Můj Wimbledon: Grigor Dimitrov

2. 7. 2014, 14:56
Rozhovory 3
Dosavadním maximem Grigora Dimitrova bylo ve Wimbledonu druhé kolo. Letos se však Bulhar probojoval až do čtvrtfinále, v němž dnes bude jeho soupeřem obhájce titulu Andy Murray. Co říká sympatický tenista o svých fanoušcích v Londýně a s kterými dvěma velikány by si v All England Clubu rád zahrál? Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon".
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Proč Wimbledon milujete?
Je to historie tenisu a každý hráč chce být součástí historie. Vyhrál jsem tu juniorský turnaj, takže mám na tohle krásné místo úžasné vzpomínky, je to vždy hodně emotivní, když se sem vracím, mám to tu opravdu moc rád. Pokaždé, když jsem tu, tak netoužím po ničem jiném, než hrát dobrý tenis a uhrát nějaký solidní výsledek.

Jaká je vaše oblíbená tradice?
Mám rád místní tradice a atmosféru, která v All England Clubu je - je skvělé, že hrajeme všichni v bílém oblečení, protože to vypadá moc dobře, miluju tuhle tradici.

Jak tu trávíte volný čas v průběhu turnaje?
Zůstávám ve Wimbledonu, protože není důvod k tom, abych jezdil někam jinam. Bydlím ve vesnici, kde mi kolem domu pořád chodí fanoušci, poznávají mě, křičí na mě a chtějí fotku nebo autogram, ale mně to vůbec nevadí, naopak. Jsem obklopen skvělými lidmi, mám tu velkou podporu fanoušků a já se k ním neumím otáčet zády. Nehraju si na někoho jiného, jsem úplně stejný jako všichni ostatní lidé, jen mám tu šanci dělat to, co mám rád. Neumím se povyšovat a hrát si na celebritu, jsem jeden z nich.

S kterým hráčem z minulosti byste si chtěl zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Neumím si vybrat jednoho, musím říct dva - Björn Borg a John McEnroe. Bylo by skvělé zahrát si proti takovým tenistům. Oba jsou úplně odlišní, jeden se tvářil neutrálně za každého stavu a druhý se rozčiloval a dával emocím volný průběh. Spojila je touha vyhrávat a hrát tenis, což je skvělé. Vždycky, když vidím v televizi nějaké památné zápasy, tak si říkám, že to je obdivuhodné a někdy až neuvěřitelné, co na kurtě předváděli. Hodně toho dokázali a dali toho tenisu opravdu spoustu. Bylo by fantastické mít tu možnost s někým takovým hrát, nikdy bych na to nezapomněl.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Před pár dny jeden můj blízký příbuzný pravil: "Ten Bulhar je šikovnej - ten mladej Šarapka".
Reagovat
smazaný uživatel
Docela borci, že začínají otázkou "Proč Wimbledon milujete?" :D
Reagovat
Fandina
Mám z něj radost. Dneska zasloužený postup do semifinále, skalp Andyho a pěkná hra. Tak držím palce dál Gríšo ... go go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist