Můj Wimbledon: Petra Kvitová

20. 6. 2014, 18:46
Rozhovory 6
Nejúspěšnějším a nejkrásnějším rokem ve Wimbledonu byl pro Petru Kvitovou bezpochyby rok 2011. Jak na něj světová šestka vzpomíná? S kým by si chtěla zahrát na centrálním dvorci? Jaké je její nejoblíbenější místo v areálu travnatého grandslamu? Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon", tentokrát s českou tenisovou jedničkou.
Profily hráčů
Martina Navrátilová a Petra Kvitová

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Ať zajdou na nový kurt číslo 2, je to tam moc pěkně udělané a je tam super výhled pro fanoušky. Myslím, že tam uvidí i dobrý tenis. K tomu by rozhodně měli zkusit také místní specialitu - jahody se smetanou.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Když jsem s tátou dívala doma v televizi na zápasy Martiny Navrátilové ve Wimbledonu. Pak když jsem tu poprvé hrála já sama, bylo to v juniorské soutěži a pamatuju si, že tu tehdy téměř každý den pršelo, to byl opravdu skvělý začátek. (smích)

Jak tu trávíte volný čas v průběhu turnaje?
Miluju sushi, je to moje oblíbené jídlo a tady ve Wimbledonu ho umí skvěle, je tu skvělá restaurace, která dělá různé speciality z ryb a z rýže, takže tam moc ráda chodím.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Určitě s Martinou Navrátilovou. Byl by to krásný zápas dvou českých levaček.

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Nepochybně rok 2011 a zejména finálový zápas a v něm moment, kdy jsem trefila eso, proměnila mečbol a získala první grandslamový titul. Bylo to něco úžasného, jako ve snu.

Kdybyste měla možnost vybrat si jeden zápas a ten tu hrát znovu, jaký by to byl?
Asi loňské čtvrtfinále s Kirsten Flipkensovou. Bohužel jsem před tím zápasem dostala horečku a necítila jsem se moc dobře, nehrála jsem tedy na 100%, nešlo to. Bylo to ale hodně frustrující, protože jsem věděla, že šance je veliká.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
To, že obhájce titulu hraje jako první, otevírá tak celý program. Je to krásné a milé a jsem moc ráda, že jsem to zažila, byla to pro mě velká čest, zejména v tom ohledu, že jsem tam měla všechny příbuzné a celou rodinu.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Většinou čtu knihy, poslouchám hudbu, vtipkuju s kamarády nebo mluvím s trenérem, vlastně nic moc zvláštního. Snažím se vždy jen zůstat v klidu a nestresovat se.

Jak přizpůsobujete trávě vaši hru?
Hodně pracujeme na volejích, na servisu a děláme hodně cvičení na nohy.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

6
Přidat komentář
Jan
Jaký bude její Wimbledon 2014 ? Netroufám si odhadovat :) Asi stejný jako 2013.
Reagovat
horska.kraslice
Obhájce titulu hraje jako první. Letos bude tradice (v ženách) narušena.
Reagovat
Fandina
dojdu se podívat na nový kurt číslo 2 a dám si jahody se šlehačkou. Pěkné pozvání. Zápas s Martinou, jak píše Petra, dvou levaček, by mě taky zajímal. Hezký rozhovor.
Reagovat
smazaný uživatel
uplne na me dychnul rok 2011, zvlast po precteni tohodle clanku :)

http://www.tennis.com/pro-game/2014/06/grand-dreams/51808/#.U6Rf9_mSzX6
Reagovat
Fandina
Také si to vybavuji. Bylo to od Petry super. A dole píše, že pracuje na volejích, servise a pohybu nohou. Tak ty její nabíhané voleje tam, na ty si také pamatuji. Bylo to úžasné. Ale ona hrála dobře už rok předtím v roce 2010 v semifinále, když skončila na Sereně. Ale finále 2011 byla její jízda. Škoda toho namoženého svalu, ale doufám, že se to podá a Petře se bude hrát dobře. Ty dva zápasy, co teď odehrála jí na trávě sedly. Škoda toho zranění. Snad se to podá.
Reagovat
smazaný uživatel
jj hrala dobre i ted, zvlast prvni set s Luckou bylo jako dejavu z roku 2011, je videt, ze se na trave citi dobre ;). A jak je ted stihla, to je super ;). I ten pohyb je lepsi ;). Proste radost pohledet.
No, a ten 2011, finale, to je neco, to si obcas poustim, ale ne moc casto, aby to byl vzdycky svatek a nezevsednelo to ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist