Můj Wimbledon: Donna Vekičová

27. 6. 2014, 10:25
Rozhovory 3
Sedmnáctiletá Donna Vekičová si letos ve Wimbledonu poprvé zahrála ve druhém kole ženské dvouhry. Už minulý rok však Chorvatka pocítila v All England Clubu chuť vítězství - s Jamesem Blakem postoupila do druhého kola smíšené čtyřhry. Jaký vztah má Vekičová k Wimbledonu a s kterou legendou by si tu ráda zahrála? Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon"
Profily hráčů
Donna Vekičová

Proč Wimbledon milujete?
Hraje se v mém oblíbeném městě, mám Londýn opravdu moc ráda a vždy se sem hrozně těším. Navíc se tu hraje na trávě, na které hraju ráda, myslím, že to mé hře sedí.

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Myslím, že pro fanoušky je skvělý kurt číslo 18., kde mají velkou šanci získat autogram od hráčů. Můžou tu narazit na své oblíbence a udělat si s nimi třeba i fotku.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Když mi bylo asi pět nebo šest let, tak jsem se v televizi dívala na finálový zápas Sereny a Venus. Pamatuju si, že jsem kvůli tomu zůstala dlouho vzhůru, protože jsem to prostě chtěla vidět.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
Ráda bych si tu zahrála s Chris Evertovou, kterou znám a několikrát jsem si s ní i povídala. Je to velmi milá a příjemná žena, která toho v tenise hodně dokázala, mám ji moc ráda. Bylo by úžasné s ní hrát.

Jak ve Wimbledonu relaxujete?
Většina hráčů má pronajatý dům přímo ve Wimbledonu, takže když třeba prší, můžeme jít tam a relaxovat v pohodlí a v klidu. Celý areál je moc krásný, je tu spousta dobrých restaurací, takže je vždycky těžké vybrat si, kam jít.

Jaká byla vaše první zkušenost ve Wimbledonu?
Hrála jsem tu samozřejmě juniorský turnaj a vzpomínám si na to, že jsem byla tak nervózní, že jsem skoro nemohla hrát, proto jsem prohrála první set. Naštěstí jsem se pak zkoncentrovala, zlepšila jsem hru, a zápas jsem otočila, ale ten první set byl pro mě opravdu dost nepříjemný.

Váš nejlepší moment ve Wimbledonu?
Bylo to loňská výhra ve smíšené čtyřhře, ve které jsem hrála s Jamesem Blakem. Bylo to pro mě hodně emotivní a krásné, protože to byla vůbec moje první výhra ve Wimbledonu mezi dospělými.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Jahody se smetanou.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Dešťové pauzy jsou někdy dost nepříjemné, protože je to chvíle, kdy můžete znervóznět a to se pak třeba podepíše na vašem výkonu. Je proto důležité mít tu nějaké přátele, se kterými si můžete popovídat, zasmát se a nemyslet tak jen na to, co bude po návratu na kurt.

Jak přizpůsobujete trávě svou hru?
Před Wimbledonem je poměrně málo času, celkově mi přijde, že travnatá část sezony je hodně krátká, což je škoda. Hrajeme Roland Garros a několik týdnů potom je hned Wimbledon. Myslím si, že tráva je pro mě dobrá, ráda hraju rychle.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musím říct, že zatím asi nejlepší rozhovor. :) Nejvíc mě potěšilo, že Donna jako svou oblíbenou tradici neuvedla bílé oblečení (ačkoliv právě ona byla v bílém moc krásná a taková sladká :)). :D Jinak bych řekl, že Donna byla asi poslední tenistka, která si měla možnost zahrát mix s Jamesem Blakem, protože on pak nedlouho poté ukončil kariéru. Co vím, tak Donna si toho hodně vážila...

Jinak se nedivím, že Donně hra na trávě docela vyhovuje (už loni hrála finále v Birminghamu) a osobně věřím, že jednou by ten Wimbledon mohla třeba i vyhrát. Letos se mi hodně líbil její výkon v 1. kole proti Robertě Vinci a udělala mi tím velkou radost. Zároveň mě mrzela ta včerejší prohra ve 2. kole, ale je třeba si uvědomit, že Donně bude teprve zítra 18 let a má toho ještě hodně před sebou... Věřím, že má před sebou mnoho úspěchů (nejen ve Wimbledonu). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj Wimbledon uz skoncil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale jenom ten letošní. Donna bude hrát těch Wimbledonů ještě spoustu... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist