Můj Wimbledon: Caroline Wozniacká

22. 6. 2014, 22:02
Rozhovory 21
Dánka Caroline Wozniacká zatím ve Wimbledonu nepřekročila hranici osmifinále, přesto si však slavný turnaj v All England Clubu užívá a vždy se prý do Londýna těší. Hrát v bílém na trávě je krásné a nóbl, říká bývalá světová jednička. Přečtěte si další část z cyklu "Můj Wimbledon".
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Co můžete poradit fanouškům, kteří se chystají Wimbledon navštívit?
Měli by si užít tu jedinečnou atmosféru, která tu je. Pak by rozhodně neměli zapomenout ochutnat jahody se smetanou, protože kdo tu je a nezkusí to, tak jakoby tu ani nebyl.

Jaká je vaše první vzpomínka na Wimbledon?
Je to už hodně dlouho, takže si asi na žádný konkrétní zápas nevzpomenu. Wimbledon byl jeden z mála turnajů, které v dánské televizi dávali, takže jsem se na něj jako malá mohla dívat.

Jak tu trávíte volný čas v průběhu turnaje?
Mám moc ráda procházky ve vesničce, je to tu kouzelné. Je tu řada skvělých míst, takže je těžké vybrat nějaké jedno oblíbené. Mám třeba moc ráda sushi restauraci, kam chodím celkem často.

S kterou hráčkou z minulosti byste si chtěla zahrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu?
S Martinou Navrátilovou, protože je to legenda a na trávě toho hodně dokázala, je to velké jméno, hodně toho tenisu dala.

Jaká byla vaše první zkušenost ve Wimbledonu?
Poprvé jsem tu hrála ještě v juniorském věku, kdy mi mohlo být kolem 13 let. Tehdy jsem prohrála v posledním kole kvalifikace, ale potom jsem se do hlavní soutěže stejně dostala, protože několik hráček odstoupilo. První zápas jsem v hlavní soutěži prohrála 10-8 ve třetím, takže jsem byla dost zklamaná. V tom zápase jsem měla i mečbol! (smích)

Váš nejlepší rok ve Wimbledonu?
Z Wimbledonu mám hodně zážitků, ale také jsem se toho tady hodně naučila. Vyhrála jsem tu juniorku v roce 2006. Každý rok se sem moc ráda vracím, protože je to výjimečný turnaj, kde se hraje na trávě, hraje se v bílém, jsou tu krásné tradice, je to tu všechno prostě úžasné.

Kdybyste měla možnost vybrat si jeden zápas a ten tu hrát znovu, jaký by to byl?
Minulý rok jsem se tu v průběhu druhého zápasu zranila, bylo to, tuším, už ve druhé hře utkání. Měla jsem vloni celkem dobrý los, cítila jsem se dobře a hrála jsem solidně, takže jsem byla hodně zklamaná, když jsem se zranila a pak prohrála, kdybych neuklouzla, mohlo to být všechno jinak.

Jaká je vaše oblíbená wimbledonská tradice?
Mám moc ráda hraní v bílém oblečení, a když k tomu navíc hrajeme na trávě, tak to vypadá skvěle, je to takové nóbl.

V Londýně poměrně často prší, což mnohdy komplikuje i průběhu turnaje. Jak trávíte čas, když venku prší a vy třeba musíte čekat na zápas?
Povídám si s rodinou, s týmem, hrajeme karty, poslouchám muziku nebo si čtu.

Můj Wimbledon:
Ana Ivanovičová
Tomáš Berdych
Maria Šarapovová
Petra Kvitová
Kei Nišikori
Caroline Wozniacká
Eugenie Bouchardová
Marion Bartoliová
Donna Vekičová
Marin Čilič
Madison Keysová
Agnieszka Radwaňská
Grigor Dimitrov
Milos Raonic
TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

21
Přidat komentář
J.M.
Jazykový koutek: to, co je noblesní, je nóbl. Ne nobl.
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline nemám rada od doby, kdy parodovala Rafu, jak se složil pod stůl u tiskovky v křečích v noze. Už si nepamatuju, kdy přesně to bylo,myslím některý GS v roce 11,ale bylo to od ní trapný, ještě se mu u toho smála. No a od ty doby se jí poměrně nedaří, že by boží mlýny...jojo,kdo jinému jámu... Je to dokonce někde na youtube.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala parodovala na US Open 2011. Nadalovy křeče a následná Carolinina parodie, jedny z věcí, které mám s US Open 2011 spojeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už zapomněla, jak měla ona sama křeče
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že už třetí moje favoritka tady má svůj rozhovor o Wimbledonu. :) Caro má asi pravdu, že to bílé oblečení působí jakoby svátečně. Co vím, tak se to líbí velké většině tenistek. Na druhou stranu, každé tenistce sluší jiná barva a mně ta bílá na všech prostě splývá a moc nebaví. :) Během turnaje v Eastbourne jsem tady psal, že Caro nemá důvod k tomu, aby se na trávě cítila špatně. V roce 2006 vyhrála juniorský Wimbledon, v roce 2009 turnaj v Eastbourne (kde byla v posledních dvou letech v semifinále) a čtvrtfinále olympiády v Londýně taky nebylo špatné (škoda, že tam tehdy narazila na Serenu, která neměla konkurenci). Jenom v tom dospělém Wimbledonu se Caro tolik nedaří a je to jediný grandslam, na kterém ještě nehrála čtvrtfinále. Nejvíc mě asi mrzely prohry s Dominikou Cibulkovou v roce 2011 (osmifinále, výsledek 6:1, 6:7, 5:7) a předloni s Tamirou Paszek (1. kolo, Caro měla dva mečboly). Taky ten loňský rok (který Caro zmiňuje v rozhovoru) byl nešťastný. Petra Cetkovská hrála opravdu velmi dobře, ale bez toho uklouznutí by Caro určitě odehrála lepší zápas...

Takže by bylo fajn, kdyby to čtvrtfinále vyšlo letos. Podle výkonů z Eastbourne na to Caro určitě má a los taky není nejhorší... :)
Reagovat
Cico93
Caroline je tenistka, ktorej nejde nepriať úspech ;) také zlatičko ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem stejného názoru. :) Zároveň ale musím říct, že občas jsou tady na ní diskutéři oškliví (viď tomasinho? :D). :(
Reagovat
Cico93
Ošklivi to ano len NA Kvitovu nemôžeme ani zasrandovat bo doraz máme po pi*i,;)))
Reagovat
smazaný uživatel
cico, ale na Petru jsou tu hnusnejsi nez na Caro, to musis uznat ;) ale ani jedna si to nezasouzi ;)
Reagovat
Cico93
tak jeto český portal tak je jasne, že Petra tu je fenomén
Reagovat
smazaný uživatel
jj to teda je, i kdyz si to nekteri nedokazou priznat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ji mam rada ;).
Reagovat
Cico93
Jj;))) aj ja ta mam rad ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
cico, ty to s zenskyma proste umis, vid? :) se jeste budu cervenat ;)
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat
tommr
článek o bývalé světové jedničce a ani jeden příspěvek k tématu? Dokonce ani od montyho? Je vidět co si fanoušci o Carolině a jejích šancích ve Wimbledonu myslí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten článek byl zde vyvěšen poměrně pozdě večer.
A já si například myslím, že se nachází v tak slušném rozpoložení, že po dlouhé době může postoupit na grandslamu minimálně do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Tenhle článek tady vyšel někdy večer, když jsem se díval na fotbal. Upřímně řečeno, u rozhovoru Petry na stejné téma taky není bůhvíkolik komentářů (a člověk by si řekl, že je to bývalá šampionka a nejlepší česká tenistka :))... Navíc o Caro už tady bylo hodně napsáno pod články z Eastbourne a taky pod tím videem, jak dělala pizzu. :D

Tak doufám, že teď už je tommr spokojený... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten? Ten nebude nikdy spokojeny :P

Jinak Caro je fajn, drzim ji palce, at se zase dostane vys, uz jen za ten zivotni karambol a za to, jak ji lidi zle pomlouvaji, ze uz nic nedokaze apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli chcete skusit nějakou hru tak sem dávám odkaz na jednu velmi zábávnou .. je online a nic se nemusí stahovat ani platit..

http://s4.tennis duel.com/r3236 (psáno bez mezery)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist