Siniaková v Budapešti nedoservírovala zápas 2. kola proti Cocciarettové

14. 7. 2022, 20:47
Aktuality 6
WTA BUDAPEŠŤ - Kateřina Siniaková čtyři dny deblovém triumfu ve Wimbledonu končí na antukovém turnaji WTA v Budapešti ve druhém kole. Česká tenistka podlehla po 2 hodinách a 46 minutách boje 5-7 6-4 5-7 Italce Elisabettě Cocciarettové, přestože měla ve třetím setu třikrát výhodu brejku a za stavu 5-4 podávala na postup.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková v neděli ve Wimbledonu získala už čtvrtý letošní titul ve čtyřhře, ve které neprohrála deset zápasů v řadě.

Ve dvouhře se jí naopak dál nedaří. Ve středu sice v Budapešti zvládla rychlý přechod z trávy na antuku a díky skreči loňské finalistky Anheliny Kalininové z Ukrajiny a přerušila sérii čtyř porážek, 11 měsíců dlouhé čekání na čtvrtfinále ale neukončila.

Dnes 26letá rodačka z Hradce Králové prohrála bitvu plnou zvratů s Italkou Elisabettou Cocciarettovou. 26letá rodačka z Hradce Králové v prvním setu neudržela vedení 5-3, druhý naopak získala po obratu z 1-3.

V rozhodující sadě se obě hráčky trápily na servisu. Siniaková šla třikrát do brejku, ale ani jednou ho nepotvrdila. Naposledy za stavu 5-4. V závěru obě hráčky hrály pomalé míče na jistotu a prakticky čekaly na chybu soupeřky. Pevnější nervy prokázala Italka, jež získala tři gamy po sobě a zvítězila 7-5 4-6 7-5.

Siniaková v zápase odvrátila pouze 2 z 12 brejkbolů a spáchala 63 nevynucených chyb, včetně devíti dvojchyb. Pomohla si pouze 21 vítěznými údery.

"Věděla jsem, že mě nečeká vůbec lehký zápas. Ona je jednou z nejlepších deblistek na světe. Chvílemi jsem byla nervózní a dělala chyby. Nebylo to vůbec snadné, ale jsem teď moc šťastná, že jsem vyhrála," usmívala se Cocciarettová v pozápasovém rozhovoru.

Třetí deblistka Siniaková letos odehrála 22 zápasů a jen 9 z nich, z toho 6 v hlavní soutěži, vyhrála. Poslední čtvrtfinále si zahrála loni v srpnu v Clevelandu, od té doby v hlavní soutěži jen jednou (letos v Miami) vyhrála dva zápasy po sobě.

Po obratu se v soutěži udržela obhájkyně titulu Julia Putincevová. Třetí nasazená Kazaška postoupila do čtvrtfinále po výhře 4-6 6-1 6-2 nad lucky loserem Luisou Pigossiovou z Brazílie.

• WTA 250 BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, antuka, 203.024 eur
čtvrteční výsledky (14. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cocciarettová (It.) - Siniaková (ČR) 7-5 4-6 7-5
Putincevová (3-Kaz.) - Pigossiová (Braz.) 4-6 6-1 6-2
Xiyu Wang (Čína) - Bogdanová (Rum.) 7-6(2) 7-6(10)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
baba
je to pořád stejné, problémy na podání, vyhazující se fh, bh velmi solidní, ale málo pestrá hra - málo chodí na sako a od základní čáry to neuhraje díky špatnému fh.A vždy v rozhodující chvíli selže HLAVA ....tohle už asi lepší nebude
Reagovat
elsky
Občas za neúspěch může i soupeřka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nedoser..., cože? To snad nesmile
Reagovat
Pavol
Rizikový výsledok. Minca spadla na zlú stranu.
Škoda. smile
Reagovat
elsky
Italka hrála dobře.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Italka, která má ovšem dost nevyrovnané výsledky. Ještě v březnu uhrála proti Marcinko pouhé 3gamy, pak vyhrála domácí itf, aby vzápětí prohrála se dvěma Rumunkami.
Můj názor je, že měla zvítězit zkušenost, zvláště v případě rozhodujícího setu.
Italce je 21, uvidíme jestli se na okruhu prosadí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist