Nakashima a Giron jsou poprvé ve finále. V San Diegu využili slabší konkurence

25. 9. 2022, 07:26
Aktuality 1
ATP SAN DIEGO - Američané Brandon Nakashima a Marcos Giron na domácí půdě v San Diegu postoupili poprvé do finále turnaje ATP. Jednadvacetiletý Nakashima v semifinále porazil 6-4 7-6 Australana Christophera O'Connellyho, 29letý Giron překvapil výhrou 6-3 7-5 nad nasazenou jedničkou Danielem Evansem.
Brandon Nakashima

Turnaj ATP v San Diegu se koná teprve druhým rokem a zatímco loni měl velmi dobré obsazení, letos startovali pouze dva členi Top 50. Slabšího startovního pole využili k životnímu výsledku dva domácí tenisté.

21letý Brandon Nakashima si jediné semifinále zahrál loni na NextGen ATP Finals pro hráče do 21 let. V sobotu v San Diegu při premiéře v semifinále turnaje ATP porazil 6-4 7-6 Australana Christophera O'Connellyho a poprvé postoupil do finále.

V něm se Nakashima střetne s krajanem Marcosem Gironem (h2h 1-1), který hrál semifinále potřetí v kariéře a poprvé uspěl. Do prvního finále 28letý Giron postoupil po výhře 6-3 7-5 nad nasazenou jedničkou Britem Danielem Evansem.

Nakashima a Giron budou v nedělním finále bojovat nejen o premiérový titul, ale také návrat do Top 50 a posun na nové maximum. Oba byli nejvýše na 49. příčce.

• ATP 250 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 612.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Giron (3-USA) - Evans (1-Brit.) 6-3 7-5
Nakashima (5-USA) - O'Connell (Austr.) 6-4 7-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Melisska
Nakashima není poprvé ve finále, loni hrál hned dvě: Los Cabos a Atlantu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist