Reagovat
jirkaS
hmmmm, slušel by jí tam ;-) , ale já bych radši mášu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist