VIDEO: Nechci na tomhle povrchu hrát, rozčiloval se Medveděv po návratu na antuku

6. 5. 2021, 11:00
Video dne 51
Daniil Medveděv včera v Madridu přerušil sérii šesti porážek na antuce. Cestu za první výhrou od dubna 2019 si ale spíše protrpěl. Během souboje s domácím Alejandrem Davidovichem působil nervózně, ztratil první set a nezapomněl prohlásit, že na antuce hraje tak strašně nerad. Postupně však přestal gestikulovat, dokázal se zkoncentrovat a nepříznivý vývoj otočil.
Profily hráčů

Daniil Medveděv v dubnu přišel kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 o začátek antukového jara.

První letošní zápas na svém nejméně oblíbeném povrchu, na kterém za poslední dva roky prohrál všech šest zápasů, tak odehrál teprve včera v Madridu, kde pro něj oba předchozí starty skončily hned po úvodním vystoupení.

Ideálně ve španělské metropoli nezačal ani na třetí pokus a schylovalo se k sedmé antukové porážce v řadě. Medveděv s domácím Alejandrem Davidovichem působil nervózním a roztěkaným dojmem. 

"Nechci tady na tomhle povrchu hrát," rozčiloval se třetí hráč světa po prohraném prvním setu. I během druhého dějství neustále zbytečně gestikuloval a snižoval svůj výkon.

25letý Rus se však nakonec dokázal zkoncentrovat a dojít si pro první antukovou výhru od dubna 2019. Tehdy na cihlové drti porazil Stefanose Tsitsipase, Novaka Djokoviče či Keie Nišikoriho a zahrál si semifinále na Masters v Monte Carlu a finále na 'pětistovce' v Barceloně.

Stále jsou to však jediné dva turnaje ATP na antuce, na kterých vyhrál alespoň dva zápasy. V Madridu se to Medveděvovi může podařit potřetí, dnes by však musel porazit Chilana Christiana Garína.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, YouTube

Komentáře

51
Přidat komentář
Usm
Souhlas, už aby tahle trapná část sezony skončila. Antuka megaultra pomalá, jen aby to hardovy nemělo bylo na antuce stále neporazitelný
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač, za chvilu zacne hardova sezóna, ktora svojho dominátora nemá a nikdy nemalo.
Reagovat
Usm
Hardove kurty nejsou šité na míru jednomu hráči, jako v případě antuky, kde se kvůli Nadalovi nasype půl metrová vrstva a nedá se zahrat winner - na koukání totální velehnus
Reagovat
Amputace
Omg. A je to tady zase smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, a covid neexistuje a zem je placatá..

Ty konspirátor jeden :)
Reagovat
Patik
Si asi nepočul čo Nadal zapotil na tlačovke

" Clay adapts well to my game "

takže to nie on sa prispôsobuje topspinmy..to ten povrch sa prispôsobuje jemu smile
Reagovat
paddy
nebo spíš organizátoři podle jeho instrukcí upravují povrch
koncem turnaje to bude vyladěné jako motor F1 smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Patik
podľa jeho inštrukcii asi nie..ale samozrejme pre ich dobro..a čo najlepšie zisky a atraktivitu bude pre nich lepšie keď uvidia vo finále Nadala a nie nejakého Bublika..a tak preto musia niečo urobiť..ale samozrejme že organizátori sledujú tie jeho tréningy a chcú mu tam pekne ustlať..veď je to ich hlavná atrakcia..
Reagovat
Amputace
Samozřejmě nesmysl, u tebe ostatně nic neočekávaného. Pro organizátory je marketingově spíše nevýhodné, aby nějaký turnaj vyhrával pořád jeden a ten samý hráč. Třeba RG by přitáhlo daleko více divácké pozornosti, kdyby jej vyhrál například Federer nebo Djokovič, než když jej vyhraje znovu Nadal.
Reagovat
paddy
A proto s ním konzultovali termín turnaje smile
Reagovat
Patik
On si myslí že všetci španieli chcú aby ich miestny hrdina GOAT srdca šampión vypadol v osemfinále a nahradil ho nejaký Garin..veď trebárs taký Garin to sú čisté zisky a pamätné zápasy..
Reagovat
Amputace
Jde o to, že úplně stejné žvásty budeš psát i v průběhu RG, takže jsem rovnou přeskočil až k němu. A v Madridu mu jistě silně nadržují, když jde o jeho zdaleka nejméně úspěšný antukový Masters.
Reagovat
Patik
Tomu ver že budem..smile no ten Madrid mu ide najslabšie z tadiaľ má len chabých 5 titulov..čo to je..to je nič..
Reagovat
Amputace
Vzhledem k tomu, že to sám přiznáváš, tak rovnou říkám - pro organizátory je úplně nesmyslné protěžovat jednoho hráče, který navíc každý rok vyhrává. Nedává to z podnikatelského hlediska smysl. Turnaj pak ztrácí na prestiži. Dokáže vůbec něco takového tvůj mozeček pochopit?
Reagovat
Patik
nie nedokáže lebo píšeš hlúposti..žiadny organizátor nechce aby jeho hlavna atrakcia pohorela niekde v prvých kolách..Nadal pre nich znamená zisky a šou..rovnako ako Federer pre Bazilej Halle a podobne...žiadny organizátor neláka fanúšikov na hráčov tretej stovky keď má Eso v rukáve v podobe nejakej legendy a pokiaľ mu to zarába peniaze nemá dôvod s tým prestať a Nadal im tie peniaze zarába..už to vidím ako ti ponúknu naživo finále Nadala v Madride a ty tam nepôjdeš..veď to je pre každého zážitok.
Reagovat
Amputace
Takže mu nadržují a přizpůsobují podmínky, aby náhodou nevypadl v prvních kolech s Popyrinem? :D Ty jsi vážně neuvěřitelný eman.
Reagovat
Patik
aby pokiaľ možno nevypadol tak skoro.veď nepozeráš čo sa teraz deje na štadióne keď hrá so Zverevom ? organizátori sú v siedmom nebi..keby tam Nadal nebol tak je tam poloprázdno..a občas niekto zakričí na Zvereva..
Reagovat
paddy
a kdo vyprodá stadión
domácí Nadal nebo Medveděv? smile
Reagovat
smazaný uživatel
A proti vyhral Madrid len 5krat, kym MC a Barcelonu 12.

Lebo v Madride mu extra nadržujú :)

Vy chlapci beriete drogy, som o tom skoro presvedčeny.
Reagovat
paddy
Nemáš nám je prodávat smile

Každopádně tebe obdivuji, že sám zvládáš trojnasobné dávky, prostě narco-GOAT smile
Reagovat
Amputace
Bodejť, větší hvězdy na antuce ani jakémkoli jiném povrchu není, takže je pochopitelně prioritou udělat vše pro to, aby se tato zúčastnila, ale z marketingového hlediska není pro žádného organizátora nijak výhodné, aby měl jeho turnaj hegemona - viz MC, Barcelona, RG. To, věřím, že kdybych vysvětloval dítěti, tak to okamžitě chytí.

A řečičky o nadržování v Madridu, kde Nadal nijak na tělo dělané podmínky nikdy neměl, byla tam vždy nejrychlejší antuka ze všech tří Masters, už je vážně jen mlácení prázdné slámy ze strany fanatiků, jejichž ikona směřuje k neodvratnému konci.
Reagovat
paddy
jednak nejsem FFF smile

druhak marketingově je vždy lepší mnohonásobný vítěz než střídačka druholigových panáčků

mimo antuku, na trávě, na který turnaj si lidé vzpomenou první?
na Halle, kde Federer vyhrál mnohokrát, Queens i s královnou je všem u prdele
Neckermann a Quelle, ať jdou do...smile

lidi si často pamatují rekordy

a když organizuješ turnaj, tak potřebuješ velká jména, abys přitáhl diváky ze kterých máš tržby - prostá ekonomika, nikdo nepodniká kvůli ztrátě

Černošek se teď chlubí, že do Ostravy přijede rekordman v tyčce
dříve to byl Bolt, který vyprodal stadión

na Prostějovský turnaj každý kašle, bezvýznamný ITF pro fajnšmekry, kteří chtějí vidět vrcholový tenis
široká veřejnost se zajímá jen o velká jména smile
Reagovat
Amputace
To jistě, ale jedna věc je chtít na turnaji velkého hráče se jménem, které prodává, a druhá věc chtít, aby pořád vyhrával jen tento hráč a tomu vše uzpůsobovat. Vůbec bych se nedivil, kdyby například finále RG 2009 mělo větší sledovanost, než předešlé nebo následující ročníky, byť jeden z finalistů byl pro řadového diváka v podstatě no-name Soderling. Vítězství Federera, kterému RG jako jediné chybělo ke zkompletování GS - z hlediska reklamy daleko větší příběh, než další případný titul Rafy. Podobně i u Djokoviče 2016. Nikdo přece neřeší první kola proti kvalifikantům. Nebo ty máš skutečně pocit, že Rafa potřebuje nahrávat ze strany pořadatelů, aby se dostal na antukových turnajích přes první kola?
Reagovat
Amputace
Příklad s Halle je úplně scestný. To můžeš srovnávat tak nanejvýš s Barcelonou, kde pokud nenastoupí Nadal, tak ten turnaj v podstatě nemá divácky moc co nabídnout. V Madridu či v Římě a samozřejmě na RG většinou startuje celá špička a na vypadnutí či nevypadnutí Nadala ty turnaje vůbec nestojí ani nepadají. Naopak by bylo ze strany pořadatelů těch turnajů silně nelogické chtít, aby je vyhrával pořád Nadal. Když vypadne Nadal na RG, finále může být, já nevím, třeba Djokovič-Thiem. Ty si myslíš, že sledovanost takového zápasu by byla nižší, než kdyby tam hrál třeba Nadal proti Zverevovi? Já si to tedy rozhodně nemyslím.
Reagovat
Amputace
To samé třeba pořád omílané semifinále RG 2019, které se dává za příklad toho, jak podmínky byly výhodnější pro Rafu, foukal vítr, který více škodil hře Federera, zápas se navzdory tomu nepřerušil atd. Opět, z pořadatelského hlediska: v čem by pořadatelé tratili, kdyby ten zápas vyhrál Federer? Zkrátka píšete s Paťou nesmysly. Vůbec to není tak černobílé, jak se to snažíte vidět. Žádný pořadatel na světě nemůže chtít, aby jeho turnaj vyhrával pořád jeden hráč. Pak vzniká hegemonie, která je z hlediska divácké atraktivity nezajímavá. Že mají lidé rádi rekordy, je sice pěkné, ale v době existence big3, kdy je většina fanoušků více či méně rovnoměrně rozprostřena mezi tři obdobné tenisové velikány, je vážně dost krátkozraké a konspirační předpokládat, že pořadatelé na nějakém turnaji tlačí jednoho z nich. Naopak v jejich největším zájmu by mělo být, aby se tito tři na trůně střídali.
Reagovat
smazaný uživatel
Vies kolkokrat som videl Federerovu tlačovku na Masters1000?

Ani raz :)

Ty už musis byt na tom tragicky, ked sledujes Nadalovu tlačovku po zápase s Popyrinom, ty diagnózka jedna :)
Reagovat
RF46
To nemusis psat, my vime ze si zaslepeny Nadalem. A ted zpet na pastvinu, ovecky chteji sveho bacu!
Reagovat
Patik
nerieš ho..aspoň vidíš kto sa tu o čo zaujíma a aký tu majú ľudia prehlad potom..
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis kopýtko.

Skoro som na teba zabudol. Si opomenutelný; prepác.

Ako sa más?
Reagovat
baba
no však v rozhovoru po zápase si ztěžoval, jak byl překvapený, že na hlavním kurtu je povrh hodně pomalý./ Hned jsem si říkala, že Nadal asi hraje jedině na největším kurtu -Tak asi proto /.
Ale je fakt, že antuky je v porovnáním s trávou strašně moooc!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je tak pomalá, ze Isner je vo stvrtfinále so strateným jedným servisom snáď a desiatkami es na konte.

Tu táto teória okamzite končí :)
Reagovat
gigin
Nezapomeň na kick...
Reagovat
Usm
no vzpomínám si, že Plíšková před dvouma rokama po zápase na centru FO řekla to samé - že je tam abnormálně vysoká vrstva jen kvůli tomu "ńechtěla říct deb*lnímu" Nadalovi
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo ho nenutí
Reagovat
Krisboy
Nutí ho ATP :) Ale to je jedno, je to magor.
Reagovat
Patik
Reagovat
Kojinho
Ten jeho styl se neokouká.
Reagovat
smazaný uživatel
Z tychto hrácov druhej vlny je Federerov štýl naj. Spolu s Wawrinkom.
Reagovat
Kojinho
Wawrinkův je taky skvělej. Kontrolovaná síla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak na antuce jsou všichni hráči kromě Rafy až ve druhém a dalším sledu, takže to vnímám jako nečekanou poklonu...
Reagovat
paddy
Je třeba si klást postupné cíle. Letos by to chtělo vyhrát první zápas v životě na RG. Když půjde štěstíčku naproti tak to dokáže.
smile smile smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten chlap mi mluví z duše. Já byl v úterý poprvé venku na antuce a lítaly tam termíny jako "zkurvená antuka" a tak. Dnes už raději zase na umělce v mé hale, jako celou zimu, a pohoda...

Ale fakt je, že to hodně dělá stav kurtu, který má u nás zatím k ideálu daleko, je měkký, míčky vůbwec nelítají a zahrát winner proti vracečům je skoro nempžné.
Reagovat
gigin
Staňo, to není jenom o povrchu. Je tam dalších x faktorů. Sojka mi vše poradila, řekla. Ale za prachy samozřejmě.

Ps: Nebuď líný válcovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Gigine, ty faktory, vítr, slunko, hmyz, baby, co chodí kolem s kočárkama i bez nich, ano, ale... p

Pravidelně na to pouštím CAT CC34B s pracovní hmotností 3,5 t, ale v tomhle počasí je to furt na howno...
Reagovat
gigin
Na ty baby? To je opravdu na howno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Prostě se nedají zahnat ničím.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Krisboy
smile

Borecsmile
Reagovat
Patik
a zrejme chce aby to všetci vedeli keďže to hovoril v cudzom jazyku..horúčavy a drtená tehla to je jak robiť niekde na stavbe..nikoho to nebaví ale treba platiť účty..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist