Nadal: Novak znal podmínky dlouho dopředu, mohl se přizpůsobit

6. 1. 2022, 10:48
Aktuality 450
Dlouholetý rival Rafael Nadal s Novakem Djokovičem po jeho zadržení na hranicích v Melbourne soucítí, ale na druhou stranu upozornil, že srbský tenista znal stejně jako ostatní hráči podmínky vstupu do Austrálie měsíce dopředu a mohl se jim přizpůsobit. Podle Španěla měl tedy dvě možnosti: naočkovat se proti Covidu-19, nebo se vzdát startu na Australian Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Djokovič se vydal na Australian Open po udělení zdravotní výjimky, která ho měla zbavit povinnosti být očkovaný proti koronaviru. Měl ale pro tuto situaci špatný typ víza a imigrační úředníci mu vstup do země nepovolili. Nařízené deportaci zatím unikl, protože chce s pomocí svých právníků zvrátit toto rozhodnutí u soudu. Zůstává zavřený v karanténním hotelu.

"Samozřejmě se mi nelíbí situace, která se tu odehrává. Do určité míry je mi ho líto. Ale na druhou stranu podmínky znal několik měsíců, takže to bylo jeho vlastní rozhodnutí," řekl Nadal na turnaji v Melbourne, kde dnes vstoupil do sezony výhrou nad Litevcem Ričardasem Berankisem.

Djokovičova kauza podle pětatřicetiletého Španěla neprospívá nikomu. "Je normální, že lidé tady v Austrálii jsou kvůli tomuto případu velmi frustrovaní, protože prošli mnoha tvrdými lockdowny a hodně lidí se nesmělo vrátit domů. Věřím lidem, kteří se vyznají v medicíně. A pokud říkají, že je potřeba se naočkovat, tak bychom se měli naočkovat. To je můj pohled," uvedl.

Sám rodák z Mallorky Covid-19 prodělal na konci loňského roku a podle svých slov měl těžký průběh, i když se léčil 'jen' v domácích podmínkách.

"Byl jsem hodně unavený a měl horečku. Několik dní jsem pouze ležel v posteli. Byl jsem opravdu hodně nemocný," přiznal Nadal po dnešním úspěšném vstupu do sezony.

Sandgren či Stachovskij stojí za Djokovičem
Mezi tenisty se ale objevují i hlasy razantně odsuzující přístup australských úřadů. "Abychom měli naprosto jasno, dvě samostatné lékařské komise schválily jeho výjimku. A politici to zastavili. Austrálie si nezaslouží hostit grandslam," napsal na twitteru Američan Tennys Sandgren, který sám není očkovaný, ale o zdravotní výjimku nežádal a na Australian Open startovat nebude.

Jako politickou záležitost vnímá kauzu také Ukrajinec Sergej Stachovskij. "Když vám příště někdo bude tvrdit, že politika nezasahuje do sportu, vzpomeňte si na 6. leden 2022, kdy jen politické ego nedovolilo nejlepšímu tenistovi na světě vstup do země, jejíž vládní instituce mu vstup povolily," poznamenal.

O politickém tlaku hovoří také někdejší Djokovičův mentor Niki Pilič. "Politici zde zasahují do sportu, jak se to často děje. Zamítnout vstup devítinásobnému vítězi Australian Open kvůli špatným papírům, pokud byla žádost o vízum chybná, je fraška," řekl agentuře Reuters.

Grandslamové Australian Open, jehož hlavní soutěž začne 17. ledna, přitahuje velkou pozornost ještě před svým začátkem. Očekávaná hlavní hvězda bude týden před turnajem bojovat o účast nikoliv na kurtu, ale před soudem.

Tenisový novinář Ben Rothenberg vidí hlavní příčinu v tom, že se Djokovič nenechal naočkovat proti koronaviru. "Nejlepším scénářem pro všechny by bylo, aby naočkovaný Novak hrál na Australian Open bez jakéhokoliv dramatu. On se rozhodl jinak," uvedl.

Případ Novaka Djokoviče a (ne)vstupu do Austrálie
04. 01. 2022 11:48 Kontroverzní rozhodnutí? Djokovič dostal výjimku z očkování a může hrát na Australian Open!
05. 01. 2022 09:58 Australany pobouřila výjimka pro Djokoviče. Země zaznamenává rekordní přírůstky pozitivních testů
05. 01. 2022 11:18 Zdravotní výjimka? Předlož důkazy, jinak opusť Austrálii, vyzval australský premiér Djokoviče
05. 01. 2022 17:40 Djokovič uvízl v Melbourne na letišti kvůli špatnému vízu, hlídá ho policie
05. 01. 2022 22:43 Djokovič musí opustit Austrálii, nařídily mu to úřady
06. 01. 2022 09:17 Djokovič odmítl opustit Austrálii. Zůstává v karanténním hotelu a čeká na pondělní soud
06. 01. 2022 10:48 Nadal: Novak znal podmínky dlouho dopředu, mohl se přizpůsobit (naočkovat)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

450
Přidat komentář
RF46
..to snad nemel Rafa za tech 20GS dohromady...
Reagovat
RFanousek
Celé odpoledne a večer jsem nebyl doma, teď se dívám a nestačím se divit co to tady zase všechno přibylo. Někteří snad tráví na tom TP celé dny v kuse jinak to není možné, že pořád něco píšou, ráno, odpoledne, večer... smile
Reagovat
RF46
Tak ted je ta situace nejen sportovni ale i politicka, socialni, psychologicka, medicinska atd. Ja sem dnes na TP v praci byl taky kazdou chvili :)
Reagovat
gigin
Kdysi jsme dali přes tisíc, ale při jaké příležitosti už nevím. Magu ti to řekne přesně.
Reagovat
RF46
pres 1000 bylo nedavno...kruci...co to bylo...taky asi neco kvuli kovidu
Reagovat
RF46
smilesmilesmile
Reagovat
a.magerova
Psát tady je zábava
když je na to nálada
o nic jiného tu nejde
a za čas to každého přejde

Od: Fandina 25.05.2015 16:10
Reagovat
gigin
:DD a děkuju.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Krisboy
Federerův titul AO2017
Reagovat
RFanousek
https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-po-djokovicovi-zrusili-vizum-i-ceske-tenistce-semifinalistka-wimbledonu-bude-deportovana-3037774
Reagovat
RFanousek
Já jsem si říkal že by to bylo divné, kdyby tato kauza neměla českou stopu smile
Reagovat
Newcombe
Herně Nadala nesnáším, ale tímhle si mne získal. Má rozumné názory, nemá nasr*no v hlavě. Nejspíš to bude tím, že stejně jako já nevěří na pohádkové bytosti a používá hlavu jak má. Bravo Rafa smile
Reagovat
RFanousek
Stejně jako Novak. Stěhování národů mezi fanoušky? smile
Reagovat
turista
Novak udělal chybu s tím, že se vyhnul očkování. Dvě dávky vakcíny by ho jistě nezabily. Novak tenisu rozumí jako málokdo, ale medicíně rozumí jako koza petrželi. Nadal se vyjádřil jako vždycky diplomaticky, ale to pomyslné polínko do ohně si přiložil stejně jako kdysi v kauze Šarapovové.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty ho taky přikládáš těmi dvěma dávkamismile A co kdyby ho zabily? Byl by jen součástí té malé statistické chyby? Jsem přesvědčen že nikoli.
Reagovat
turista
Když jsem v 60 letech přežil 3 dávky tak to 34 letý tenisový profesionál přežije hravě. Ale uznávám, že ty včeličky nejsou všemocné.
Reagovat
Pe3k
Z toho co jsem četl vyplývá, že Nadal ztratil tisíce fanoušků, což ovšem znamená, že jich pořád má miliony...Ti co měli nějaký charakter odešli, ovce zůstaly. smile
Reagovat
spaniel
Odesli bIbci, zvedlo se prumerne IQ jeho fanouskovske zakladny. Jeste by se mohl vyjadrit Roger, taky by se to vycistilo jak tady vidim smile
Reagovat
Pe3k
Ty to svaluješ na IQ a z toho vyplývá, že ho máš sám dost nízké...Já bych preferoval kdyby se Roger raději vůbec nevyjadřoval smile ale tak já mu vždy fandil k vůli jeho hernímu stylu, ne k vůli nějakým názorům apod.
Reagovat
spaniel
To je zas ukazka logiky smile
Reagovat
Pe3k
té tvojí...
Reagovat
spaniel
Kazdy antivaxx, ktereho znam osobne, ve skole zrovna neexceloval. A osobni zkusenost neprebijes. A ted uz bez na ty ryby smile
Reagovat
Pe3k
No já tolik kamarádů mezi antivaxerama jako ty nemám, v mém okolí jsou téměř všichni očkovaní...Ty si val nacvičit používání uvozovek smile
Reagovat
spaniel
Ja psal nekde o poctu, dokonce ze je velky? Ty mas fakt problem s chapanim...
Reagovat
Pe3k
Podle tebe jsou očkovaní ti chytří a ti neočkovaní ti hloupí. Z toho vyplývá že já, fandina a trollhand jsme ti chytří a náš přední epidemiolog Prof. Mudr. Jiří Beran CSc. je ten hloupý... smile
Reagovat
spaniel
To jsem taky nenapsal smile
Reagovat
Pe3k
"Odesli bIbci, zvedlo se prumerne IQ jeho fanouskovske zakladny"

"Kazdy antivaxx, ktereho znam osobne, ve skole zrovna neexceloval"

Tak dobře, co si teda těma větama myslel? A zkus se tentokrát nevymlouvat jako malé dítě, jako včera s těma uvozovkama a tentokrát řekni pravdu, co si opravdu myslíš.
Reagovat
spaniel
Antivaxx neni neockovany. U nas je navic kazdy ockovany, byt ne proti C19. Nejsounto ani lide, ktere serou nelogicka opatreni (Tesca otevrena, vanocni trhy zavrene, neuznavani protilatek, to ze se ockovani nemusi testovat atd).

Antivaxx je ten, co za C19 vidi spiknuti, Gatese, Sorose, cipy, imigranty atd. Covid neexistuje, vakcina je horsi nez Covid.

Pokud ma nekdo legitimni duvod se neockovat, nemam s tim problem. Ale verit bludum, umyslne prodluzovat toto stupidni obdobi, zpusobovat, ze vazne nemocni lide se nedostanou k peci me fakt sere.
Reagovat
Pe3k
"Antivaxx je ten, co za C19 vidi spiknuti, Gatese, Sorose, cipy, imigranty atd. Covid neexistuje, vakcina je horsi nez Covid"

The meaning of ANTI-VAXXER is a person who opposes the use of vaccines or regulations mandating vaccination.

Čili ty si ani nejsi schopen vyhledat definici antivaxera, používáš ji aniž bys věděl co znamená a přitom všem si ještě myslíš jaký si chytrák...

"Pokud ma nekdo legitimni duvod se neockovat, nemam s tim problem"

Djokovic má legitimní důvod a máš s tím velký problém...Navíc si se úplně vyhnul mým otázkám a záměrně, že?
Reagovat
RFanousek
Antivaxer neznamená to co říkáš, a co je legitimní důvod je subjektivní otázka. Pro mě třeba jsou mé důvody legitimní, pro tebe být nemusí, takže se jedná jen o tvůj názor.
Opět musím souhlasit s Petříkem, celou dobu píše rozumně, ty bohužel...
Reagovat
RFanousek
A než se zeptáš na moje IQ což je taková oblíbená argumentace jak to tak vidím, tak právě dokončuju bakaláře na VŠ. Chápu že to není záruka IQ, ale aspoň ať víš že nejsem traktorista... smile
Reagovat
Pe3k
Já promoval 2011, ale upřímně ta výška není zárukou téměř ničeho, bohužel. Hlavně dnes, kdy převažují obory typu "Gender studies" a podobné nesmysly. Na většinu škol ti stačí mít dobrou paměť.
Už se těším až si to přečte trolhand a vyhodnotí to tak, že mě spaniel (kterým on posledních 10 let pohrdal) argumentačně rozbil smile On vždy napíše přesný opak toho co se děje...
Reagovat
RFanousek
Jasně, ale tak říká se jak ti vzdělaní jsou chytří a jdou se očkovat a ti nevzdělaní ne, tak jen říkám že tak to není, je to fáma. Nejen já, ale mám kolem sebe hodně vysokoškolsky vzdělaných se stejným pohledem na věc jako já.
Reagovat
Ondra979
tak k tomu - to je tvoje bublina, ja mam uplne opacnou zkusenost, drtiva vetsina VS co znam nema s ockovanim nejmensi problem..vyjimky se najdou, ale je jich minimum..a ted kdo ma pravdu, jsou na toto nejaka setreni? mozna jo, ale ted nevim..
Reagovat
RFanousek
Souhlasím, bubliny existují. Pouze říkám svou zkušenost.
Reagovat
bIbec
v mém okolí je to povětšinou tak, že zpočátku problém nebyl, ale teď už se spíš do očkování nechce (třetí dávka).
Znám snad jenom jednu vyloženou covid antivaxerku, která to striktně odmítá. Nevzdělaná nebo blbá ale rozhodně není.
Reagovat
RF46
V me bubline je cca 90proc VS. Zadny konspiratory kolem sebe nemam. Ockovanych je vetsina ale na treti davku uz se jim nechce, protoze nemaji radi, kdyz se jim lze.
Reagovat
Pe3k
Já osobně když se jednalo o očkování proti covidu jsem jel do Prahy za svým imunologem a s ním jsem to probral a on mi to té navrhnul, která vakcína je pro mě osobně nejpřijatelnější...
Reagovat
spaniel
Chlapci, chlapci. Vy nevite ani to, ze pojmenovani meni vyznam. Liberal dnes neznamena to, co pred 20 lety. Usuzujic dle Fulneka, ani fasismus uz neznamena, co znamenal. Kdyz na zacatku pisu, ze jsme vsichni ockovani, tak i takovy balalar by mohl pochopit, ze zjevne nevychazim ze stare definice.

Zpet k podstate veci, kdyz zapomene na nalepky, myslim ze jsem jasne popsal, jaky typ mne vadi. Vzhledem k tomu, ze Novak myslenkami meni vodu, je pravdepodobne, ze on tam spada.
Reagovat
Pe3k
Z čeho usuzuješ, že já tohle nevím? Z diskuze vyplývá, že ten co něco neví jsi ty...
Reagovat
spaniel
Tvl ty jsi natvrdly.
Reagovat
Pe3k
Po dvou letech covidové masírky ze všech stran nejsi ani schopen dát dohromady definici antivaxera a to byl zvládla i peggy. Neodpověděl si ani na jednu otázku, to co si předvedl byly jen úskoky a výmluvy. Jsi vyloženě k smíchu. Až se tady budeš zase po někom vozit, tak já si zkopíruju tu tvojí definici antivaxera + to co jsi napsal o uvozovkách a budu to vkládat pod tvé komentáře, aby měli všichni možnost se zasmát tvojí tuposti. smile
Reagovat
spaniel
Pise clovek, co neni schopny pochopit z textu, ze se jedna o citaci smile Pry proc nerika tam smile

Napadnes definici, kdyz ti oak napisu, ze definice meni vyznam, ty napises, ze to vis. Takoveho tupona jsem nevidel. To uz nezachranis. Navic, u tene je 90% sance, ze napises bIbost a ztrapnis se, pokazde kdyz pises. Urcite se klepes a mas hnedy trenky u kazdeho komentu Kamile.
Reagovat
Pe3k
To, že to byla citace nepochopil nikdo, jelikož si tam nedal uvozovky a pak si se vymluvil na to, že tu nejdou použít i když si je ten den sám použil...Kamile? lol Ty si fakt piča na úrovni forehanda.
Reagovat
spaniel
Lol, krom nas tam byl jeden clovek a ten to pochopil. Jen Kamilek ne. Ja si te nevsimal, pac jsem k retardovanym hodny, ale uz zachazis daleko Kamile.
Reagovat
Pe3k
Mě je to jedno. Sám ses tady zdiskreditoval smile
Reagovat
spaniel
Jiste Kamile. Najdi si definici diskreditace smile
Reagovat
Pe3k
Nakonec se ukázala, že měl gigin pravdu, když tady už před 5 rokama psal, že si piča...Teď už to o tobě vědí všichni smile
Reagovat
RFanousek
Teda vy jste se rozjeli za tu dobu co jsem nebyl doma. smile Vy travite na TP celý den hoši?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdo to je přesně antivaxx? Nějak se v tom ztrácímsmile Asi jako ve sluníčkářích, hvězdičkářích apod.
Reagovat
brixner
Teďkonc, když tu smrdim sám, tak vostatní smrdíte v pelechách...to je teda vejchova todle...
Holt na to tady taky seru a du chytat ryby.
smile

smile

smile
Reagovat
PetaM
Bože, Nadal by si ufikl i péro, kdyby to byla podmínka vstupu do Austrálie. Skloň hlavu a mlč prosím tě.
Reagovat
Frantz
Přesně týhle rady se drž..
Reagovat
RF46
Rafa ma v AO pouze o jedno vyhrany finale mene nez na W, takze se od nej v Australii ceka pouze vitezstvi.
Reagovat
turista
Medveděv a Zverev porážejí na hardu Djokoviče. S Nadalem si poradí kdokoliv i z nich taky. Klidně i Rublev nebo Tsitsipas.
Reagovat
Marduch
Rafa je velký šampion. Dokud nepotřebuje k chození berle, vzdy bude na GS favoritem.
Reagovat
RF46
Odhaduju, ue za 10let se uz na antuce hrat nebude a bude se vzpominat, jak to tam ten snedej divocak ryl...
Reagovat
turista
Léta běží. Výsledky OH v Tokiu 2021, USO 2021, Masters v Turíně 2021 jsou známé svědčí pro to, že tím favoritem tady už nebude.
Reagovat
RF46
Rafo, tu otazku si musel cekat! To je extra bida ta tiskovka...smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Nadal pred zapasom, najma takym, kedy moze vyhrat prvykrat po pol roku, riesi uplne ine veci ako odpovede na otazky Djokovica na pozapasovej tlačovke.
Reagovat
paddy
většina tenistů logicky diplomaticky a kolegiálně mlčí, on se nebojí říct svůj názor

kdyby byl no 100, tak ho strhají, že je nula, ale nemůžou smile

Barty řekla, že chápe, že lidi jsou naštvaní

Šavrda i Petera mluvili, že pravidla jsou platná pro všechny
Reagovat
Ondra979
tak z jistych kruhu uz si to Rafa taky pekne schytal, vime odkud ze..takze za me ma palec nahoru. kazdy by to na jeho miste neudelal..
Reagovat
RFanousek
tak teď jsem mimo, můžu se zeptat od koho a za co to schytal?
Reagovat
Ondra979
staci se podivat do teto diskuse, nebo i jinam..jakoby se najednou vyrojily spousty tenisfans ktery bezvyhradne stoji za Djokovicem..to je ale nahodicka ze :)
Reagovat
RFanousek
jo takhle, já to pochopil tak, že to schytal jako oficiálně, že by o tom i třeba věděl aniž by musel číst diskuze na TP. Moje chyba, špatně jsem tě pochopil.
Tím pádem to "schytal" i ode mně. smile
Reagovat
Ondra979
podivje se na sport..neco jsou trolls ale ne vsechno..tam na Rafovi nezustala sucha nit
Reagovat
Nola
podivej se na slovensky portal sme... tam budes doma, ti na Novakovi nenechali ani nitku suchu, nechapem, preco ta vytaca nejaka diskusia, ak mas s tym problem kup si domace zvieratko a venuj mu volny cas
Reagovat
Ondra979
nepochopila jsi..vubec..kdyby me vytacely diskuse, tak uz tady asi nejsem..ostatne byl jsem tady docela nevybirave napaden, ale mne to nevadi, mnohme vic to vypovida o tech druhych..naopak se spis bavim. takze ja to jen konstatuji, Nadal sel s kuzi na trh a nektere reakce anticovidfanatics protoze to jsou casto lidi, ktere tenis moc nezajima, jen se za ne vydavaji napr na seznamu jsou jak to rict..no je zajimave si to precist co nekdo dokaze vyplodit :)
Reagovat
Nola
este raz, preco ta to trapi? nemozes ludom nanutit, aby sa chovali podla nejakej formulky, je demokracia, zvlastne mat frustraciu z nejakych anonymnych prispievatelov, ani tu sa vacsinou osobne nepozname, ja mam byt nas.ana na diskuterov na sme, je mi to sumak, co tam o Novakovi pisu....

inak by ma zaujimalo, ako ten Rafa na tom trhu vlastne dopadol smile
Reagovat
Ondra979
opravdu jsi to nepochopila..takze nema to cenu, ale ocenuji tvoji starostlivost..opravdu je mi to celkem dost volne, jen se tim bavim ale zaroven ocenuji RAfuv postoj..ale jestli neveris, never si
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale to fakt myslíš vážně, že když ti někdo napíše něco, co se ti nelíbí, tak mu řekneš, aby si koupil zvířátko a věnoval se mu?
Reagovat
RF46
Nudite se? Kupte si medvidka Myvala!
Reagovat
a.magerova
Lépe bude, když si ti, co jsou chabrus na nervy, omývali přirození vlažnou vodou smile
Reagovat
RF46
Pristi rok se zajedu mrknou na Hrabalovu chatu do Kerska :)
Reagovat
paddy
Djokovic N. bude hrát na Australian Open 2022
ano 2.88 ne 1.38

21 - Oko bere!
Djokovič N. 1.9
Nadal R. 2.2
Federer R. 50
nikdo 10
Reagovat
Krisboy
Kdybych věděl, že Srdíčka nepustěj ani do Británie, tak bych toho Fedexe risknul smile
Reagovat
paddy
https://media.giphy.com/media/l3UcmUR583LkK4sta/giphy.gif

smile
Reagovat
paddy
když ho pustí, aby z něj neudělali mučedníka, kterému sebrali titul

správný formulář se vždycky najde smile
Reagovat
paddy
jedno je jisté - neukončí sezónu kvůli duševnímu zdraví
Od těchto moderních frázích máme aspoň na chvíli klid smile
Reagovat
Mantra
jen by mě zajímalo, zda Maďaři píší i do Maďarských for o tenise
Reagovat
Ondra979
RAfa ma naprostou pravdu..vedel to dost dlouho dopredu..ted se snazi obejit platna pravidla a nmozna mu to vyjde..jsem pak zvedav na australske publikum..ale toto by mu meli dat jednoznance sezrat, oni maji duvod byt hodne nastvani
Reagovat
Pe3k
Jak se snaží obejít pravidla? Pravidla umožňují požádat o zdravotní vyjimku a on to udělal a dostal jí. Tak a teď mi vysvětli jak se snaží obejít ty pravidla. Čekám.
Reagovat
Ondra979
ze ji udajne dostal neznamena, ze ji opravdu ma..proc uz ho tedy nepustili? davno by to udelali, ale neni to tak
Reagovat
Pe3k
Si piča. Problém je ve vízu. Neumíš si ani přečíst článek?
Reagovat
Ondra979
forehand je obcas divnej a co se tyka Rafy, je trochu fanatik, ale aspon umit trollit a umi byt vtipnej, ale ty jsi ubozak..ale to je obecne problem anticovidfanatics..kde nic neni..
Reagovat
Pe3k
Dobře a teď zpět k tématu. Jak se Djokovic snaží obejít pravidla? Proč si ty pičo nepřečteš alespoň ten článek, než tu začneš psát hovna?
Reagovat
Ondra979
teces teces chlapce...nebudu se s tebou uz bavit..ses totalni nula
Reagovat
Pe3k
Ty si neumíš přečíst článek, nemáš žáden argument a jediné čeho jsi schopen je začít nadávat a pak utečeš...Tak běž smile
Reagovat
spaniel
Nadavat si zacal ty a totalne to tady nezvladas uz od vcera.
Reagovat
Pe3k
Ano jenomže v tomto případě je to konstatování faktu. Už nemám nervy na lidi co si nejsou schopni ani přečíst článek. Napsal, že se Djokovic snaží obejít pravidla, tak se ptám jak? Neodpoví. Pak píše, že má tu vyjimku údajně, opět neodpoví, jak na to přišel...Včera jsem se tím ještě bavil, ale teď už sem nasraný...

Máš odvahu, že se do toho pleteš, protože si ještě před hodinou psal, že tady nejdou používat uvozovky, i když je sám používáš...Takže totální demence z tvé strany...Dále si označil ivermectin za lék pro koně. Za ten lék dostal vynálezce nobelovu cenu a i když se používá i pro koně je to primárně lék pro lidi a používá se při léčbě covidu už rok a půl (není to žáden zázrak, ale poslechni si lékaře nebo jiné odborníky, kteří o tomto léku mluví, když tomu nevěříš...). Píšeš tady, že souhlasit s fulnekem v něčem je red flag (nepopírám, ovšem ty zas souhlasíš s trollhandem, což je stejný red flag...
Reagovat
spaniel
Ty uvozovky museli pridat nedavno a ja tady delsi dobu nebyl. Uz jsem psal ze jsem texty kopiroval a nevsiml jsem si to.

Hodne se pise, ze na vyjimku nema narok, ze uvedl celiakii, coz neni kontraindikace.
Reagovat
No-le
Uvedl celiakii - nemá na vyjímku nárok.. Jak to, že jí tedy dostal, když je komise nezávislá a algoritmus neumožňuje zjistit, kdo je žadatelem? Já tomu přestávám rozumět..
Reagovat
spaniel
Ivermectin je antiparazitikum a doted nebyl schvaleny na lecbu Covidu u lidi. I ten kun by to pochopí.
Reagovat
Pe3k
V USA se tím už rok a půl léčí, takže až tam pojedeš tak se tam na to zeptej...
Reagovat
Fandina
Nevím jak je to teď, ale před půl rokem se o tom psalo tohle:

Americký Národní zdravotní institute (National Institute of Health) ovšem stále tvrdí, že neexistuje dostatečné množství dat k tomu, aby se ivermektin dal doporučit.

https://www.flowee.cz/civilizace/8580-vas-sukl-je-rozumnejsi-nez-urady-v-usa-rika-zastance-ivermectinu-pierre-kory
Reagovat
Fandina
Sorry článek je z března 2021, takže třičtvrtě roku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jakákoli léčba, která by mohla směrovat lidi ji wm než k vakcinaci není pro oficiální místa žádoucí.
př - neinvazivni léčba laserem (paradoxně využívaným sportovci) prokazatelně pomohla několika pacientům s vážnějším průběhem covidu. Vyzkoušela nemocnice na Kladně a další myslím též ve STČ kraji. Od té doby jsem se už nedočetl o nových studiích, výsledcích.
Je tu jen toto a každý si může udělat úsudek sám. Místo hledání možností tu máme kult vakcín.
https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/laserova-metoda-pomohla-stovkam-lidi-s-tezkym-covidem-urady-ji-odmitaji-uznat-180821%3famp=1
Reagovat
Fandina
Ono je celkem logické, že je lepší nemoci předcházet, než ji pak léčit.
Reagovat
FulnekUltras
u kovidu zatím všechno nasvědčuje tomu, že včasná léčba je lepší než silně pochybná a velmi pochybným způsobem vnucovaná očkovací "prevence"
Reagovat
Fandina
To říká jedině hlupák, jako ty. Odborníci na to mají jiný názor.
Reagovat
FulnekUltras
jak kteří
Reagovat
ladinec
Co to píše za p....
Reagovat
ladinec
Co to píše za p....
Reagovat
spaniel
Vy antivax mate priste uroven. Skoda ze mas v hlave lejno a neumis myslenky i rozvest.
Reagovat
Paixx
Pořád od tohohle nicku čtu, jak jsou fanoušci Nadala ovce a nic neumí a podobně a pak vidíš jak se ten člověk vyjadřuje a máš jasnosmile
Reagovat
Fandina
Divím se, že si dávno za tyhle slova nedostal ban.
Reagovat
Pe3k
Kdo tady kdy dostal ban? Jen pár fanoušků Nadala, jmenovitě to byl Nadalito v roce 2012.
Reagovat
RF46
Nadalito:) To bylo spojeni Nadal + jelito?
...Slovak?
Reagovat
RFanousek
taky mě to právě překvapuje. Já když napíšu "ho*no" tak mi to ani ten příspěvek nepustí, že je to zakázané slovo. Jak to děláš Petříku. smile
Reagovat
Pe3k
No já tady obecně tak nenadávám jako dnes. Ani nevím proč mě to vyhecovalo více jak finále Wimbledonu 2019 smile Popravdě jsem tady v minulosti viděl tohle slovo několikrát použít strejdu gigina a tak jsem to vyzkoušel též...Je to osvěžující, nesnáším politickou koreknost.
Reagovat
Ondra979
ano, to by bez debat mel...je to tady posledni dobou nejake moc divoke, ja to v lidu zkousnu a tyto nymandy budu dal ignorovat, ale obecne to dobre neni
Reagovat
gigin
Jenomže ty urážíš daleko víc. Hraješ si na slušňáka, předčasně zmoudřelého chlapce. Všechno víš nejlíp. A klidně mne nahlas, ban příjmu rád.
Reagovat
Ondra979
to si teda nemyslim, mozna jsem jizlivy, ale utocit jsi zacal ty..vcera jsi byl na me sprosty, protoze jsi absolutne nedal tezko prustrelne argumenty, ze vakcinovani pomaha zkrotit pandemii..neni to vselek, ale jednoznacne pomaha..ale ty budes tvrdit dal svoji mantru, takze jakakoli diskuze pak v tomto pripade nema smysl, notabene, kdyz mi nadavas..
Reagovat
gigin
Ne. Ty nebereš vůbec v úvahu skupinu lidí, kteří jsou po covidu a jsou šikanováni. Pokud sleduješ čísla z UZISu, tak můžeš jasně vidět, že zatížení JIPu je touto skupinou téměř nulový. A to se ti snažím celou dobu říct. Ale pro tebe jsem stupid antivaxer.
Reagovat
Ondra979
tak jsi se ale vcera jednoznacne projevoval..jsem sice proti povinnemu ockovani, ale kdo je zdravy a presto odmita, mel by pak akceptovat o neco vetsi omezeni..to se neda nic delat. a kdo prodelal covid, je nejakou dobu chranen, to ano, ale jak dlouho to je asi individualni..jako tohle asi uspokojive resit obecne moc nejde, je mi lito..v pandemii jsme vsichni nejak omezeni, nekdo vic, nekdo mene..verim, ze za rok uz to bude temer chripka kdyz se jeste o neco vice proockuje a lide se budou chovat zodpovedne, coz je u nas ale problem..o tom to taky je
Reagovat
gigin
Zodpovědnost jas, ale musí to mít hlavu a patu. Je to prostě celé jeden velký podvod a o zdraví už tu dávno nejde. Za ty piče se omlouvám.
Reagovat
Ondra979
s tim podvodem teda nesouhlasim, kdo nekdy videl aspon zdalky covidarium tak tohle musi odmitnout, ale omluvu beru..dal to uz nebudeme resit
Reagovat
ta-dah
že poslední dobou ztrácíš glanc. Že by to věkem?
Ať je to čímkoli, důvod k zamyšlení to je. Mě ta změna k sprostotě a hrubosti překvapila ( dřív jsi býval vtipný)..., pravda, je to pár let...
Reagovat
gigin
Až tak? Tak to mne mrzí. Bude to ten věk. Starý bručoun. Asi nejvyšší čas odsud odejít...
Reagovat
RF46
opovaz se!
Reagovat
gigin
Vrátil sa Vuk, takže teď to stejně nejde.
Reagovat
FulnekUltras
nejlepší je si stanovit nějaké přechodné období na dobu neurčitou ;-)))
Reagovat
ta-dah
Spřízněným duším bys jistě chyběl...jinak lekce bereme celý život, je to takový úděl:)
Reagovat
gigin
Je to virtuální svět, tady nelze někomu chybět.
Reagovat
ta-dah
Abys to nepodcenil, ale pravda, obecné vzato vztahy na virtuální realitě nestojí...
Reagovat
gigin
Tak je pravda, že jsem se tu seznámil a osobně setkal s pár lidmi a bylo to moc fajn :)
Reagovat
RF46
Ty kurvo suknickarska smile
Reagovat
gigin
Jenom s chlapama.
Reagovat
gigin
Vlastně kecám, aj s jednú babú, ale ta už tu nechodí.
Reagovat
a.magerova
Asi tak, gigin zde byl vždy (asi 10 let) vtipný, hrubý i sprostý... jen mívá období, kdy jednu či dvě charakteristiky na čas upozadí... smile
Reagovat
gigin
A právě v tom období jsi mi nikdy nedala :(
Reagovat
a.magerova
Virtuálně mnohokrát, nekecej... smile
Reagovat
gigin
Ale těch keců kolem toho...
Reagovat
a.magerova
Zas na druhé straně... ty baby, co ty kecy neměly, už tu nechodí... smile
Reagovat
gigin
Ani mi to nevzpomínej! Její otec mi volal aj. To byla hrůza...
Reagovat
a.magerova
Taky bys volal, měl-li by Tvou dceru ve spárech takový nějaký... smile
Reagovat
gigin
Pravda :DD
Reagovat
a.magerova
A mně by tu teda chyběl... smile
Reagovat
gigin
:*****
Reagovat
ta-dah
Taky myslím..., hlavně jeho laskavé a vtipné JÁsmile
Reagovat
RF46
mne tez, ikdyz se nezname.
Reagovat
gigin
Děkuji zlatíčka. Však vy mi taky. Chodím sem za Váma moc rád. Jako ano, bývalo to tu lepší, srandy tři zadky kolikrát, ale co už :) někdy si čtu staré diskuze, paráda :DD
Reagovat
gigin
Akorát ta sojka. S ní byl problém vždycky no. Ale zase díky ní jsem tenisově vyspěl. A lidsky úplně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlas giginem i pe3kem. Prudíš tu už od včerejška, nic konstruktivního k tématu jsi nenapsal. Všichni tři jsme tě upozornili na lži, co tady šíříš a ty nic, jen je kopíruješ dál. Ale doba je zkrátka taková, že se i tady najdou lidi, co to ti ty nesmysly odkývou. Jestli ti to stačí ke štěstí, tvoje věc, ale pak se na druhou stranu necejti ublíženě, když ti ty nesmysly někdo omlátí o hlavu.
Reagovat
gigin
Jako vulgární jsem byl, pičo, to přiznávám :) ale fakt mi už z toho tečou nervy. Dyť to není normální. A Noldovi přeju, ať to nevzdá. Je to první vlaštovka.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
a hele dalsi do particky - lzi tu sirite predevsim vy a neunasite, kdyz ma nekdo dobre argumenty..absolutne to nedavate, ja jsme v pohode, ale uz se pak s vama otravovat nebudu, nikam to stejne nevede..bojujte si za Djokera, nevim co z toho sice mate, ale to je vas problem..treba si nakonec pinkne ale je to z jeho strany slusna fraska, to je prece jasne i vam
Reagovat
gigin
Fraška to je. Zdravý chlap, po covidu, chce jít do práce a nemůže. To ti přijde ok, když je naprosto jasné, že očkovaní můžou být též roznašeči?
Reagovat
Ondra979
ano, ale proste musi bezvyhradne splnit mistn podminky, aby mohl dostat to pracovni povoleni..o tom to je. a ty jsou prisne, ale legitimni, proste ono to ma sirsi rozmer ale to uz nebudu moc rozvadet..toto by si jen tak nelajsla zadna vlada, ktera potrebuje dal krotit pandemii, ale mozna mu to nakonec daji..uvidime
Reagovat
RF46
Ty si ten typ, kterymu kdyz reknou, ze si musi 100x vyhonit, tak se nezepta PROC ale DO KDY.
Reagovat
Pe3k
On je ten typ co označí plně vakcinovaného člověka za antivaxera...
Reagovat
RFanousek
smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
uzasny primer...to by me nenapadlo fakt smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))))))))
Reagovat
gigin
Pravda. Tady viním ATP, že v takové zemi nechala turnaj uspořádat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty seš asi jenom natvrdlej a s tím se dá těžko něco dělat.
po tom, co napíšu, ty odpovíš slátaninou bez jediného faktu a hraješ si na toho, kdo je nad věcí. Asis toho moc neprožil, což nemusí být nutně tvoje chyba, ale tvářit se bezdůvodně povýšeně nad těmi, co už mají ledacos za sebou moc moudré není.
A k Jokerovi - kdybys tu byl častěji, určitě bys zaznamenal, že je to jeden z mých nejméně oblíbených tenistů na okruhu. Ale mám respekt k rovnému právu pro každého - pro miliardáře i pro toho mladého Inda, co výjimku nedostal. Pochybení Jokera - nepochopitelný přehnat s vízem (je i otázka, jestli se o něj staral osobně) vyřeší soud. Výjimku z vakcinace dostal legitimně. Tím to pro mě končí.

Krátce k vakcinám:
podmínečně schválené - fakt
pomohly ohrožené skupině (převážně) fakt
pro děti a mladé sportovce mohou znamenat zdr.komplikace+narušenou imunitu - o tom, zda výhody prevažují nad riziky se vedou ve vědeckých kruzích již dlouho spory - fakt
konspirace - nemám rád, proto dohledavám fakta z oficiálních nebo přímých zdrojů - 2př:
manžel šéfky EU pracuje ve farmaprumyslu a taktéž v kontextu s vakcínami. On i jeho byvalí spoluprac. měli blízké kontakty s ty Pfizer - fakt (a možná náhoda?)
spoluvynalezce mRNA vakcín je kvůli zdrženlivému postoji pro jejich využití dehonestován. Zato je propagována jeho kolegyně pracující pro Pfizer.
Stačilo jedno odpoledne, abych toho dohledal tolik, že už se v tom hrabat nechci.
Co chci je opět a jen rovné právo pro všechny a rovný přístup k informacím.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
k vakcinam - dej mi odkaz na verifikovana data, komplikace jsou pokud vim velmi vyjimecne, zdravy clovek se nemusi vubec vakciny bat, ani mRNA, ze bude dva dny unaveny je to nejmensi..a obecne vakciny jsou zatim nejucinnejsi boj s pandemii vedle neprijemnych restrikci, tak to je a statistiky tezkych prubehu a umrti to davno potvrdily, tezkych pripadu je mezi vakcinovanymi mensina, prestoze vakcinovana uz je u nas vetsina dospele populace. tu spekulaci ohledne lobby mRNa - nevim, a uprimne ne to moc nezajima, kdyby to byl velky provat, tak by se o tom mluvilo ale kde nic, tu nic. rovny pristup k informacim je chimera, jem mensina si umi kriticky overovat zdroje a potvrzovat, nebo vyvracet balast, ktereho je na netu vetsina...tak to je a co je oficialni zdroj - no nevim, ja verim vedeckemu konsensu a ten je zrejmy.
k Djokerovi - pokud plati rovny pristup, a ne privilegovany, tak AO hrat nebude..zatiom nesplnil podminky a ze ma tu udajnou vyjimku legitimne, o tom zatim vubec nepresvedcil, prave naopak..treba to jeste udela, ale zatim velky spatny..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://www.lidovky.cz/domov/ministerstvo-zdravotnictvi-vakcinami-astrazeneca-a-johnson-johnson-by-se-nemeli-ockovat-lide-mladsi.A210609_200651_ln_domov_sed

https://www.nytimes.com/2021/09/10/health/children-vaccine.html
O něco později FDA vakcinaci dětí 5-11let povolila...

https://thehill.com/policy/healthcare/569242-federal-officials-experts-say-not-to-use-covid-vaccine-in-children-under-12

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html

https://dennikn.sk/2454124/vedec-sav-lakota-bojuje-proti-mrna-vakcinam-smeje-sa-kolegom-a-cituje-harabina-znevazuje-vedecky-pokrok-reaguje-virologicka-pastorekova/

odlišní jakéhokoli postavení a odbornosti se nehodí...
Doporučuji si vyhledat jeho komentáře k onkologickým změnám, vlivu na srdce atd. po vakcinaci. Odborník, který mluví srozumitelně a má lidský přístup.

Nepočítám, že jeden druhého přesvědčíme, proto těch linků není více. Každý si holt skládáme jinou mozaiku...
Reagovat
sojka1
asi ti budu taky neprijemna, konec koncu - dvojdomek jsme zavrhli uz davno :-))) ale pokud to dokazeme a odhledneme od covidu i politiky, dojdeme k neplatnemu vizu... nebo snad ne? Jina situace, ale stejny efekt - Kaji Sasa Bajin taky chtel uplne legalne pracovat (u byvale svetove jednicky a esove kralovny) :-)) a holt nemohl, nedostal pro svuj drivejsi prilis dlouhy pobyt (ve svem vlastnim dome na Floride) vizum do NY... administrativa je proste prisna na vsechny.... ;-)
Reagovat
gigin
Proč je to vízum neplatné? On tam jede po x-té a neumí vyplnit pitomý cár papíru? Aj Gulba to dokázal a už si tam vypinkává.
Reagovat
sojka1
nevyplnil(i) nejaky lupen pro cloveka s udelenou vyjimkou, ale lupen "normalni", jak jsem pochopila....
Reagovat
gigin
Zase jakési formality. Je tam prostě nechtěný, to je celé. A zase tak nepříjemná mi nejsi. Býváš horší.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
paddy
kdyby byl transparentní, tak zveřejní důvody, aby zabránil spekulacím
nejzdravější člověk na světě má zdravotní výjimku smile

většina celebrit se přitom vylívá s každou malicherností na sítích smile

místo toho se staženým zadkem dlouho mlčel a k tomu vynechal ATP Cup, kde neudal důvod a organizátoři to pak žehlili za něj

až dostal výjimku, tak se hned pochlubil a fotil se v namyšlených pózách nebo se trapně schovával při příletu za vozíkem, narostl mu hřebínek
pak ho smích přešel...

a zase hra na ublíženého jako u Diany nebo Megan, ve hře kterou svým chováním sami vyhrocovali
Reagovat
RF46
no...je to jak to pises...smile
Reagovat
Ondra979
presne tak..proste hraje levou a myslel si ze mu to australani spapaji..ale zatim se plete, i kdyz to muze jeste dopadnout vselijak, tady si iluze delat nelze, ale zaslouzil by si bez debat jet domu
Reagovat
Pe3k
Mohl dostat vyjímku na základě toho, že nedávno prodělal covid. To je opravdu tak těžké na pochopení?
Reagovat
paddy
to je logické, ale proč to tedy tají?
Reagovat
Pe3k
Jak to mám já asi tak vědět? To je jeho věc.
Reagovat
spaniel
Nedavno? V cervnu. 6 mesicu je pryc.
Reagovat
Pe3k
Takže je to na hraně, ale podle mě je to pravděpodobnější než že dostal vyjimku k vůli celiakii...
Reagovat
ladinec
Rafa u mě skončil jako tenista i člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď si to tu neprečíta, mohlo by ho to pred turnajom nahlodať.
Reagovat
Frantz
Tak to je pro něj citelná ztráta...smile
Reagovat
paddy
povýšil u tebe na GOATa? smile
Reagovat
ta-dah
(Omlouvám se všem výjimkám...)Národ, který je dobrovolně schopný a ochotný ("demokratická volba"...?) si za svého prezidenta zvolit Miloše Zemana, má problém. Tento problém se jako červená niť táhne všemi diskusemi a jistě by bylo možné jej podrobně analyzovat. Ve zkratce bych jej označila za absenci schopnosti kritického myšlení, za ztrátu schopnosti najít a srovnat si pro a proti a dojít k nějaké syntéze, za ochotu přijímat povrchní tvrzení kvůli pohodlí a časové úspoře, vlastní neschopnosti s fakty a čímkoli vlastně dál pracovat. Je to docela smutný závěr (pro mne) a nevyváží to ani fakt, že dobrovolně žiju jinde, kde je to milieu o poznání jinde. Holt ta historická anabáze nás dostala a cesta z toho marastu se zdá být těžší, než kdo kdy tušil...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně brát vážně jen to, co si takový přístup zaslouží - v Německu třeba potenciál jaderných elektráren místo jejich zvráceně diletantské likvidace - a bude (relativně) klid v celé Evropě smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pe3k
Ze Zemana asi nemá radost nikdo, na druhou stranu já bych za prezidenta nechtěl ani Drahoše ani Čaputovou. No a hlavně je třeba si přiznat fakta a to je, že v současné chvíli je největší favorit na prezidenta Babiš...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
což bohužel přesně vyplývá z toho, co píše ta-dah
Reagovat
FulnekUltras
pokud ovšem projde prvním kolem, kde budou čekat pravičácké štiky typu Kalousek, Fischer, Pavel či Nerudová ;-))) vzadu pak mohou ještě číhat Paroubek s Kajínkem... akademický stahovač králíků Drahoš snad už bude mít dost soudnosti, aby se znovu neztrapňoval
Reagovat
Ereinion
Babiš to v druhým kole nedá podle mě
Reagovat
ta-dah
Každý národ má, co si zaslouží...
Reagovat
Ondra979
kez by to nedal...jako on je sice velka svine, ale je taky neskutecne vychcanej a bude delat presne to, co mu poradi jeho prchalgang..a ti mu radi dobre..uz ted mene utoci na novou vladu a nechava to na Schillerova a dalsich, aby vypadal konsenzualneji a jakoby "statnicky"..ale je to jen poza jako vse...hnus, snad mu to spocitame, tohle by se fakt nemelo stat
Reagovat
turista
No Slováci nadšeně zvolili Caputovou a ta už jim tam zve na 2 letiště americký garnizon.
Reagovat
ta-dah
Obávám se, že můj náhled na českou společnost dostal v podobě komentů na frak, evidentně jsem se nevyjádřila jasně...
Respekt těm výjimkám v závorce
Z těch, kteří zareagovali:
FU - prázdná, nenávistná a zlá ekvilibristika neschopná se aspoň elementárně obhájit, a to po celou dobu tvé působnosti na tomto portálu, kritické myšlení 0
TSf- nesouhlasím s tebou v ničem, což se stává
Pe3k - už jsme na sebe narazili a nebylo to příjemné
Chtěla jsem jen říct, že sklon ke konspiračním teoriím je tím silnější, čím slabší a zranitelnější jsou jednotlivci neschopní kritického myšlení, což se v důsledku vztahuje na celý národ, proto ten marast...
A neuklidňuje mě ani myšlenka, že na východ, jih či sever od našich hranic to může být i horší...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
děkuji za respekt přes nesouhlas. To je základní podmínka diskuze.
Reagovat
ta-dah
Pravda, základní podmínkou diskuze je:
teze- antiteze - synteze
Bez argumentů jde jenom o jarmareční emocionální výlevy...
Reagovat
FulnekUltras
vidíš to moc zvysoka a zdaleka - věci bývají často jednodušší než se dnes požaduje v "lepších kruzích" po "lidech na určité společenské úrovni" ;-)

jinak řečeno - s elitářským pokrytectvím maskovaným pod zjevně nepochopenou floskulí kritického myšlení běž do prdele ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přičemž je mi opravdu srdečně jedno, ze které země teď zrovna "českou společnost" hodnotíš - povýšenecká podstata tvého rádoby kritického myšlení zůstává stejná
Reagovat
ta-dah
Existují jistá pravidla konstruktivní diskuse platná už od dob starověkých civilizací. Evidentně se tě nedotkla, ale to není moje chyba. Jsem schopná ti to slušně sdělit a snad půjdeš do sebe a krátery ve vzdělání si doplníš. Bylo by to žádoucí, abys nemusel diskutovat jen pomocí urážek, domněnek, nesmyslných a sprostých výrazů, když už jsi v koncích.

Citace tvého zmatení - víš, o čem vůbec mluvíš?

jinak řečeno - s elitářským pokrytectvím maskovaným pod zjevně nepochopenou floskulí kritického myšlení běž do prdele ;-)
Reagovat
FulnekUltras
jsi jen rádoby intelektuálně založená naprázdno čvaňhající zoufalka - ale nezoufej, možná se to časem ještě poddá... zatím tě nechám slastně vychutnávat, jak jsi mi to nandala ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a "milieu" se nějakou dobu asi ještě drž - ono zaplňovat své vlastní krátery ve vnímání a chápání psaného textu podobnými ko ko pindy vypadá ve společnosti na tvé úrovni vždycky líp ;-)))
Reagovat
sojka1
jenze FU nediskutuje, on jede propagandu a je nutne si uvedomit cilovou skupinu, takze jazykove prostredky vcetne podprahovek naprosto odpovidaji, ta prdel ma svuj ucel... ;-)
Reagovat
spaniel
Abych dodrzel staroveke pravidla diskuse: FU byl magor uz roky pred Covidem. Ted jen pozmenil tema a ma vic posluchacu.
Reagovat
sojka1
jasne.... ale uplne me polilo, kdyz to tu zase ctu.... pred lety si o mne taky jeden napsal "do denicku", ze jsem "intelektualska a povysena".......... fujtajbl!
Reagovat
Ondra979
je to tak..druhe zvoleni zemana, skudce vlastniho naroda a velezradneho lumpa jsem dlouhu nemohl pochopit..ale ono to tak je, vetsina naroda ho tehdy jeste akceptovala, i kdyz uz bylo vsem, kdo se jen trochu zajimali, jasne, co je to za hovado..proste jsme takovy sebedestrukcni narod..treba se poucime, ale jiste to neni, Bures uz se chysta na kandidaturu, to je dalsi bezpaterni psychopaticka svine, ktra davno patri do lochu..snad to neda, byla by to jen dalsi ostuda pro nasi zem!
Reagovat
annah
smile
Reagovat
expert69
Diplomatická odpověď jak bývá u dvojice rafa roger zvykem. Místní experti však mají opravdu kurna drzost. No a očkování tady fakt nic říkat nebudu, protože my Češi a Slováci jsme strašní chytrolíni a vyřešili by jsme covid raz dva u piva...
Reagovat
Nola
https://sport.aktuality.sk/c/fmd7nrf/nadal-je-spat-a-prehovoril-o-koronaviruse-niekolko-dni-som-lezal-bez-pohybu-v-posteli/

Rafa prelezal covid s tazkym priebehom v posteli a za 10 dni uz letel do Australie, asi ma v time Novakovho guru
Reagovat
Mantra
hele nemáte na sk doméně tenisportál?
Reagovat
Nola
nie, ale radi poskytneme dolezite info, ktore sa tyka tenisu, mas s tym problem?
Reagovat
Mantra
projděte se kolem dunaje a dejte pokoj
Reagovat
RF46
spis zaplavat si v nem:)
Reagovat
giovani
Ty by si si zaslúžil nakopať prdel a poriadne.
Reagovat
Mantra
ufsmile
Reagovat
FulnekUltras
tak to už neříkám nic smile
Reagovat
blax
Když člověk zvládne covid doma, tak má lehký průběh. Těžký průběh je ventilátor nebo připojení na ECMO.
Reagovat
Nola
jj, moj kolega nebol schopny ziadnej cinnosti po tazkom priebehu, nieto este sportovat....
Reagovat
Fandina
Píše se tam tohle: "Bol som veľmi unavený a mal som horúčku. Niekoľko dní som ležal bez pohybu v posteli, bol som naozaj veľmi chorý," povedal 35-ročný Nadal po štvrtkovom víťazstve nad Litovčanom Ričardasom Bernkisom v 2. kole turnaja ATP v Melbourne.

Takže to pro něj byl asi těžký průběh.
Reagovat
blax
Pro něj subjektivně asi ano, ale na planetě jsou desítky tisíc lidí po opravdovém těžkém průběhu, kteří vyjdou jedno patro schodů a jsou zadýchaní, mají poškozené plíce, ledviny nebo játra, atd.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jakože on měl jako naočkovaný těžký průběh? Nemožné! O to víc pak chápu ty jeho blbé kecy.
Reagovat
Kub1s
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmile
Reagovat
steve79
Jak je na tom Tsipsipas? Docela je zarezejici, ze tskto mladsi hraci Tsipsipas a Thiem jsou v takto brzkem veku zraneni.
Reagovat
Nola
Novak ma diplomaticky pas, vraj sa jedna o diplomaticky incident....
Reagovat
vladka
tím hůř pro něj
Reagovat
Mantra
tak to je jasné, Srbsko je nazi stát - takže hrdinové mají, ale jak vidno, dnes, jako za války, to nestačí ouplně.
Reagovat
FulnekUltras
fašisti křičí chyťte nácka - trefné
Reagovat
Mantra
já? nebo ti Srbové? smile
Reagovat
FulnekUltras
klokaní erár
Reagovat
Mantra
s Maďary dohromady
Reagovat
giovani
Mantra ta si strašna nenávistná šwajne!!! Sprosté hovädo
Reagovat
giovani
Ty si taký hlupáčik že je mi trápne až reagovať.
Primitívik vieš čo je nacizmus? škoda ti to vysvetľovať. Imperializmus, fašizmus, komunizmus.
Ty nemáš ani bledomodrý šajn čo je nacizmus a nazývať Srbsko tak je odporné. Si strašné hova..
Reagovat
spaniel
Giovani Traposini. Nazval to uplne správné
Reagovat
Nola
si blb, ze ano, je vyslanec UNICEF
Reagovat
Tomas_Smid_fan
UNICEF rozdává diplomatické pasy?smile
Tak to ho už má pak kdekdo...
Reagovat
brixner
Jojo, tři kousky...to muší bejt záhul todle! Vobdivuju tě, fakt! To já mam každou chvíli jinýho fakana, sousedky sou sice fajn, pozvou, uvařej, hezky se tvářej, vobčas pěstičkama naložej, někdy i kopem muj solar voblažej, pak i metly z podlah ukliděj...pocaď dobrý!

Co mě sere - furt roděj! A já se v tom ztratim a pak se pletu, jako vonehdá - řikam "Lucinko,nevotravuj tady qurva a di do pokojíčku, já tady s maminkou mušim udělat domácí úkoly!" No, udělala sice xicht, nasraně vodkráčela a pozdějc sem zjistil, že mi čórla z prkenice kilo a šla k Větvemu na Pfo, což mě už ani nepřekvapilo, ale horší bylo, když si pak sousedka upravila kazajku a řekla mi, že bych moh bejt k jejímu Vaškovi trochu slušnej, že prej mě má docela rád...A pak sem nakonec našel na přednim skle svýho auta pěknýho kemra, kterej tam zmrz, páč byl zrovínka zimní slunovrat! Holka, řeknu ti - zjistil sem, že i ty děcka mam vobčas docela rád, no...
smile

smile

smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
FulnekUltras
co by na současné panoptikum řekl Brož nebo doktor Grünstein... smile
Reagovat
Mantra
Klistýr, ale pořádnej
Reagovat
FulnekUltras
a natočte si tu parabolu víc k jihovýchodu ;-)
Reagovat
Hector.Salamanca
Rafa naprosto přesně. Opět jsem si potvrdil, že tenhle matador má srdce na správným místě a vidí dál, než na špičku svýho nosu.
Reagovat
FulnekUltras
třeba do ideálně depopulizovaného světa, kde farmakofašistický erárkorporát ušetří polovinu dnešních "přemrštěných" nákladů na důchody?
Reagovat
blax
Z logiky věci, proč by farmakorporáty zabíjeli svými výrobky své zákazníky, když jich logicky potřebují co nejvíc? Čím víc důchodců beroucích 20 prášků denně, tím líp.
Reagovat
FulnekUltras
mnohem výhodnější jsou pro tyto sociálinženýrské zrůdy poslušní zaměstnanci a dávkaři s rádoby garantovaným minimálním příjmem
Reagovat
FulnekUltras
celoživotně podstupující "preventivní vakcinační kúru" na dobu neurčitou
Reagovat
spaniel
U nej logiku nehledej. Vcera pdal, ze jejich cil je dostat jsem lepe se ovladajici a vice pracujici imigrantinsmile
Reagovat
FulnekUltras
migrace + green deal + depopulace

= rádoby progresivní spasený svět podle zvrácených představ gateSSorosovských zrůd

tak je to jednoduché
Reagovat
spaniel
Alobal drzi?
Reagovat
FulnekUltras
ještě chvíli zítra a už budeš mít ode mně zase na čas pokoj ;-)))
Reagovat
spaniel
Bude hospitalizace doufam.
Reagovat
FulnekUltras
spíš domácí péče ;-)
Reagovat
mendrit
Když vydělají bambilón a zemře míň jak promile, tak těch bambiliónů vydělají ještě bambilionově krát víc, dokud se teda budou rodit nové děti.
Ale pokud se dívají jen na kratší horizont, než opustí svou pozici, tak si můžou dovolit i 5% smrtnostsmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
ladinec
Rafa, je jen otrok
Reagovat
Pe3k
Tak on je od malička zvyklý poslouchat (měl štěstí, že poslouchal někoho, kdo to s ním myslel dobře a udělal z něj hvězdu) a tak to dělá i v dospělosti.
Reagovat
Krisboy
Čí? smile
Reagovat
Krisboy
Kromě tenisu a OCD?
Reagovat
Nola
predsa etablischmentu, Akademia na Malorce prosperuje vdaka partnerskych dohodam
Reagovat
turista
Ano. Naprosto přesně si Nadal přiložil své polínko do ohně. Djokovič se měl ale vYkašlat na své přesvědčení proti očkování a ty dvě včeličky přijmout. Byl by OK a nekomplikoval by si život. Nerozhodl se dobře.
Reagovat
turista
opr.vykašlat
Reagovat
Pe3k
Když má protilátky po prodělaném covidu, proč by měl jít na včeličku?
Reagovat
Fandina
Protože Austrálie vyžaduje očkování?
Reagovat
Pe3k
Víš já jsem položil tu otázku místnímu lékaři (nebo co on je). Kdybych chtěl znát názor šílené babky, tak se zeptám sousedky...
Reagovat
Nola
a co ti povedal? ja som podobnu polozila tiez....
Reagovat
spaniel
On myslel turistu smilesmile
Reagovat
Pe3k
Nič, zatím čekám na odpověď.
Reagovat
Fandina
Zeptej se bláznivé sousedky, když si neumíš odpovědět sám.
Reagovat
Fandina
Vážně jsi ji chtěl položit místnímu lékaři, nebo nevíš, co on je. Jsi trapný.
Reagovat
Mantra
to slovo, vymaž ho z hlavy, moc se ti to opakuje, achjo
Reagovat
brixner
Anebo jedný z účastnic TP...smilesmilesmile
Reagovat
turista
Aby mu dali ti australští magoři pokoj.
Reagovat
mendrit
Letos AO jen pro očkované a příští rok jen pro modrooké blonďáky ? Na operaci dostane samozřejmě každý dostatek času a Nadal bude stát v první řadě. Co by pro svou další účast neudělal.
Reagovat
misa
Mohl si zařídit jiný papír, to je mnohem jednodušší než očkování, ale miliardářův tým nezvládnul ani to. A např. Šarapova si před lety nečetla emaily o zákazu meldonia. Pro mě to jsou zcela nepochopitelné chyby.
Reagovat
Nola
:D navadzas ho na podvod? to je trestne a celkom verim, ze sa to deje, kedze to napadlo teba smile
Reagovat
aligo
myslím, že tím myslel, že si měl zajistit správné vízum :)))
Reagovat
Nola
ty musis byt hodne mimo..... falošný covid pass myslel pan nadomnou
Reagovat
Mantra
a ty jsi maďarka, no co už
Reagovat
misa
ne
Reagovat
Pe3k
Já nerozumím tomu, proč se neuznávají protilátky po prodělaném onemocnění, když z výzkumu vyplývá, že taková imunita je lepší než ta po očkování.
Reagovat
peRFect
U těch kdo prodělali nemoc v posledním půl roce je to ok,což znamená,že protilátky se obecně uznávají.
Pokud má Australie něco jinak,je to její právo.Jedná se o suverénní stát.Své podmínky vstupu do země transparentně zveřejňuje a komu se to nelíbí,ať tam nejezdí.Mně třeba taky nevyhovuje,že se v Anglii jezdí vlevo,tak tam neřídím.
Reagovat
Pe3k
S tou Austrálií se dá souhlasit, ovšem ta první věta moc smysl nedává.

"U těch kdo prodělali nemoc v posledním půl roce je to ok,což znamená,že protilátky se obecně uznávají".
Reagovat
peRFect
Dává smysl.Obecně se uznává půl roku po prodělání covidu jsi ok (vstupy do restaurací,kin sportovišť),čímž ti tvůrce těchto pravidel říká,že si je vědom tvých protilátek,které mají cca půlroční účinnost.U někoho méně,u někoho více.Jako hranice je proto 180 dní.
Nebo proč si myslíš,že je to těch 180dní? :-)
Reagovat
vladka
Srb a jeho spol. jsou fakt asi málo chytrý, když si neuměli obstarat dokumenty potřebné pro vstup do cizí země - úplně šumák, jestli je to tenista nebo třeba docent, JUDr., popelář. Člověk jako člověk. Se můžou opoziční komentáře třeba postavit na hlavu
Reagovat
FulnekUltras
papíry mají to kouzlo, že si je byrošmejd v případě potřeby může vyložit jakkoliv - kór v současném administrativním chaosu
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
brixner
Čarapová??

V Y L O U Č I T ! ! !
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Dnes uhádol že Auger porazí Zvereva. Síce len live za 2,77 ale čo je doma to sa počítá. smile

Nadal ešte stále má šancu pridať sa na správnu stranu. Ale ak bude hrať tak to bude pre mňa výhra lebo bude na neho dobrý kurz - teda na jeho prehru. smile
Reagovat
gigin
El Matador se nechává rád opíchat. To se mu to kecá. Aj na jachtě třeba a tak.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
gigin
už tam letěl to dát do pořádku.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tys na to gigine káp! že mě to nenapadlo hned - Kozoroh je Noleho právníksmile
Reagovat
gigin
On je vedoucí právního oddělení Noleho, přesněji řečeno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď si tu bude muset změnit nick, jinak se dostane do střetu zájmůsmile
Reagovat
gigin
Judr. Viktor Čistič je jeho reál.
Reagovat
Krisboy
Nebo p.Wolf. Ten, co řeší problémy.
Reagovat
gigin
Wolf je turista.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Obávám se, že turista by mu nepomohl s ničím. Leda s modlením, že by covid neutralizovali svou pevnou vírou.
Reagovat
Pe3k
podle mě ještě chodí do školy
Reagovat
FulnekUltras
nejspíš by byly názory mnoha respondentů od těch současných dost odlišné - mezitím však už zaúřadovala vytrvalá mozkomasážní kovidokracie... a tak je výsledek (zatím) takový, jaký je smile
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně by tomu před dvěma lety nikdo nevěřil
Reagovat
Fandina
Je známo, že ve společnosti je dost hloupých lidí, ty patříš mezi ně. Naštěstí je vás menšina.
Reagovat
FulnekUltras
půlka očkovaných jen z konzumního plezíru nebo donucení - a milion hlasů propadlo - takže...
Reagovat
Fandina
Pokud se někdo bojí dát si do těla látku proti nemoci, tak nic jiného než hloupý se o něm říci ani nedá.
Reagovat
RFanousek
Já si naopak myslím, že absolutně hloupý je ten, co slepě věří tzv. 'autoritám' a nechá na sobě vykonat lékařský zákrok v podstatě jen proto že mu to bylo řečeno, v zájmu vyššího dobra. To považuji za hloupost zase já.
Reagovat
Fandina
Tak už to na světě chodí, že jsou věci, kde musíš důvěřovat lidem, kteří věci rozumí. A je to tak se vším. Nerozumím elektrice, musím věřit elektrikáři, že to zapojí tak, aby mě to nezabilo. Když jdu někam na oběd, věřím kuchaři, že mi tam nedal jed. S lidským zdravím je to také tak. Musím se spoléhat na lidem, kteří tomu rozumí.
Reagovat
RFanousek
K tomu abych šel do restaurace nebo abych si připojil elektřinu mě ale nikdo nenutí pod hroznou ztráty mých občanských práv, takže tady něco smrdí. smile
Reagovat
Fandina
Jde o nakažlivou nemoc. Kdyby nebyla, tak je to každému ukradené.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já věřím agentu Mulderovi, který říká, nevěř nikomu!smile
Reagovat
Fandina
Toho neznám, ale až budu na světě sama, tak budu muset věřit sama sobě. Teď musím spoléhat na druhé. Už jenom, když si pustím z kohoutku vodu, tak vím, že prošla čištičkou a filtry a do těla si toho dostanu mraky. Pořád lepší než pít z potoka, o kterém nevím, co je v něm za jedy obsaženo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dneska už bohužel čistá voda de facto neexistuje. A i kvalita vody v Praze závisí na místních vodárnách. Nevím, jestli se to zlepšilo, ale dřív se skoro nedala pít voda v Holešovicích...
Jinak jistá moudrost říká: Spoléhej jen sám na sebe. smile
A ano, vím, že jsem hloupýsmile
Reagovat
Fandina
Ale já jen uváděla příklad, abych tady jen tak nepsala, že je někdo hloupý, jak to dělám, tak jsem chtěla doložit nějaký argument, jednoduchý. Nejsem žádný odborník, byl to příklad toho, že jsme všichni na sobě závislí, nežijeme sami. Vodám nerozumím, ale vím, že Prahu zásobuje Želivka a už tam jsou čističky atd.. Jestli také Holešovice, nevím, to není podstatné. Byl to příklad, že i ve vodě mohou být jedy, které se ti dostanou do těla a proto mají lidé čističky a filtrují to, než do dostávají do těla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel microplasty a odpady z nanotechnologií žádná čistička nevyčistí...
Reagovat
Fandina
Jak malý Jarda, psala jsem o principu, že ve společnosti nejsme sami.
Reagovat
FulnekUltras
ty, kteří to zatím ještě dělají v dobré víře skutečně pro vlastní zdraví, nijak nezpochybňuju
Reagovat
Fandina
Evidentně nechápeš lidské jednání. Každý člověk, pokud není duševně nemocný, dělá věci pro vlastní prospěch. Což ty evidentně nechápeš.
Reagovat
FulnekUltras
stačí, že podle toho konám ;-)
Reagovat
Fandina
konáš blbě
Reagovat
FulnekUltras
to ukáže čas
Reagovat
Fandina
zcela určitě
Reagovat
Fandina
Lépe řečeno, každý koná dle svého intelektu. O tvém pochybuji.
Reagovat
Patik
Prosím naozaj už dosť..daj si napichať aj desať dávok do čela ale neurážaj tu druhých ľudí len preto že sú neni múdry ako ty.
Reagovat
Fandina
Tak už to na světě chodí, že jsou věci, kde musíš důvěřovat lidem, kteří věci rozumí. A je to tak se vším. Nerozumím elektrice, musím věřit elektrikáři, že to zapojí tak, aby mě to nezabilo. Když jdu někam na oběd, věřím kuchaři, že mi tam nedal jed. S lidským zdravím je to také tak. Musím se spoléhat na lidem, kteří tomu rozumí.
Reagovat
Fandina
Sorry, to patřilo jinam.
Reagovat
gigin
Jj, jako kuchař Babica. Když nemáš Jansena, šupni tam Fajzra. Anebo Modernu.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
O to tady přece nejde. Jde o to, že lidi, kteří tomu rozumí něco vyvinuli a vysvětluj to hlupákovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Díky za uznání, nemyslím si, že jsem moudrá.
Reagovat
baba
Fandino, byla jste mi dříve docela sympatická, ale nyní se z vás bohužel stává fanatický .....nejste o nic lepší než ty, které kritizujete
Reagovat
Krisboy
Jj, Fandina se hodně změnila. Stala se z ní stará, protivná, hádavá baba smile
Reagovat
Aussie
Tohle je příklad toho, co způsobila současná krize rozumu, kterou lidstvo prodělává. Na jedné straně stojí ti, co jsou pevně přesvědčeni o své víře v moc vakcinace, na druhé ti, kteří jsou označováni za hloupé. Těm prvním ale začínají pomalu ubývat argumenty.
Reagovat
RF46
Ja sem z ty skupiny "hloupy" a uz mi dochazeji sily ... pak si necham strelit tech 30davek najednou a sundam alobal z hlavy..
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli to byla opravdu reakce na mě, ale moje poznámka vůči Frndině nemá s covidem vůbec nic společného.
Reagovat
Fandina
To víš, babo, už mám svůj věk, musím se vyrovnat těm fanatikům.
Reagovat
Teo
Proti nemoci, o které drtivá většina lidí ani neví, takže bych byl s tou hloupostí opatrný smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel, jak je známo, hloupých lidí je většinasmile
Reagovat
mendrit
To by byl velký konšpirátorsmile
Reagovat
Mony
Vše O. K., ale asi nemá Rafa pravdu, že tato situace neprospívá nikomu. Tenisu a hlavně AO určitě prospívá! Co by za takovou kauzu dali třeba gymnasti nebo curleri! smile
Reagovat
Patik
či Nadal ale aj Federer si vždy ohrievali len svoju polievočku k takýmto veciam sa staviali vždy len čisto diplomaticky..pritom keby boli úprimnejší a otvorenejší boli by možno aj horší než Novak..
Reagovat
RFanousek
Zcela souhlasím
Reagovat
Mayo
Rafa podľa mna týmto vyhlásením u Novaka skončil smile
Reagovat
Pe3k
Až se proti sobě postaví na kurtu Rafa dostane o5 nařezáno...
Reagovat
Mayo
Aj taký je šport.
Reagovat
Patik
Rafa obíde Novaka v Austrálii vyhrá 21. grandslam a stane sa z neho d best end grejtest plajer of ol tajm in history of tenis.smile
Reagovat
turista
Tady nevyhraje i když Novak hrát nebude.
Reagovat
Patik
Tak to je jasné..
Reagovat
Krisboy
Na to mu náskok jednoho GS rozhodně stačit nebude smile
Reagovat
Frantz
"Myslím, že kdyby Novak chtěl, tak by v Austrálii hrál bez problému. Ale vybral si jinou cestu - rozhodl se podle sebe, což může každý svobodně udělat. Ale pak jsou tady nějaké následky"

Co že řekl špatného?
Reagovat
Pe3k
úmyslně vynechal zdravotní vyjímky
Reagovat
Frantz
Bylo nebylo jedno království..... smile
Reagovat
Pe3k
v němž žil šašek jménem Frantz
Reagovat
RFanousek
Vůbec nic, jen řekl že měl Novak sklonit hřbet a udělat něco proti svému přesvědčení. Ale někdy je veškeré vysvětlování marné.
Reagovat
Frantz
Ale ať si žije dál se svým předsvědčením, ale pravidla zní jasně - POUZE očkovaní! I děti v 1. třídě tohle pochopí....jen Djokovič a jeho stupid fans ne, že ano? .)
Reagovat
Pe3k
Zdravotní vyjimku dostalo více sportovců.
Reagovat
Frantz
A co konkrétního mu to očkování zakazuje, krom již zmíněných papírů na hlavu, už sem konečně napíšeš, nebo budeš jen dál dokola kafemlejnkovat??
Reagovat
Pe3k
Kde sem psal něco o zákazu? Umíš číst?
Reagovat
RFanousek
Ale co je špatné, jsou právě ta pravidla, někteří to nedokáží pochopit. Dodržovat dementní pravidla je pro lidi s tvým názorem smyslem života asi. První co vás napadne je, že je třeba dodržovat pravidla, místo toho aby vás jako první napadlo to co mě - kdo a proč ta pravidla zavedl, zda mají smysl, zda jsou v souladu s jinými důležitějšími pravidly atd.
Reagovat
RFanousek
Nesouhlasím s tím že každé pravidlo je třeba dodržovat, tečka.
Reagovat
FulnekUltras
ani pravidla moštárny ;-)
Reagovat
Fandina
Nemusíš nic dodržovat, ale pak se musíš za své jednání zodpovídat. A nedivit se tomu, že tě někam nepustí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mě například pustí i do hospody, ale jen na otočku a s rouškou, zatímco opíchaní na sebe u stolů vesele prskají omikronysmile
Reagovat
FulnekUltras
největším rizikem je právě ten jejich mnohdy falešný pocit bezpečí - kdyby Flegr viděl, jak důsledně dodržuju opatření třeba já bez žihadel, tak mu z toho znova vyraší kštice ;-)))
Reagovat
Fandina
Nevím, kolik ti je, jsi jako malý Jarda, že se divíš, že když se vydá nějaké pravidlo, tak se má dodržovat. A pak se div, že si o tobě myslím, že jsi hloupý.
Reagovat
Frantz
..pouze očkovaní hráči?

Co je na tom komu nejasné?????
Reagovat
Pe3k
Co je ti nejasného na zdravotních vyjimkách?
Reagovat
Frantz
A co konkrétního mu nedovoluje se naočkovat, když nic nepředložil? Jedině snad ty papíry na hlavu...
Reagovat
Pe3k
Tak jeho osobní detaily nikdo nezná, jelikož je veřejně neprozradil, ale každý kdo napíše jenom pro očkované a úmyslně vynechá zdravotní vyjímky je...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravotnu vynimku ti akceptujeme na TP, mozes sa ucastnit aj ked si retardovaný.

Australian Open ale nie je TP a zdravotna vynimka zo solidarity neexistuje.
Reagovat
Pe3k
Ty se prostě neštítíš ničeho, zatahovat do takové konverzace retardované lidi? Jak si myslíš, že se cítí někdo jehož blízký má podobný typ postižení? Jsi prostě hyena, lidský odpad....
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako sa citis, ved povedz.
Reagovat
Nola
https://twitter.com/ozmo_sasa/status/1479055403350691847

#Djokovic has been denied the request to spend his quarantine period in a rented apartment where his team is at. Still doesn't have his wallet, and his belongings are at the airport. Some bugs in his room, also.
Reagovat
Nola
nema svoje veci, ktore mu zostali na letisku, nema penazenku....
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite mu dali aj rovnošatu a ostrihali dohola.
Reagovat
Nola
mas pocit, ze si vtipny?

ked ho nemozes porazit na kurte, potrebujes k tomu pomoc institucii smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mozes byt v klude. Novak mal davno opustit krajinu, ale vybavil si, ze moze zostat. Táto maličkost bude rozhodujuca a bude sa na to pondelok inak pozerat, ked tam bude pritomný. Jeho ucast na turnaji je ale pluvanec vsetkym tenistom, ktori pravidla dodržali, do tváre. To je fakt.
Reagovat
Nola
ja o voze, ty o koze, pisem o zaobchadzani s clovekom a je jedno ake ma meno....
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo.

Je jedno ake ma meno, takze kde je problém?...Meno mu nepomohlo, to je celé
Reagovat
Nola
uz pracujes nadcas.... zacinas byt pomaly fanusikom Novaka, nejako rychlo si presedlal od Fedexa
Reagovat
giovani
Nebav sa s ním, škoda slov
Reagovat
FulnekUltras
tuto primitivně absurdní rádoby demonstraci kovidfašistické síly nelze omluvit ničím - už velmi blízká budoucnost to "autorům" tohoto traptyjátru podtrhne a sečte i s úroky
Reagovat
Frantz
Nadal

je pro mě dlouhodobě nejméně sympatický hráč nejen z velké trojky (čtyřky), ale minimálně z top desítky - dvacítky. Takže nezklama

O kolik GS že to Nadal připravil Federera?? Aha, už chápu...
Reagovat
Pe3k
Fajn, že jsi přišel i ty františku. Nadalovi fanoušci tady mají přímo orgie, takže i ty sis musel přijít kopnout, že? smile
Vlákno je o Nadalovi, ale ty jako každý správný fanda býčka si tady musel vytáhnout Federera smile
Reagovat
Frantz
Když někdo mele hovna a má v nicku RF, tak je to pro mě dostatečným vysvětlením, no...a pak ještě ty .)
Reagovat
RF46
...ty mas v niku tyto pismena taky smilesmilesmile
Reagovat
Frantz
Ano, poznal ses, gratuluju smile
Reagovat
Pe3k
Nick je pro tebe dostatečným vysvětlením? Ok a teď zase zpátky do kanálu za ostatníma fandama Rafy smile
Reagovat
RFanousek
A o kolik ho připravil třeba Djokovic, a i tak mi je mnohem víc sympatický než Nadal smile tvoje logika pokulhává. Navíc ty porážky od Djoka mě určitě bolely víc, protože v roce 08 a 09 jsem ještě tenis nesledoval.

Za tu dobu co chodím na TP jsem vypozoroval, že největší hovna na TP píšeš právě ty. Na to taky člověk nemusí být PhD aby to poznal.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To se nám to vybarvuje a čistí i mezi sportovci.
Z Býka se stal vyjárblovaný kus...smile
Reagovat
Nola
aspon raz sa zhodneme, zbabelci....
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol opytovaný a odpovedal velmi diplomaticky, kde logicky hájil skor zaujmy kolektivu sportovcov a beznych Australčanov, nez zaujmy jedineho hraca, ktory chce hrat na AO za kazdu cenu, ale len podla svojich pravidiel. Ty to fakt nevidis?
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Nola
ty kokso, ty si carodejnik, ja pisem o kolektive hracov a ty si to hned vezmes osobne :D
Reagovat
Pe3k
alespoň je sranda, včera jsem se tak nasmál, že mi vyrostly břišní svaly...
Reagovat
Teo
Po očkování každej generál smile
Reagovat
lexikon
Tohle prostě pro Djokovice nevypadá dobře ani z jedné strany. Kdyby se jim na to v téhle chvíli vyprdnul a odletěl by tak sníží suverenitu své vlasti. A když by to ustál mohl hrát, tak to pro něj stejně bude pyrrhovo vítězství, protože budou všechny západní media proti němu. Měl odjet dříve než se do toho zapojili Srbské vládní složky.
Reagovat
brixner
Kdo ví, co kde Rafan tou svou spisovnou angličtinou vůbec kvák! Moh říct něco ve smyslu "Hej, more Srbe, sem rád, že máš rozum a furt to necháváš twenty to twenty, na Rogera už serem, ten je neškodnej, dej si voraz a v Paříži ti za ten loňskej hnus natrhnu prdel!"
No a novináři z toho udělali píchanici!
Depá, lepší je umět pa rusky, tam k takovejm fó pá docházet nemůže!
smile

smile

smile
Reagovat
Krisboy
Moc neznám Stachovskýho, ale věřím, že to jeho vyjádření je špatně přeložené. Nevěřím, že by takovou slátaninu řekl.
Reagovat
giovani
Ten má ešte svedomia na mieste, ale už si ho zaradil asi na tú svoju listinu čo. Listina nekorektných.
Reagovat
Krisboy
Co to meleš?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevíme, o jaké papíry na letišti přesně šlo a jak celý problém vznikl. Ale klidně bych dal Sergejovi za pravdu. Zvlášť když i Aussie tvrdí že ten jejich premiér potřebuje nahnat klesající popularitu.
Jakkoli, je hnus, že vůbec k něčemu takovému muselo dojít...
Reagovat
Krisboy
Ale vždyť ta jeho věta nedává žádný smysl. Vláda Austrálie mu vstup povolila a politické ego premiéra mu ho zakázala? Takhle to přece nebylo. Jedinej, kdo mu povolil vstup, jsou organizátoři AO, nikoli vláda.
Reagovat
Ereinion
kromě Djokoviče dostalo výjimku několik dalších hráčů a všichni byli vpuštěni, prý použili dokonce stejný formulář jako Nole...Djokovič prostě neměl tu výjimku oznamovat dopředu, poté už bylo politicky neprůchozí, aby prošel, viz vyjádření australských politiků
Reagovat
turista
Politika vyhrála. Ale ty dvě včeličky by Novaka nezabily. Mám už tři za sebou.
Reagovat
RF46
Nezabily ale ani neprospely..
Reagovat
gigin
Jaké pořád dvě? Tři, čtyři a někde už aj prej pět.
Reagovat
Krisboy
Tomu nevěřím.
Reagovat
RFanousek
je pro mě dlouhodobě nejméně sympatický hráč nejen z velké trojky (čtyřky), ale minimálně z top desítky - dvacítky. Takže nezklamal.
Reagovat
safi1313
Ještě ze tvuj názor je každému jedno :))
Reagovat
Krisboy
Myslím, že je každému jednu názor kohokoliv z nás smile
Reagovat
RFanousek
A jaký je podle tebe smysl diskuzního fóra? :)
Reagovat
lexikon
Diskuzní fóra z mé zkušenosti vypadají trochu jinak. Tady se spíše každý snaží vnucovat svojí pravdu druhým a za jiný úhel pohledu následují většinou urážky než smysluplný protiargument.
Reagovat
RFanousek
V životě jsem neviděl diskuzní fórum které by bylo jiné smile
Reagovat
lexikon
Tak to já naštěstí viděl :)
Reagovat
paja70
To je pravda, kam vítr, tam plášť... já nic, já muzikant, kdyby se Djokovič nakazil v abu Dhabí, tak jsou toho plné noviny... a byla by to jen jeno vina, jako u všeho
Reagovat
giovani
Presne tak, ale Nadalovi ešte budú fúkať boľačky.
Reagovat
turista
Nadal si holt přihodil své polínko do ohně. Jako vždycky.
Reagovat
Paixx
Můžu jenom letmý dotaz?
Co je na větě "je mi ho líto, ale na druhou stranu podmínky znal dopředu" špatně? smile
Reagovat
RFanousek
Na téhle konkrétně nic, ale jeho řeči o tom jak je třeba se naočkovat a že pokud Novak 'chtěl opravdu hrát tak se měl naočkovat' mě vytáčí.
Reagovat
brixner
V podstatě souhlasím!

Kdysi mi jeden hodně zkušený člověk řekl:
"Hrdinové mlčí..."
Reagovat
giovani
smile
Reagovat
Paixx
Pro očkování je drtivá většina tenistů i lidí (já jsem třeba opak), nevím, proč za tohle vyjádření dostává Rafa tolik hejtu, když v podstatě řekl jenom pravdu, navíc to byla otázka na něj, neřekl to sám od sebe
Reagovat
RFanousek
A ta většina je nějaký důvod, omluva nebo co? Co to znamená že je pro něco většina?
Reagovat
brixner
No jo, ale víš, kolik těch "pravd" už ve světě je?? V tomdle by se už nevyznal ani pan V.Havel a to byl ňákej pravdař!
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
z té "drtivé" většiny je ale dobrá polovina naočkovaná jen z donucení (existenčním vydíráním na pracovišti), anebo se dali opíchat jen z konzumní rozmařilosti (chci společensky žít, volně cestovat atd.) - po třetí/čtvrté dávce, kterou už další početná skupina lidí jednoznačně odmítá, uvidíme, jak celá tahle "většina" bude vlastně vypadat, a jestli ze současných 66% nebude nakonec sotva 33-40%
Reagovat
Paixx
Hoši já se zbláznímsmile
Tady je úplně jedno co kdo napíše, stejně nalítnou fanoušci ostatních hráčů a sjedou tě... Myslel jsem to tak, že prostě Rafa dostane otázku a nejžhavější téma, odpoví rozumně a věčně a ještě k tomu soucítí s Djokem, ale prostě je to podle ostatních špatně... Jenom protože předsudky
Reagovat
FulnekUltras
tady se reaguje na každé napsané a kolikrát i nenapsané slovo ;-)))
Reagovat
Pe3k
Jestli jsou podle tebe odpovědi ovce bez názoru rozumné, tak ok.
Reagovat
Paixx
Dobře, tak se tady v tomhle vláknu zeptám už potřetí a snad naposled, co je na tom prohlášení špatně?
Reagovat
brixner
Jasně, že soucítí, musí soucítit!
Jen by mě docela zajímalo, jak loni v Paříži soucítil v šatně se Srbem po SFsmilesmile

To budou ještě tyjátry todlencto!smile
Reagovat
giovani
Počúvaj kamoš, veď Novak iba požiadal o výnimku nič viac, ako mohol čakať takú šikanu. Ten Nadal je kus oportunistu. Zhnusil sa mi dokonale. Dobre že ho Novak vypráskal na FO, tak že už nevládal.
Reagovat
Paixx
Přečti si tu moji otázku znovu a odpověď ještě jednou prosím, díkysmile
Reagovat
giovani
Sorry áno máš pravdu
Reagovat
Kojinho
Jakou šikanu? Požádal si prostě o blbý vízum a to je jen a pouze jeho chyba. Od čeho by ta víza byla, kdyby jsi mohl vstoupit do země s neplatným vízem? Nehledej v tom nic jinýho.
Reagovat
giovani
Urobili by toto fedexovi, áno? To určite. Švajčiarska ambasáda by to s austrálskou vládou vybavila diskrétne. Čo si nezachytil humbuk ich premiéra Morrisona. To je už politik a robí si predvolebnú kampaň. Chalani však ja vás nehaním, len podľa mňa je to výborný terč na prezentáciu sa pred rozhorčený mi Austrálčania. Nie je to jasné. A kde šport, športový a priateľský duch. Asi v prdeli s prepáčením.
Reagovat
Andrew89
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Tennys opět smile

"přizpůsobit se" bohužel v tomto případě znamená zvyknout si na trvalou diktaturu záměrných sofistikovaných podvodů a lží
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tennys Sangren pochopil pravidla, nespekuloval a s pokorou nesiel.

Djokovic mal uplne iny pristup.

Zaujimalo by ma, kde su tí ostatní hraci, ktori dostali údajne vynimku. Su v krajine?..Boli im dovody pre vynimku uznané?..

Čo sa tu teraz rieši, zlý administrativny papier alebo to, ze Djokovic proste nevie preukazat legitimny dovod preco vynimku dostal. Ak je to len o papieri, tak ho pustia, ak druha varianta, tak asi nie. Jedine s precedensom.
Reagovat
giovani
Si dobrý konšpirátori, ale už radšej zavri klapačku.
Reagovat
dappe
Já někde zachytil vyjádření, kde se mluvilo o sportovcích, což nemusí znamenat tenisté. Pokud to tedy nebylo vyjádření konkrétně k AO, v tom případě dostali výjimku i jiní tenisté. Podrobně jsem to nezkoumal, jen mi z toho vycházelo, že se mohlo jednat i o jiné sporty.
Reagovat
Grape
Rafa to zhodnotil dobře.
Novakův otec klasicky úplně mimo. I když Novak není zrovna můj oblíbenec, tak když uvážím jaké zdědil geny, tak je vlastně zázrak, že není úplný blbec.
Reagovat
Nola
Novakuv otec je klasicky mimo....

ty blaho, moze byt tisic krat blb, ale je to jeho syn, mas deti pan dokonaly?
Reagovat
Grape
Ehm... co má fakt, že Novakův otec mele blbosti společného s tím jestli mám děti? To musí být brutální myšlenkové pochody, když na jejich konci člověk vyplodí tohle.
Reagovat
annah
Kola chtěla asi říct, že za své děti člověk bojuje za vsech okolností a že kdo má deti, ten to chápe. Já mám děti tři, navzdory tomu konání pana Djokovice nechápu, soustavně svému synovi kazí image a dělá mu jednu medvědí službu za druhou.
Reagovat
Nola
ja pisem o tejto konkretnej situacii predsa, co ma povedat Srdjan, ze je vsetko OK?
Reagovat
Grape
No přesně. To je právě ono, že kdyby byl Novakův otec normální, tak by musel vidět, jak Novakovi škodí a zdržel by se komentářů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist