První den turnaje u Mácháče zkomplikoval déšť. První body stihli získat Siniaková či Kolář

24. 6. 2020, 12:52
Aktuality 10
MACHA LAKE OPEN - Na antukových kurtech ve Starých Splavech u Máchova jezera začal turnaj pro 16 tenistů a 16 tenistek. Počasí jim ale nepřálo, kvůli dešti se dnes dohrála pouze čtvrtina zápasů. První bod do své čtyřčlenné skupiny, jejíž vítěz postoupí do sobotního semifinále, si stihli připsat pouze Jan Šátral, Zdeněk Kolář, Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová.
© machalakeopen.cz

Turnaj se koná systémem čtyř skupin po čtyřech hráčích, láká na české hvězdy a velké talenty. Kromě Jiřího Veselého se představí kompletní daviscupový tým v čele s Lukášem Rosolem. Jediným hráčem ze zahraničí je Američan s českými předky Martin Damm.

Jedničkou ženské části turnaje je 54. hráčka světa Kateřina Siniaková. Startují také další grandslamové šampionky ve čtyřhře Lucie Hradecká a Barbora Krejčíková nebo talentované sestry Fruhvirtovy.

Po dvoudenních bojích v kvalifikaci dnes začala hlavní soutěž, ale po necelých třech hodinách hry v tenisovém areálu u 'Mácháče' začalo pršet a tenisté se už na kurt nevrátili. Pořadatelé během odpoledne rozhodli, že zbytek programu odloží na čtvrtek. 

První bod do skupiny B si připsal Jan Šátral, který smetl za hodinu hry 6-2 6-2 Martina Krumicha. Roli favorita potvrdil i Zdeněk Kolář, který si poradil dvakrát 6-3 s Pavlem Nejedlým.

V soutěži žen na úvod uspěla favorizovaná Kateřina Siniaková, i když
Miriam Kolodziejovou zdolala až po dvou hodinách boje zdolala 7-5 7-6.

O postup ze skupiny bude Siniaková bojovat zřejmě proti Lindě Fruhvirtové. Teprve 15letá Češka dnes přehrála 6-4 6-3 Barboru Miklovou a také si připsala vítězný start.


Vítězové skupin projdou do sobotních semifinále. Obě finále jsou na programu v neděli. Turnaj je přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis.

Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 korun
středeční výsledky (24. 06. 2020)
• Dvouhra mužů •
Skupina A
Rosol - Štyler / odloženo
Vrbenský - Svrčina / odloženo
Skupina B
Šátral - Krummich 6-2 6-2
Kolář - Nejedlý 6-3 6-3
Skupina C
Pavlásek - Damm 5-1* / přerušeno deštěm
Macháč - Poljak 6-2 0-0* / přerušeno deštěm
Skupina D
Šafránek - Jiroušek / odloženo
Forejtek - Paulson / odloženo
pořadí skupin
• Dvouhra žen •
Skupina A
Siniaková - Kolodziejová 7-5 7-6(6)
L. Fruhvirtová - Miklová 6-4 6-3
Skupina B
B. Fruhvirtová - Marková 3-4* / přerušeno deštěm
Krejčíková - Bejlek / odloženo
Skupina C
Hradecká - Vidmanová / odloženo
Bartůňková - Malečková / odloženo
Skupina D
Detiuc - Vlkovská / odloženo
Smitková - Nosková / odloženo
pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
lvicek
Juuu, Hrada, na tu bych se zase koukla!
Reagovat
EllNino
Terka Smitkova se vrací na kurty koukam ... :)
Reagovat
tommr
dneska se toho asi moc neodehraje ...
Reagovat
Fandina
Skupiny jsou dobré, každý si může zahrát víckrát. Takže super.
Reagovat
Fandina
Dneska jedou straemy ze všech kurtů, ale teď prší.

https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
tommr
los se ale moc nepoved. Ve skupině A jsou dvě kvalitní hráčky Katka Siniaková a Linda Fruhvirtová zatímco ve skupině D není žádná ...
Reagovat
Fandina
Což nemění nic na faktu, že všechny určitě uvidíme třikrát. Smitková je dobrá.
Reagovat
jirkaS
sini se trápila 2h 75 76 s kolodzejovou :-o
Reagovat
Mantra
strašná bída
Reagovat
sojka1
Kacenku opet vsechno stvalo, kurt byl spatny, sberaci, Miriam i vlastni hra.... :-) Miri do stavu 5:1 (pro ni) ve druhem vseho slusne vyuzivala a nudne nahazovani prokladala vybornymi prekvapkami po lajne z obou stran. Jenze pak si asi Kacka vzpomnela, ze je prece jenom slecna tenistka, zatimco Miriam naivne doufala, ze se set a snad i zapas dohraje uz sam a byla neskodna. Ale opravdu jsem jen nahlizela a prvni set jsem nevidela vubec....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist