Štěpánek prohrál, Berdych pak proti Nizozemcům vyrovnal

31. 1. 2014, 18:58
Aktuality 101
DAVIS CUP - Čeští tenisté útok na třetí vítězství v Davis Cupu během tří let ideálně nezačali, kritická situace ale není. V Ostravě hraje domácí výběr s Nizozemskem 1-1 na zápasy, když nejprve Radek Štěpánek prohrál v pěti setech s hostující jedničkou Robinem Haasem, aby se o následné vyrovnání postaral podle papírových předpokladů Tomáš Berdych.
Radek Štěpánek (© daviscup.com)

Čeští tenisté mají v moci slavnou stříbrnou "salátovou mísu" už dva roky. Poprvé vyhráli Davis Cup v roce 2012 po dlouhých 32 letech a loni dokázali titul obhájit. Celkem v soutěži vyhráli už devět zápasů za sebou.

Letos tak útočí na hattrick a tento víkend mohou přidat jubilejní 10. výhru v řadě. V cestě stojí Nizozemci, proti kterým jsou Češi v domácím prostředí a v nejsilnější možné sestavě favority. Po úvodní dvouhře se ale očekávaná výhra mírně vzdálila.

Padesátý hráč světa Radek Štěpánek totiž v prvním vzájemném duelu nestačil na Robina Haaseho., který je ve světovém žebříčku čtyři místa před českým veteránem. Štěpánek měl zahajovací utkání v ostravské hale dobře rozehrané, vedení 2-1 na sety ale neudržel a prohrál 6-3 4-6 7-6 2-6 1-6.

Štěpánek se tradičně snažil hrát pestře. Zkoušel dlouhé výměny i výpady k síti. Od stavu 2-3 měl výbornou pasáž, kdy získal pět gamů v řadě a za stavu 6-3 a 1-0 měl brejkbol. V té chvíli byl Haase zcela ze hry a vypadalo to, že český tenista míří za vítězstvím. Zápas se ale ještě zamotal, Haase svou hru zpřesnil a druhý set nakonec vybojoval.

Důležitý tie-break ve třetím setu získal díky aktivnímu stylu hry Štěpánek, psychickou výhodu ale nevyužil. Ve zbylých dvou sadách byl Haase důraznější a přesnější, zatímco český hráč fyzicky zaostával.

Pětatřicetiletý rodák z Karviné, jenž z nedávného Australian Open odstoupil kvůli zablokované krční pátěři, udělal během tří hodin a čtyřiceti minut 57 nevynucených chyb. Především využil pouze tři z 18 brejkbolů, které v utkání s Haasem měl, z toho pět ve ztracených setech.

"Klíčové bylo, že jsem nebyl schopný využít brejkboly. Měl jsem hodně šancí, ale využil jenom pár. Nedohrával jsem správně gamy, jak jsem měl," řekl Štěpánek na tiskové konferenci. "Na konci druhého setu jsem udělal hloupé chyby, a proto o set přišel. Ve čtvrtém setu jsem mohl být brejk nahoře, ale byl naopak brejk dole a on se nadechl a uvolnil. To samé v pátém setu," prohlásil.

Haase si pochvaloval, že při Štěpánkových brejkbolech dobře podával. "Radek jich měl opravdu hodně, ale možná jsem měl více štěstí, protože to bylo vyrovnané," řekl Haase po utkání České televizi. Nizozemec vzal Štěpánkovi podání celkem šestkrát z jedenácti brejkbolů a připsal si první výhru v sezoně.

Štěpánek, který v posledních dvou letech vyhrál oba rozhodující zápasy ve finále, prohrál v Davisově poháru svůj pátý pětisetový zápas dvouhry ze šesti.

Tomáš Berdych (© Česká sportovní)O očekávané vyrovnání se postarala světová sedmička Tomáš Berdych, který si rovněž v prvním vzájemném duelu poradil s 62. hráčem světa Igorem Sijslingem.

Berdych ve svém 60. utkání v Davisově poháru potvrdil proti Sijslingovi roli favorita. Semifinalista Australian Open lépe podával, za celý zápas nepovolil Nizozemci jediný brejkbol a přesnější i razantnější byl ve výměnách od základní čáry. Berdych vyhrál bez problémů za 102 minut hry 6-3 6-3 6-0

"Jsem strašně rád, že utkání probíhalo, jak probíhalo. Jsem rád, že veškerá únava je zahnaná a na kurtu jsem se cítil jakžtakž dobře a výkon i tak vypadal," řekl Berdych České televizi. "Tomáš výborně podával, hrál agresivně a ukázala se jeho třída. Sijsling byl úplně bez šance," ocenil kapitán Navrátil.

Důležitá pro vývoj utkání bude sobotní čtyřhra. Kapitán Jaroslav Navrátil při losu nahlásil Lukáše Rosola a Jiřího Veselého, ale hrát budou od 14:00 Berdych a Štěpánek, kteří mají v Davisově poháru bilanci 14 výher a jediné porážky.

I Nizozemci nejspíše udělají do čtyřhry změnu. Zatím mají nominovaný pár Thiemo de Bakker a Jean-Julien Rojer, ale kapitán Jan Siemerink může vybrat třeba Haase se Sijslingem, kteří loni došli do finále čtyřhry na Australian Open. Variantou je i Haase s dvaadvacátým deblistou světa Rojerem. Spolu nastupovali v DC loni i předloni a porazili tal= Švýcary Rogera Federera se Stanislasem Wawrinkou.

- DAVIS CUP 2014, 1. KOLO -
(Česko / Ostrava, tv. povrch / hala)
páteční výsledky (31. 01. 2014)
Česko - Nizozemsko 1-1 ... popátečních dvouhrách
Štěpánek - Haase 6-3 4-6 7-6(4) 2-6 1-6
Berdych - Sijsling 6-3 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
tommr
nějak si neumím představit, že by to Kanada mohla ještě otočit.
Pro nás to znamená, že pokud naši porazí Holandsko pojedeme na čtvrtfinále do Japonska. A tam se asi Tomášovi nebude chtít .. :)
Reagovat
Frick
A Niširoki by hrál? Ale i s nim by to šlo, ne? Přes dvojku a debl...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipovala jsem jako vítěze Kanaďany, ale je to skoro jedno. Pokud nepojede Tomáš, je to skoro jasný, pokud pojede, uhrát to půjde v obou případech.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska výjímečně fandím tobě, tak do toho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš Káťo, prober se!
Reagovat
Frick
Pojď Andy, ať se Lunej posere!
Reagovat
smazaný uživatel
Fricku, mám o tobě svůj názor, nemusíš mi ho potvrzovat.
Reagovat
slacker
Souhlas s Frickem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tebe jsem tu taky čekala, neboj. Klidně si tu kritizuj, naštěstí jsem zatím svéprávná a dospělá, takže nepotřebuju svolení, komu můžu fandit. Až si budu připadat ztracená, obratím se na tebe.
Reagovat
slacker
Fadni si komu chces, pis si co chces ale kdyz se mi to nebude libit tak to zkritizuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to děláš, mně to nevadí, máš na svůj názor právo jako já na svůj, nic nejde. Tak si to užij :)
Reagovat
Sonja
Davaj!
Reagovat
smazaný uživatel
připadáš mi jako Petra, nahoru dolu :) Andy gratulka k pěknému výkonu a ať se daří příště :)
Reagovat
Frick
Paráda! :-) Nějak jí to tam sedí v těhle končinách JV Asie... Zato asi antuka zase může bejt špatná, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol / Veselý?
Reagovat
PetaM
Neboj, hodinu před začátkem se to změní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nebojím, třeba se to nezmění a my uvidíme zajímavý debl :)
Reagovat
PetaM
To by byl celkem velký risk, vzhledem k tomu, že je to 1:1. Zajímavé by to bylo, to jo :D Asi něco jako sledování Petry ... Stejné nervy .. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Změna je život :) A navíc aspoň by dostali šanci jiní, jak tu někteří píšou, že je už na čase :) Určitě by to byly nervy, docela bych je riskla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Směšné, Federer měl v 26 letech odehráno mnohem víc zápasů než Nole a Rafa, většinou získal dva body, ale nestačilo to, logicky, že se na to vykašlal. Ale haters gonna be hate a pro ně navždy zůstane Nole příkladným reprezentantem Srbska a Nadal Španělska... Když nereprezentuje Delpo, Nadal, Nole, Ferrer tak je to v pořádku, ale jak ne Roger už se to s ním veze. A když dojde reprezentovat, tak zas budou lidi kafrat, lidem se nezavděčíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš niečo podobné snáď už do tretieho článku..:)

Vykaslal sa na to preto, lebo okolo roku 2004 začal uprednostňovať svoju singlovú kariéru a Davis Cup bol druhoradý..Nič v zlom, ale keď mohli Češi vyhrať DC so Stepánkom, tak mohli vyhrať aj Švajčiari s Wawrinkom..Roger to však ani neskúšal..

Inak ma napadla kacírska myšlienka, že čo ak teraz po tom, čo sa Švajčiari "zbavia" Srbov i Španielov, čo keď nechá v štichu teraz Stan Rogera?..Nech si to uhrá sám, ako on po minulé roky musel..
Reagovat
Roger_Federer
S.borowitz Matias (CHI) [1040]
Dlouhy Lukas (CZE) [1702]

taky si se tady mohl pochlubit, ze mas obcanstvi Chile a tvuj potomek....
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že Berdych/Štěpánek-?/?
Reagovat
smazaný uživatel
vcera navratil rikal ze do debla je nasadi a i tomas o tom mluvil ze usetril sili na sobotni debl....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja myslim, ze obrat sojky, ze chlapci si mohou spis zahrat baseball mne asi uz utkvi v hlave na vzdy:) Nebot to zatim slusne potvrzuji....

Donald se hleda uz nevim jak dlouho na tom kurtu, sice body sbira jak poctivy zemedelec na poli brambory, ale staci to na DC?, se ptam ja:)

Kvery, tady bych zacitoval Australske novinare... jeho hra ma neustale upadkovou tendenci, je nestabilni v vykonech a trapi se, a ani jak vidno, baseballove hriste ho neozivilo....opravdu jsou Amici tak mimo? Kdy i Australane vidi, ze ten chlapec ma problemy? :)

To si uz borci mohli dat rodinne dostavenicko nekde v Buffalu, v hokejove hale, na singly mohli nastoupit bratri Harrisonovci a Bryanovci a efekt mohl byt i lepsi:))) Kluci by hrali tenis:)))

I realna alternativa Jack Sock a Tim Smyczek by byla dobra, i kdyby hrozilo, ze chlapi nedorazi na zapasy vcas, bo jim dojde benzin....

Co ale jiste potesi, ze uvidime Brity v dalsim kole...doufam, ze mne borci nezklamou, a jak se bude hrat v Britanii v dubnu, ze se bude hrat na trave ve Wimblasu pod strechou....pak je budu machry hnat, ikdyby hrali proti Argentine:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvam se za spamovani, ale je potreba si pripomenout fakta Erkile:D)

>Jaka je pravda s RF a DC
>Stan Borovicka oceni zmenu jednoho slova:)
>Dokonce jsem dal do puvodniho zneni dva dalsi obraty:)

Stan vola Rogerovi, hele nechces si pinknout v Srbsku?
Roger: O co de?
Stan: DC..
Roger: hele uz jsem na to starej...
Stan: oslavime Australii, pokecame, pinkneme si...bych byl rad, kdybys tu byl pri tom...
Roger: Bude hrat Nole...?
Stan: asi ne.
Roger: Scheiße. Na to uz jsem stary, abych poslouchal potom ty kecy kolem...
Stan: neblbni mam sedmiletou slivovici z Bojnic ze Slovenska. V Srbsku je skvely cevabcici...pekne zaparime, oslavime, bude spaß...to bys mne preci neudelal, je to moje prvni GS
Roger: te roztrhnu chlape...ale mel jsem behem vikendu jit do divadla s Mirkou a nejaky ty povinny vecere, takze mas stesti i tak jsem hledal nejakou vymluvu...verdammt, ale to zas bude reci...
Stan: Kasli na to, za tyden si ti pitomci ani na to nevzpomenou, zes nekde hral nejakej DC...
Roger: Zitra jsem tam...
Stan: Diky dedku:) mas to u mne...
Roger: jedna slivka ti nepomuze holomku..
Reagovat
smazaný uživatel
Vetsinou si moje uvahy nechavam pro sebe{nastesti}, ale vcera jsem si dal tri piva aby se me lepe spalo pred mym dnesnim dlouhym letem.
Porad si trvam na svym co jsem psal, na svem nazoru, akorad mozna jsem to napsal ostreji.
Diky za vtipny post takle po ranu - you made my day :]
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode. Rekl bych, ze obe nase uvahy jsou si rovne...nejde mi o to brat ti na to tvuj nazor nebo postoj...(((na anonymnim foru je to dost pitomy napad:D)))

Hlavne je dobre, ze budes mit dobrou naladu...:)

Pokud bych mel byt vaznejsi....a vyslovit na to opravdu nazor, tak by to byla asi nuda...ve smyslu...tak kazdy kapitan, nebo trener druzstva bude chtit mit to nejlepsi v tymu...nic vic bych k tomu asi nedodal....pohnutky hracu jsou nevyzpytatelne jako cesty na Ukrajine
....koukni na Francouze...jako na co je Clementovi na lavicce Simon???
Ten by byl v nekterych tymech svetove skupiny jednickou v tymu...na co to je Simonovi, takhle zahrivat zadnici 3 dny na lavce, kdyz hrajes proti materske skolce v kombinaci s domovem duchodcu??? Na klokany by stacil i Richard s Benetkou...eh...nedokazi byt ani v tom vazny:D))))
Reagovat
Fandina
Já si nemyslím, že si napsal něco ostřejšího. Podle mě si napsal svůj názor, ale já ho mám jiný, protože vím, že Roger rerezentoval vždycky, jenom vloni a proč to nevím, jak jsem psala možná proto, že hrál i míň turnajů. Takže proč se na něj Stan tak zlobil, je jejich věc. A leto zase pokračuje v tom co vždycky předtím. A to je zase můj názor a nikomu ho nevnucuji. Jinak přeji příjemný let a zase se ozvi. Tvoje příspěvky mám moc ráda. I když s nimi nemusím souhlasit. Ale já tu píši za sebe, svoje názory a také je nikomu nenutím. Doufám, že kluci to teď v Ostavě dotahnou. Tom hrál včera moc dobře, tak ještě dva body.
Reagovat
Sonja
Ajajaj...gratulace Britům;-)
Mute, komu si fandil?
Reagovat
smazaný uživatel
Wardy, to je jasný. :-)
Reagovat
Roger_Federer
tady ty posledni 3 dny ctu, mel by se Federer stydet, ze si dovolil nastoupit do Davis capu..
Reagovat
smazaný uživatel
Zprvu bych rád napsal, že po semifinále z AO jsem byl hodně špatnej a tak jsem neměl náladu nějak negativně reagovat.
Ale gratulace Stanovi, sympaták, mám ho rád.
Ted k věci. Davis cup dle mého ztrácí každým rokem na kvalitě, tudíš vyhrát DC ted a nebo před 12 lety byl sakra rozdíl.
Důkazy? Stačí se podívat na historii, kdo za jaký tým hrál. Bohužel, ted je doba slackerů a hráčů co myslí jen na svojí kariéru. A proto, sice ač tímto snižuji naše dvojnásobné víteztví v DC chci poukázat na Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří jsou právem našimi hrdiny. Ale bohužel to také ukazuje na úroven posledních ročníků DC, kdy nehráli nejlepší.
Ted je zajímavé probuzení RF, ač ho mám poslední dobou rád, tak najednou po zjištění že jsou favoriti na DC se rozhodl reprezentovat. Sorry, RF je pro mě jen sobec, co si chce najednou ukrojit kousek dobrého koláče...
Reagovat
Fandina
RF si hlavně bude muset ten koláč vybojovat. A reprezentoval mnohem víc než ostatní současní tenisté. Nepřeháníš to tak trochu s tím, že se rozhodl teď hrát, když vidí, že má zdatného parťáka?
Reagovat
smazaný uživatel
Neprehanim, za tim co jsem napsal si stojim, ale je to jen moje uvaha, samozrejme....
Tak me rekni, proc si ten kolac nerozhodl ukrojit mnohem drive?? A pritom Stan je uz na dobre urovni par let.
Ale jo, na druhou stranku mel obdobi, kdy se snazil team Svycarska jen zachranovat od sestupu, coz uznavam, neni lecjaka zabava. Nicmene mohl hrat DC pred tremi lety, dvema lety...proc az ted?
Reagovat
Fandina
Berda 45/14
Roger 43/15
Nole 28/9
Rafa 24/5
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, i já mám stejný názor, co se týče našich hráčů a hráček, kteří reprezentují a proto se ráda dívám, za prvé za pár let na to budu jen vzpomínat, protože hráče na takové úrovni jako máme teď dlouho mít asi nebudeme a i když je DC mnoha lidmi braný jako naprosto nepodstatný, nezajímavý a v podstatě o ničem, o to víc si vážím Toma a Radka, že místo vlastní kariéry, odpočinku a relaxu jedou a hrajou. Už tolik let. Sice můžou být zase komenty, že vlastně v DC má Tomáš největší úspěchy, není to až tak pravda.
Reagovat
Fandina
Nastupoval hodně často, je to vidět i z toho přehledu výše. A upřímně, nevím, jak by to dopadlo s naším loňským titulem, kdyby býval v druhém kole hrál se Stanem proti nám. Jinak jsem nahoře sepsala, že je na tom v reprezentaci v DC hodně dobře. Na Toma nemá, ale na ostatní s přehledem. Včetně Stana, jeho poměr je 20/22.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kde jsi ty čísla vzala, alem ožná jde o začátek kariery a pak jdy hrál jen o záchranu, nicméně si přečti tohle:

http://sport.lidovky.cz/wawrinka-kritizuje-federera-svycari-se-pred-dc-s-ceskem-hadaji-p6u-/ostatni-sporty.aspx?c=A121218_112500_ln-sport-ostatni_vrb

A rok předtím to bylo to samé, tahle dvojka je již pár let nebezpečná, ale Roger to začal vidět až ted, nebo možná až potom co většina favoritů odmítla hrát? :)
Reagovat
tommr
no po dnešku už má Tomáš DC bilanci 46/14 a další dva zápasy téměř jistě přidá o víkendu ...
Reagovat
Fandina
Roger má také po dnešku o jedno vítězství víc, ale samozřejmě ře Berda je nejlepší.
Reagovat
tommr
s tím Federerem a jeho náhlou touhou reprezentovat se mi to taky moc nezdá. Moje teorie je taková, že Federer žárlí na Wawrinku a jeho nečekanej GS úspěch a chce zase strhnout pozornost na svou stranu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
snazim se vetsinou, pokud mi pisatel za to stoji, pochopit jeho pohnutky, ale zacinam byt v koncich, ze se, tommre, ani trochu nestydis.. :-)
Reagovat
Fandina
Ty čísla jsou z oficiálních stránek DC viz odkaz. A Roger nehrál jen ze začátku kariery. Vloni dvakrát nehrál, ale předloni ano, oba dva zápasy a v roce 2011 jeden ze dvou. Takže nehrál jenom v roce 2013. Jindy ano.
http://www.daviscup.com/en/players/player-search.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nema za co.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino! :-)
Reagovat
Fandina
Tak jestli chce na sebe strhnout pozornost ze Stana, tak dneska se mu to povedlo v tom dobrém slova smyslu. Vyhrál ve třech setech na rozdíl od Stana. Takže byl lepší :-).
Reagovat
tommr
je mi jasný, že se můj názor nebude fanouškům Federera ani trochu líbit, ale stojím si za ním. Proč se ve Federerovi probudila touha reprezentovat v DC až letos? :)
Reagovat
Fandina
Přečetla jsem si ten článek a jak už jsem psala. Roger pořád reprezentoval, v roce 2012, 2011 a přdtím také pořád. Jen v roce 2013 omezoval počet turnajů obecně a nakonec to dopadlo tak, že poklesl na žebříčku a celkově to byl málo povedený rok, protože v roce 2012 byl na něm první a vloni skončil na šestém a celkově to nebylo ono. Je docela možné, že přehodnotil celkově situaci a bude letos víc hrát a to včetně DC. Ale to že vždycky hrál a je hned za Tomem je pravda. Ostatní jsou daleko za nimi.
Reagovat
smazaný uživatel
Z RF mám podobné pocity... Hlavně to, aby hrál s oslabenými Srby, vůbec nebylo nutné, když už nastoupil Wawrinka...Proč radši nenastoupil loni proti našim ? Ale jinak jsou mi volní všichni. Nemám ráda ani jedny, aby nedošlo k mýlce - ne národy, ale tenisty, kteří tyto národy reprezentují....
Reagovat
Fandina
Možná že Roger změnil program s novým trenérem, píši to i v příspěvku výše, vloni hrál málo turnajů, proto nehrál třeba i DC, ale vždycky předtím hrál pořád. I tady byl v roce 2007 atd. Proč vloni nechtěl, může být že celkově vysadil. Jinak tvoje teorie s odpoutáním pozornosti od Stana se mi líbí, je to milé a lidské, ale jestli je to hlavní důvod, to by musel říct sám Roger ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
trochu si nerozumime. Kdybys Rogera podeziral, ze vytahl do boje, protoze citi ojedinelou sanci ziskat misu, popel nereknu, ale tvrdit v podstate, ze je zarliva hysterka, je prilis i na me.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Jan
Taky to vidím tak, že Roger vidí šanci na zisk DC, když jsou ostatní favoriti oslabení, tak se rozhodl reprezentovat. Jinak jsem nesledoval jak reprezentoval či ne v minulosti, tak nemůžu soudit.
Reagovat
Fandina
Roger nehrál jen v loňském roce, jinak hrál všechny roky, nevynechával. A vloni hrál Stan také výborně, na AO byl v semifinále, takže kdyby býval hrál Roger vloni proti nám, tak nevím, jestli by Tomáš přehrál oba dva a udělal dva singl body. Štěpánek byl nemocný, takže kdyby býval Roger nastoupil, byly by šance i tehdy. Nenastoupil, protože vůbec hrál celý rok málo turnajů. Jiné roky ale hrál v DC pořád. Ostatní tenisti mají proti němu málo zápasů, kromě Toma, ostatní jsou na polovičce.
Reagovat
Sonja
Otočit!
Idemko:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:) debl daj:)
Reagovat
smazaný uživatel
daj, ale jinak jdou jistě do baráže.... To je teda paradox. Srbové nemají Djokoviče, Tipsareviče, Troického.... Ale Švýcaři musejí naskočit nejen s Wawrinkou, ale i s Federerem...Jako kdyby náááhodou....
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, fandové těchto národů, ale jsou oba nesympatický, a to hodně, svým chováním....
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem, mě nesympatický. Vůbec nepochybuju, že je tady hodně sympatizantů....
Reagovat
Sonja
Reagovat
Fandina
Máš nesympatické národy? Tak tam jsem věru ještě nedospěla. Když už tak bych si vybrala asi ty, které v minulosti hodně ublížily našemu. Jinak to nerozlišuji. Celkem sympatizuji se všemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Svycaru je vice nez zrejma.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem to špatně stylizovala. Nesypatičtí jsou mi vesměs všichni ( výjimky jsou ) tenisoví reprezentanti ze Srbska a Švýcarska, a to svým chováním při zápasech.... Tak jsem to myslela, nikoli národy jako celek.
Reagovat
Fandina
Mně je Roger sympatický, od té doby co hrál v Praze DC v roce 2007 a začal se mi líbit jeho herní styl. Hlavně pohyb ruky a celkový dojem byl výborný. Jinak mě je málokdo nesympatický, protože na každém člověku je něco, takže to nějak moc nerozlišuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek - Haase: Nebyl to typický výkon Štěpce v Davis Cupu. Nedařilo se mu a trošku mi tam chyběla ta jeho bojovnost, kterou dokáže strhnout celou halu. No a když se využije jenom každý šestý brejkbol (3/18), tak se strašně těžko vyhrává... Navíc Haase hrál velmi solidně a jeho vítězství není až takovým překvapením, protože je v žebříčku o čtyři místa před Radkem.

Berdych - Sijsling: Tak tady nebylo co řešit... Z Tomáše byla vidět úplně jiná (větší) energie, než tomu bylo u Radka. Létalo mu to parádně a tenhle zápas měl rychlý spád. Tomáš je prostě jiná liga, než všichni ostatní účastníci tohoto 1. kola... Snad by jenom příště mohli víc zabírat Esterku. To je moje jediná (zato podstatná) výhrada k zápasu Tomáše. :)
Reagovat
tommr
já si nemyslím, že by to byl od Štěpce nějakej netypickej výkon. Radek je všeobecně strašně přecenovanej hráč, protože se umí dobře prodat. Když se ale podíváš na jeho DC singlovou bilanci (14 výher, 13 proher) tak je jasně vidět, že je to jen průměrnej hráč od kterýho se nedá čekat že bude přehrávat soupeřovy jedničky. Dneska nijak nezklamal, ale ani nepřekvapil - porážka s Haasem se dala čekat ... :)
Skutečným tahounem týmu je Tomáš i když kvůli svý uzavřenější povaze zůstává ve stínu Radka. Dneska to zase jednou potvrdil když hladce smet nebezpečnýho Sijslinga a udržel tak naše naděje na postup ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím ! ! ! Tom a Radek jsou tým ! ! ! Spolu mohou vyhrávat. Každý má své přednosti a nedostatky. Nikdo není přeceňovanej a nikdo podceňovanej. OBA bohatě své kvality a obětavost dostatečně předvedli. Určitě by ČR bez jejich účasti dvakrát neuspěla. Mě se zase zdá, že máš na Radka trochu spadeno.
Reagovat
Fandina
Je pravda, že Berda je hlavním tahounem týmu. Byl to především on, kdo zajišťoval i ty poslední dva roky, kdy byl titul plný počet bodů a paradoxně to neudělal, když nastoupil jen ve finále, ale i tam zajistil potřebných 1,5 bodu. Tom je ten, bez něho by DC tituly nebyly. A naštěstí v loňském roce po zranění Štěpuli přidali body Lukáš s Háječkem, když to bylo potřeba. Ale jinak souhlasím s tím, že na úspěchu měl hlavní podíl Berda.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
ReadyTeddy
Vždycky si uvědomím, jak je ta znělka Davis Cupu super :)
Reagovat
Fandina
super a přesvědčivě. Takhle by se mi to líbilo. Parťákovi se nedařilo, tak Berda to vzal do svých rukou. A zítra také tak, další bodík a v neděli to Berdo také dej. A je to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je panes.. ;-)
Reagovat
VlS
jj, moc dobrej výkon. Konečně konec souběžné práce na dvou turnajích a už budu obdivovat jen holky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rebel je panes, to je jas:-)
Reagovat
tommr
Sijsling je sice nebezpečnej, ale Tomáš má zatím zápas jasně pod kontrolou ... :)
Reagovat
babolat.cz
Radek mimořádně kazil, Haase jen hrál.Jinak hrůza tenis po AO.
Reagovat
a.magerova
No a teď k výkonu soupeře - on ten Robil nevypadá vůbec zle, prostě roste do pěkna, jsem dnes na něm mohla oči nechat :-)
Reagovat
VlS
Další křehkej Salátek? Aby se z tebe nestala vegetariánka :-)
Reagovat
a.magerova
Obdobím vegetariánství jsem si prošla a to ani nebyly ve hře takové bonusy :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak dnes to triko nepomohlo, tak by ho Radek mohl konečně vyměnit...
Reagovat
a.magerova
Judy, nesýčkuj, ještě má 2 pokusy na rehabilitaci trička ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je nastvana.. :-) kdyz uz se konecne rozhodla, tak ho stale jeste nenosi jen ona sama.. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
... to triko samo o sobě možná není špatné, ale dnes jsem si konečně detailně prohlídl toho lva, a ten je opravdu otřesnej. Jakoby ho maloval zfetovanej kérkař z Mírova.
Reagovat
Fandina
Mně se to tiko líbí i s tím lvem, je to takové drsnější, proti tomu krásnému lvu, který je na státní znaku, ale proč ne. TEnhle lev vypadá bojovněji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, ale ten lev ma fakt takovy druholigovy vyraz.. :-))
Reagovat
Fandina
soječka vážně druholigový? Tak asi budu druhá liga. Mně se líbí, druhá nebo třetí liga, co má být?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, nebud vztahovacna.. :-) Ale je to prece repre lev, za to ja nemuzu... ;-)
Reagovat
Fandina
soječka ... někdo toho lva navrhl, asi firma, která to má na starosti. Mohli tam dát lva ze znaku, ale nadali. Úmyslně je tam tahle šelma. Ten kdo ho tam dal, tak ví proč. Ty píšeš, jako kdyby se nevím co stalo. Nic se nestalo, když je tam tohle. Není nikde žádný předpis, že tam být něco takového nesmí. Jinak by si to tam zřejmě Radek nedával.
Reagovat
Fandina
Radka obléká firma Alea i celý český národní tým. Předpokládám, že vědí, proč tam ten lev je takto. Nevidím v tom problém.
Reagovat
smazaný uživatel
vubec nic se nestalo a nikdy jsem take na toto tema nic nehrotila.. jde pouze a jen o otazku vkusu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale myslim, ze kazdy hrac zustava u sve firmy, Alea nic nezastesuje... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nezastresuje...
Reagovat
Fandina
Alea šije a navrhuje pro tým jako celek, nehrající kapitán, trenér atd. a není to žádná druhořadová firma proboha, vědí co dělají. Jinak Berda hraje v HM, záleží asi na smlouvě, jak jsou jednotliví tenisté na tom smluvě pro případ hraní na DC.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze zalezi na smlouve a o tom take mluvim.. :-)
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala. Radek má Aleu a ta také oblíká ostatní členy DC týmu. Alea také vyrábí i trika, která se prodávají pro fanoušky. Berda má HM a teď měl zase super vkusné oblečení od nich, i to loňské. To letošní je také super, vlajka na rukou jde dozadu do trojůhelníku, je to zajímavé a nápadité.
Reagovat
Fandina
Tady je odkaz na Alea firmu a ty které obléká z Wikipedie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Alea
Reagovat
VlS
Když jsme u toho lva, tak českej dvouocasej lev je tzv lev ve skoku, čili na zadních. Lev na čtyřech je anglickej. Ten na triku je strašnej.
Reagovat
Fandina
Je dobře že má Radek takového lva na triku. Mě se líbí a věřím, že jemu taky. A komu se nelíbí, ať se na něj nedívá. Není jejich.
Reagovat
Fandina
VlS a nikdo také neříká, že ten lev je konkrétní, který je ve znaku. Kdyby to měl být on, tak si ho tam rovnou dá. Nikde není psáno, že musí mít na triku lva, mohl si tam dá cokoli, takže heraldika je ti tu k ničemu. Lev je tam jen jako připomenutí znaku, hodí se k bojovnosti. Také tam mohla třeba bít lípa, kdyby se to někomu zdálo vhodné jí tam dát.
Reagovat
Fandina
oprava být ne bít ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist