Nadal se odhlásil z turnaje v Queensu. Bude hrát až Wimbledon

14. 6. 2017, 09:49
Aktuality 9
Rafael Nadal se letos na trávě v Queensu, kde se v příštím týdnu koná akce ATP 500, nepředstaví. Šampion z roku 2008 si chce dát po vítězství na letošním French Open více času na odpočinek, aby byl připravený na Wimbledon, kam letos zamíří bez jediné turnajové přípravy.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal si po desátém triumfu na pařížské antuce dopřeje delší odpočinek. Antukový král měl velmi náročnou antukovou část sezony, kromě French Open totiž ovládl podesáté také Masters v Monte Carlu a turnaj v Barceloně a popáté triumfoval na madridském Masters.

Proto si chce jednatřicetiletý Španěl déle odpočinout a po konzultacích se svým týmem i doktory se rozhodl vynechat oblíbený podnik série ATP 500 v londýnském Queensu.

Na tradiční travnaté akci triumfoval v roce 2008 a poté poprvé vyhrál Wimbledon. "Je mi líto, že se příští týden turnaje v Queen's Clubu nezúčastním," řekl Nadal.

"Jsem smutný, protože Queen's Club miluju. V roce 2008 jsem tam vyhrál titul. Když jsem hrál finále Wimbledonu, vždy jsem předtím absolvoval přípravu v Queensu," dodal.

"Doufal jsem, že si dám jen pár dní volna a budu připravený, ale v 31 letech a po všech těch zážitcích na French Open a náročné antukové sezoně jsem se po domluvě s týmem a doktory rozhodl, že mé tělo potřebuje delší odpočinek, pokud mám být stoprocentně připravený na Wimbledon," vysvětlil své odhlášení.

"Omlouvám se všem skvělým britským fanouškům i organizátorům turnaje. Snad se uvidíme příští rok," řekl patnáctinásobný šampion. Nadal tedy do All England Clubu, dějiště Wimbledonu, přijede bez jakékoli přípravy na trávě.

I bez Nadala bude u hráčů nejoblíbenější akce série ATP 500 kvalitní. Na londýnské trávě se totiž představí loňský vítěz a domácí hvězda Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonic, Marin Čilič, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios, česká jednička Tomáš Berdych a další.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
babolat.cz
tak Rafo, žádné odpočívání, koukej jak to dopadá...
Reagovat
Denis92
Trava ho uz nepotrebuje :)

Za mna este dodatocna gratulacia Rafovi k 10.titulu z RG. Uplne zasluzeny trium. Spanila jazda celym turnajom ale aj celou antukovou castou sezony. Ma to velmi dobre rozbehnute na post koncorocnej svetovej jednotky.
Reagovat
Marduch
Rafa evidentně hodlá brousit bicáky směrem k USO. V tuhle chvíli jeden z hlavních favoritů, postupně možná i více...
Reagovat
Labi
Nevim, tohle je tezko odhadnutelne, nekdo to tu rekl presne, antuka v Rafovem podani je jiny sport at co do stylu hry tak do psychiky, Roger s Rafou ovladli dosavadni sezonu pokud chce zbytek hracskeho pole hodnotit sezonu pozitivne, tak musi zamakat a myslim si ze oni zamakaji a bude to uplne o necem jinem
Reagovat
Torn
Se možná s Rogerem domluvil, že on FO a Roger W. :D
Reagovat
Krisboy
Opravdoví kámoši si nelezou do zelí :D
Reagovat
Mayo
Tráva už Rafu nepotrebuje (:
Reagovat
turista
Tak bych to neřekl. Spíš si musí dát taky nějaké volno aby to ta tělesná schránka nějak zkousla tu zátěž co má letos za sebou. Odehrál pomalu víc zápasů než před 10 lety.
Reagovat
kubiik
Podle mě rozumnej krok. Zahraje si na W, pak chvilku oraz, masters v USA + US open a pak závěr sezóny, kde bych klidně i dle jeho naplánovanýho harmonogramu vynechal Basilej. Myslím, že Peking, Shanghaj a Paříž je dostatečná příprava před Londýnem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist