Můj Wimbledon: Madison Keysová

29. 6. 2014, 13:25
Rozhovory 2
Devatenáctiletá Madison Keysová letos na trávě ukazuje své zbraně. Vítězka turnaje v Eastbourne, jež ve Wimbledonu mezi ženami startuje teprve podruhé, přiznala, že právě slavný turnaj v All England Clubu v ní kdysi podnítil touhu hrát tenis. Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon"
Profily hráčů
Madison Keysová

Proč Wimbledon milujete?
Wimbledon je prostě klasický turnaj plný krásných tradic, má opravdu dlouhou a pestrou historii. Když někdo přemýšlí o tenise, přemýšlí i o Wimbledonu. Tenhle turnaj znají i ti, kteří tenis třeba nesledují pravidelně. Myslím, že snem každého tenisty je vyhrát právě tady v All England Clubu.

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Rozhodně bych jim doporučila, aby nezůstali celou dobu jen na těch velkých stadionech, ale aby zašli i na menší kurty. Je tam k vidění krásný tenis a mají tam šanci potkat své oblíbence.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Byla jsem tehdy hodně malá, tuším, že to bylo ve čtyřech letech, kdy jsem poprvé v televizi viděla tenis a byl to zrovna zápas z Wimbledonu. Viděla jsem tenistku v krásných šatech a v krásném prostředí. To byl důvod, proč jsem chtěla hrát tenis, přes Wimbledon v televizi jsem se dostala k tenisu.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Moc ráda bych si tu zahrála s Martinou Navrátilovou, protože to byla velká bojovnice a milovala soutěžení, dávala do zápasů všechno a hodně toho dokázala. Byl by to určitě velmi vzrušující zápas.

Jak ve Wimbledonu relaxujete?
Wimbledon je úžasné místo, je tu spousta zajímavých a lákavých míst, kde se můžete najíst, zrelaxovat a odpočinout si. Většinou musíte opravdu dlouho přemýšlet, kam půjdete, nejde vybrat nejoblíbenější místo.

Jaká byla vaše první zkušenost ve Wimbledonu?
Poprvé jsem tady hrála juniorský turnaj a s trávou jsem neměla moc zkušeností. Bylo to tehdy velmi zajímavé.

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Určitě loňský ročník, kdy jsem tu hrála teprve podruhé, ale došla jsem až do třetího kola. Byl to úžasný zážitek, hrála jsem dobře a byla jsem moc ráda, že jsem tu nějaké zápasy vyhrála.

Kdybyste měla možnost vybrat si jeden zápas a ten tu hrát znovu, jaký by to byl?
Kdybych si mohla vybrat, tak bych chtěl znovu hrát proti Agnieszce Radwaňské, s kterou jsem tu minulý rok ve třetím kole prohrála ve třech setech. Ještě teď si často ten zápas přehrávám v hlavě, měla jsem šance, ale nakonec jsem na ni nestačila.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Hraní v bílém je opravdu cool. Když pak stojíte v restauraci pro hráče a vidíte na kurty, kde jsou všichni hráči ve stejné barvě oblečení, působí to krásně.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Většinou hrajeme karty.

Jak přizpůsobujete trávě svou hru?
Snažím se hrát míče dřív po odskoku. Hodně pomáhá i dobré první podání.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak tuhle fakt nemusím.. Se Shvedovou fakt super duo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Plan je jasny, zitra vyhrat tiebreak a pak jeste jeden set at si ucinkovani zde trochu prodlouzis :-) Let's go baby

autorovi: Madison s Martinou Navratilovou jsou zenskeho pohlavi, tak si prosim opravde nejake spatne napsane vety. Dekuji...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist