Nedůležití lidé čekali, až budou moci Djokoviče zkritizovat. Vrátí se silnější, myslí si Krajinovič

1. 7. 2020, 14:19
Aktuality 9
Filip Krajinovič je dalším, kdo se veřejně postavil za Novaka Djokoviče, který byl hlavním pořadatelem koronavirem promořené balkánské série exhibičních turnajů Adria Tour. Podle srbského tenisty se k nešťastnému fiasku vyjadřují i nedůležití lidé, kteří se nemohli dočkat, až budou moci světovou jedničku kritizovat.
Filip Krajinovič

"Pro mě byla čest se Novakova turnaje zúčastnit. Myslím, že pro nás všechny to byl hezký zážitek a s hrdostí jsme jeho pozvání přijali. Všichni jsme na jeho straně," uvedl finalista úvodního dílu Krajinovič, kterého se zúčastnili i další hvězdy jako například vítěz Dominic Thiem nebo Alexander Zverev.

"Novak udělal pro tenis i naší zemi neuvěřitelné věci. Zdá se, že lidé na to velmi rychle zapomněli. Je mi samozřejmě líto, jak to dopadlo. To riziko tu vždycky bylo a my doufali, že se nic takového nestane. Je mi líto, že se na to lidé dívají takhle," dodal.

Podle Krajinoviče bylo jen otázkou času, kdy se média, tenisté, fanoušci i další osobnosti z tenisového světa do světové jedničky Djokoviče pustí. "Hlavně média se nemohla dočkat, až se něco pokazí. Jsem si ale jistý, že Novak se na kurty vrátí ještě silnější. Chtěl jenom pomoct, z turnaje neměl vůbec žádný výdělek. Chtěl lidi zase spojit. Mrzí mě, že někteří nedůležití lidé si myslí, že mají právo ho kritizovat. Na kurtu by si nic takového nedovolili."

"Znovu opakuji, Novak se vrátí silnější. Neudělal nic špatně, nařízení obou vlád byla dodržována. Nikdo nikoho nenutil, aby se na turnaj přišel podívat. Musím ale přiznat, že na takovou akci asi bylo brzo, to je jediný problém."

Djokovič našel zastání také u předního epidemiologa Zorana Radovanoviče, který z fiaska obvinil srbské a chorvatské úřady. O den později se k situaci vyjádřila srbská premiérka Ana Brnabičová, jež rovněž přiznala, že zodpovědnost za rozšíření nákazy má nést vláda.

Adria Tour měla být čtyřdílná série exhibičních turnajů. Hned od samého začátku úvodního dílu, který se uskutečnil v srbském Bělehradě, se ozývala kritika. Hráči ani fanoušci totiž nedodržovali rozestupy, roušky jako kdyby neexistovaly, účastníci se fotili s fanoušky, po zápasech se objímali a podávali si ruce a absolvovali společné akce.

Exhibice na Balkáně však skončila fiaskem. V průběhu druhého dílu v chorvatském Zadaru oznámil pozitivní test na Covid-19 bulharský tenista Grigor Dimitrov a finále bylo zrušeno. Všichni účastníci se poté rovněž podrobili testu a pozitivní výsledek měli sám Djokovič, Borna Čorič a ještě Viktor Troicki.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Ereinion
https://www.youtube.com/watch?v=d3bwsDW6MFU
Wimbledon uploadnul tuto klasiku...Rosol 5.set zahrál neuvěřitelně, hlavně na servisu...
Reagovat
Krisboy
Koukal jsem včera :)
Reagovat
Patik
To je proste povaha ľudí..nátura ľudskej rasy..kritizovať a kritizovať..ale čučať nato budú..priznajte sa koľkí ste to kukali a potom nadávali na Djokoviča nech spočítam tých pokrytcov..už v bežných prostých veciach..ľudia konajú pokrytecky a nelogicky..oháňajú sa koronavírusom že nieje dobre zhromažďovať sa a ráno sa tlačia masy ľudí v obchode na rožky to už je v poriadku...
Reagovat
RFanousek
...řekl pan Důležitý
Reagovat
RF46
Tak aspon drzi pospolu, zajimalo by me, jak by to vypadalo u nas..:/
Reagovat
misoSK
V ČR a na SR si viem predstaviť niekoľko hráčov, ktorí by sa to snažili využiť vo svoj prospech a očierniť svojho ?kamaráta?.
Reagovat
smazaný uživatel
Neduležití ludia :)

Ta srbska nátura..
Reagovat
smazaný uživatel
Nedůležití lidé.

Vrátí se silnější.

Byla to čest.

S hrdostí jsme přijali pozvání.

Chtěl lidi spojit.

To je jako z časopisu o lobotomii.
Reagovat
Marduch
Ještě více enteru mezi řádky prosím, pak budes ještě důležitější :p
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist