Nemocný Sock si v Aucklandu vyšlápl na Ferrera a je ve finále

15. 1. 2016, 07:10
Aktuality 24
ATP AUCKLAND - Jack Sock na turnaji ATP v Aucklandu zdolal navzdory nachlazení nasazenou jedničku a čtyřnásobného šampiona Španěla Davida Ferrera a potřetí v kariéře postoupil do finále. O druhý titul si třiadvacetiletý Američan zahraje s dalším Španělem Robertem Bautistou, který rovněž zaskočil favorita, když otočil bitvu s druhým nasazeným Francouzem Tsongou.
Jack Sock

Jack Sock ve čtvrtek zdolal čtvrtého nasazeného Kevina Andersona a dnes otočil zápas s ještě větším favoritem. Třiadvacetiletému Američanovi se nerozklepala kolena ze čtyřnásobného šampiona Davida Ferrera, kterého po prohraném prvním setu porazil nakonec snadno 3-6 6-1 6-2.

Sockovi přitom dnes ráno nebylo dobře, přesto pak odehrál jeden z nejlepších zápasů v životě. "Probudil jsem se a cítil příznaky chřipky. Nejdřív jsem nevěděl, jestli vůbec budu moct hrát. No a pak jsem hrál neuvěřitelně. Možná můžu zůstat nemocný až do Melbourne, když budu hrát takhle," řekl směrem k Australian Open, které začne v pondělí. Do turnaje vstoupí proti kvalifikantovi.

Ještě před odletem do Melbourne však wimbledonského vítěze ve čtyřhře Socka čeká třetí singlové finále. Po loňském triumfu v Houstonu bude útočit na svůj druhý titul a do cesty se mu postaví druhý Španěl během dvou dnů. 

26. hráč světa narazí na souseda z žebříčku ATP Roberta Bautistu, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2. Naposledy ho porazil loni v dubnu cestou za titulem z Houstonu. Také Bautista má v nohách dva vítězné tříseťáky proti favoritům, po včerejší výhře nad dvojnásobným šampionem Johnem Isnerem si dnes vyšlápl i na druhého nasazeného Jo-Wilrieda Tsongu.

Sedmadvacetiletý Bautista dnes prohrával 3-6 a 0-2, ale do zápasu se vrátil. V dvanáctém gamu druhé sady zlikvidoval mečbol, zvítězil 3-6 7-6 6-4 a Francouzovi oplatil loňské porážky z Montrealu a Paříže.

Zítra bude Bautista usilovat o svůj třetí titul, ale první na tvrdém povrchu. Premiérové dvě trofeje vybojoval v sezoně 2014 během jednoho měsíce na trávě v Hertogenboschi a
na antuce ve Stuttgartu.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 520.070 dolarů
páteční výsledky (15. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Sock (USA) - Ferrer (1-Šp.) 3-6 6-1 6-2
Bautista (8-Šp.) - Tsonga (2-Fr.) 3-6 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jackovi ten titul fakt přeju, je to sympaťák a je dobře, že ladí formu :)
Reagovat
kada.tom
Jack nepřestává překvapovat :-) A to příjemně.
Pěkně smázl Ferrera a zítra na něj čeká další Španěl. No, na antuce by to bylo asi těžký, ale takhle na hradu by ho Jack porazit mohl, titul bych mu moc přál :-)

Jináč Jack už teď je na svém nejlepším žebříčkovém postavení (22) a pokud finále vyhraje, posune se na 21. místo právě před svého soka Bautistu Aguta.
Reagovat
EllNino
před svého "socka" :D
Reagovat
turista
Sock může smáznout i Bautistu. Je lepší a lepší. S ním mohou USA zase někdy vyhrát salátovou mísu.
Reagovat
tommr
vyřazením Ferrera si u mě výrazně šplhnul ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
formu proti Jirkovi V. potvrdil i proti Tsongovi.Nechtěl bych ho teď potkat
Reagovat
Fandina
Alespoň ta Jirkova prohra tak nebolí. Jeho ani fanoušky.
Reagovat
PH94
Ta prohra bolí úplně stejně..:D
Reagovat
Fandina
Já vím, ale je to taková náplastička, že prohrál s finalistou ... úsměv
Reagovat
PH94
S tímhle se dá utěšovat tak možná na krajské úrovni :D tady už je to tak nějak fuk :D
Reagovat
Fandina
To je možné, ale přesto, když o tom jako fanynka uvažuji, tak je to pro mě lepší zjištění, než vypadnout s někým na konci žebře. A faktem je, že v tom zápasu hrál Jirka solidně, nicméně na RBA to nestačilo.
Reagovat
marta
Přeji Jirkovi ať se daří v Melbourne :) Změny jdou vidět.
Reagovat
babolat.cz
ale houno
Reagovat
mayday
Boha, to je alibismus tvl... Veseláč jestli chce být navrchu, nemůže furt prohrávat první kola, je úplně jedno, jestli prohrál s finalistou. Loni sedmnáctkrát nebo kolik prvních kol, doufám, že to letos bude lepší, ale nějako mu moc nevěřím.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že prohrávat v prvním kole by neměl a třeba by neprohrál, kdyby narazil na někoho jiného než tohohle hráče, který byl i tak favoritem o dvacet míst před ním na žebři. Porazil i Tsongu, tak se nediv té útěše.
Reagovat
mayday
Dobrý, ale tahle věta - Alespoň ta Jirkova prohra tak nebolí. Jeho ani fanoušky, to je prostě blbost, alibismus, kravina. Pokud chce hrát Veseláč na 50. místě, prosím, to věřím, že se může utěšovat, že tam prohrál s finalistou, tam s vítězem. Ale pokud chce konečně do nejužší špičky, tak to nemůže brát jako nějakou útěchu nebo že to jako nebolí, ta porážka.
Reagovat
Fandina
To snad přece každý ví, že musí porážet všechny. Jinak se do špičky nedostane. Nevím, proč to řešíš. A útěcha to je taky. Obojího trochu.
Reagovat
mayday
Já nic neřeším, já jsem zkonstatoval, že cos napsala je blbost, tečka.
Reagovat
Fandina
jasně
Reagovat
babolat.cz
ostatně jako vše...
Reagovat
Fandina
nejsem ty
Reagovat
smazaný uživatel
Skvela zprava;)
Doufam, ze bude rozdavat i ponozky na AO ...a nejlepe sedm;D)
Reagovat
smazaný uživatel
jen ať si klidně ty ponožky rozdává, ale na grandslamu nevim nevim ;)
Reagovat
darek.vrana
Možná v deblu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist