Přední epidemiolog se zastal Djokoviče: Byl zrazen a oklamán vládou, zodpovědnost by měli nést jiní

29. 6. 2020, 10:46
Aktuality 32
Zoran Radovanovič je přesvědčen o tom, že za fiasko na Adria Tour by měli nést zodpovědnost jiní, nikoli pořadatel Novak Djokovič. Světová jednička byla dle předního srbského epidemiologa oklamána vládou, která prezentovala situaci ohledně pandemie koronaviru mnohem lépe, než jaká ve skutečnosti je.
Profily hráčů
Zoran Radovanovič

Měl to být splněný dětský sen. Djokovičovi se pořadilo na Balkán nalákat špičkové tenisty a tamním fanouškům předvést skvělou show. Jenže sen se rozplynul už během druhého ze čtyř dílů v chorvatském Zadaru. Grigor Dimitrov, který se koronavirem nakazil jako první, organizátory informoval o pozitivním testu a ti okamžitě zrušili finálový souboj v chorvatském městě.

Dále měli pozitivní test sám pořadatel Djokovič, jeho manželka, trenér Goran Ivaniševič a kondiční kouč Marco Panichi, Dimitrovův trenér Christian Groh, Borna Čorič a Viktor Troicki s manželkou.

Není to zase takovým překvapením. Účastníci nedodržovali rozestupy, po zápasech se objímali a podávali si ruce, navíc absolvovali několik společných akcí. Ani v ochozech, které byly každý den zaplněny fanoušky, nepanovala žádná přísná opatření. Dodržování rozestupů se neřešilo ani na tribunách a roušky jako kdyby neexistovaly.

Jenže podle srbských a chorvatských regulí bylo vše v pořádku, organizátoři údajně vše dodržovali. Proto se Radovanovič světové jedničky zastal. "Novak balancoval na hodně tenkém ledě, konání takové akce nebylo bezpečné. Novak si kritiku nezaslouží," uvedl přední epidemiolog s tím, že zodpovědnost by měli nést jiní.

"Byl totiž uveden v omyl vládou a nevěděl, jak je situace vážná. Bylo mu prezentováno něco úplně jiného. Je vinen pouze kvůli své víře ve stát a systém. Nedokázal si představit, že by ho mohly naše úřady podvést. Řídil se pouze radami odborníků a ti ho oklamali. Šlo čistě o politiku a nemysleli na to, že by mohli ohrozit další hráče a diváky."

Na Adria Tour a Djokoviče se strhla vlna kritiky už během úvodního dílu v srbském Bělehradu. Ta největší vlna ovšem přišla poté, co se roztrhl pytel s pozitivními testy na Covid-19. Chorvatští tenisoví příznivci jsou na 17násobného grandslamového šampiona natolik naštvaní, že mu přejí smrt. "Djokoviči, zemři na to. Přejeme ti to. Zdravíme ze Splitu," stojí na jednom z graffiti. Celou situací se už zabývá policie.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Pe3k
Přečetl jsem tu diskuzi co si sem postla od zápasu na RG s Gulbou. No to bylo počteníčko...spaniel asi neunesl prohru nebo nechápu co to tam psal za srac ky ale gigina taky nechápu proč hází všechny do jednoho pytle. Gigin měl opravdu více účtů? Proč by se vydával ze fandu Nadala? Podle mě si teď zase mimo ty...tady fakt není nikdo normální, nebo ti co byli raději utekli. Já jsem tu v minulosti taky napsal spoustu sraček hejtu atp.,ale už jsem nad věcí a tak moc to neprožívam. Každopádně spousta lidí mě tu zklamala.
Reagovat
gigin
Předváděl jsem tam bídu, vím. Dnes se tomu směju. Nemám víc účtů.
Reagovat
smazaný uživatel
Zmieril si sa s realitou, uznal si BIG2.
Reagovat
Nola
https://sport.tn.nova.cz/clanek/petra-kvitova.html

Kvitova ma vztah s trenerom?
Reagovat
Rafael_Nadal
Proc to davas sem, Kviti ma svuj clanek, tobe uz vazne hrabe.
Reagovat
Nola
gigin chod sa liecit.....
Reagovat
gigin
??
Reagovat
gigin
??
Reagovat
Nola
tvoj rukopis je na dialku rozpoznatelny Rafa :DDD
Reagovat
gigin
Jsi chorá. Je mi tě líto.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
Nola
Od: gigin
FFF
hnůj :((
[ Reagovat ]
Reagovat
gigin
No a? Prosím tě, dej si pauzu, fakt nepůsobíš dobře.
Reagovat
Nola
ja si nerusim ucty pod vplyvom, nevytvaram si falosne profily, nehejtujem svoj byvaly idol, kto z nas dvoch vlastne potrebuje pauzu?
Reagovat
gigin
Ano svůj účet jsem si několikrát zrušil, někdy i pod vlivem, ale abych ti řekl, že se dnes stydím za to, že jsem někdy fandil hráči, který je tvůj idol si nemusím vytvářet jiné profily.
Reagovat
RF46
Vetsinu veci dela rozumnej clovek pod vlivem :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je starý Feldek na fotke?..
Reagovat
George_Renel
Na Balkáně by to mělo platit dvojnásob. :-b
Reagovat
smazaný uživatel
Za vše mohou ilumináti. Nole je úplně nevinný a jeho otec je taky světec.

Už máme řešení, ámen.
Reagovat
Nola
tiez mas niekde ukryty napis:
"Djokoviči, zemři na to. Přejeme ti to. Zdravíme ta z CR....
Reagovat
sojka1
Nolko, to svoje vireni tady v posledni dobe jiste vazne myslet nemuzes, ale i jako sranda je to uz blby.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tady vidíme, jak se na jedinci z řádu homo sapiens projevuje dlouhodobá absence jiného jedince rovněž z řádu homo sapiens a opačného pohlaví.
Reagovat
blixa
Opačného pohlaví ? Jaká nekorektnost !!! Chtěl jsi doufám napsat "jednoho z 57 typů jiného pohlaví", viď ! ;-) :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, teď je to homofóbní. Měl bych se jít udat.
Reagovat
Pe3k
57? To si hodně pozadu, už jich je přes 100.
Reagovat
blixa
Safra ... :-((( Nestíhám ...
Reagovat
a.magerova
Ty bláho... tak já žiju na nějakém čísle do deseti (a to jsem myslela, že ještě přeháním) a teď schválně kouknu na gůgla a ten ciframa jen hází, prý:
- britský facebook rozlišuje 71 pohlaví
- psycholog a rodinný poradce Procházka říká 40 pohlaví
- psychiatr Hoschl říká, že je minimálně 63 pohlaví

Tož se vážně začtu a nastuduju, ať jako nejsem 100 let za opicema, až se TO bude probírat u zákusků nebo u piva... ;-)
Reagovat
Pe3k
A biologie říká že jsou jen 2 pohlaví.
Reagovat
a.magerova
Hele, jen tak v rychlosti jsem koukla a už jsem čtyřpohlavní plus to co mám roky v OP, takže pětipohlavní... a to jsem neprošla zdaleka vše.... :-))

- když nebudu chtít umývat okna či nádobí, tak se hlásím k č.7 a č.13
- samozřejmě č. 8 - furt se hledám
- i to č. 14 mě láká

http://www.eccentricclub.cz/2015/01/mame-mit-v-obcance-uvedeno-pohlavi-52-variant-pohlavni-orientace-na-facebooku/
Reagovat
smazaný uživatel
mna laka cislo 3,chodil som na skolu so sportovou specializaciou na hadzanu a basketbal,cez den by som sportoval s hadzanarkami(so vsetkym co k tomu patri) a vecer pil s basketbalistami
Reagovat
gigin
Šílené...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist