Rotterdam: Monfils vykročil za obhajobou titulu. Pospisil vyřadil Medveděva!

12. 2. 2020, 19:18
Aktuality 18
ATP ROTTERDAM - Gaël Monfils pokračuje na vítězné vlně, když si v Rotterdamu snadno poradil s Portugalcem Joaem Sousou a tři dny po triumfu v Montpellier úspěšně vykročil za obhajobou titulu. Formu z Montpellier si do Nizozemska přivezl i poražený finalista Vasek Pospisil, který si dnes v Rotterdamu vyšlápl na světoivou pětku Rusa Daniila Medveděva.
Gaël Monfils

Gaël Monfils je v úvodu nové sezony ve formě. Z jedenácti zápasů prohrál jen s finalisty letošního Australian Open Novakem Djokovičem a Dominicem Thiemem, zbylých devět soupeřů porazil a ztratil přitom jen dva sety. 

V neděli třiatřicetiletý Francouz už potřetí v kariéře ovládl domácí halový turnaj v Montpellier a získal celkově 9. titul. A hned tento týden ho čeká obhajoba triumfu v hale v Rotterdamu, kde loni získal jednu ze svých dvou nejcennějších trofejí z akcí ATP 500.

Dnes již Monfils překonal první z pěti překážek, které ho na cestě za případným premiérovým obhájením titulu čekají. Hladce ve dvou setech 6-3 6-2 si poradil s trápícím se Joaem Sousou, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 4-1.

Třicetiletý Portugalec Sousa, aktuálně 68. hráč světa, tak od loňského října prohrál už sedm zápasů a patnáct setů v řadě. Nedaří se mu ani ve čtyřhře, ve které prohrál čtyři zápasy a osm setů po sobě.

Monfilse ve druhém kole čeká souboj s neoblíbeným krajanem Gillesem Simonem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2-8.



Vasek Pospisil si formu z minulého týdne, kdy si zahrál finále v Montpellier, přivezl i do haly v Rotterdamu. V prvním kole se devětadvacetiletý Kanaďan postaral o vyřazení světové pětky Rusa Daniila Medveděva, kterého přehrál 6-4 6-3 a zaznamenal tak svůj sedmý skalp hráče Top 10.

O potvrzení herní pohody a postup do čtvrtfinále bude syn českých rodičů Pospisil usilovat ve čtvrtek proti Srbovi Filipu Krajinovičovi.

V Rotterdamu nebyl k dispozici lucky loser
Na výhru ve svém úvodním zápase nečekaně nadřel David Goffin. Belgický finalista z roku 2017 zdolal domácího aktuálně až 167. hráče světa Robina Haaseho po obratu 3-6 7-6 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 7-1.

Ve druhém kole se světová desítka Goffin utká s Jannikem Sinnerem, který postoupil bez boje přes Radu Albota (zranění ramena). Za normálních okolností měl osmnáctiletý Ital čelit lucky loserovi, jenže nikdo z poražených hráčů v závěrečném kole kvalifikace nebyl k dispozici.

Kvalifikace v Rotterdamu totiž skončila už v neděli a nikdo z poraženého kvarteta Sergej Stachovskij, Emil Ruusuvuori, Yannick Maden a Alexej Popyrin se nezapsal na listinu náhradníků. První tři jmenovaní by měli o víkendu hrát kvalifikaci v Marseille. 

Stachovskij, Ruusuvuiori, Maden a Popyrin se tak připravili nejen o druhou šanci pokračovat v turnaje, ale také minimálně o prémii 15.510 eur (zhruba 385 tisíc Kč) za start v 1. kole. Prize money tak připadne Moldavanu Albotovi.

Španělský souboj ve druhém kole vyhrál Pablo Carreño, který udolal světovou dvanáctku Roberta Bautistu po dvou a půl hodinách boje 6-4 2-6 7-6 a jako první postoupil do čtvrtfinále. V něm si počká na vítěze duelu Goffin-Sinner.

Felix Auger-Aliassime pomstil vyřazení krajana Shapovalova, když porazil 6-4 6-2 bulharského finalistu z roku 2018 Grigora Dimitrova a postoupil do čtvrtfinále. V něm 19letý Kanaďan čeká na vítěze duelu Tsitsipas-Bedene.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.155.295 dolarů
středeční výsledky (12. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pospisil (Kan.) - Medveděv (1-Rus.) 6-4 6-3
Monfils (3-Fr.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-2
Goffin (4-Belg.) - Haase (Niz.) 3-6 7-6(5) 6-4
Simon (Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(3) 3-6 6-3
Sinner (It.) - Albot (Mold.) bez boje
• Dvouhra - 2. kolo •
Carreňo (Šp.) - Bautista (6-Šp.) 6-4 2-6 7-6(4)
Evans (Brit.) - Chačanov (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Krisboy
Gael neobhájí.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, 8 měsíců držím ROI 30%, beru 3-4 tisíce netů za analýzy měsíčně a za odměnu jsem dostal perma BAN na všechny činnosti kromě VEGAS. :D

Ať žijí sázkovky v ČR.
Reagovat
Ereinion
njn, jak kdysi řekl jeden bookmaker, sázkovky nejsou charita...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to maras. A to ber, že jsem vybíral z Tipáče 2-3 tisíce korun měsíčně. To je totální h0vno a i tak mě zabanují.
Reagovat
Ereinion
to bude asi tou konzistencí no...ale taky u nich stačí jednou vyhrát větší částku a pak ručně schvalují i tikety za 10 Kč...
Reagovat
smazaný uživatel
Primárně šlo podle mě o to, že jsem měnil NETY za peníze a prakticky nic neprohrával, pouze nety
Reagovat
Krisboy
Mě Vasek taky nepřekvapil, minulý týden hrál opravdu sqěle a Medvěd letos zatím nic moc. Filipa myslím porazí taky.
Reagovat
turista
Hrou na síti možná. Od BL je Krajinovič o parník lepší.
Reagovat
Krisboy
O parník? Minimálně o dva, spíš o tři. Vždyť je to Srb a kamarád Djokoviče.
Reagovat
Nola
wau, na skalp Medvedika, od prehraneho servisu v uvodnej hre sa ani raz neobzrel,dokonca zvratil 0:40 na servise a ako sa hovori nedas - dostanes, dnes to platilo doslovne, neskutocna forma
Reagovat
steve79
Medvedev zatim zklamani. Cekal jsem od neho vice.
Reagovat
Nola
zrejme nerozohranost, Vasek naopak, uz u frantikov v hale hral skvele, dnes som si vsimla, ze aj Medvedev ma svoje ritualy, hladka si stale prednu cast trencli...
Vasek by sa mal vratit do stovky, patri tam urcite
Reagovat
steve79
Nerozehranost nevim. Letos hral Atp cup a pak AO. Stejne ten jeho styl tenisu je takovy zvlastni, ale me se celkem libi.
Reagovat
Nola
jeho styl je skutocne neortodoxny, dokazal nim vlani uplne rozhodit superov, od Pariza sa to s nim vlecie a ta prehra s Rafom na TM tomu urcite nasadila korunku...
Reagovat
paddy
vítězství s musí oslavit písničkou v podání Evy a Vaška :)

https://www.youtube.com/watch?v=1xIiD6KCaPk
Reagovat
FulnekUltras
ještě spot pro Medvídka Medvěda
by neměl trencle nikdy do hněda

https://www.youtube.com/watch?v=lC7z8rg1qJ0
Reagovat
Elip13
Na atp cupu prohrál jen s Nolem, na AO s Wawrinkou v osmifinále. Teď prohrál s Vaškem, který je v laufu. Opravdu si nemyslím, že je mimo formu. Sezóna je dlouhá, nedělejme předčasné závěry na třetím turnaji v roce.
Reagovat
paddy
127 hráčů na GS prohrálo také jen jedním soupeřem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist