Šwiateková se odhlásila z turnaje v Madridu kvůli zranění ramena

27. 4. 2022, 12:10
Aktuality 15
Světová jednička Iga Šwiateková se odhlásila z prestižního antukového turnaje v Madridu, který ve čtvrtek odstartuje hlavní soutěží. Informovali o tom pořadatelé na Twitteru. Podle WTA se polská tenistka omluvila kvůli zranění pravého ramena.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Šwiateková má za sebou mimořádně vydařené období. Od únorového turnaje v katarském Dauhá vyhrála 23 zápasů v řadě a získala čtyři tituly. Naposledy triumfovala v neděli na antuce ve Stuttgartu.

"Po intenzivních posledních týdnech a vítězství na čtyřech turnajích je čas, abych se postarala o svou ruku, která o sobě dávala vědět už od Miami," uvedla v prohlášení Šwiateková, jež po triumfu v Dauhá ovládla i následující turnaje v Indian Wells, Miami a Stuttgartu. "Moje tělo potřebuje regeneraci. Dopřeju si trochu času a připravím se na Řím a Paříž," dodala s odkazem na další turnaje s vrcholem na Roland Garros, kde v roce 2020 získala premiérový grandslamový titul.

V Madridu se měla dvacetiletá Polka utkat na úvod s hráčkou z kvalifikace, která se dnes dohrává posledními zápasy. Ve druhém kole mohla Šwiateková narazit na trojnásobnou šampionku Petru Kvitovou, která na španělské antuce triumfovala v letech 2011, 2015 a 2018. Její pozici v hlavní soutěži nahradila Leylah Fernandezová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
pro Petru je to spíš komplikace. Proti unavený Swiatekový by měla větší šanci překvapit než proti nažhavený Fernandezový ...
Reagovat
misa
To je zatím daleko.
Reagovat
Fandina
Jestli Petra projde do druhého kola, tak je Fernandez lepší, tu už porazila. Igu nedavno ne.
Reagovat
Fandina
Sice to bylo v roce 2020, ale i tak.
Reagovat
tommr
Fernandezová se od té doby nesmírně zlepšila ...
Reagovat
Fandina
To ano, ale Iga je podle mě lepší.
Reagovat
misa
Její místo v pavouku obsadila Fernandez.
Reagovat
makro99
a je to všechno na vodě.. já už sem si promítal Lindu, jak bojuje ve třetím setu se Sakkari o semifinále a teď toto.. jestli voni nám toho pavouka rozvrtají.. tak jim do smrti neodpustím;
Reagovat
makro99
jinak to - zatím - zůstává?
Reagovat
misa
Asi jo, jen Kasatkina bude teď logicky hrát s Q/LL.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Vyhraj to tam celé, Leylo!
Reagovat
misa
Kanaďanka má na TP solidní fanouškovskou základnu :)
Reagovat
Krisboy
Mě je sympatická a líbí se mi i herně. Nemám nic proti Emmě, ale finále USO mělo dopadnout obráceně smile
Reagovat
blixa
Správně, je třeba si odpočinout. Skákat z jednoho turnaje do druhého, když finále je krajně pravděpodobné by nemuselo dobře dopadnout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist