Pořadatelé Wimbledonu označili vyloučení Rusů za jediné možné řešení

26. 4. 2022, 16:03
Aktuality 212
Vyloučení ruských a běloruských tenistů z Wimbledonu bylo podle pořadatelů travnatého grandslamu jediné možné řešení vzhledem k nařízení a požadavkům britské vlády. Jiná alternativa nebyla, uvedl předseda All England Lawn Tennis Clubu (AELTC) Ian Hewitt v reakci na některé kritiky či možný trest od tenisových organizací WTA a ATP, které rozhodnutí rovněž odsoudily.

"Jsme přesvědčeni, že jsme učinili to nejzodpovědnější rozhodnutí, jaké bylo za daných okolností možné," řekl Hewit britským médiím a zopakoval, že start ruských a běloruských tenistů v Londýně a jejich případný úspěch by mohl být zneužit k propagaci ruského režimu.

Rusům a Bělorusům byla zakázána účast na třetím grandslamovém turnaji roku kvůli invazi na Ukrajinu. Turnaj se uskuteční od 27. června do 10. července a je první akcí, na které tenisoví profesionálové z obou zemí nesmějí kvůli válečnému konfliktu startovat. Jinde se mohou účastnit jako neutrální sportovci.

V mužské dvouhře kvůli tomu budou chybět světová dvojka Daniil Medveděv nebo osmička Andrej Rubljov, který přitom bezprostředně po zahájení invaze vystoupil proti válce na Ukrajině. O Wimbledon přijde i dvojnásobná grandslamová šampionka Viktoria Azarenková.

Proti rozhodnutí se postavili například světová jednička Novak Djokovič, legendární Martina Navrátilová a také představitelé mužského okruhu ATP i ženského WTA. Obě organizace navíc vůči organizátorům Wimbledonu zvažují sankce, jako například neudělení bodů do světových žebříčků.

Vedení Wimbledonu dnes zároveň potvrdilo, že pro účast na turnaji nebude platit povinnost absolvovat očkování proti onemocnění covid-19. Nic proto nebrání světové jedničce Djokovičovi v pokusu o obhajobu titulu. Na lednovém Australian Open takovou možnost dvacetinásobný grandslamový šampion nedostal, protože byl v době pokračující pandemie těsně před turnajem jako neočkovaný po delších tahanicích a zrušení víz ze země deportován. Na květnovém French Open může po uvolnění opatření rovněž startovat.

Kauza vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů
20. 04. 2022 Potvrzeno: Ruští a běloruští tenisté se nesmí zúčastnit Wimbledonu ani britských travnatých turnajů
21. 04. 2022 Vyloučení Rusů a Bělorusů z turnajů? Ukrajinští tenisté tleskají, podle Navrátilové to není řešení
21. 04. 2022 Djokovič: Sám jsem dítě války. Ale rozhodnutí Wimbledonu je šílené
22. 04. 2022 Ruští a běloruští tenisté možná nebudou smět startovat ani v Římě
24. 04. 2022 WTA uvažuje o trestech pro Wimbledon za vyloučení Rusek a Bělorusek
26. 04. 2022 Pořadatelé Wimbledonu označili vyloučení Rusů za jediné možné řešení
Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

212
Přidat komentář
turista
Diskriminace na základě národnosti, rasy, barvy kůže, pohlaví a jakýchkoliv jiných kritérií je nepřijatelná. Tzv.západ tím popírá to čím se desítky let vyvyšuje nad zbytek světa.
Reagovat
Pe3k
Západ je v úpadku.
Reagovat
Rafaeoli25
Naopak východ je v rozkvětu a na správné cestě, jj..smile
Reagovat
Rafaeoli25
Když říkáš, že je Západ v úpadku, jakobys tím opravdu říkal, že východ je v rozkvětu. To je ale přece naprostý nesmysl, Rusko a jeho bývalé satelity jsou nejubožejší regiony v Evropě, Čína se sice stává ekonomickou velmocí číslo jedna, ale za jakou cenu - totálního pošlapávání lidských práv a ničení životního prostředí ve velkém, zbytek asijských států také žádnou pochvalu nezasluhuje, zbývá jen Japonsko, no dejme tomu. Za sebe říkám moc fajn, že se v západní Evropě i v USA už menšiny všeho druhu nemusí bát toho, že jsou méněcennými členy společnosti, to ti tak moc vadí? Opěvuješ snad katolickou diktaturu v Polsku?
Reagovat
mamina
Souhlasím. Možná se najde i některý z tenistů, kteří se té pocty účastnit se ekompletního GS vzdají. Dnes Rusové, včera Djokovič, zítra možná někdo, kdo jen nesdílí tyto nesportovní zvrácenosi, které nemají se sportem nic společného.
Reagovat
FulnekUltras
a takový bude mít opravdu "koule" smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A v každém případě kulovýsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Otázka dne..kde je Forehand? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Být na místě ATP a WTA, tak vyloučím Wimbledon z oficiálního seznamu profesionálních turnajů, uzmu mu všechny body za něj atd., prostě z něj udělám jen soukromou britskou akci, na kterou nechť si jede kdo chce podle vlastního uvážení. Proti tomu bych ještě navíc v tom samém termínu nasadil jiný velký turnaj se stejnou bodovou dotací, jak pro muže tak pro ženy samozřejmě, aby se žádný hráč nemusel cítit být poškozený. A vidělo by se, jak by na to tupý Borisek a činovníci Wimbledonu a britského tenisového svazu reagovali. Určitě by je to nenadchlo, zírali by s otevřenými ústy, byl by to ale jen jejich vlastní boj smile
Reagovat
HolyMotors
Krásný blábol, pacifisto. Ještě ti tam chybí, že by mohli rozdat tenistům místo raket loutny a bude to komplet.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký blábol, mohou takto jednat a Britům nezbyde než se s tím smířit, co jiného by mohli udělat? Wimbledon by byl prostě jen soukromou britskou akcí, bez bodů, nic víc smile
Reagovat
HolyMotors
Já nevím, jestli jsi tak na hlavu a opravdu věříš, že se to stane nebo jen nesmyslně trolíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak asi se to nestane, určitě na to ale ATP a WTA páky mají. Navíc rozhodnutí tvrdě kritizují, pokud ale nepotrestají to, co se jim nelíbí a co odmítají, tak jsou obyčejní pokrytci.
Reagovat
HolyMotors
Nekritizují to vůbec tvrdě, spíš úplně normálně hájí svoje zájmy, které v téhle vyhrocené době musely ustoupit do pozadí a myslím, že místo tebou nesmyslně navrhované eskalace, to všichni budou respektovat. Je to samozřejmě kontroverzní rozhodnutí a rozumím určitým polemikám, něco jiného je ovšem tvoje nesmyslné blábolení.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nesmyslná eskalace by to nebyla, jen by dané organizace uplatnily svůj vliv, nic víc. Každopádně vůči hráčům je to sprosté a jinak se to nazvat nedá. Např. u Medvedeva nestačí, že válku odsoudil, že žije od dětství ve Francii, že mu sebrali od jeho jména vlajku, ne, pořád je to málo. I kdyby řekl, že Putina nenávidí, tak ho tam asi nepustí. Pyká tedy opravdu jen za to, že se narodil v Rusku, za nic dalšího, nemá možnost se jakkoli bránit. Jakou má tohle logiku a ospravedlnění? No žádné.
Reagovat
HolyMotors
Věřím, že pro většinu tenisových fanoušků bez ohledu na to kontroverzní rozhodnutí by odstavení Wimbledonu nesmyslná eskalace byla. Já se do tohodle tvýho brekotu nechci moc pouštět, ale pokud vím, Medvedev, stejně jako všichni ostatní (Bělo)Rusové tak maximálně uvedli, že jsou pro mír, což při vědomí toho, co se děje, je alibistický blábol. Skutečné vymezení by vypadalo jinak a takové by Wimbledon uznal jako legitimní, jak sám uvedl. Souhlasím s tím pohledem, že je to vcelku logické rozšíření sankcí, které má svou váhu (i když rozumím i těm pohledům, že by mohlo zapůsobit kontraproduktivně). Buď jak buď, pořád si musíme uvědomit, že se bavíme o privilegovaných zajištěných milionářích, kterým se stane nanejvýš to, že si nebudou moci zahrát jeden tenisový turnaj v jedné sezóně (doufejme). Ve světle toho, co se děje, je to titěrný nic. Překvapuje mě, že ty jako levičák, jak o sobě neustále rád tvrdíš a biješ se do prsou, tuhle rovinu nijak nereflektuješ. Ale já pomalu zjišťuje, že u tebe se není čemu divit. Rád se opájíš velkými slovy a nesmyslnými utopiemi (viz vojákům mandolíny), ale nějaký reálný problém tu střídmě a efektivně komunikovat jsem tě neviděl.
Reagovat
SwissMaestro
Lidi jako ty, případně Wimbledon, nemají ani ten nejmenší nárok vyžadovat vymezení se proti konfliktu od ruských hráčů. Jsou pro mír, musí stačit. Nevím proč by někdo měl lézt do análu špínám z Ukrajiny. Medvědev a Rublev se jasně vyjádřili, že jsou proti válce.
Reagovat
Fandina
Špínám z Ukrajiny?
Reagovat
mamina
Souhlas.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Rafaeoli25
No ale věc např. danění vysokých zisků je věc jiná, ano, podporuji výši daní u těchto lidí o řád dva nahoru. Tady jde ale jen o čistě sportovní stránku mince a o princip. Prostě Velká Británie pod vedením Johnsona se rozhodla, že bude papežštější než papež a že to všem Rusům ukáže, jako nikdo další. Je v tom výjimečná, sluší se říct, ani Američané nezakazují takovému Ovečkinovi, který narozdíl od Medvedeva je podporovatelem Putina, start v NHL a nečiní proti ruským sportovcům takové restrikce, za to palec nahoru. Je to prostě trestání všech sportovců bez ohledu na cokoli, jen za to, že se narodili v Rusku. To principielně odmítám, ač Putina nenávidím a Rusko opravdu, opravdu moje sympatie nemá ani nikdy mít nebude. Žádné konstruktivní řešení problému to není, jen si Boris a jeho vláda zabuší na prsa, jak tvrdě se zachovali, nic víc.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy o ničem. Po napadnutí Ukrajiny Ruskem byly ruští a běloruští sportovci vyloučeni ze soutěží, kromě tenisu. Takže o čem to zase točíte.

To samé po 2. světové válce, Němci a Japonci byli také vyloučeni ze sportovních soutěží.
Reagovat
Fandina
byli
Reagovat
FulnekUltras
běž se pářit s Haškem - to je tak tvoje novosvazácká krevní skupina smile
Reagovat
Rafaeoli25
S Jaroslavem?
Reagovat
FulnekUltras
s tím, co ještě žije, přirozeně ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=tKPF7I0PO8A

a od Nagana se už několikrát stačil zařadit mezi skutečné óbrhňupy smile

https://www.youtube.com/watch?v=g5QoQBFsLsQ
Reagovat
Fandina
Trapné, jako obvykle.
Reagovat
SwissMaestro
Souhlasím, jsem rád, že se shodneme na tom nejdůležitějším :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak shodneme se na tom, že všem se má měřit stejně a že každý zločin má být potrestán, pokud to vidíš stejně. ROzhodně se ale jakkoli nestavím na stranu Ruska, které je současným počínáním zavrženíhodné, stejně jako bylo zavrženíhodné chování kteréhokoli agresora v minulosti kdekoli na světě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bezpečnostní dohoda Číny a Šalomounových ostrovů nedává spát nejen Austrálii, ale i USA. Pokud tam Čína bude usilovat o trvalou přítomnost svých vojáků, budeme jednat, varoval americký diplomat, přičemž nevyloučil ani možnost vojenského zásahu.

Podle stejného článku australský ministr obrany prohlásil, že by se Austrálie měla připravovat na válku.

https://www.theguardian.com/world/2022/apr/26/us-wont-rule-out-military-action-if-china-establishes-base-in-solomon-islands

Jsem zvědav, jak budou místní agresorobijci dštít oheň a síru na ty, kdo případně vojensky napadnou (jako už udělali mnohokrát v moderní historii) suverenní stát, se kterým ani nesousedí...
Reagovat
Fandina
Až se to stane, tak každý kdo odsuzuje agresi, ji odsoudit u kohokoli. Ale jen někdo to bude brát jako satisfakci za to, že nemá rád USA.

Všichni ostatní to uvidí jako spravedlivý trest.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to ale jistě nebude. Pokud USA v budoucnu zaútočí ať už na Kubu, Venezuelu, Írán, Sýrii nebo kohokoli jiného, tak z toho opět vyváznou se zdravou kůži, o tom nepochybuji, žádné čoro moro nebude a nakonec se většinově zkonstatuje, že to bylo správné. Pro mnohé totiž neexistuje jeden jediný výklad mezinárodního práva, ale mnohem více výkladů.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmyly. Tobě nevěřím ani slova, že jsi politolog. Možná tak propagátor levice.
Reagovat
Fandina
Jinak píšu svůj názor, jak bych k tomu přistoupila já. Svoje kecy si nech. Fakt jsou o ničem.
Reagovat
Rafaeoli25
Tvoje kecy jsou o ničem, vzpamatuj se. Ale to ty nedokážeš, to je jasné každému, kdo tady ty tvoje nesmysly čte smile
Reagovat
Fandina
Nejvíc se mi líbí, že se mám vzpamatovat. A vůbec tě ani nenapadne, že se ani vzpamatovávat nechci. Tvoje hloupost nezná mezí.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to já vím, že se vzpamatovávat nechceš, to mi říkat nemusíš smile
Reagovat
Fandina
Jsi směšný.
Reagovat
Rafaeoli25
*smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty říkáš nemel nesmysly kdekomu, něco jiného ve slovníku nemáš? Mě zase nezajímá tvůj názor, na cokoli, je mi vpravdě ukradený, bavit se s tebou je ztráta času a to dosti, dosti únavná, pro mnohé tady. Stačí? smile
Reagovat
Fandina
Ano, každému, kdo říká nesmysly to řeknu. Jsi směšný.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi směšný říkáš taky každému, jen se opakuješ. Ale do nekonečných debat o nesmrtelnosti brouka se s tebou znovu pouštět nebudu. Jsi prachobyčejná ztráta času, hezký den smile
Reagovat
Rafaeoli25
Politolog jsem. Kde je ale psáno, že politolog má být bez názoru a ideového ukotvení? A že jsem levičák, za to se nestydím, proč bych měl? Ty se stydíš, za to, že jsi pravičanda?
Reagovat
Fandina
Za se nestydím za nic, ale nehodlám se bavit s někým o nesmyslech. A to děláš ty.
Reagovat
SwissMaestro
Tak USA dělá pouze humanitární bombardování ne? To jsou hodní kucí
Reagovat
Rafaeoli25
Humanitární bombardování je oxymoron, nad nímž jen kroutím hlavou. Přijal bych ho ještě v případě, kdyby jeho následkem neumírali nevinní civilisté, ale takhle?
Reagovat
Grape
Coby, pokud to bude ničím nevyprovokavaná agrese, tak to normálně odsoudím stejně jako v případě Ruska na Ukrajině.
To spíš u vás putinovců bude zajímavé, zda to budete bagatelizovat stejně jako řádění té zrůdy na Ukrajině.
Reagovat
SwissMaestro
Jenže UA provokovali Rusko docela dlouho. smile Takže USA nebo Rusko, vylej nalej...
Reagovat
Fandina
Jsi úsměvný.
Reagovat
Grape
To je fakt. Dovolili si chtít směřování země nezávislé na Rusku. Skandál. To je pochopitelně třeba potrestat.
Reagovat
blixa
Tak lhář, manipulátor a polopravdař "Stáňa" se nám zase rozepsal. A jak jinak, vybral si zcela nesrovnatelnou problematiku a jako oporu si zvolil článek v britském bolševickém plátku The Guardian. Problematika Šalamounových ostrovů se věru "podobá" situaci na Ukrajině smile . Šalamounovy ostrovy jsou samostatný stát, který ovšem čítá cca 120 etnik, která vznikla historicky díky separování relativně malých skupinek obyvatelstva, kdy se tak vytvořilo etnikum odlišné od těch sousedních i s vlastním, naprosto odlišným jazykem. Tito domorodci jsou z veliké části prakticky nevzdělaní a představa, že tuší co to jsou volby a parlament je v řadě případů pro ně zcela absurdní. Země se neustále pohybuje v regionálních sporech, řešených často i krvavě a na celkové úrovni se dá říci, že žije léta na hranici občanské války. Výsledkem je pak pochopitelně to, že premiér takové ze mě je v zásadě malý diktátorek. Pro představu, jak to v této zemi funguje doporučuji následující článek, který není nějakým směrem politicky zaměřen, je jen popisný a dává myslím dobrou představu o tom, co se v tomto "státě" děje.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-video-nepokoje-na-salamounovych-ostrovech-demonstranti-podpaluji-budovy-181631

Představa, že by snad proti tomuto státu někdo válčil je dokonale absurdní a pokud by šlo o nějakou vojensko-policejní akci tak maximálně o to, vytáhnout jednoho darebáka za uši z jeho premiérského paláce. Současný premiér Sogavare je lump a darebák, který touží po čínských penězích a na oplátku je ochoten vhodit zemi do politického i vojenského područí komunistické Číně. Ve své zemi je krajně neoblíben a i on sám se musí občas dožadovat Australské policejní pomoci, aby ho za uši nevytáhli sami obyvatelé Šalamounových ostrovů. Takže asi taková "válka" Šalamounovým ostrovům hrozí. Ukrajina jak vyšitá, že ?
Reagovat
Fandina
On je totální magor, možná větší než FU.
Reagovat
Stan_Borowitz
Á, potrefené husy se ozvaly, a jak rychle...

Super je, že ten pitomec blixa to ve svém elaborátu vlasně všechno potvrdil a většinu paralel tam sám vypsal - národnostní nepokoje a regionální spory řešené často i krvavě a na celkové úrovni se dá říci, že žije léta na hranici občanské války... atd. atd.

Největší perla je "vojensko-policejní ake", to je ještě o něco lepší než "speciální vojenská operace"...
Reagovat
Fandina
Takže tam jde o občanskou válku, nejde o napadení jednoho státu druhým?
Reagovat
blixa
Krásná ukázka, jak ten dementní žvanil pracuje. Domorodci na Šalamounových ostrovech, kteří nemají nejmenší ponětí o světě a ani vlastně o své zemi, kde v každém údolí hovoří naprosto odlišným jazykem a a to sousední údolí je také pro ně tím soupeřem se tak úžasně podobají Ukrajincům a vlastně je to tak podobné ukrajinskému odporu proti ruské agresi v Donbasu, že ? A australská vojensko-policejní akce - a to v pravém slova smyslu která udržela současného "legitimního" premiéra v jeho křesle, která byla na jeho žádost, se tak podobá masivnímu útoku Ruska na Ukrajinu. Stáňo, tu jsi opravdu výkvět hnusu v téhle diskuzi !!!
Reagovat
Fandina
On má takový ten dar, ze všeho se vymluvit, není to jako FU, který začne svými sorošovskými a mainstreamovými kecy, ale vybere si vždycky nějaké téma a myslí si, že tím někoho ohromí. Je to až směšně průhledné.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Guardian bolševický plátek, no ty jsi fakt na hlavu, běž se léčit smile. Ty patříš mezi ty, kteří za bolševiky považují i Sociální demokracii a Zelené viď, všechno od středu doleva samý bolševik že smile
Reagovat
Fandina
Mezi osmi mainstreamovými, celostátními, britskými novinami je The Guardian britskými čtenáři označován jako nejlevicověji orientovaný.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, je to levicový deník, to nikdo nepopírá, on ale říká bolševický, což je nesmysl, je to deník sociálně-demokratický. Jenže on označuje za bolševiky i Sociální demokraty a Zelené, nejen komunisty.
Reagovat
Ondra979
je nezvratne zasazen kremelskym virem, podobne jako nas exprezident Vaclav vseznalek Klaus..je to nebezpecna dusevni choroba a je v podstate nelecitelna..je to smutne a je to tak a je to vizitka techto hlasnych troubu valecneho zlocince a vraha..par jich tu je a vime o koho dalsiho jde
Reagovat
HolyMotors
Prokremelská svině, která se neštítí srovnávat holocaust s jistě kontroverzními, nepříjemnými a krajními opatřeními, která holt nějakým způsobem reagují na vývoj války. Pořád si musíme uvědomit, že se bavíme o privilegovaných zajištěných milionářích, kterým se stane to, že si nebudou moci zahrát jeden tenisový turnaj.
A tenhle šmejd tady bude prstíčkem ukazovat na ostatní a moralizovat.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Ondra979
je to tak, ale proputinska luza neprestane hlasat ty jejich nesmysly..oni proste uz nemuzou jinak, ale je to jejich ostuda..maji to marne
Reagovat
turista
Tak dnes už jednal zástupce ministra zahraničí Blinkena pro Asii s premiérem Šalamounových ostrovů o Číně. Ti Ušáci opravdu chtějí mít pod palcem celý svět.
Reagovat
mamina
Omlouvám se za zdvojení mého přispěvku. Prostě jsem se uklikla no a priznam se, neumím to smazat.
Reagovat
Stan_Borowitz
To vůbec nevadí, pro některé je dvakrát málo, měli by si to číst od rána do večera. Snad by jim něco docvaklo. I když u některých se o tom dá úspěšně pochybovat. Ale dokud nezačnou aktivně udávat, jsou to taky jen oběti...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na udávání se připravme, takový blixa by mě nejradši viděl v base jen za to, že jsem levičák. A v tom je mezi námi ten rozdíl, já nikoho za jakékoli názory do basy zavírat nechci smile
Reagovat
mamina
To jsem zvědavá, který z hráčů na Wimbledon nepojede. Vůbec bych za to nikoho neodsuzovala. Je to každého rozhodnutí. A pokud by jim, zdůrazňují, pokud, nepřidělili body, tak tuším, jak to pro většinu dopadne. Peníze jsou peníze a v ten moment jde vše stranou. Je to jejich zaměstnání. I ta celoroční, pro mnohé celoživotní příprava a dřina a nakonec i morálka půjdou stranou. Politika do sportu nepatří. A pokud je pravdou to, co vypustila nase média, že to má být z obavy, že by Kate musela podat ruku třeba Medveděvovi, který ale ještě ani nemusí vyhrát, tak to je pro jejich tak úžasně vychovávané děti, opravdu "příklad". A pro mne se to týká všech sportů a všech těch nesmyslných gest, podporujících, či zatracujících to, či ono. Prostě je mi líto sportovců a tím potažmo i nás, fanoušků.
Reagovat
Patik
súhlasím mami.smile
Reagovat
mamina
To jsem zvědavá, který z hráčů na Wimbledon nepojede. Vůbec bych za to nikoho neodsuzovala. Je to každého rozhodnutí. A pokud by jim, zdůrazňují, pokud, nepřidělili body, tak tuším, jak to pro většinu dopadne. Peníze jsou peníze a v ten moment jde vše stranou. Je to jejich zaměstnání. I ta celoroční, pro mnohé celoživotní příprava a dřina a nakonec i morálka půjdou stranou. Politika do sportu nepatří. A pokud je pravdou to, co vypustila nase média, že to má být z obavy, že by Kate musela podat ruku třeba Medveděvovi, který ale ještě ani nemusí vyhrát, tak to je pro jejich tak úžasně vychovávané děti, opravdu "příklad". A pro mne se to týká všech sportů a všech těch nesmyslných gest, podporujících, či zatracujících to, či ono. Prostě je mi líto sportovců a tím potažmo i nás, fanoušků.
Reagovat
peek
Přiznám se, že jsem nad ruským národem už zlomil hůl. Jsem sice proti kolektivní vině, ale tahle poslední katastrofa a ty nesčetné rozhovory s různými Rusy vymytými putinovskou propagandou byly pro mě poslední kapkou a uznávám, že od roku 1917 nepřetržitý odliv inteligence a slušných lidí z Ruska způsobil, že tam zůstal už jen odpad. Čest výjimkám.
Reagovat
FulnekUltras
pořád je ale třeba vnímat, že se momentálně nacházíme v (dez)informační zóně, odpovídající pouze té tradičně zákeřnější a prolhanější straně barikády

místo střízlivě podaných faktů nám současná "nezávislá" mainstreamová média předkládají spíše jen na emoce brnkající černo-bílé příběhy, které jsou od reality většinou na hony daleko

za úvahu stojí spíš otázka, kam nás má tato zrůdná mozkomasáž vmanévrovat - pokud jde o v podstatě ničím nepodloženou hysterii, strach, nenávist, a v konečném důsledku ekonomické a existenční potíže, posledních pár let se to docela daří...

a kdo na tom asi tak může mít zájem?

smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Ještě štěstí, že tobě žádná mozkomasáž nehrozí ... mozek nelze nalézt ... smile smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měl na návštěvě mozkožrouty z Ruska a ti se umí činitsmile
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat
Grape
smilesmile
Reagovat
Carloss
to skoro vypadá, že ti EU a USA udělali něco hodně špatnýho. znásilnili tě v podchodě? je fakt s podivem ta kognitivní disonance lidí tvého typu. až ti Rus začne házet bombu na tvůj dům, budeš schovanej v krytu volat: za tohle za tohle může NATO, USA, EU a Soros!? :)
Reagovat
FulnekUltras
přečti si mě výše - a mysli... smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
A co Iráčané, kterým házeli bomby na baráky Američané, ti nic? Půl milionu mrtvých za dobu okupace USA, další statisíce zmrzačených, ty taky vidíš? Já měřím všem stejně a tak by to měli dělat všichni, to by bylo správné.
Reagovat
Fandina
To je špatně, někdo tvrdí něco jiného?
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, kdo kdy nesl za invazi do Iráku jakoukoli, alespoň minimální odpovědnost? Jak to, že Bush, Powell a další nikdy nestanuli před mezinárodním tribunálem za válečné zločiny? Dvojí metr bohužel existuje.
Reagovat
Fandina
Takže když nebyl potrestán jeden nebude ani druhý, protože nemá být dvojí metr? Co je to za kecy.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaké kecy, jsem pro potrestání Putina, jsem ale i pro potrestání Bushe, takže v čem je problém? Ty chceš snad to samé ne?
Reagovat
Fandina
Má být potrestán každý, kdo se provinil. A k tomu tu jsou soudy.
Reagovat
Fandina
Jinak existuje mezinárodní soud, je na každém, aby když cítí potřebu někoho potrestal, to inicioval.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak byli tací, kteří chtěli dostat Bushe a spol. před soud, no nepovedlo se. Konstatovalo se, že v případě Iráku se o žádné porušení mezinárodního práva a válečné zločiny nejedná, co k tomu dodat..
Reagovat
Fandina
Takže chyba je na straně mezinárodního soudu?
Reagovat
Rafaeoli25
Vypadá to tak.
Reagovat
Fandina
Asi to mělo nějaký důvod. Nastuduj si to. Napřiklad tohle:

Prezident USA George W. Bush se spokojil pouze s první rezolucí RB OSN, tedy s tím, že režim Saddáma Husajna v Iráku byl označen za hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost.
Reagovat
Rafaeoli25
A ona byla nějaká rezoluce OSN, dle které měl kdokoli právo vést invazi do Iráku? Ne nebyla, USA prostě svévolně řekli jdeme tam a šli tam, i si vyrobili falešné důkazy. Ani ty by je k tomu ale neopravňovaly. A dle téhle logiky tedy mohou kdykoli vpadnout i do Íránu, Sýrie, Venezuely, Kuby a dalších zemí. A opět potom uslyšíme ale tohle bylo něco jiného, oni na to měli právo?
Reagovat
Fandina
Doteď jsem si myslela, že o tom něco víš. Teď jsem pochopila, že nevíš nic. Jen žvaníš.
Reagovat
Rafaeoli25
Očividně nic nevíš ty. Vyrobené důkazy jsou asi v pohodě, ok, vnímám tvůj pohled smile
Reagovat
Fandina
Já vnímám to, že před vstupem do Iráku byla rezoluce RB OSN.
Reagovat
Rafaeoli25
Rezoluce, která ale nikoho neopravňovala k tomu začít válku s Irákem a podniknout tam invazi. Dle téhle logiky by tam invazi mohl podniknout kdokoli, i Rusové, takhle to přece nejde.
Reagovat
Fandina
Každá válka je špatná. Ale odvolávat se na to, že ta minulá nebyla potrestaná, tak nemá být ani tahle, je ještě horší.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale já chci, aby bylo Rusko potrestáno, co mi to podsouváš? Já Rusko a Putina nesnáším, jaký jiný postoj bych taky jako levicový progresivista a demokratický socialista mohl mít? Putin je nácek a stalinista v jedné osobě, jeho režim a skoro celý ruský národ také. Jsou opakem toho, co já chci, to samé Čína. Jen proto ale přece nebudu zavírat oči nad špatnostmi, které dělají jiní ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Poukazováním na minulost nahraváš místním trollům. A je velmi velmi nespravedlivé tím argumentovat, protože není žádná hranice minulosti a zemí, co v minulosti páchaly svinstva je požehnaně, samozřejmě včetně Ruska a USA, které mj. rozeštvali i kus Afriky, částečně z pouhopouhé prestiže.
Takže nikoho neomlouvám, ale je lepší se držet toho co se děje teď.
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, jak už jsem i psal, bavme se o dnešku. Ale věnujme tedy tu samou pozornost hrůzám, co se dějí nejen na Ukrajině, ale i v tom Jemenu. Saudové mohou klidně vyvraždit půlku Jemenu, ale protože jsou spojenci Američanů, tak se o tom nikde málem ani nepípne..je to normální? Všechno svinstvo, co se děje, se má probírat a odsuzovat, ne jen některé, na to jediné tu já celou dobu poukazuji.
Reagovat
blixa
Saudové vyvražďují půlku Jemenu ? Bože kriste ... Aláhu ty to vidíš ... A tohle je prý politolog ... no jo, právě, tohle JE POLITOLOG !!! smilesmilesmile
Reagovat
D@nny
Politolog jak vysity. Nejaka pitoma levicova socka bez prace, ktera by byla nejradeji, kdyby se vsichni vsude meli stejne, drzeli se za rucicky, usmivali se na sebe a jeste zrali z jedne misy jedno zradlo, aby nahodou nekdo nemel neco lepsiho. Bohatym samozrejme vsechno poradne zdanit, protoze kdyz nemam ja, tak nemuzou mit ani ostatni. Kdyby si radeji nasel praci, volny cas travil smysluplneji a nepsal tady nonstop ty svoje kydy. I ten imbecil FU si da obcas pauzu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně. Příjem mám přes 50 tisíc hrubého, mám byt a chatu v hodnotě skoro 10 milionů a jsem socka, to se ti povedlo smile
Reagovat
misa
Tak to je pěkné, teď ale uvaž, co by ti z toho zůstalo, kdyby se k moci dostala tvoje milovaná ultralevice smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak odečítá se mi i teď, jinak v Německu si z průměrného platu bere stát skoro 50% a to tam vládla skoro dvacet let CDU, žádná ultralevice. V Holandsku je to 52%, ve Skandinávii 60. Nikde v těchto státech ultralevice nevládne, přesto jsou tam daně takto vysoké..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já nejsem ultralevičák, opakuji, že nemám problém s tím, co prosazuje současná třeba německá vláda. Valorizace nejnižší mzdy na 2000 Eur je unikátní skvělá věc, tím dokonce ultralevici trumfli, Melenchon prosazuje ve Francii jen 1500, takže málo. Tady je přesně vidět, že někdy Socdem v některých parametrech nabízí levicovější řešení než tzv.radikální levice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já teda nevím, co německá vláda prosazuje, ale kroky vůči Rusku a potažmo vůči EU jsou tragickýsmilesmile A napojení některých politiků na Kreml tomu dává korunu. Plus chování při covidu... Takže za mě jedna z nejhorších vlád, co tam za dlouho měli.
Můj subjektivní pohled.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je to napůl vláda Merkelové, je tam ten samý Scholz, co byl předtím ministr financí. Každopádně v ekonomických otázkách se chovají dobře.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když jsme u toho, ty máš majetek alespoň v této výši a vyděláváš alespoň těch 50 tisíc měsíčně? Pakliže ano, tak se můžeme bavit..u lidí jako vy jde jen o to, že prostě nenávidíte vše levicové a sociální jistoty jsou pro vás sprosté slovo. Já, i když patřím mezi zajištěnou část společnosti, tak na ty co jsou dole myslím. Nemáš představu, kolika lidem už jsem pomohl, dostal jsem už přes dvacet lidí z ulice do normálního života a na to jsem hrdý, ač je to málo. Co takového jsi kdy udělal ty, že tu na mě pliveš? Velkou nulu že?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak času mám dost občas, to je pravda, pracuji značnou část pracovní doby z domova a od počítače, píšu analýzy, statě atd. Takže napsat třeba dvacet komentářů na TP mě opravdu nezabije. Závidíš snad?
Reagovat
Krisboy
Jen tři odpovědi na jeden příspěvek? Nějak ti dochází dech.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, na blba jako je on je škoda i jednoho..
Reagovat
Krisboy
Jsem si výjimečně zobrazil tvůj příspěvek, abych na tebe mohl zareagovat. Podruhé to neudělám, ale to je tobě jedno, viď grafomane, co sežral všechnu moudrost světa?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak u SA není tak důležité množství zavražděných, ale to, že je to nejnebezpečnější země v regionu a nemalé nebezpečí pro rovnováhu ve světě. A v situaci, kdy ani Izraelcům není hanba se s nimi večejně paktovat pak o to víc.
Reagovat
blixa
O SA si nedělám sebemenší iluze (rok a půl jsem tam pracoval), ale prohlásit něco takové je naprostá hovadina. Izraeli se nedivím, tomu jde o holé přežití takže v regionu bere jakéhokoliv spojence.
Reagovat
Rafaeoli25
Izrael, díky OSN a dohodě mocností uměle vytvořený stát, to, že byla Palestincům násilné uzmuta velká část území, ti nevadí?
Reagovat
blixa
Takže pán je antisemita ? No to se dalo od bolševického prasete očekávat ...
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže jakákoli kritika Izraele za cokoli je taky špatně? Já, pro kterého jsou největším odpadem nacisté, fašisté a neonacisté jsem antisemita. No ty jsi ale trotl nebo troll? Ne, ty jsi obojí smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na území dnešního Izraele a Palestiny byl početní stav obyvatelstva v roce 1946 tento: 10% židé, 90% palestinci. Ze dne na den se od stolu tehdy řeklo, že odteď patří palestincům jen 42% území, nově ustanovenému státu Izrael 58. To bylo dle tebe v pořádku, fakt?
Reagovat
blixa
Hele, ty blbe, i když jsi bolševický magor a antisemita, tak dobře víš, že tohle je tak rozsáhlé téma, že plnit s ním stránky TP je zcela absurdní. Co s tebou ? Žvanit kraviny budeš pořád, tak šup do ignoru smile
Reagovat
Rafaeoli25
Blb jsi ty, vůbec netušiš kdo jsem, jen něco, co se ti nelíbí vytrhneš z kontextu a pliveš jed. A než bys diskutoval, tak radši druhého zablokuješ. Ó, jak hrdinské, demokracii jsi viděl jen z rychlíku viď? smile
Reagovat
Rafaeoli25
V důsledku blokády SA jen v roce 2017 zemřelo na hladomor 50 tisíc děti, za ten jediný rok a to je jen jedna výseč ty chytráku, znáš vůbec nějaká fakta?
Reagovat
blixa
Jemenský konflikt, který je snad současný nejkomplikovanější na světě se spoustou aktérů i zájmů byl soudruhem POLITOLOGEM degradován na Saudskou agresi vůči Jemenu. Aláhu ty to vidíš ... je možný, že by se tenhle dement skutečně živil POLITOLOGIÍ ??? smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
V důsledku blokády SA došlo v Jemenu k hladomoru, který za jediný rok stál život 50 tisíc dětí. SA bombardovaly několika stovkami náletů farmy, tržiště, sklady jídla, nic ohavnějšího udělat nešlo. Jak můžeš tohle obhajovat? Saudům nezáleží na životech stejně jako Rusům, jedinci jsou pro ně kus hadru.
Reagovat
Rafaeoli25
No to tě šlechtí, že jsi pracoval ve veskrze totalitním státu..
Reagovat
blixa
Tak mám zkušenosti, pracoval jsem i v totalitním socialistickém Československu, to jsi mi zapomněl vytknout. I když vlastně ne, to byl ten ráj na zemi jak nás tu tvůj bolševický "bratr ve zbrani" Ultras stále přesvědčuje smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
S Ultrasem se neshodnu na velké většině věcí, co to plácáš? Jak se jako zastánce EU, který má za vzor Skandinávii nebo Nový Zéland a který nesnáší Rusko a Čínu mohu s ním shodnout? Bože..smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tome to nemá cenu, někteří prostě budou realitu zkreslovat a bagatelizovat dle svých potřeb. Saudové porcují své nepřátele zaživa na svých ambasádách, ale to je v klidu, je to prý dobrý spojenec..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Saúdové drží ropou pod krkem větší část světa než Rusko plynem, královská rodina žije ve středověku a za nehty má kdejaké svinstvo. Ve spojení s Izraelem nevidím pro region ani pro svět nic dobrého...
Usáma byl sice šmejd a dostal, co si zasloužil, ale Irák jako takový doplatil na kšeftiky Amiků se SA. A Írán před tím zradili úplně všichni. Nakonec má teď díky kořenům obyvatel nejblíž právě k Iráku s nímž zcela nesmyslně a zbytečně tak dlouho válčil.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jakou hrozbou pro světový mír budou Venezuela nebo Kuba? Na to jsem zvědavý..
Reagovat
Fandina
To nebuď, já nejsem ty, abych spekulovala o nesmyslech.
Reagovat
Grape
A nepřijde ti trochu rozdíl, když USA (NATO) napadne stát, který masakruje civilisty (Jugoslávie) nebo stát který používal zbraně hromadného ničení proti vlastním lidem i sousedním státům a který přesvědčivě nedokázal, že se ZHN zbavil (Irák) a tím, když Rusko napadne stát, který je v ničem neohrožoval a pouze chtěl vést svobodnou politiku nezávislou na Rusku?
Tím neříkám, že všechny zásahy USA (NATO) byly v pořádku, ale tahle srovnání jsou vážně šílená...
Reagovat
Rafaeoli25
Žádné zbraně hromadného ničení se ale v Iráku nenašly a bylo prokázáno, že Bushova vláda si tyto důkazy vymyslela a doslova vyrobila. To byl hlavní důvod invaze, to zaprvé, takže vylhaný. A zadruhé, což je důležitější, jeden stát - USA, má tedy právo dle vlastního uvážení zasahovat kdekoli ve světě se mu zlíbí, když to uzná za vhodné? Američané jsou tedy víc než mezinárodní právo, mohou cokoli? O tom je tu totiž řeč. No nemělo by to tak být že. Když za rok řeknou: režimy na Kubě, ve Venezuele a v Íránu jsou podle nás nedemokratické a musíme je svrhnout, protože je to v našem zájmu, pak jen zkonstatuješ to samé, co v případě Iráku? Narušení mezinárodního práva bude opět v pořádku, když se to nějak odůvodní? A nebyl to doposud jen Irák, bylo tu nechvalně známé Chile, kde Američané a Pinochet svrhli demokratickou vládu Allendeho a dosadili budoucího masového vraha Pinocheta, který dělal minimálně stejné krutosti jako Hussajn a Miloševič, což já nijak nepopírám. Vadí mi ten dvojí metr, to je vše. A jen se divím, že to některým lidem nevadí.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že pokud někdo vymyslí důkazy na cokoli, má být potrestán, ale musí být žalobce. A pokud byl a nebyly dostatečné důkazy, tak je to potřeba respektovat.

Jenže ty to vykládáš všechno, jakoby mezinárodní soudy úmyslně neschvalovali to, co dělá USA?

Nehledě na to, že nepoužíváš fakta. To co ty píšeš, to jsou emotivní spekulace, navíc zaměřené vyloženě tak, že všechno na světě se děje proti levici.
Reagovat
Rafaeoli25
Co má společného invaze do Iráku s levicí proboha? Co je to za nesmysl? Bavíme se tady o geopolitice, ne o tom, kdo je levičák a pravičák. Oceňuji třeba přístup Francie v době války v Iráku, která jednoznačně odmítla podpořit USA a to byl prezidentem Francie pravičák Chirac. S pravicí a levicí nemá tohle noc společného. Blair byl naopak levičák, přesto se za Bushe postavil.
Reagovat
Fandina
Pořád vnucuješ Kubu a Venezuelu. Tak nemel.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevnucuji, jen říkám, že pokud náhodou USA podniknou invazi do těchto zemí, tak na to bude z hlediska mezinárodního práva nazíráno stejně kriticky, toť vše.
Reagovat
Fandina
Vnucuješ to a nejvíc si směšný, jak pořád meleš o USA. Je to až trapné.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nemelu, jen nabízím fakta. Opakuji, jsem a vždycky budu odpůrcem poměrů v Rusku a Číně, to ale neznamená, že budu přivírat oči nad špatnostmi, kterých se dopouštějí jiní, nic více, nic méně.
Reagovat
Grape
Zaprvé - zbraně hormadného ničení se v Íráku našly. Že byly už zastaralé a prakticky nepoužitelné je druhá věc, ale kdyby Husajn nebránil nezávislým inspektorům OSN, aby vše prověřili, bylo by pro USA těžší si tu invazi obhájit, pokud by se k ní vůbec odhodlali. Navíc - nešlo pouze o svévolnou akci USA, podpořilo ji mnoho států, byť ne celé NATO. Írák je rozhodně problematický, ale ty důvody pro zásah tam rozhodně byly, i když se jistě dá diskutovat, zda byl ten zásah nutný (podle mě třeba spíš ne). A ohledně Allendeho a Pinocheta - ano Allende byl demokraticky zvolen a Pinochet byl nepochybně diktátor. Nicméně v Chile aktivně působili sovětští poradci a hrozilo, že se Chile změní v bolševickou totalitu po vzoru SSSR. Tento preventivní zásah se nikdy nedá úplně ospravedlnit, protože nevíme, jak by se situace v zemi vyvíjela dál bez toho zásahu. Nicméně bylo by špatně, kdyby v létě 1917 Kornilov odstranil Kerenského a úplně zlikvidoval bolševiky? Kdyby Francouzi roku 1936 nechali odstranit Hitlera? Západní agenti v roce 1947 Gottwalda? Všechno by to bylo protiprávní, jenže potom už je pozdě... Tím preventivní zásahy neschvaluji, jen poukazuji, že to není černobílé.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale Chile bylo naprosto neobhajitelné, naprosto. Allende byl demokraticky zvolen, měl podporu národa, navíc se choval zcela demokraticky. Pak může tento precedens Putin opravdu použít - no podívejte, Američané to udělali třeba v Chile i jinde taky, nechtěli mít nedaleko sebe režim, který jim nekonvenoval, chtěli se ho zbavit a taky nerespektovali vůli daného národa, jako já. Nelze přece říkat, no to se pochopit a ospravedlnit dá, tohle zase ne, takhle selektivně rozřazovat mezi dobrem a zlem. Mně se taky nelíbí Bolsonaro, považuji ho za zrůdu, respektuji ale to, že byl zvolen většinou brazilského národa a jen další volby ho mohou odstavit, to mělo platit jak předtím v případě Allendeho případně, tak Zelenského nebo kohokoli jiného. Velmocí ale často nechtějí respektovat vůli národů, to je ten problém.
Reagovat
turista
Samozvaný světový četník holt může všechno. O tom to je.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co se týče Jugoslávie, jaké ospravedlnění měla akce, pro niž zemřely dlouhé řady nevinných civilistů, můžeš mi říct? Ony se snad bombardovaly jen armádní budovy tehdy?
Reagovat
Fandina
Každá válka je špatná. Měla by se odsoudit.
Reagovat
Rafaeoli25
Měla, kéžby to tak všichni udělali. Stačí se podívat na zvěrstva v Palestině, Jemenu, Súdánu, Nigérii a v dalších zemích. O nich se bohužel skoro nemluví.
Reagovat
Fandina
Hlavně by se nemělo odvolávat na předešlé války, jak to děláš ty a hledání metrů.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, bavme se o dnešních, ale zase, ne jen o Ukrajině. Podívejme se i do toho Jemenu, Súdánu nebo Palestiny. Hlavně v Jemenu dochází k tomu, co si tady v Evropě, i potom co vidíme na té Ukrajině, dokážeme jen stěží představit. O tom se ale zase nepíše, co tam Saudové za souhlasu svých věrných spojenců z USA provádějí za zvěrstva.
Reagovat
paddy
smile
https://www.bejvavalo.cz/clanek/rok-1924-zakazany-vtip-o-leninovi-ktery-vam-zarucene-zvedne-naladu/
Reagovat
SwissMaestro
To je jak s tou ropou a plynem. Celou dobu země sekají frajery jak přestanou od Putina odebírat, ale když Polsku stopne příděl Rusko dříve, Fiala a Poláci brečí jak želvy. Co kdo čekal proboha? smile smile
Reagovat
Fandina
Ty to máš v hlavě úplně pomotané. To, že Rusko přestane dodávat, to každý pochopil, co čekat od hajzla, jako je on. Problém je ta naivita, že si někdo dřív myslel, že je solidní partner.
Reagovat
SwissMaestro
Bavíš mě smilesmile Vůbec nesleduje výroky v naší politice, ani od premiéra smile
Reagovat
Fandina
Ty to nemáš v hlavě v pořádku. Ještě jsem od tebe nečetla něco, co má logiku.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen paste se, ó národy!
Cti volání vás nevyruší.
Nač stádům dary svobody?
Jen řezat je neb stříhat sluší.
Jim za dědictví z rodu v rod
jho s rolničkou a bič jen vhod.
Reagovat
blixa
Ale to není Putin, to je Puškin ! smile
Reagovat
FulnekUltras
pro ty, kteří dnes v životě nemají na víc, než servilně šosácky přebírat cíleně emotivní gateSSorosovské mainstreamové příběhy s jasně černo-bíle definovaným "dobrem" a "zlem" - a následně otrocky plnit onen nenávistný eusa narativ zuboženě otrockým obsahem vlastních fekálií, jen aby si v rádoby "lepší společnosti" patologických neoliberálních pokrytců proboha "něco nepokazili"

smilesmilesmile
Reagovat
bardunek666
Ty máš v hlavě slušně duto :D
Reagovat
FulnekUltras
od naivně primitivního novosvazáčka mě takové hodnocení jedině těší smile
Reagovat
blixa
Salóní stalinista, co bys od něj chtěl smilesmile
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
Fandina
jediná pravda je ta, že jeden stát napadl druhého
Reagovat
Drzymalski
Nepamatuji se že by v roce 1999 po agresi USA proti Jugoslávii,bez mandátu OSN, někde nepustili do turnajů tenisty USA.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Grape
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/valka-ukrajina-rusko-televize-lgbt-biden-usa.A220426_155614_zahranicni_erb
Přiznej se, že je to z tvojí hlavy? Vidím v tom přesně tvůj styl smile
Reagovat
tommr
pokud k tomu opravdu dojde a Rusové a Bělorusové nebudou moct ve Wimbledonu startovat tak tím skončí tzv. Open Era v tenise ... smile
Reagovat
SwissMaestro
skončila v lednu :-)
Reagovat
bardunek666
Třesky plesky. Djocovid si dveře na AO zavřel sám. Mohl hrát, ale alibi měl chabé :D
Reagovat
Krisboy
To víš, jsou lidé, kteří ani po padesáti fungování tour nechápou, co to slovo "Open" znamená smile
Reagovat
FulnekUltras
místo open éry je tady novokomsomolská éra soroš oupn sosájety smile
Reagovat
Patik
ách jaj..úplne tie isté sračky ako s Djokovičom v Austrálii..ešte by volaký rus náhodou šíril nejaký sentiment..
Reagovat
SwissMaestro
v USA by zase mohli dostat ban ti co nepokleknou před černochy
Reagovat
Fandina
Meleš nesmysly.
Reagovat
FulnekUltras
ty už klečíš dávno, tak to můžeš těžko posoudit
Reagovat
Patik
keď sa to stane nebudem prekvapený.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
PetaM
Napařil bych Wimledonu pokutu 100 mld. EUR. A k tomu bych žádnému hráči, který se ho zúčastní, nepřidělil žádné body do žebříčku.

Schválně, jaký by byl výsledek ...

Kundy.
Reagovat
misa
Na TP píše řada ruských občanů, jak se tak dívám...
Reagovat
Fandina
Jj, už začínám mít strach.
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš se na TP najdou i ti, kdo nesouhlasí s principem kolektivní viny (který uplatňoval například Adolf Hitler vůči Židům) a používáním dvojího metru.
Reagovat
SwissMaestro
smile
Reagovat
Fandina
A co přijmutí trestu, za to, že jsem součástí společnosti, která dělá něco, co se nemá. To je také kolektivní vina?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, to je přesně kolektivní vina, jak ji uplatňoval Adolf Hitler a nacisté. Díky za ten dokonalý popis ze pohledu Ády. smile
Reagovat
Fandina
Trochu si pleteš pojmy. Hitler neuplatňoval kolektivní vinu, ale dával Židy vraždit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Víš, že když chceš, umíš být neuvěřitelně vtipná, Fandino? Tenhle fór si musím zapamatovat, ten je opravdu dobrej.smile
Reagovat
Fandina
Tak jak to tedy je, kdo uplatňoval kolektivní vinu?
Reagovat
Fandina
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolektivn%C3%AD_vina
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Velkokapitalista a stalinista v dojemném objetí smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Á tak končí naše komedie, zlo prohává a dobro žije... Svět bude lepší, dáme-li si prácismile
Vše záleží jen na vás, na nás a hlavně teda na vás!smile
Reagovat
Mony
Já bych sem kolektivní vinu nemotal. Je to součást sankcí, které taky dopadají na nevinne lidi.. Navíc na svoji party si pořadatel může pozvat koho chce, a důvody k tomu nějaké má.
Reagovat
Stan_Borowitz
Však v pohodě, já nekritizuji Wimbledon za jeho rozhodnutí, jen pokrytectví a dvojí metr některých zdejších uživatelů.

Stejmě tak samozřejmě mohou ATP a WTA jako soukromé organizace vyřadit Wimbledon ze svých soutěží a odříznout od svých spomzorů. Snad to organizátoři přijmou stejně hrdě, pokud k tomu dojde.
Reagovat
Fandina
Takže co tedy kritizuješ, Wimbledon ne, ale místní uživatele za pokrytectví. Jaké to tedy je, to pokrytectví?
Reagovat
Rafaeoli25
Já tedy Wimbledon kritizuji, nic jiného nezasluhuje. Ale co čekat od země, jíž vládne někdo jako Boris Johnson..
Reagovat
blixa
Jojo, škoda že tam nevládne tvůj miláček Putin. To by bylo jásotu nad jeho genialitou, viď, soudruhu smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
D.bile, nic víc se k tobě říct nedá, ty duševní chudáku smile. Jako nácíček a stalinista Putin se spíš chováš ty, taky bys nejradši zavíral ty, kteří nejedou ve tvojí linii viď.
Reagovat
asgard33
A máš to,jsi odhalený a ocejchovaný jako další Putinův agent.Nicméně proti mně jsi pořád břídil, já jsem podle choromyslnýho Blixofašouna placen nejen Putinem,ale dokonce i Stalinem,který zemřel víc jak deset let před mým narozením.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak z dostupných informací plyne, že jsou v tom tak trochu nevinně. Prostě dostali od Borise a MI5 nabídku, kterou nemohli odmítnout...

https://filmove-hlasky.webnode.cz/kmotr/
Reagovat
Krisboy
100 mld? Není to málo, Antone Pavloviči?
Reagovat
vladka
smiles PetouM souhlasím absolutně a radši nepřidávám, co si myslím - napadají mě jen sprostý slova..Wimbl si můžou klidně naložit, bude to o ničem
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
SwissMaestro
Nejvíce mě pobavil Andy Murray. Ten se dovede zastávat LGBT, žen, ale kolegů? To nikdy. A sám by bez divokých karet musel skončit, protože na to už absolutně nemá.
Reagovat
vladka
Murray byl a je pako
Reagovat
Krisboy
https://www.nastartu.cz/wimbledon-vysvetluje-zakaz-rusu-hrozilo-ztrapneni-kate-middletonove
Reagovat
FulnekUltras
jj, vévodkyně by se pak musela komplexně dezinfikovat, aby ji lepšolidi zas pustili mezi sebe smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist