Skoro jako Nadal. Španěl Alcaraz slaví první titul také ve věku 18 let a 2 měsíců

25. 7. 2021, 22:34
Aktuality 21
ATP UMAG - 18letý Španěl Carlos Alcaraz na antuce v chorvatském Umagu porazil ve svém prvním finále snadno dvakrát 6-2 o sedmnáct let staršího Francouze Richarda Gasqueta a stal se třetím nejmladším vítězem turnaje ATP od roku 2000. Mladší byli jen Rafael Nadal (o osm dní) a Kei Nišikori.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz má v 18 letech na kontě čtyři tituly z antukových challengerů a po dnešku také první trofej z turnaje ATP.

Španělský teenager si pro titul došel na antuce v chorvatském Umagu, kde porazil Francouze Lucase Pouillea, Slováka Andreje Martina, Srba Filipa Krajinoviče, krajana Alberta Ramose a v dnešním finále Richarda Gasqueta.

Alcaraz si s Gasquetem poradil za 77 minut 6-2 6-2 a ve věku 18 let, 2 měsíce a 20 dní se stal nejmladším vítězem turnaje ATP od triumfu Japonce Keie Nišikoriho v roce 2008 v Delray Beach.


Jen o osm dní mladší byl jeho krajan Rafael Nadal, když získal svůj první ze současných 88 titulů v Sopotech 2004.

Bývalý sedmý hráč světa Gasquet promarnil šanci ukončit tříleté čekání na titul. Aktuálně 59. hráč žebříčku si naposledy ve finále zahrál v roce 2018 v červenci Bastadu. Poslední titul získal o měsíc dřív na trávě v Hertogenboschi.



Alacaraz se příští týden představí v Kitzbühelu, kde měl začínát proti Jiřímu Veselému. Po přelosování se ale dostal mezi nasazené a v 1. kole ho vyzve domácí outsider Alexander Erler.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 481.270 eur
nedělní výsledky (25. 07. 2021)
• Dvouhra - finále •
Alcaraz (7-Šp.) - Gasquet (4-Fr.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Nola
mladeho som si dnes pozrela, asi dojel na ten nahusteny program, vyzera celkom nabusene a ten nas Jozo Havrila - myslim, ze to nebol nikdy iny smile ho premenoval na Alzacar

ci to bude FH konik netusim, kedze ho prirovnava K Novakovi smile, aj Novak hral v mladosti velmi utocny tenis....
Reagovat
ttopi
Novej kůň Forehanda, až skončí Nadal smile
Reagovat
Pe3k
spíše Federer smile
Reagovat
Pe3k
Djokobitch bude muset porazit kombo Zverev a Medvedev aby získal zlato a to nebude jednoduché. Na 2 vítězné je Novak toast.
Reagovat
Pe3k
Hádám, že v 15:30 bude Gigin o život tlačit Veselku smile
Reagovat
Patik
Djokovič je nastavený nechať tu dušu..na dva víťazné je zranitelný..ale ono sa to zdá preto lebo prehráva na Masters turnajoch ktorých má 35 kusov..tu je iná motivácia myslím že si dá záležať..
Reagovat
Patik
inak neviem či sa to tu už písalo už odstúpil z RogersCupu takže už plánuje byť unavený po finále OH.smile
Reagovat
turista
Má 36ks Masters tisícovek, 2x Golden Masters a aktuálně na nich moc neprohrává. Jeho konkurenti v podstatě nemají možnost ho ohrozit ziskem Golden Masters a počtem týdnů na No1. GS jsou stále otevřené. Věk je ovšem relativně nejvíc výhodný pro Djoka. Tady v Tokiu se mu to nemusí podařit, ale pokusí se o to.
Reagovat
Patik
Španiel v tielku na antuke babolat a tejpy..ďalšia večná trojka..v budúcnosti možno ľahší sparing pre Tsitsipasa..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
chudák Richardsmile Aspoň finále si zapíše, na výsledek z něj radši zapomenout. Ledaže, jak píše paddy...
Reagovat
Teo
Byl bez šance očividně.
Reagovat
turista
Na antuce je Gasquet už bez šance. V Tokiu mohl udělat lepší výsledek.
Reagovat
EllNino
to by musel OH vyhrát a to teda nevím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alcaraz svojim prejavom definitivne pripomina skor Djokovica ako Nadala. Faktom vsak zostáva, ze vyhrat turnaj ATP hocijakej úrovne v 18 rokoch je silná vec.
Reagovat
Teo
Taky mě napadl Djokovic, trochu se mu i podobá smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je mu podobný, niektoré BH ma v podstate totožné. Bude zaujimave ho sledovat. Ak rátame s tym, ze uz sucasny nadpriemerny stav a zrucnosti dokaze v piatich rokoch este zlepsovat, konečny vysledok moze byt pre Alcaraza priaznivý.

Navyse mam pocit, ze aj v hlave to ma v poriadku, nie je to ziadny flákač, naopak pride mi hladny po uspechoch. V Spanielsku to bude mat tazké, mozno je to pre neho taká mensia smola, pretoze ak nevyhra aspon 20GS bude vo vlastnej krajine vzdy az druhy, a to by bolo pre dajme tomu 10 nasobneho vitaza GS celkom mrzuté.

Z mojho pohladu zatial neutralna emocia, tenisovym prejavom si ma neziskal, o to viac ze pripomina Djokovica..
Reagovat
Teo
Tak byl to strojovej výkon, holt moderní tenis, taky by se mi víc líbilo něco jinýho a víc kreativity no smile
Reagovat
soloo
forehend Acaraza je blizko u Del Potra alebo Federera ak ti to pripomina Djokovica tak bilu mozes nazvat cernu a cernu bilu
Reagovat
Teo
Všechny ty výměny zahraný jak z učebnice, ale držel se toho jak stroj, moc překvapení to nebylo, ale tak je mladej ještě. Jinak ten forhand jak Del Potro
Reagovat
paddy
nástupce Nadala
mladí vpřed, čeká nás silná generace, u Sinnera se čeká 15 GS titulů a Alcaraz jich vyhraje 15 jen na RG a další jinde smile

tak nějak by pravil Carloeoli smile
Reagovat
Teo
Je to dost pravděpodobný podle toho sestřihu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist