Můj Wimbledon: Kei Nišikori

22. 6. 2014, 10:25
Aktuality 3
Maximem Keie Nišikoriho ve Wimbledonu je třetí kolo, i tak si ale Japonec turnaj v All England Clubu naplno užívá. Kdo je jeho idolem a s kým by si chtěl zahrát na centrálním dvorci? Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon".
Profily hráčů
Kei Nišikori (© wimbledon.com

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Musím jim doporučit, aby si tu dali jahody se smetanou. Jedno z nejlepších míst tady je Henman Hill, je z něj krásně vidět na velkou část areálu a fanoušci tam můžou sedět a koukat se na tenis na velké obrazovce.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Když jsem seděl u televize a díval jsem se na zápasy Rogera Federera.

Jak tu trávíte volný čas v průběhu turnaje?
Mám moc rád britské jídlo, opravdu mi tu moc chutná, takže se snažím toho poznat co nejvíce. Je skvělé, že nemusíme chodit nikam mimo areál, vše je blízko.

S kterým hráčem byste si chtěl zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Určitě s Rogerem Federerem, je to můj idol a je to nejlepší hráč na trávě.

Jak vzpomínáte na první start na londýnské trávě?
Bylo to v době, kdy jsem tu hrál juniorský turnaj. Byl jsem tehdy hrozně nadšený, že hrajeme na stejných kurtech jako profesionálové, byl to skvělý zážitek a velká čest.

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Minulý rok jsem tu hrál dobře, postoupil jsem do třetího kola, kde jsem ale prohrál s Andreasem Seppim v pěti setech. Je to škoda, protože jsem tu předtím porazil dobré hráče a mohl jsem jít i dál. Byl jsem blízko, ale on zabojoval a otočil to.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Miluju jahody.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Většinou jsem v šatně, kde poslouchám hudbu.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic

Komentáře

3
Přidat komentář
spaniel
Tak podle vsech odpovědi, to musi byt pekny pohled, kdyz prší. Uvnitř sedi spousta hracu a hraček, vsichni poslouchají hudbu a cpou se jahodami.
Reagovat
smazaný uživatel
"S kterým hráčem minulosti byste si chtěl zahrát ve Wimbledonu? S Rogerem Federerem." Jejku Kei, pro tebe je Roger hráčem minulosti?
Reagovat
Petr.Pokorny
Tady je chyba na mé straně, všichni předchozí uváděli někoho z minulosti, Keie se však ptali obecně, s kterým hráčem by si chtěl zahrát, ne s kým z minulosti. Omlouvám se. P.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist