Wawrinka poprvé porazil Nadala a získal premiérový grandslamový titul

26. 1. 2014, 10:35
Aktuality 404
Švýcar Stanislas Wawrinka vyhrál Australian Open a získal první grandslamový titul. V dnešním finále v Melbourne porazil poprvé v kariéře světovou jedničku Rafaela Nadala 6-3 6-2 3-6 a 6-3. Španělský favorit si nechal během utkání několikrát ošetřovat záda.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka (© Tennis Australia)

Úvodní sadu získal Wawrinka díky brejku ve čtvrté hře, ve které mu pomohla i dvojchyba soupeře k vedení 40-15 a Švýcar první brejkbol zápasu využil. Nadal se mohl vrátit do hry o úvodní dějství v devátém gamu, kde se na returnu propracoval ke třem brejkbolům. Wawrinka si ale vedení vzít nenechal a především díky prvnímu podání, po kterém vyhrál všech 12 z 12 míčů, poprvé v kariéře vyhrál nad favorizovaným Nadalem set.

Wawrinka vstoupil skvěle i do druhé sady, když na úvod vyhrál gam na returnu čistou hrou. Po třetím gamu za stavu 1-2 si Nadal vyžádal čas na ošetření a zřejmě to nebylo jen z taktických důvodů. Španěl prohrál následující tři hry, ve kterých nevypadal vůbec fit. V závěru setu sice Nadal snížil na 2-5 ale hru na servisu si Wawrinka bezpečně pohlídal.

Třetí set Wawrinka nejspíše podcenil a předvedl velmi chabý výkon. Švýcar udělal především v první polovině setu a zejména z forhendu velké množství nevynucených chyb a brzy prohrával 0-3. Nadal byl zdravotními problémy se zády limitován na servisu i při pohybu, přesto dokázal duel zdramatizovat. Třetí set vyhrál 6-3 a snížil stav finále na 1-2.



Do čtvrté sady vstoupil Wawrinka mnohem koncentrovanější, v šesté hře získal soupeřův servis a dostal se do zaslouženého vedení 4-2. Následnou hrou na servisu, kterou Wawrinka prohrál s nulou, ale zaskočil nejednoho fanouška tenisu. Zraněný Nadal však neměl na to nabídnutou šanci využít, Wawrinka byl nad jeho aktuální síly. Švýcar Nadalův servis znova prorazil, ve hře na servisu proměnil hned první mečbol a možná i s vědomím zranění soupeře se ani příliš neradoval. Až posléze utíkal do lóže poděkovat svému týmu v čele s koučem Magnusem Normanem.

"Nejdříve bych chtěl říci, že je mi to líto, Rafo, a doufám, že tvoje záda budou brzy v pořádku," začal Wawrinka svoji řeč při slavnostním vyhlášení. "Jsi velký šampion, je ctí s tebou hrát a loni jsi prožil skvělý návrat po zranění."

Stanislas Wawrinka a Rafael NadalNadala, který vyhrál Australian Open v roce 2009 a útočil na čtrnáctý grandslamový titul, dokázal Wawrinka porazit až na třináctý pokus. V předchozích dvanácti vzájemných zápasech nezískal ani set. "Byly to skvělé dva týdny a mrzí mě, že to takhle skončilo. Omlouvám se. Bojoval jsem," řekl Nadal divákům.

Švýcar cestou za titulem vyřadil mimo jiné ve čtvrtfinále obhájce titulu Novaka Djokoviče ze Srbska a v semifinále Tomáše Berdycha. "Loni jsem tady prohrál bláznivý zápas a pak hodně brečel," vzpomínal Wawrinka na loňskou osmifinálovou porážku s Djokovičem 10-12 v páté sadě. "Za ten rok se toho ale hodně událo a já teď pořád nevím, jestli sním, či bdím. Zítra uvidíme," řekl.

Wawrinka je prvním tenistou po 21 letech, který cestou za grandslamovým titulem porazil prvního i druhého hráče světa. Španěl Sergi Bruguera to dokázal na Roland Garros 1993. Vyhrát Australian Open z pozice turnajové osmičky naposledy dokázal v roce 1980 Brian Teacher.

Osmadvacetiletý Wawrinka se díky triumfu v Melbourne Parku poprvé v kariéře posune na třetí místo světového žebříčku a bude v něm nejlepším Švýcarem. Jeho krajan a bývalý první hráč světa Roger Federer klesne po semifinálové porážce s Nadalem na osmé místo.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky (26. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Wawrinka (8-Švýc) - Nadal (1-Šp.) 6-3 6-2 3-6 6-3

Esa: 19-1
Dvojchyby: 2-3
Vítězné údery: 53-19
Nevynucené chyby: 49-32
Brejkboly: 5/15 - 2/6
Vyhrané výměny: 116-88

Komentáře

404
Přidat komentář
Sonja
V civilu. Moc pěkný fotky:-)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152225170278615.1073741921.48160623614&type=1
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
Emotions in motion - 2014 Australian Open
http://www.youtube.com/watch?v=brHM2qTwqnM

ATP Best Points - Australian Open 2014
http://www.youtube.com/watch?v=Yr90NqrT4RE
Reagovat
Sonja
Reagovat
Frick
Pro Rafu a Novaka je to jen další kus do sbírky, pro (skoro) všechny ostatní je to životní úspěch, na kterej budou vzpomínat až do konce kariéry. Tak ať jsou trochu "sociální". Pro mne by bylo super, kdyby na GS mohlo (velmi) reálně pomýšlet třeba kompletní TOP 10 místo toho aby to bylo pořád mezi těma dvěma. Roger (a celkem mne to i mrzí) už asi pohasíná, a Murray... no.. má spíš blíže do toho pole než k "TOP 2". Víte, není to úplně asi nejlepší srovnání, ale na na nší ELH se mi zkrátka líbí to, že se nedá moc tušit, kdo jí vyhraje. Může to bejt půlka ligy, pomalu. 2012/13 asi byla Plzeň celkem favorit. Ale moc nechybělo a mohl to bejt klidně Zlín. A ten žádnej favorit teda nebyl...
Reagovat
Sonja
Mrzí tě, že Federer pohasíná (ačkoliv nepohasíná) a přitom u něj nejvíc platí "další kus do sbírky":-D
Reagovat
J.M.
Srovnání s ELH mi přijde spíš jako extrém. Taky bych byl rád, kdyby měli na GS šanci i jiní, taky se mi nelíbí přílišná zakonzervovanost posledních let, ale "půlka ligy", to je moc. Na tenise se mi líbí, že většinou člověk ví, proč vítěz vyhrál. V drtivé většině případů prostě vyhraje lepší hráč a ta herní převaha je vidět. Proto těch vítězů velkých turnajů není moc, nejlepší jsou prostě nejlepší. V hokeji, fotbale i jiných kolektivních sportech se to tam hodinu, hodinu a půl myslí, a pak tam spadne nějaký ušmudlaný gól odrazem od tyče... Třeba od týmu, který celý zápas tahal za kratší konec... To, že má šanci půlka ligy, i týmy, od kterých by to člověk nečekal, pro mě spíš vypovídá o tom, že to je sport hodně založený na náhodě a štěstí. Já mám rád, když vidím, že a čím si vítěz turnaje trofej zasloužil. Například u Stana jsem to letos viděl jasně.
Reagovat
J.M.
(mydlí, ne myslí)
Reagovat
Stan_Borowitz
Finále jsem zatím neviděl, ale došlo na to, na co jsem opatrně upozorňoval nemístné optimisty v táboře Rafových fanoušků, kteří už Rafu viděli jako vítěze a pro letošek mu prorokovali kalendářní Grand Slam. Totiž že život většinou nemá lineární a stoprocentně předvídatelný průběh.

Viděl jsem ale záběry z vyhlášení a bylo mi Rafy opravdu líto. On sám po onom slavném vyřazení z WB Lukášem Rosolem řekl, že vypadnutí v prvních kolech nebolí zdaleka tolik jako prohra ve finále, kdy už hráč sahá po titulu. A Rafa dnes sahal po velkém a veledůležitém titulu, takže to muselo bolet o to víc. Nedalo se přitom nevzpomenout na podobné slzy, které v Melbourne uronil v roce 2009 Roger Federer.

Nicméně letošní turnaj i tento zápas ukázal, že Australian Open je asi nejnáročnější grandslam. Nikdo jej zatím nedokázal opanovat a nikdo na něm nemá nic "jisté". To jej dělá nesmírně zajímavým.
Reagovat
smazaný uživatel
To finále sa mi okrem AO 2009 podobalo aj na US Open 2009, kde Federer siahal na zisk tretieho grandslamu v rade (teoreticky dokonca mohol mať 4 GS v rade berúc do úvahy že vyhral AO 2010), bol obrovským favoritom a Del Potro nováčikom vo finále grandslamu. Doteraz si pamätám na to ako sa Juan Martin nabudil dvoma mega-forhendammi za stavu 6-3 5-4 *30-0 pre Federera. To bola jedna z najzbytočnejších prehier vo Federerovej kariére, takisto asi ako Nadalova dnes.

A čo sa týka tej dominancie na Australian Open, veď Djokovič tam vyhral v rokoch 2011, 2012 a 2013 - čiže Austrália sa dá opanovať. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnávať možeme Federerovu prehru z USO 09 a Rafovu zo včera len výsledkovo, okolnosti však boli diametrálne odlišné.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnávať možeme Federerovu prehru z USO 09 a Rafovu zo včera len výsledkovo, okolnosti však boli diametrálne odlišné.
Reagovat
ta-dah
Kdyz uz jsme u hodnoceni AO, neda mi to neuvest tady vyrok ze zdejsich diskusi, ktery mne docista dostal. Byl reakci na Sonjino konstatovani, ze na chovani Li Na ji imponuje jeji pokora, skromnost a smysl pro humor. Na to Nola(cituji): Pokora a skromnost je povahova vlastnost, ktora sa v dnesnej uponahlanej dobe nenosi, myslim, ze na kurt nepatri, skromnost a pokoru ponecham radovym sestram, treba mat zdrave sebavedomie... Li Na ma nicim neoslovila, nuda, nuda, nuda.
Ja k tomu dodavam -No comment, i kdyz by si to zaslouzilo slusnou analyzu. Ze by jeden z duvodu celkove mizerie lidstva? Ach jo ...
Reagovat
J.M.
Já bych k tomu řekl, že skromnost a pokora se se zdravým sebevědomím nijak nevylučuje. Naopak k sobě nerozlučně patří. Vylučuje se pouze s nezdravým sebevědomím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Lidé často neumí odlišit zdravé sebevědomí od arogance. Ta se samozřejmě se skromností a pokorou nesnáší.
Reagovat
J.M.
To mi ještě nedá nedodat, že lidé taky neumí rozlišit aroganci od nesebevědomí nebo uzavřenosti... Se skromností a pokorou se nesnáší i nezdravé nesebevědomí, které někdy klame jako mimikry.
Reagovat
a.magerova
Takových perel se vždy najde u každého GS od jmenovaného nicku, třeba USO 2012 byl taky plodný ;-)

http://www.tenisportal.cz/zpravy/murray-nechtel-jsem-byt-prvni-kdo-prohraje-pet-grandslamovych-finale-10836/pridat-komentar/#add
Reagovat
VlS
napsala něco, o čem je přesvědčená, že to je moderní, světácké a chytré. Až sama na takový přístup někoho. narazí směrem ke své osobě, bude patrně psát o aroganci, necitlivosti a hulvátství. Tak ji nechejme, ať si na to radostně naběhne.
Reagovat
Fandina
"Pokora je skromné chování, nesobeckost a projevuje se u člověka, který respektuje druhé. Pokora vyrůstá z pocitu vlastní slabosti a nedokonalosti vzhledem k požadavkům vyšších bytostí."

Viz odkaz z Wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Pokora

Podle toho je spíš pokora projevem malého sebevědomí, které je pro sport víc potřeba. Ale pokora je obecně ctností, kterou bychom všichni měli od sebe vyžadovat. Takže chce to pokoru, respekt k druhým a oprávněné sebevědomí. Souhlasím s přispívateli výše.
Reagovat
J.M.
To jsi špatně pochopila. Pokora není projevem malého sebevědomí. Pokora je jen vědomí toho, že je něco většího, vyššího, než jsem já. Myslet si, že já jsem nejvíc ve vesmíru, není projev normálního, zdravého sebevědomí.
Reagovat
Fandina
Ono je přímo ve Wikipedii napsáno, že pokora vyplývá z pocitu vlastní slabosti, viz výše. To, jak vlastně ta pokora vznikla. A to není potřeba nějak shazovat, nebo si o tom myslet, že to není dobře. Je to prostě tak. Kdyby se necítil člověk nedokonalý, nerespektoval by větší dokonalost třeba těch více úspěšných. Být pokorný je šlechetné, ale neznamená to, že vlastní důvod pokory je důsledkem uvědomění si vlastní nedokonalosti. Kdyby toho nebylo, nenutilo by nás to respektovat druhé, být pokorný vůči druhým. Uchu to nelahodí, toto zjištění, že mohu být pokorný z donucení, ale je to tak.
Reagovat
Fandina
A na druhou stranu, jsou lidé, kteří pokoru mají i velké sebevědomí, ale nedávají to najevo, jako někteří, kteří se pokorně chovají, ale uvnitř je to jinak.
Reagovat
J.M.
Nezlob se, ale opravdu jsi to špatně pochopila a jsi úplně vedle. Za prvé Wikipedie není nějaká autorita, která definuje věci, a za druhé, v té Wikipedii je to napsané dobře, ale ty jsi prostě nepochopila psaný text.

Pokora nevyplývá "z pocitu slabosti". Přečti si prosím tu větu celou a nevytrhávej si z ní kousek. "Pokora vyrůstá z pocitu vlastní slabosti a nedokonalosti vzhledem k požadavkům vyšších bytostí."

Přeloženo do jednoduchého, srozumitelného jazyka - pokora je vědomí, že je něco víc, než jsem já. Pro někoho je to bůh, pro někoho vesmír, můžeme to honosně nazvat vyšší princip mravní nebo jednoduše slušnost, a nebo prostě pocit obyčejné lidské sounáležitosti, vědomí, že patříme do lidské společnosti. To, že já jsem jen malou součástí nějakého většího celku, nikoli pán tvorstva. Ano, vůči tomu vyššímu, většímu řádu jsme slabí. Ale není to "pocit slabosti, tečka". To je opravdu popletené, povrchní vysvětlení.

Lidé si často pletou slova pokora a pokoření, a to je klasický školní omyl. Na toto téma se ve školách dělají cvičení a písemné práce, ale asi ne na všech.

Pokora je nedílnou součástí normálního, zdravého sebevědomí, stejně jako normální, zdravé sebevědomí je součástí pokory. Pokud si nějaký jedinec neuvědomuje, že on není vševědoucí, že existuje něco většího, mocnějšího, "inteligentějšího" než on (příroda, zákony vesmíru, lidstvo jako celek, cokoli), pak není zdravě sebevědomý, ale duševně narušený.
Reagovat
Fandina
J.M. nesouhlasím s tebou. Podle toho co píšeš v posledním odstavci, tak by každý měl být pokorný a ten kdo není, tak je nenormální. Jenže ono to tak v životě nechodí. Jsou lidé, kteří vůbec nejsou pokorní a jsou normální. Podle toho co ty píšeš, by pokora byla běžná věc a nebyla by vůbec ctností. Ale to by bylo na dlouhou debatu.
Reagovat
Fandina
J.M. ale jednoduše řečeno, souhlasím s tebou v tom, že mohu být hodně sebevědomí a přitom hodně pokorný, protože se to nevylučuje.
Reagovat
Fandina
oprava seběvědomý nebo mít seběvědomí ... i nebo y ... úsměv
Reagovat
J.M.
V dnešní době téměř každý člověk trpí nějakou poruchou osobnosti či jinou duševní poruchou. Definice toho, co je normální, je hodně sporná. Každopádně definice slova pokora sporná není, tam jde jen o to ji pochopit. Sporné může být to, jestli být pokorný je normální nebo ne, a tam potom záleží na definici slova normální, a bohužel toto slovo není definované jednoznačně, a různí lidé si jej, často účelově, vykládají různě. Čili o normálnosti je lepší se nebavit, to nikam nevede.

Nicméně člověk, který je pokorný, si uvědomuje, že neví vše, že není vše, že nezmůže vše. Protože má dost inteligence na to, aby si to uvědomil. Ostatní bere jako sebe rovné, nad nikoho se nepovyšuje, před nikým se neponižuje. Člověk, který pokoru nemá, je hloupý, arogantní, sebestředný, povýšený, a to nejsou žádné nutné předpoklady k sebevědomí, a už vůbec ne zdravému.
Reagovat
Fandina
J.M. nepokorný člověk nemusí být hloupý, může být chytrý i hodně inteligentní a přesto se nemusí chovat pokorně. Je spoustu inteligentních lidí, kteří jsou pyšní, nepokorní. Opakem pokory je pýcha.
Reagovat
Fandina
J.M. bylo by to na dlouhou debatu. A jak si psal, tak podle toho bych já pokorná nebyla vůbec. Protože já se někdy povyšuji a někdy i ponižuji. A přesto uznávám a respektuji druhé a jsem v pokoře nad svým životem, protože mi byl dán.
Reagovat
a.magerova
Ale tak samozřejmě chápu, že to byl marný boj s větrnými mlýny, to že Fandina má problémy s chápáním psaného textu tu víme už dávno.
Reagovat
Fandina
Tak že ty jsi hloupá, vím dávno.
Reagovat
a.magerova
Ty máš i ty stavby vět takové zvláštní a mimo jakákoli pravidla :-/
"Tak že ty jsi hloupá, vím dávno."
"...jsem v pokoře nad svým životem..."

Ale jinak máš pravdu! Jsem hloupá, že s Tebou polemizuji!
Reagovat
Fandina
Já také nikde nepsala, že jsem ideál, a jsem pokorná ke svému životu, protože je to to jediné, co jsem si sama nezvolila, jeho vznik. Byla jsem na svět vhozena a všechno ostatní už mohu ovlivnit. Co se týká toho, jestli si hloupá nebo ne, tak to je tvoje věc. Já si někdy myslím, že ano. Ale neznám tě.
Reagovat
a.magerova
"...a jsem pokorná ke svému životu..."

No, spíš to vyznívá jako "strach o svůj život" než cokoli jiného, vznešeného. Vidím to stejně jako J.M.: "Pokora je vědomí, že je něco víc, než jsem já."
Reagovat
Fandina
Pokora je schopnost se poklonit čemukoli co přesahuje moji osobnost. Stačí?
Reagovat
rychlej
stanovi gratulka, zasloužená výhra, jestli byl nadal limitován tak smůla, stan předváděl na AO krásný tenis a doufám, že tuto kvalitu udrží a zasekne klín mezi tu nudnou topku, stane jeď :-)
Reagovat
Sonja
Hezké shrnutí letošního AO na ofiko stránkách:
http://www.ausopen.com/en_AU/news/articles/2014-01-26/day_14_rewind_open_shut.html
Reagovat
J.M.
?It's not my nickname, some idi*t put it on Wikipedia," to je výborné. :-) (Mimochodem, ten, kdo si myslí, že automatické cenzurování slova id*ot v diskusi je dobrý nápad, že cenzurování vybraných slov nějak zvedá mravnost diskuse nebo že to něčemu zamezí, si zaslouží stejné označení.)

Škoda, že tam nezmiňují trojici australských mládežníků, ti pro mě byli obrovským zpestřením prvního týdne.

Ale bylo to velmi zajímavé AO, pro mě tedy nejzajímavější GS turnaj za poslední roky.
Reagovat
Sonja
Taky je mi divné, že nevzpomenou alespoň Kyrgiose, který z toho, co jsem četla, sehrál jeden z největších trháků letošního AO.
No snad se mladíci ukážou i mimo Austrálii:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré počteníčko :)

J.M. : tiež to nechápem, idi0t nie je nadávka ale určenie stupňa inteligencie. idiocia, imbecilita a pod.
Reagovat
Jan
Nakonec možná dobře, že se do finále nedostal Tomáš. Všichni by mu do smrti omláceli o hlavu, že vyhrál díky zranění soupeře. I když šance by to asi byla veliká. Zase kdoví, jestli by se Nadal zranil i v zápase s ním :)
Reagovat
Mayo
no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by se (čistě teoreticky!) dostal Berdych do stejné situace jako Wawrinka, reakce veřejnosti by byla rozhodně odlišná. Berďa je takový "bad boy" ATP a pěkně by si to vyžral, to bych mu nepřál.

To samozřejmě neznamené, že zpochybňuji vítězství Wawrinky. Titul si zaslouží, to bez debat.
Reagovat
smazaný uživatel
napsal jsi to naprosto přesně, to si myslím i já :)
Reagovat
Jan
Je to to kdyby :) Wawrinka vyhrál, to je bez debat. Kdyby byl Nadal v pořádku, je otázka, jak by to dopadlo ... Nadal jako bojovník by to tak snadno nepustil ...
Reagovat
Denis92
Mame za sebou AO a tak je cas vyhodnoti fantasy league.
Samozrejme je to aj o stasti pri vybere hracov.
1.miesto - "FedererStars" (Denis92) tak si teda gratulujem :D
2.miesto - "WhiteCollars" (belasis) gratulujem :)
3.miesto - "SereDal" (Marcel) gratulujem :)

Podrobnejsie vysledky su na stranke. Podstatne je,ze sme si zahrali a trocha sa zabavili.
ĎAKUJEM vsetkym,ktori sa zucastnili a dufam, ze coskoro si opat zahrame.
Reagovat
tommr
gratuluju k přesvědčivýmu vítězství ve stylu start-cíl - byl si opravdu jasně nejlepší ... :)
Já jsem se svým výsledkem taky spokojenej i když jsem skončil až osmej. V dílčí mužský soutěži jsem ale skončil první a to dokonce i mezi všema ligama což si hodně považuju. Ty ženský mi ovšem moc nevyšly. Je to přitom trochu paradoxní, protože ženskej tenis sleduju mnohem víc než mužskej ... :)
Reagovat
a.magerova
Ale jak už jsem naznačila, nemohu se zbavit podezření, že organizátor má jakousi protekci bo je vždy na bedně, musí v tom být jakýsi fígl, už loni mi to vrtalo v hlavě ;-)

tommr: no Tys mě nakrkl, člověk Tě utěšuje a Ty ho pak sprostě přeskočíš :-P
Reagovat
dadaft
http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9236/9236003_4cd4d395a57358b22ab5b1bde3af1413/images/2014-01-26_163055.jpg?ver=2
Reagovat
Sonja
http://www.ausopen.com/images/pics/misc/f_lina_d13_50.jpg
http://www.ausopen.com/images/pics/misc/f_final_day14_32.jpg
Reagovat
Sonja
Vyhrál hráč a hráčka, kteří podle mě předváděli nejlepší tenis a přesto nebyli zezačátku favority na titul. Nalince a Stanovi ještě jednou moc gratuluju:-)

Já bych z letošního AO vypíchla pár momentů, které si teď po turnaji vybavím, aniž bych musela dlouho přemýšlet.
-zápas Nole x Stan
-Anička a výhra nad Serenou
-Domča a její jízda až do finále
-Nalinka a pěticentimetrový out, který ji zachránil
-dnešní finále

...a ještě spousta dalších střípečků, které dvoutýdenní sledování GS přináší. Krásných i smutných...
Tak zas za rok:-)
Reagovat
Nola
pekne si to zhrnula, ubehlo to veľmi rýchlo
nakoniec sa naplnili Forehandove slová po vypadnutí Sereny "tituly Sereny idú ruka v ruke s titulmi Nadala", keď to písal, určite netušil, že sa to nakoniec naplní.....
sláva víťazom, česť porazeným
Reagovat
Sonja
Ajo, máš dobrou pamět...
Dokonce Rafa i Serena měli na AO stejný problém- záda. Oboum přeju, aby se dali co nejdřív do kupy. Sice ničí konkurenci, ale není to bez nich ono:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No výstrahou to veru bolo :)
Reagovat
Mayo
kokos normálne súhlasím s tebou (y)
Reagovat
lars
LiNa nepredvadela nejlepsi tenis na AO !
Reagovat
lars
AO2014 je smulou pro ceske zastupce
Reagovat
nouma
Tak AO je za námi. A co se týká finále, pokud si loni dobře pamatuji tak ženské finále LI NA vs Azarenka taky bylo ve znamení zranění. Tak letos to odneslo mužské finále. Je mi jen líto že všude se jen píše jak byl Rafael na tom zle atd. Gratuluji Stanovi z celého srdce. Už výhra nad Djokou byla fantastická. Jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě byl lepší. Že neudržel tempo ze začátku, to je fakt. Ale pomohlo mu, že ke konci Nadal trochu odešel se zády.
Víc bych v tom nehledal.
Reagovat
EllNino
Gratulace Kikče Plíškové a Pétě Cetkovské k postupu do závěrečného kola kvaldy. Kikča to zvládla bez problémů, Peta měla ve 2. sadě potíže s podáním, ale ve 3. setu se chytla, a ikdyž spáchala 8 dvojchyb, postupuje rovněž do 3. kola. Navíc slušně rozehráno má Barča, která nad Parmentier vyhrála 1. set v tie breaku :D super ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Peťa dlouho nehrála, něco tomu chybět musí, ale i tak je to dobrej výkon :) Kristýna mě hodně překvapila, zlepšila se, jde to znát. A Bára se podle mě trápí..ale věřím že to udolá...
Reagovat
EllNino
Peti je hrozná škoda, neustálý zranění jí srážejí dolů, podle mě má na top 20 minimálně, takový spojení techniky Barči s ránami Kláry ...:)
Reagovat
EllNino
Baruna to doservírovala :D ale byla to fuška ...:D
Reagovat
tommr
po dnešku to s tou kvalifikací vypadá docela slibně - mohli bychom mít v hlavní soutěži až 5 hráček ... :)
Reagovat
dadaft
skvěle Kristo, skvěle Petro, zaber Báro!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude zítra na Paříž nějaký stream ne? :)
Reagovat
dadaft
asi až od úterka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by bodl stream na Karolínu s Bethanii...že by nějaká odveta za Kuala Lumpur?
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra jsou pěkné zápasy zrovna... to je škoda.
Reagovat
dadaft
tak už se objevily nějaké streamy - ale Pattaya City.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to, že stream na Karolínu a Bethanie bude.
http://www.drakulastream.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
jj, je jen Pataya, škoda. Chtěl jsem vidět zápas Kláry a Simči..
Reagovat
tommr
Paříž by měl vysílat SlovakSport. Je ovšem otázka kdy s přenosama začnou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
díky, ale bohužel Slovaksport už nemám :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je neskutečný co tady na diskzi je pacientů... Nechápu, jak někdo může veřit, že Rafa simuloval... Šlo o titul na AO!! Kdyby simuloval tak se nechal ošetřit a běhal by tam jak zajíc, ale on podával rychlostí žen a i pohyb byl špatný. Nadal je největší bojovník na kruhu hral s puchýřem a titul by nevzdal.
Stan by to však dneska porazil i kdyby byl fit!
Reagovat
Sonja
Souhlasím s většinou tvého příspěvku kromě té poslední věty- nikdo neví, jak by to vypadalo.

Rafa má každopádně neuvěřitelnou smůlu...fakt je mi ho obrovsky líto:-(
http://www.ausopen.com/images/pics/misc/f_nadal_day14_88.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oprava.. Věřím, že by Stan vyhrál:)
Reagovat
smazaný uživatel
Po finále mixu jsem si šel zase zdřímnout, takže jsem se to zapnul až ve 3. setu. K mému velkému překvapení vedl Stan 2:0 na sety. Pak sice Rafa získal 3. set, ale Stan už si to ve čtvrtém pohlídal. Během zápasu jsem se dozvěděl, že Rafa má nějaké zdravotní problémy (a není to jenom puchýř). Na jeho hře to bylo i poznat... Říkal jsem si, že je to docela škoda pro Tomáše Berdycha. Kdyby vyhrál semifinále, tak dneska by měl proti Rafovi určitě šanci...

Tak nakonec je vítěz mužské dvouhry mnohem překvapivější než vítězka ženské dvouhry... Přesto si Stan zaslouží velkou gratulaci, protože je to jeho životní úspěch a na cestě za titulem musel porazit ty nejtěžší soupeře. Přestože hrál Rafa se zraněním, tak pořád musel Stan zvládnout těžkou bitvu ve čtvrtfinále s Novakem a taky semifinále s Tomášem, kde byla většina setů velmi vyrovnaná. Ačkoliv je to velké překvapení, tak Stan vyhrál naprosto zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak , co k tomu říct , první set hrál Wawrinka úžasně , na začátku druhého jakbysmet ,ale pak se něco stalo a bylo po finále , nicméně i s polovičním Nadalem měl Švýcar problém dohrát zápas( kvůli svému vlastnímu strachu z výhry , no nakonec to dotáhl , protože to pomalu ani nedotáhnout nešlo)Nemá cenu tu diskutovat o tom co by kdyby , samozřejmě by to vypadalo jinak , ale nezbývá než pogratulovat Wawrinkovi , za celý turnaj si to jednoznačně zaslůžil.

Když sem si pročetl místní diskuze , byl sem znechucený , to že to napsali místní trollové , nad tím sem mávl rukou , ale když sem se to dočetl od jedinců , které sem považoval za inteligentní , opravdu sem byl znechucený . Píšu samozřejmě o nesmyslech typu že Nadal simuloval a podobné hovadiny. Opravdu by mě zajímalo proč by Nadal simuloval, v zápase který pro něho byl tak strašně důležitý , v zápase kde byl favorit , v zápase kde hrál proti hráči s nímž neztratil nikdy set. Že se sesypal z toho jak Wawrinka hrál ? Tomu může věřit jen totální blb, on už vyhrál spoustu zápasu kde ze začátku ztrácel , kde byl horším hráčem , navíc tuto uroven hry by Švýcar určitě nedokázal držet celou dobu a toho umí Nadal využít jako nikdo , někdo tak psychicky odolný by sa určitě nesesypal z toho že byl set a něco přehráván.
Reagovat
Interista
to je totalni blbost ze simulovat a vypustil to...to nemohl nikdo myslet vazne
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle napsáno, podepisuji v plném rozsahu!
Reagovat
Roger_Federer
Tak pokud si to teda videl..tak v prvnim setu a na zacatku druheho hral Nadal svuj vice nez nadprumerny tenis.Presto Stracel set a breik (6:3 2:0)..nevedel co ma z Wawrinkou vubec delat.Nic nenadvedcovalo tomu , vy ho do te doby limitovalo..Takze to , ze se chytl, zniceho nic vzal medikl..Odesel do saten..rozhodne pusobilo jako pokus o zastaveni rozjeteho stoje..Wawrinky..Ostatne stejne to vnimali i divaci na kurtu, ne jen "hatri", Nadala na tenisportalu..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nadprůměrný tenis určitě nehrál , ale to neni důležité , Wawrinka ze začátku hrál prostě moc dobře a Nadal s tím nemohl nic moc dělat.Ale jen blázen může věřit že by tak Wawrinka dokázal hrát celou dobu , určitě by si už ve druhém setu vybral slabší chvilku a rozklepal se z vidiny vítězství( to sou jeho slova ) a to byl Nadal poloviční. Určitě by přišli krizové momenty a ty Nadal umí zatraceně dobře zvládat . A tohoto všeckého si byl Nadal vědom , proto kecy o simulování v žádném případě neberu.
Reagovat
Sonja
Přesně tak, Rafa není od včéra, už zažil situace, kdy se v 1.setu soupeř rozstřílel a k ničemu ho nepustil (napadá mě třeba z loni Gulbis v Římě) a on prostě vyčkal...věděl, že soupeř tu úroveň nemůže držet pořádně ani 2 sety, natož 3. Navíc stál proti němu soupeř, se kterým Rafa neztratil nikdy ani set...prostě neměl absolutně žádný rozumný důvod něco simulovat.
Jak je vidět na videu, co sem hodil delpotrinho, na začátku 2.setu (předtím, než si vzal Rafa MTO), začal mít ty problémy. Na tiskovce řekl, že záda cítil už před zápasem, ale na začátku 2.setu se to dostalo do fáze, kdy už byl prostě natolik limitovaný, že nemohl normálně hrát a jen se po kurtu ploužil...až ke konci, kdy pravděpodobně začaly trošku zabírat léky proti bolesti, trochu víc popoběhl, rval se, ale furt bylo jasně vidět, že to nemůže zvládnout.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se hadat nechci:)..Nerekl jsem, ze simuloval.Napsal jsem jen duvod proc by si mohl vzit ten medikl, netvrdim ze tomu tsk bylo nebo nebylo..
Jen mi vzdy prijde na mysl , kdyz prohrava nebo prohraje z nefavorytem..Vzdx je zatim zraneni..2009,2012,2013,2014..
Reagovat
Sonja
Jenže to je právě humus, že některý lidi dřív napadne, že to je taktika a že je Nadal hnusnej podvodník, než že se mu fakt něco stalo a měl problémy... Holt "podle sebe soudím tebe" v plné své kráse.
Reagovat
Roger_Federer
Ja rozumim co chces rict..ale v tom pripade je otazka, proc zrovna v pripade Rafy Nadala tato myslenka ty "lidi" vubec napada..ATed hlavne nezacinej z hatry ba tenispor.., buceli hlavne ludi na kurtu.
Reagovat
Sonja
Prosímtě tady vůbec nejde o to, že to byl Rafa. Lidi obecně bučí na každého tenistu, který si dovolí vzít MTO ve chvíli, kdy nevyhrává. Jestli sleduješ tenis, tak sis toho musel všimnout. A bučí samozřejmě i za jiných okolností- třeba když se tenista baví s rozhodčím (a je úplně jedno, že je ten tenista třeba v právu)
Reagovat
Mayo
ale po prehre vo finále som ho nepočul sa vyhovárať...vo finále GS nikdy nič nevypustil aj keď ho Djokovič mlátil jedna radosť ale vždy bojoval takže nechápem prečo by to spravil teraz
Reagovat
Matti
A díval ses, jak skrečnul domácí Tomic a oni bučeli jak berani a Tomic teď bude stát tři měsíce?
Reagovat
Mayo
No takže, som sklamaný to je jasné ale vyhral jasne lepší hráč a vyhral najlepší hráč turnaja...takže zaslúžený titul a od zajtra bude hráč číslo 3 to je parádny úspech, je pánes ... Rafa neva vyhráš zase iný turnaj (: vamos
Reagovat
Mayo
a navyše poraziť na jednom turnaji 1 aj 2
Reagovat
baggik
Wawrinka zaslouzene, z kdysi prumerneho hrace se dokazal skvele vypravovat a ziskat GS v konkurenci jaka je nyni na okruhu to je obrovsky uspech. Bravo.
Reagovat
dadaft
nedávno, pod článkem o Ferrerovi, kde David říkal, že nemá šanci vyhrát grandslam, jsem tady psal, že vyhrávat v příštích letech budou jen předešlí GS šampioni - jsem rád, že se to nepotvrdilo a my se dočkali podruhé za deset let neočekávaného vítěze (óóó).

nicméně je fakt, že jak Wawroš, tak Delpo, mají něco, co Berdychovi, Tsongovi, Ferrerovi a dalším chybí.
(pracovně a ve zkratce řekněme bekhend (respektive forhend). ))
Reagovat
baggik
Berdych se tez zlepsil, on ma velmi silne podani, ale nezvlada dulezite momenty. Ferer je ohromne behavy, ale nema tak dobre udery aby mohl porazet ty nejlepsi a vzhledem k svemu veku si myslim ze on uz ten GS nevyhraje, ale dobudoucna je prostor i pro hrace jako Dimitrov nebo Janowicz. Nemam nic proti velke trojce ale takovato zpestreni tenisu jenom prospeji.
Reagovat
Sonja
Fotky Stana s titulem:
http://www.ausopen.com/en_AU/news/galleries/2014-01-27/201401261390741498428.html
Reagovat
J.M.
Krásné. No tak je vidět, že si to Stan přece jenom užil, aspoň v zákulisí.
Reagovat
baggik
Ne kazdy proziva emoce stejne. Nekdo rve jeko sileny, skace tri metry do vzduchu a nekdo ne. Ty reci o tom ze si to nemohl uzit byly zbytecne a hloupe.
Reagovat
J.M.
Nechápu, co na nich bylo zbytečného a hloupého. Podle mě je to nekontroverzní fakt. Prostě by byl za vola, kdyby se na kurtu po zápase radoval pořádně, byla věc taktu utlumením radosti dát najevo respekt k zranění soupeře. Nepochybuji o tom, že kdyby Rafa zraněný nebyl, užil by si Stan radost přímo na kurtu podstatně víc. Pro hráče, který sbírá GS tituly na běžícím pásu, to podstatné není, ale pro Stana to mohla být jediná příležitost v životě, jak tu plnou radost přímo na místě zažít.
Reagovat
smazaný uživatel
Velka, velka, velka gratulace Stanovi. Udelal mi mooooooc velkou radost kluk jede svycarskej:) Odehral paradni turnaj a doufam, ze na sobe neprestane pracovat a v tehle vykonech bude dal pokracovat :)
Reagovat
carolyn
Myslíte si, že by se předešlo spekulacím, proč hráč/ka odešli do šaten, kdyby při MT by povině šla snimi i kamera??
Reagovat
dadaft
u děvčat a zranění třísel či žeber by to jistě potěšilo. ))
chlupáči mě nezajímají.
celkově je to asi nemožné.
Reagovat
carolyn
:-)))
Reagovat
Fandina
Jestli někdo hraje zranění, tak ho bude hrát i v šatně, protože i tam jsou lidi a pokud ne, tak v případě kamery by ten, kdo chce hrát zranění v tom pokračoval i tam. Spekuluje se a spekulovat bude asi pořád a u kohokoli, tomu se asi nelze vyhnout.
Reagovat
carolyn
Tak jsem to trochu myslela, že kdyby to jen hrál, musel by v tom pokračovat i v šatně v přítomnosti kamery, pak by neměl čas na nějaké rozdýchávání/taktizování toho že se mu zrovna nedaří.
Ale to je jedno - dadaft to řekl dobře, já si jen neuvědomila ty zranení které popsal, když jsem to tu psala :-)
Reagovat
Fandina
Tak i když tam teď kamery nejsou, neznamená to, že tam i hrající zranění něco rozdýchává. Když hraje, tak dokonale.
Reagovat
Fandina
A když nehraje, tak je rád, že je ošetřován, aby se mu hrálo líp.
Reagovat
Fandina
A jinak je naprosto jasné, že se odchází i kvůli intimnosti, i tak se na kurtu vidí dost obnažených, při hře i ošetřování.
Reagovat
freeteepek
Smůlu pro Nadala, štěstí pro Wawrinku. Vloni si tam pořádně pobřečel, ale pak udělal kus práce a letos mu to osud vrátil. To není jen štěstí, to je zasloužená výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Najednu stranu chudák Stan..... já jsem teda nesmírně ráda, že konečně vyhrál, protože za ten rok si to zasloužil jako nikdo jiný...a k takové výhře je potřeba i štěstí...ve čtvrtfinále s Djokerem, semi s Berdychem, a ted takové všelijaké finále s Nadalem... ted si na něj budou někteří ukazovat prstem, že to vyhrál jen díky tomu, že pana Nadala indisponovaly od výhry záda, že jinak by to určitě vyhrál v suchém....jenže kdoví.. on /Stan/ přece nemůže zato, že byl Rafa / možná/ to ví jen on, zraněný. Prostě vyhrál ten, kdo byl dnes na kurtu lepší, i když ten konec měl takovou divnou příchut.
Reagovat
smazaný uživatel
Vnímám to naprosto stejně. Jak se říká: Štěstí přeje připraveným. A Stan připravený byl - herně i psychicky. Hrál v životní formě a k tomu mu ten tenisový bůh přál.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, má se dneska psát o Wawrinkovi jako o vítězi AO a ne o Nadalovi, který dohrál finále se zraněním. je to nefér vůči Stanovi, dokázal toho strašně hodně a zaslouží si uznání. jak tak některé diskuze čtu, tak by měl asi Stan prohrát, když proti němu stál zraněný soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to tak příjde, že každý řeší jen Nadalova záda, chápu, nikomu nic špatného nepřeju, je to taková divná příchut výhry pro člověka, který si to konečně zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že pokud je hráč zraněný, nemělo by se hrát dál. Jaký je to zápas, když diváci sledují limitovaného hráče, jakou pak má mít soupeř radost z výhry? A pak se řeší, že je zraněný hráč hrdina, že to dohrál a vítěz leckdy shazován...
Reagovat
smazaný uživatel
s tím nelze nic jiného než souhlasit.....
Reagovat
Jan
Zase Nadal asi říkal, že odstoupením by shodil to finále, tak to chtěl dohrát, třeba (pokud byl opravdu zraněný :)) to nechtěl vzdát, protože až s posledním míčkem končí naděje, že by to nevyhrál. Já bych v tom nehledal nic zvláštního. Někdo je zraněný a vzdá, někdo trpí až do konce. 2 možnosti, jak to řešit, proč se tím zabývat.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem dole v diskuzi četl příspěvky rafovců, že by Rafan vyhrál, kdyby byl fit, tak bych jim chtěl připomenout, že Rafan dosáhl svých úspěchů hlavně díky tvrdé dřině, což se projevuje nadměrným opotřebováváním těla. Dnešní prohru tak vnímám jako daň za náročný tréninkový a herní styl.
Reagovat
a.magerova
http://www.20min.ch/diashow/38463/116908055-d0341899c8648ed00013bc8abc6999d4.JPG
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz si to tak procitam, tak podle zdejsi logiky kdyz hrac hraje hur jak byste si predstavovali tak se musel zranit... :D
Reagovat
TheRoyalBlue
Tvoja logika o logike je nelogická :). Podanie v rozmedzí 130-170 km/h a značne limitovaný pohyb - ak si myslíš, že to je otázka formy, radím ti chvíľu zamyslenia a eventuálne si aj niekedy zahrať tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
Ty jsi další mimoza. Ještě ted ani nevíš, že byl zraněný už před zápasem?! On byl tak zraněný až byl schopen hrát 4 setové finále grandslamu, taky bych chtěl někdy být zraněný tímto stylem :D
Reagovat
Sonja
Palec nahoru, žes to sem dal.
Ne že by to pro některé zdejší slepé hejtry byl důkaz...ale pro normální lidi je.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on holt jako jedinej zatne zuby a jede dál na krev jako s Ferrerem v r.2011, ale měl to v obou případech skrečovat jako s Andym v r.2010..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou lidi, kteří ocení i to, že přes zranění se hráč rozhodne neskrečovat a neznehodnotit tím finále.
Reagovat
Pe3k
Jo Nadal znehodnotil finále svým filmováním, zdržováním a fňukáním. Jestli si teda myslíš, že tohle finále nebylo (čistě k vůli Nadala) znehodnoceno, tak pán bůh s tebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem zde napsala několikrát, že si nemyslím, že by Nadal cokoli filmoval. Finále to bylo prapodivné, ale jestli bylo Rafovi tak zle, jak to vypadlo, že je, pak klobouk dolů, že neskrečoval a dohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda Nadala moc rád nemám, ale dneska mi ho až bylo líto, dokonce jsem se modlil, aby to neskrečnul. Vždyť by to přece bylo o hovně, kdyby to měl vyhrát Stan po jednom setu, ne? Těm, kteří si přáli vidět Nadala skrečovat mač po prvním setu, těm asi o sport moc nejde.

Jinak, Wawroch dneska hrál až na výkyvy ve třetím a krátce čtvrtém setu skvěle, ten jeho bekhend už je asi vážně nejlepší na okruhu. Velký snaživec, titul jsem mu přál.
Reagovat
Roger_Federer
pockal bych na nejke vyjadreni..kvuli cemu a jak dlouho ty zada zlobi..Ac osobne od roku 2012 neverim Nadalivy ani slovo..a pi linske sezone uz vubec ne..dnes bych ho ze simulaci ve 2 setu beobvinoval..Otazka je nakolik to bylo opravdu vazne a lumitujici a nakolik to zvelicil..
Reagovat
Pe3k
Ty si čekej na co chceš. Už jen fakt, že věříš nějakým oficiálním prohlášením mluví za vše..
Reagovat
smazaný uživatel
Radujte se z vítězství, prosím, ale nepůjde to víc slušně? Už těch provokací bylo dneska víc než dost, stačilo.
Já mám teď ze Stana obrovskou radost, ale urážky a obvinění ze simulace jsou absolutně mimo mísu. I Rafa je jen člověk, nedá se být fit neustále.
Reagovat
dadaft
zato internetové hlasování, to je důkaz.
Reagovat
Roger_Federer
Znova cti mezi radky..Osobne neverim zadnym vyjadrenim ktere Nadal a jeho tym ( povazuji je vetsinove za umyslne. zkreslene a neuplne) vydaji a za timto nazorem si stojim uz od Cervence 2012..
Reagovat
Fandina
Já stejně jako ty věřím jen tomu, co vidím. A co se týká dnešního zranění Rafy, tak nevěřím tomu, že ho hrál. Šlo mu o titul, ale tělo to nedovolilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Stan, tak mal hrať Roger, pretože na toho bedmintonistu Nadala nič iné neplatí len skvelé loptičky do strán z backhandu a forehandu. Som rád, že ti to vyšlo a konečne vraciaš tenis tam kde má byť skvelé údery nad sieťou, nábehy na voleje atd. Verím, že Stan prinesie do tenisu to čo odišlo s takými tenistami ako bol Edberg, Sampras ...Chvíľu to hral Roger (aj teraz na AO) dozápasu s Nadalom, ale potom sa toho štýlu nepochopiteľne v zápase s Nadalom vzdal a samozrejme prehral. Ikeď je pravda, že nmá tak kvalitný tlak z BCKH ako Stan. Teším sa ďalšie vystúpenia svetovej trojky (od zajtra), najmä na zápasy s nuddými "obrnármi" typu NADAL, MURRAY a vlastne aj Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
náhodou badminton je super! :D v létě na zahradě
Reagovat
smazaný uživatel
divim se trosinku Stanelyho reakci, ze to udrzel v sobe....jestli bral ohled na tu simulaci nebo nevim, nadal se to finale pokusil zkazit vsem,snad se mu to nepovedlo...cekal sem uprimne ze Roger me da obrovsky darek k dnesnim narozeninam, nicmene aspon malililinko to zachranil Wawroš..
Reagovat
J.M.
Tak mě je v tomto zase Stana trochu líto, protože si ze slušnosti nemohl dovolit vychutnat tu pravou euforii z vítězství, nemohl si naplno prožít tu radost po vítězném mečbolu a přebírání trofeje jako jiní šampioni. Kdo ví, jestli ještě bude mít takovou možnost.
Reagovat
dadaft
ano, okamžitě po zápase to trochu drhlo, ale za pár hodin si to už užívat bude, to se nebojím.
Reagovat
J.M.
Za pár hodin ano. Ale ten moment, kdy hráč ve finále GS promění mečbol, zvedne ruce nad hlavu a propukne v euforii, to už mu nic nenahradí. To musí být životní zážitek, a je mi líto, že Stanovi nebyl dopřán.
Reagovat
kmotr
Nezapojuji se do komentářů, protentokrát udělám vyjímku Gratuluji Wawrinkovi k získání titulu na AO Po celý turnaj hrál velmi dobře Ale co nemohu, popřát mu k výhře ve finále s Nadalem Byl to nerovný souboj a chci věřit tomu, že Nadal nesimuloval Co by se stalo, kdyby byl zraněný Wawrinka Tipneme si? Vyhrál by zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
první set ukázal, že by klidně vyhrát Wawra mohl
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka měl vskutku obrovskou kliku. Jeden hráč mu skrečoval, Pospíšil nenastoupil, Berdycha porazil v nevyzpytatelných tie-breacích (jeden prohrál 1:7 a pak dva vyhrál, je to loterie) a nakonec porazil Nadala, se kterým nikdy před tím neuhrál ani set, i díky jeho indispozici. Jenže i to je tenis. Ano, třeba takový Berdych nebo Ferrer dokázali s Nadalem sehrát mnohem dramatičtější a vyrovnanější bitvy, ale ne v tom pravém okamžiku. GS je i o štěstí a Wawrinka si ho nabral plnou náruč.
Reagovat
smazaný uživatel
Je až neskutečný ,jak tady schazuješ vítěze.To že porazil světovou 1 i 2 ti neříká nic a neschopnýho Berdycha vynášíš do nebes.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem přece vůbec nenapsala. To sis domyslel. Kdybysis přečetl i moje další příspěvky, nemohl bys nic takového napsat. Jenže to bys musel sledovat celou diskuzi a ne jen útržky. Stanovi jsem zde několikrát popřála, vypíchla jeho úspěch s Djokem, ale proč to tu mám opakovat 10x? Protože si to nějaký nostradamus je líný přečíst? Napsala jsem, že mu to naprosto přeju. Nemůžeš ale popřít, že jeho cesta k titulu byla dost kuriózní. Nicméně ten tvůj "neschopný Berdych", který došel do SF, jen značí, jak si sám nevidíš na špičku nosu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ,je neschopný.Podívej se přes koho se dostal a koho porazil Stan.A pak se podívej na Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Stane, fandil jsem ti, ovšem za ten třetí set by sis zasloužíl :D Bohužel finále nekvalitní, díky zranění. Nemá smysl vůbec tady Nadala z něčeho obviňovat, s Djokovičem minule také prohrál první set a hrál dál svoji hru, nevím proč by zrovna dneska měl tohle dělat? Nemám ho rád to přiznávám, ovšem záda jsou svinstvo pokaždé, nejen v běhu ale také v chůzi. Nadal zaslouží respekt za to, že to dohrál. Rafo nefandím ti, ale přeji ti brzké uzdravení, ale také hodně proher :))
Reagovat
Sonja
To víš, bylo finále GS, proti němu hráč, který na něj nikdy neuhrál ani set a který absolutně nemá zkušenosti s velkými finálovými zápasy...je jen logické předstírat zranění a nechat se porazit.
*facepalm*
Reagovat
Alois_Mlok
Zajímavé je, že Nadal se vždycky zraní, když dostává čočku... Nepamatuju, že by se zranil, když vedl. Asi je za nepříznivého stavu náchylnější ke zranění...
Reagovat
Pe3k
Bohužel jsi zde jeden z mála lidí co mají všech 5 pohromadě...
Reagovat
dadaft
už je to nuda vy dva ubožáci.
Reagovat
TheRoyalBlue
Aké dojemné. Ešteže ste sa vy dvaja poslední rozumní ľudia na tejto planéte našli tu. Škoda, že ste obaja rovnakého pohlavia (predpokladám), ale snáď prídete na spôsob, ako šíriť ďalej svoj výnimočný genofond a zachrániť ľudstvo. Držím palce!
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, zajímavý, že o zraněních nikoho jinýho nepochybuješ, je to nechutný, loni v IW měl problémy Roger a mě by ani nenapadlo ho podezřívat..
Reagovat
smazaný uživatel
Robin Soderling to okomentoval pre istú televíziu kde robil spolukomentátora takto : "Everything hurts more when you are losing". Nadal bol mierne indisponovaný, to nikto súdny nepoprie.
Reagovat
Pe3k
Jen pro tvé info. Na celosvětovém webu probíhá hlasování o tom, jestli si lidí myslí, že Nadal byl zraněný nebo to jen předstíral...Zatím je 63% hlasujících pro to, že Nadal simuloval.

Btw. je mi vlastně jedno jestli zase simuloval nebo ne, hlavně, že vyhrál ten lepší a to byl Stan the man Wawrinka!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že většina nemá Rafu ráda neni novinka, ti by proti němu hlasovali i kdyby si zlomil ruku, to je o antipatiích, ne o faktech, já na tebe ale apeloval z jiných důvodů, jeden den se mu málem klaniš, druhej bys mu nejradši zatnul sekeru do hlavy, takže ten respekt to byla jen přetvářka?
Reagovat
Matti
Zase dostal naději, že Rafa nepřekoná Rogera, tak je v deliriu.
Reagovat
Pe3k
Jsi jediný, kdo skutečně poznal, co se děje. Ano je to tak.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak ubohý, bejt pokornej když je člověk dole to umí každej :(
Reagovat
steve79
začátek sezony začal opravdu zvláštně. Že vyhraje Ao wawrinka by mě nikdy nenapadlo. Žebříček se pěkně zamotal. Od 3. do 8. místa je rozdíl zhruba 1200 bodů, což je docela málo. Škoda, že ted je skoro měsíční pauza než začně nějaký větší podnik.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dost divoké, ale je to dobře. Bylo to už delší dobu takový postejný :D Jako fanynce Tomáše se mi líbí, že začal novou sezonu velmi slibně a věřím, že mu to vydrží. Wawrinka je obrovský zjev. Vyletěl jak kometa, o čemž svědčí i třeba onen posun o 5 příček v žebříčku ATP. Tomáš s Rogerem i přes postup do SF zůstali tam, kde byli. Uvidíme, zda to pro Stana byl jeden pohádkový turnaj nebo se usadí mezi nejlepšími na delší dobu. Potenciál na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
Staaaaaaan!!! Obrovská gratulace, zasloužil si to jako nikdo jiný. Krásné údery, oku lahodící hra, a to nejdůležitější: myšlení šampióna. Tyto tři díly nádherně zapadají do jeho triumfální grandslamové skládanky. Triumf Stanislase by mohl vlít do žil optimizmus hlavně vyznávačům klasického jednoručného bekhendu. Áno, klasika ještě nevymřela :-) Snad se koukal i Roger. Rafaela mi je líto, věřím, že se dá zdravotně do pořádku. Zřejmě i tenhle fakt nedovolil Stanovi vychutnat si nejlepší moment svého života naplno. Jedničkou Rafael je zaslouženě. Poté, co loni nestartoval, je to pro něj skvělý návrat na austrálský grandslam. Ačkoliv né s vítěznou trofejí.
Stanovi tenhle úspěch přeju z celého srdce, porazit na grandslamu turnajovou jedničku a dvojku (a ještě k tomu i obhájce titulu) je mistrovský kousek.
Přál jsem si finále Roger-Stan, nevyšlo to. Tak snad příště. Ale jinak to byla vyjimečná austrálska noc ke všemu s Pistolem Petem :-)
Takže dobrý pocit přetrvává.
Reagovat
J.M.
Už dlouho čtu názory, že Wimbledon 2012 byl posledním GS turnajem v historii, který vyhrál hráč s jednoručným bekhendem. Protože je to zastaralý neefektivní úder, který v moderním tenise nemá šanci a je na vymření. Na vymření sice je, ale ne proto, že by byl zastaralý a neefektivní, ale proto, že ho dnes trenéři odmítají mladé hráče učit (důvody mimo jiné popsal slavný trenér Nick Bollettieri - je to podle něj jen kvůli tomu, že rodiče vyžadují turnajové úspěchy už v dětských letech, tudíž se musí dělat "zkratky" a už odmlada hrát obouruč, který se nějak jakž takž naučí rychle každý, protože v dětském věku je to snazší, zatímco jednoruč je běh na delší trať, tam se musí obětovat okamžitý úspěch v dětské kategorii ve prospěch dlouhodobější vidiny, a to rodiče nezajímá). Stan ukázal, že když se jednoruč hraje opravdu technicky perfektně, tak je to jeden z nejjedovatějších úderů, který svojí účinností, razancí, úhly i rotacemi předčí většinu obouručáků. Stan i jiní jednoručáci předvádí věci, které jdou oběma rukama hodně těžko, pokud vůbec, a je to někdy v zápasech k uzoufání, když člověk vidí, jak jsou dva obouručáci na obou stranách kurtu v některých úderech prostě omezení a nikdy je nezahrají, a že tudíž tohle omezení dnes vidí v naprosté většině zápasů, a v budoucnu ho uvidí asi ve všech. Moc doufám, že to někoho chytne a inspiruje, a že ten úder nevymře.
Reagovat
dadaft
dlužno říct, že dnes byl Stanislas dobrý i z forhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že se inspiruje hlavně Roger. Navíc, Stan ukázal i to, že lze dominovat i s útočním stylem, kdy dotyčný hráč není tak běhavý a pohyb patří spíš mezi slabiny.
Reagovat
Sonja
Stan by nemohl bejt světovou trojkou nebýt i skvělé defenzívy.
Reagovat
J.M.
Stan na pohybu velmi zapracoval a Nadala přehrával mimo jiné i proto, že se prostě pohyboval podstatně líp než Roger, který s Nadalem doplácel mimo jiné na to, že už ve výměnách opravdu skoro nebyl schopen běhat. Stan na AO předváděl i vynikající obranu, a schopnost hrát i z obrany agresivně. Má oproti Rogerovi výhodu ve věku, ale ne moc velkou, bohužel asi tak za 2 roky už to s jeho pohybem asi taky půjde z kopce. Ale jeho herní zlepšení vychází mimo jiné i z pohybu.
Reagovat
raduz
Wavrinka vyhrál zaslouženě.Nadal zahrál na turnaji pouze s Federerem,s kterým by se mu ovšem nikdy nepřihodilo to náhlé zranění.federer by naopak s velkou pravděpodobností Wavrinku porazil.Dnes se ukázalo,jak nefer je Nadalův tým. To co předváděli za šarádu ,je hodně nedůstojné světové jednotce.Nadal je zkrátka fabrikou na prachy,tudíž ho nikdo nezatípne,protože se zkrátka chodí na něho Djokoviče a Federera.Tušení mě nezklamalo,když jsem tvrdil své o Lance armsrongovi.Své si tvrdím i v případě Nadala a věřím,že mě tušení nezklame i v tomto případě.Ten jeho výraz je hodně podobný výrazu Armstronga.Rozdíl je tu pouze v tom,že ten chudák Nadal,protože je skutečně hodně prostej,vůbec nic netuší.
Reagovat
Rafaeoli25
Sim tě, vůbec netušíš, co fyzická zátěž je, hlavně že tu na něj kydáš špínu, chtěl bych vidět tvůj výraz kdybys hrál to co on ty pindale..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem by mě zajímalo,jestli by Nadal vyrukoval se zraněním i za opačného vývoje utkání.
Reagovat
Matti
Výraz je hodně podobný výrazu Armstronga. Nepřehnal jsi to dnes s tou dávkou?
Reagovat
raduz
je dobře,že víš o čem je řeč.
Reagovat
Pe3k
Tak ted jsem se na zahraničním webu dočetl, že Nadal prohlásil, že byl zraněný už před zápasem. Takže všichni ti, co si mysleli, že se zranil ve druhém setu jste neměli pravdu.

Q. Obviously a very difficult occasion for you emotionally. Did your back go when you played that forehand in the first game of the second set when you doubled over?
RAFAEL NADAL: No. The back, since the beginning I felt a little bit, from the warmup. It was a little bit worst in the first set. End of the first set, I start to feel worst.

Jako obvykle to už začíná. 99% fanoušků vlastně ani neví, že Nadal byl zraněný už před zápasem, což je maximálně vtipné, protože oni všichni prostě ví, že zraněný byl, ale nikdo neví kde kdy a jak, ale nepřipadá jim to divné, proč? Zraněný Nadal neprohrává :D

Takže Nadal se zranil ve druhém setu? Ne? Ne! Už byl zraněný na začátku utkání. Jak se teda zranil? A kdy? To zatím nikdo neví a Nadalovi fanoušci už vůbec ne, oni totiž netouží po tom, dobádat se pravdy, na to se nehraje, oni si hlavně chtějí zachovat, svou mylnou představu o svém čistém, neposkvrněném, podle pravidel hrajícím, věčně zraněném a hlavně hodném hošíkovi z ostrova Majorka...
Reagovat
smazaný uživatel
S tou bipolární poruchou jsem fakt byl hodně blízko pravdy, tak už si rozmysli co si vlastně myslíš. :)))
Reagovat
Pe3k
Pořád to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Do stavu 2:0 ve druhém setu hrál obvykle, jen ho Stan bušil. Ale podával a hýbal se normálně, podle mne to nebylo poznat. Od té doby začal podávat o 30-40 km/h pomaleji a hýbal se jak Roger vloni, jak vysvětlíš tohle?
Reagovat
Hypertac
Skoda toho zraneni. Mohl to byt pekny petisetak. Nevadi Rafo, dnes nebylo prano. Kazdopadne jaem rad, ze to byl aspon Stan, ktery vyhral. Vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Jako laikovi mi přijde, že ta zranění @RafaelNadal jsou důsledkem jeho nepřirozených pohybů, mám strach, že to může být už jen horší.

Zajímavý názor, klidně bych viděl stejnou příčinu. Rafu zkrátka dohání jeho unikátní, přesto na tělo velmi náročný styl.
Reagovat
steve79
Já bych tyhle názory nebral v úvahu. Už několik let se mluví o tom, že Nadal skoční atd. Podle mě ještě 2-3 roky bude bojovat o vítězství na turnajích. Jedna za rok na každého příjde zranění.
Reagovat
Rogers
Souhlasím s tím, že si Rafa ničí svým stylem zdraví, horší je, že svým vzorem ničí i zdraví mladé generaci tenistů, kteří jej napodobují.
Reagovat
Fandina
Obecně si každý tenista ničí zdraví. Vystavuje svoje tělo zátěži a jen málokteré je takové, aby to nevadilo. A nezáleží na postavení tenisty na žebříčku. Pro každé tělo je to záhul.
Reagovat
Sonja
Na ten lidský odpad se vyprdni...
A mrkni do vzkazů.
Reagovat
smazaný uživatel
take blbe finale som davno nevidel(ci vobec?),som samozrejme sklamany vysledkom,ale ten priebeh...,velmi velmi dufam,ze to Rafa rozchodi aj za cenu vynechania casti antukovej sezony,mozno aj celej,asi som privelky pesimista,ale dnes nevyzeral vobec dobre
Reagovat
Pe3k
Co říkáte tomu, že nadal po zápase brečel? Je to velice zajímavé, že je Nadal o 5 let mladší než Roger a je to přesně 5 let co takhle brečel Roger ve finále AO 2009. Co si o tom myslíte? Roger brečel a byl považován za uplakánka? Nadal simuloval, podváděl a zdržoval, prohrál a náslodovně brečel, za co bude teda nyní považován Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
Na vše jsou v dnešní době prášky. Poraď se s odborníkem.
Reagovat
tito
Měl by jsi mít trochu konzistentnější názory. Jsi už velký kluk a toto dětinské kličkování není důstojné. Pokud tedy chceš, abychom tě za velkého kluka brali. A nevím, ale čím dál více na mne působíš dojmem člověka, který v životě nedržel raketu v ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
rikam tomu,ze si priblby provokater na webe,kde si to mozes dovolit
Reagovat
Pe3k
Ano ano, nadávat a zesměšňovat umíte, ale odpovědi se tady člověk nikdy nedočká? Proč asi?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože na blbý otázky se blbě odpovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těšíš až tu zas přibude další článek na stejné téma, abys sem mohl zas napsat provokativní vzkaz? Co ti na to máme asi pořád psát? Odpověz mi na to.(teď jsem naprosto slušný a to mi někdy dělá problémy).
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím co mám k Pe3kovi říct, už jsem myslel, že našel cestu usmíření a dlouhodobýho respektu a ono ne, zas tu bude po každý porážce bušit a bušit, fakt nepochopitelný..
Reagovat
Pe3k
Odpovědi jsem se nedočkal...A ty chceš po mě odpověd? ROFL
Reagovat
tito
Mohl bych vysvětlovat, točit se pořád dokola kolem tématu zádového svalstva (což není nic neobvyklého, koneckonců i Roger s tím měl problémy), psát o tom, že tenis k takovýmto zraněním vybízí. Mohl bych diskutovat ale proč? Jedno vím jistě. Slepého vidět nenaučím. A v porovnání s tebou by byla vnímavější i sousedovic rosella.
Reagovat
Pe3k
Čekáš, že budu respektovat největšího lháře a podvodníka historie tenisu? Já respektuji jeho výsledky, ale nikoliv jeho neustále podvody a předstírání zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to únavné ti argumentovat pořád to samé dokola. Nestačí ti to jednou? Tak spi dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš odpovědi? Ok:
Myslím si, že si jen stěží dovedu představit emoční, psychické i fyzické vypětí takového okamžiku jako je finále GS, proto naprosto chápu slzy, které hráčům stékají po tvářích, ať už v důsledku dojetí, zklamání nebo třeba bolesti. Platí to jak o dnešním Nadalovi, tak i o Rogerovi před 5 lety.
Nikdy jsem Rogera nepovažovala za uplakánka.
Nemyslím si, že hráč, který se očividně není schopen takřka hnout, simuluje.
I nyní po prohře ve finále AO považuji Nadala za jednoho z nejlepších tenistů historie.

Můžu se teď na oplátku zeptat na něco já tebe? Proč máš potřebu dělat tu ze sebe d*bila?
Reagovat
Pe3k
Totální demagogie. Nadal se není schopný ani hnout, ale je schopen hrát 4 sety vrcholového mužského tenisu? Já ti něco povím, když je někdo zraněný, je zraněný a nehraje. Když se někdo psychicky sesype a hraje tužku a pak předstírá zranění, odehraje celý zápas, tak jako Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, takže se odpovědi nedočkám. No, hlavně že tys ji tak urputně vyžadoval. Já jsem ti odpověděla podle toho, jak to vnímám. Pokud Nadal simuloval, simuloval vskutku neuvěřitelně věrohodně.
Reagovat
Pe3k
Věrohodně možná pro tebe a ostatní ovce. Ale abych se tě trochu zastal. Nadal má už dlouho praxi v simulování, takže už je v tom dost dobrý...
Reagovat
smazaný uživatel
No, v tomhle se evidentně neshodnem. A teď ta tvá odpověď.
Reagovat
Rogers
Velká gratulace švýcarskému bombarďákovi, nejenže porazil "Hbitého Djokomitiče", ale musel se před ním sklonit i velký "Rafa-GYPSY KING OF CLAY" se svejma fíglema. Stan navíc inspiroval slovenskou divošku Dominiku k postupu do finále ... Ještě jednou blahopřejeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli náhodou ty sám nejsi GYPSY... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo nevadí dej se do kupy a minimálně French Open je letos opět tvůj !
Reagovat
Tominoo
Ked Berdych pred par dnami vyhlasil , ze nie je rozdiel medzi nim a wawrinkom .... tak teraz uz je .. .:)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, tenkrát neměl Stan GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala jsem, kterej rejpal s tím přijde jako první. Stanovi jsem to přála. Je dobře, že se někomu podařilo narušit tu kombinace Djoko Rafa, jedinou vadou na kráse zůstává, že je to voda na mlejn těm, kteří tvrdí, jaký je Tomáš špatný tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
kašli na to, podívej se, jaká je tu diskuse mezi fans a nefans Rafy.. musíme Tomíka pořádně tlačit, aby dal nějaký titul už konečně, to budu mít největší radost, větší, než když se posune v žebříčku. Takže až bude Tom hrát, chci tě tady vidět !! :D
A jsem ráda, že se konečně ATP taky trochu zamíchalo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se nesmí hrát dopoledne, když pracuju :D Jsem z toho AO moc neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč kterému jsem to přál z celého srdce,protože si to za poslední rok zasoužil
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace velika. Skoda, ze to finale bylo tak hodne ovlivnene zranenim Rafy ale Stan si to rozhodne zaslouzil. Je az neuveritelny jak se Stan zvednul hlavne psychicky ale i herne pod Magnusem...
Reagovat
Fandina
Hlavně herně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem vždycky říkala, že k tomu, aby GS vyhrál jiný tenista než Nadal nebo Djokovič (+ dříve Murray a Federer, dnes už tomu moc nevěřím) je kromě skvělého výkonu potřeba i velká porce štěstí. Stan ji měl a plně ji využil. A historie už se nebude ptát, jestli byl Nadal ve finále zraněný, jestli s Berdychem vyhrál v tie-breakové loterii nebo jestli Djokoviče udolal v 5. setu 9:7. To se ví teď, za rok za dva už se bude vědět jen to, že Wawrinka je jedním z těch, kteří dokázali vyhrát AO.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po odehraným finále na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.

1. Nadal 14330 (+9790)
2. Djokovic 10620 (+6080)
3. Wawrinka 5710 (+1170)
4. Del Potro 5370 (+830)
5. Ferrer 5280 (+740)
6. Murray 4720 (+180)
----------------------------------
7. Berdych 4540
----------------------------------
8. Federer 4355 (-185)
9. Gasquet 3050 (-1490)
10. Tsonga 2885 (-1655)
11. Raonic 2770 (-1770)
12. Haas 2435 (-2105)
13. Isner 2320 (-2220)
14. Youzhny 2145 (-2395)
15. Fognini 2100 (-2440)
16. Robredo 1980 (-2560)
17. Almagro 1930 (-2610)
18. Nishikori 1915 (-2625)
19. Dimitrov 1810 (-2730)
20. Simon 1700 (-2840)
...

Nadal si i přes porážku ve finále ještě víc upevnil pozici jedničky. Těžko ho někdo sesadí z trůnu před letošním USO. Otázka je jen jak vážný je zranění se kterým hrál ve finále ...

Wawrinka se díky titulu posunul už na třetí místo. I přes brzký vyřazení si polepšil taky Del Potro ...

Pohoršili si naopak Ferrer, Murray a hlavně Federer, kterej bude po AO v průběžným žebříčku až osmej což je jeho nejhorší umístění od roku 2002 kdy se teprve dral nahoru...

Tomáš Berdych si udržel v průběžným žebříčku sedmý místo. Jeho ztráta na hráče na 3.-6.místě přitom není velká a pokud bude hrát tak dobře jako na AO i v dalším průběhu sezóny může se časem posunout ještě výš. Potěšující je i to, že na devátý místo si už vytvořil poměrně velkej náskok a má tak slušnou naději, že se v elitní osmičce udrží i pátej rok po sobě ...
Reagovat
Fandina
Tak to je dobrá zpráva pro Tomáše. A dobrá forma z AO by ho mohla zase dál posunovat. Myslím, že o osmičku se nějak bát nemusí. Ríša, i když mu moc fandím, po našich je hned za Rogerem, tak je přece jenom herně za Tomem a neměl by ho ohrozit. Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Osmičku by Tom udržet měl. Herně je na tom teď hodně dobře, snad mu forma vydrží. Měl by i sbírat body. Další GS by vůbec mohly být bodové žně.
Reagovat
Dennis
Klobouk před tím, jak Nadal zápas i přes očividně limitující zranění dohrál. Je to frajer a i když mám jiné oblíbence, zaslouží obdiv za svůj sportovní přístup.

Trochu se mu však touto prohrou komplikuje jeho snaha dostihnout Federera v počtu vyhraných grandslamů. Chybí mu stále čtyři a ty při vší úctě k jeho výkonnosti nebude tak snadné získat. Já bych totiž rozhodně neodepisoval Djokoviče, jak tady mnozí činí. Podle mě je favoritem na každém grandslamu a bude tomu tak během příštích možná tří let. Nepřekazí mu to ani omyl v podobě BB, protože Djokovič má hru na všechny své rivaly a podle mě si na posledních grandslamech vybral i trochu smůly. Pokud se vrátí do své top formy Murray, troufám si tvrdit, že 2 až 3 grandslamy ještě vyhraje. A pořád je tu i Federer, pokud mu někdo odstaví Nadala, může ještě svoji sbírku grandslamů o jeden titul navýšit. Na kterémkoli povrchu. Hráči z "druhého" sledu jako Tsonga, Berdych nebo Ferrer pro nadala tak nebezpeční asi nejsou. Snad jedině Del Potro. Wawrinka podle mě další vítězství už nepřidá. I tak bude pro Nadala hodně obtížné dotáhnout se na Federera. Rozhodně si nemůže dovolit zaváhat v Paříži...
Reagovat
steve79
U toho Novaka jsem na vážkách. Bojím se, aby jeho seběvědomí a hra nešla dolů. Pořád si myslím, že angažovat beckera nebyl dobrý tah. Proč to dělal? Byl za Nadalem o pár set bodů a nebyl důvod ke změně.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nevím proč Novaka odepisují. Můj osobní názor je, že Djokovičova TOP hra je na trochu větší úrovni ne Rafova TOP hra. Jenom nesmí Noleho zradit hlava, pro mě je ale Srb největším favoritem na zisk Roland Garos. I kvůli tomu, že vypadl v QF a teď bude nažhavený jak nikdy.
Reagovat
Pe3k
Obrovská gratulace Stane! Dneska jsi se stal mým hrdinou. Nejen, že jsi porazil Djokovice, ale naprosto jsi zbořil veškeré, předpoklady, když jsi porazil Nadala, proti kterému jsi nebyl schopen dodnes vyhrát ani jeden set!

Navíc Nadal se sám obrovsky shodil, tím, že se snažil rozhodit Stana svým předstíraným zranění, což v minulosti udělal již několikrát a díky čemu mu všichni lidé uznávající fair play nemohou přijít na jméno.

Dnešní finále bylo něco co se stává jednou za desetiletí a je vidět, že karma začíná stíhat i Nadala. Ten to psychicky nezvládnul a naprosto se sesypal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš ještě alespoň desetkrát napsat, že Nadal simuloval ? :D ... Jsi ubohý, ale chápu tě, máš nudný život, tak prudíš na webu ostatní, vyvoláváš konflikty a baví tě to, přeju ti to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si úplny truhlík pomýlený..Dnes sa Rafa zranil, máš veľký deň..Neviem prečo by to fingoval, vo finále už 5krát prehral a vždy ho dohral zdravý, neviem prečo by to na 6-krát robil..To ťa nenapadlo?..

Hlavne, že po prehre Rogera si Nadala vynášal do nebies, nebol si konfliktný, len aby si predchádzal zrejme ponižujúcim výmenám názorov po prehre tvojho favorita..A dnes si statý známy 100korunový duševný mrzáčik..Nadal prehral, fanúškovia možu byť sklamaní, ale nemyslím, že by nejakému Nadalovému skalnému víťaz prekážal..

Nič sa nedeje, karavána jede dál..Pred USO bola méta vyhrať jeden z dvoch nasledujúcich GS, to sa podarilo..Pridalo sa ďalšie finále, Rafa má 27, 24finále určite prekoná a 17GS pravdepodobne prekoná.
Reagovat
Pe3k
Nebreč :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Navíc Nadal se sám obrovsky shodil, tím, že se snažil rozhodit Stana svým předstíraným zranění" :-DD
Ubožáček Petřík dnes exceluje
Reagovat
Fandina
Podle mě může být víc lidí, co si může myslet, že to Rafa hrál. Ale já tomu nějak nevěřím, protože potom už podával hrozně a celkově jeho hra byla oproti jindy i prvnímu setu špatná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hnusák. Je mi z tebe zle.
Reagovat
Hypertac
Toto muze fakt napsat jen totalni ubozak!
Reagovat
Hypertac
Toto muze fakt napsat jen totalni ubozak!
Reagovat
Roger_Federer
spise je zda se z toho ve 3 a 4 setu dostal.., protoze ve 4 od stavu 2:2 mi prisel o hodne lepsi..nez na konci 2 setu a zacatku 3 setu.
Reagovat
Rafaeoli25
Zklamals mě, nechápu jak můžeš někomu jeden den vyjadřovat velkej respekt a druhej den na něm nenechat nit suchou, všiml sis, že bych já dělal něco takovýho v případě Rogera? Jinak dožaduješ se důkazů o Rafově zranění, tím ukazuješ, že o medicíně toho mnoho nevíš, jinak by ti bylo jasný, že zádovej nebo i jakejkoli jinej sval si můžeš natáhnout raz dva, viz Tomič a ten s tim taky moh s omezením hrát dál, on ale narozdíl od Rafy skrečoval..
Reagovat
Pe3k
Mě je úplně jedno co jsi ty myslíš a že jsem tě zklamal. Mě zklamal každý kdo tomu podvodníkovi neustále věří, ty jeho tajemné zranění, jeho neustále zdržování, podvádění atd.
Reagovat
Fandina
Já ti rozumím, myslíš si, že Rafa podvádí a hraje nemoci, ale ne každý jako ty si to myslí. Možná něco hraje, možná ne, ale důkazy na to nemáš. Já si třeba myslím, že dneska se opravdu zranil, protože potom hrál daleko hůř a nevěřím tomu, že by nestál o titul a nebojoval o něj. Jindy hraje naprosto jinak, dneska byl poloviční. Myslím si, že se opravdu zranil.
Reagovat
Matti
Pe3k je prostě nemocný.
Reagovat
Pe3k
Já když jsem nemocný, tak prostě nehraju. Samozřejmě jsem nikdy nic nehrál na tak vrcholové úrovni, ale právě proto, by někdo jako Nadal měl mít rozum a nehrát. když je tak zranění, tak proč hraje a riskuje, že se to ještě zhorší?
Reagovat
Sonja
A proč hrál loni Federer se zraněním zad?
Reagovat
Torresek
Veliká gratulace Stanovi chytl formu a doufám že mu vydrží a at provětrá pořádně soupeře at nevidíme pořád jenom Nadal vs. Djoker :D a jako fanda Rafy můžu říct že se prostě špatně vyspal! celý turnaj hrál neuvěřitelně ale dneska mu nesedl den a hrál (na jeho poměry katastroficky) jako s tím jak hrál Stan tak bych řekl krásný 5 setový match ale Rafa dneska mrtvolka...škoda toho a co se týče jeho zranění? Podle mě byl neštastný že mu to nejde a možná i špatně spal pokud ho teda boleli chvílu záda
Reagovat
a.magerova
http://www.zimbio.com/photos/Stanislas+Wawrinka/browse
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se zranil při forehandu za stavu 2:0 ve druhém setu, byl to forehand hraný z kroku, hodně nezvyklý pro Rafu. Asi mu luplo v zádech, smůla, že zrovna ve finále. Od té chvíle se hůře hýbal, na údery do protipohybu ani nereagoval, ani neporušoval limit při podání. Od konce třetího setu se to zlepšilo, ale pořád to nebyl Rafa. Což ale neznamená, že by si to Stan zasloužil méně, naopak ukázal skvělou psychiku ve čtvrtém setu, kde Rafu zase honil po kurtu.
Připomnělo mi to AO 2006, Bagda se taky zranil ve druhém setu, diváci nevěděli co mají dělat, zvláštní podívaná.
Já jsem byl dost naštvanej potom co si Rafa vzal timeout, čekal jsem fintu na rozhození Stana. Stan si nestěžoval na Rafu, ptal se na důvod, který se musí uvést. Jak se nakonec timeout vyvrbil jsme viděli.

Nestyďte se za sebe, za Čechy, spíše se naučte tyhle výlevy ignorovat, Rafa a Roger si to vyžírají nejvíc a nejen tady.
Reagovat
Pe3k
Dobrá, takže ty tvrdíš, že ke zranění došlo ve druhém setu, za stavu 2:0. Ok. Mrknu na tu situaci. Jen by mě zajímalo, jak teda došlo k situaci, že Nadal dostal v prvním setu takový náklep, když byl fit?
Reagovat
tito
Ale to přeci nikdo netvrdí, že by jej Stan neporazil i kdyby byl zdráv. Ale upřímně. Včera si na to vsadit bylo velké hrdinství.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal dostal v prvním setu, to mu nic nebylo, Stan skvěle vstoupil do utkání.

Tito: Jo, tohle je spiš proto, aby nebyl Stanův úžasný výkon snižován.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=700855606602812&set=np.89417578.100002176306360&type=1&theater&notif_t=notify_me
Reagovat
a.magerova
Důležité, že to pomohlo :-))))
Reagovat
Fandina
Roger má Stana rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne obrazky na konci zapasu u saka...je to sport. Tvrdy, ale sport. Oba dokoncili zapas opravdu dustojne. Bylo videt na obou hracich, ze to je pro ne tvrde...ale tak to proste obcas chodi...

Proste je to treba brat jak v jinych sportech...jede se slalom, pak se pocasi zmeni, druhe kolo se nejede a pohar bere nejlepsi za prvni kolo...tak to proste je.

Tohle finale je treba brat, ze se jelo na jeden set...Stan ho vyhral, bere pohar, tecka.

V tenise je ten problem, ze kdyz se jeden zrani, je to na obou, jak to dokonci...Rafa byl limitovany, jedno jak...tihle hraci maji uz tak vyvinute navyky, ze aby je zmenili kvuli vasim teoriim o podvodech, by museli byt inteligentnejsi nez Einstein a lepsimi herci jak Gabin...a ke vsi ucte, k temto sportmenum...no nevim...
a uprimne nakonec je mi to jedno...

Beru to tak, ze se hralo proste na jeden set...
...zabyvat se kdo a co...je pro mne zbytec....
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne gratuluji oboum, a verim, ze si Rafa vynahradi prohru uz na RG:)

(((ovsem pokud se nepotka s mym oblibenym Dlouhym Jankem:)))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandina
Může si to vynahradit na RG, pokud bude zdraví a tohle nebylo něco vážnějšího.
Reagovat
janek
Naprosty souhlas o to vic může litovat berďa,takova šance užse opakovat nebude.
Reagovat
Fandina
tak koukám zdravý by bylo lepší, ale i to zdraví může být ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Čeho má litovat Tomáš nechápu, Rafa nenastoupil do zápasu zraněný, to si navodil až při zápase se Stanem, takže není nikde napsáno, že by se totéž stalo v zápase s Berdychem.
Reagovat
Fandina
Jasně, že to není nikde psáno, ale v podstatě by se nemuselo nic změnit. Stejně nastoupil na kurt a hrál tenis, ve stoujnou dobu, ve stejný čas.
Reagovat
dadaft
podpis.
Reagovat
a.magerova
Ale Tomáš by ve stejný čas neposlal míček stejně jako Stan, takže by Rafa logicky běžel jinak a jinam a k zranění nedošlo.
Reagovat
Fandina
Tak to je právě to, že pravděpodobnost zranění je velká, protože ty údery jsou tak podobné, že nemusí jít jen o jeden konkrétní, ale prostě časově to zranění čekalo a pak to prasklo. Nikde není psáno, že za to mohl jeden konkrétní úder od Stana. Mohlo to přijít od kohokoli, když to bylo načlé. Rozdíly mezi Stanem a Tomem přece nejsou. Pořád tělo hraje tenis.
Reagovat
Fandina
Nesouhlasím s tebou v tom, že když bude někdo chtít nahrát zranění, tak ho nahraje a problém mu to nebude dělat. Jinak s tebou souhlasím, že stačil ten jeden set, který vyhrál Stan. Pak se podle mě Rafa zranil a nemohl dobrát jako jindy. Nevěřím tomu, že něco hrát. Proč by to dělal, chtěl titul, ale tělo stávkovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Precti si to jeste jednou:)
Potom asi upravis svou prvni vetu a nesouhlas:)
Nesouhlasis s necim, co tam neni napsane...
Reagovat
Fandina
Nesouhlasím s tebou v tom, že by tihle hráči ke změně svých návyků museli být inteligentní jako Einstrin. Nebo si to snad nenapsal?:
Reagovat
Fandina
pochopitelně Einstein, překlep. A doplněk, nesouhlasím s tím. Když člověk chce dovede zahrát všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejmne, ze to je jasne z kontextu jak to myslim...
...a ne jak ty to pises...

A pokud nesouhlasis s necim s cim ja take nesouhlasim...tak pro mne je vec vyrizena:) vse je v cajku.

A ze pises, ze to je naopak, to je nepodstatny detail...
Mne o myslenku se jedna...a ta je dulezitejsi, nez tve pokusy intelektualizovat neintelektualizovatelne:)
Reagovat
J.M.
To mi připomíná, že nejznámější české "rekordní" slovo "nejneobhospodařovávatelnější" má o 2 písmenka méně než "nejneintelektualizovatelnější". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Fandina
Nesouhlasím s tím, že se tenisti nemohou přizpůsobit z důvodu svých zvyků v tenise, aby mohli podvádět. A vážně si to napsal, sorry, přečti si ten příspěvek. A nečerti se, nikdo ti nebere tvou hračku ... úsměv
Reagovat
Sonja
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Stanislas+Wawrinka+2014+Australian+Open+Day+kZmxYVJ-y39l.jpg
Reagovat
Pe3k
Dnešek zcela evidentně ukázal, kteří zdejší pisálkové jsou ovce bez mozku a pak ti ostatní, kteří Nadalovi už prostě nemohou věřit další tajemné zranění, které se přihodilo náhodou v zápase, kdy se mu nedaří a prohrál.

Zajímavé, že s Federerem byl 100% fit až na ten svůj puchýř.

Každý fanda jakéhokoliv sportu nebo aktivní sportovec ví, že zranění se musí nějak přihodit. Např. člověk špatně došlápne a má zvrtnutý kotník...Nadal ovšem jeden zápas hraje svůj nejlepší tenis a pak v následujícím zápase je najednou zraněný, aniž by k nějakému zranění došlo.

Žádám ty, jenž si myslí, že byl Nadal zraněný - pošlete mi link z youtube, kde jde vidět, jak tomu zranění došlo... Už nyný je mi zcela jasný výsledek, nikdo nic nenajde, protože není co najít, stejně jako v utkání s Rosolem.
Reagovat
Alois_Mlok
To je marný, to je jak kdybys členům nějaký sekty říkal, aby otevřeli oči...
Reagovat
Madrileno
Ja to videl od 3. setu a stacilo mi to. Rafa serviroval v prumeru 160km za hodinu na 1. servisu a nedobihal ve vymenach ani zdaleka tolik co normalne. Nesnizuji vitezstvi Stana, naopak. Ale tvoje komentare jsou ubohe.
Reagovat
smazaný uživatel
Nefandím Nadalovi, ale prostě pochop, že zraněnej byl. Tihle borci nemají důvod k tomu tam nějak simulovat. Bereš to strašně primitivně, jde vidět, že o tom nemáš ani páru. Lidské tělo je trochu složitější.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Rafalův fanda, ba dokonce patřím spíš k jeho odpůrcům, ale za to, cos tady napsal, bys zasloužil pořádně profackovat. Víš, na jakém místě se stane nejvíc zranění? V koupelně. Předpokládám, že tam s ním žádný z kameramanů nebyl. Notabene už jsi někdy měl třeba virózu? To tě kolikrát nejdřív parádně chytnou záda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Nadal se přestal hýbat a začal podávat jak rekreační tenista z plezíru, že jo. Jak do zdi...
Reagovat
smazaný uživatel
No a to už mu nejspíš zabraly prášky, protože v průběhu druhého setu byl rád, když se prvním podáním dostal na hranici 130 km/hod ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si Pe3ku myslíš, že kvůli tomu, jak tady neustále ponižuješ fandy Nadala, že jsou hloupě ovce atd, mu přestanou fandit, tak jsi se ale vážně šeredně spletl. Budeme mu fandit ještě třikrát tolik, právě pro tady ty ubohé a trapné kecy :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt neuvěřitelnej, hrál jsi někdy tenis?? Nerad bych se tě nějak dotkl, ale po tom, co jsi tu napsal nejspíš ne! Copak musí dojít k viditelnému prošlápnutí kotníku, aby se přivodilo nějaké zranění?? Já hraji tenis rekreačně a např. se mi stalo, že v průběhu úplně obyč zápasu s kamarádem mi prostě při jednom z úderů přeskočilo v zápěstí a od té doby jsem prakticky nemohl odehrát jedinej úder a "zápas" jsem musel ukončit. A to se jedná opravdu o "zápas", kde o nic nejde a sme rádi, že si nějak pinkáme. Je mi jasné, že Nadal a spol. mají úplně jinak vytrénované tělo, techniku, všechno, ale pořád se jim může stát úplně to stejny. Dneska Rafa zřejmě nějak špatně odehrál úder a blokly se mu záda. Copak ti přišel přirozenej jeho pohyb v druhym setu?? Podával sotva 130 km/hod na první servis, ani nenechával doběhnout podavače míčků a hned servíroval, bez svých obvyklých procedur, na returny 2 a víc metrů od něj vůbec nereagoval, bylo vidět, že to chce mít co nejdřív za sebou. A ty si myslíš, že takovej bojovník jako Rafa by takhle obětoval celej set (zápas), jen že "neměl den"?? Prober se! Na třetí sadu mu zřejmě zabraly prášky, Wawra byl možná trošku rozhozenej, dost se vyházel sám. Ale pak se zkoncentroval a doklepal to, Rafa prostě nebyl OK a tak to zkrátka je. Nějaké záběry na YT ti opravdu hledat nikdo nebude, protože je to sračka co tvrdíš s "viditelným zraněním" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Stanovi! Zasloužil si to.
A taky jsem rád, že světová trojka je on a ne Del Potro, který by si to víceméně vypětistovkoval.
Rafy je mi líto. Asi není nic horšího, než být zraněný ve finále GS. (Ano byl zraněný, to musel vidět každý, kdo není zaslepený nenávistí) Snad se dá brzo dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Stanovi. Člověk, který porazí dva takřka neporazitelné hráče na jednou turnaji, si vítězství zaslouží. Ačkoli jako fanynku Tomáše mě teď o to víc mrzí, že se do finále neprobojoval on. Nadal by byl dnes hratelný i pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom to ještě vybojuje. Snad mu Standa ukázal, že i v dnešní době je to stále možné, ať je v žebříčku kdekoliv, "stačí" hrát svůj nejlepší tenis a to štěstíčko někdy přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Haters gonna hate...
VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo cos mi to poslal. :D Teď to zas budu týden pozpěvovat. :D :D Who is the best??? :D
Reagovat
smazaný uživatel
nic lepšího se nemohlo stát, nadal nebyl 100% zdravý, ale všichni, kdo se dívali a znají ho léta ví, že mu zas tak moc nebylo (viz.zmrtvýchstání ve 3.setu)moc mu nebylo a zkoušel krom svých trapných rituálů a rovnání tang poslední možnost rozhodit Stana,což se mu málem podařilo.Je jen správné,že vyhrál lepší a charakternější člověk,rafa má žel přes velké umění a bojovnost pokřivený charakter,na čemž má podíl jeho zkažený strýć a sedlácký otec. A prosímVás ty ubohé slabomyslné Brože a podobná h-o-va-da-ignorujte,vždy když sem jdu čtu ty jejich bláboly, to jsou výplody hodné IQ 80,b-l-by prostě ignorujte,to je dostane nejvíc
Reagovat
smazaný uživatel
Je jen správné,že vyhrál lepší a charakternější člověk,rafa má žel přes velké umění a bojovnost pokřivený charakter,na čemž má podíl jeho zkažený strýc a sedlácký otec :-DD
Reagovat
Rafaeoli25
Sám dle příspěvku nemáš moc vysoký IQ, tak tu nemoralizuj..
Reagovat
gigin
to od srdce přeju. Fakt ale. Užívaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych proti Rafovi ve finále nikdy hrát nechtěl. Kdybych ho totiž náhodou porazil, pořád by mi vyčítali, že je to jen díky tomu, že byl zraněný nebo že s ním něco nebylo ok. Nikdy by neřekli, že jsem hrál skvěle. Ten pocit bych nenáviděl. Chudák Stan.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, nevšiml jsem si, že by někdo neuznal, že Rafa v Monte Carlu, Pekingu, Šanhaji, Paříži a TM neprohrál zaslouženě, plkáš nesmysly, já to u většiny jeho proher uznat dokážu, stejně jako rád uznávám úspěchy ostatních..
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě byla řeč o výhře nad Nadalem na grandslamu.
Reagovat
Astarin
Aspoň si Tomáš nemusí nic dělat z toho, že s Wawrinkou prohrál, když kromě něj porazil i takové hráče, jako jsou Nadal a Djoković a vyhrál tak AusOpen. :)
Reagovat
smazaný uživatel
História sa nepýta, Stan bol do "zranenia" o triedu lepší hráč a to kvázi "zranenie" uškodilo viacej Švajčiarovi, pretože jednoducho nevedel čo má hrať. Moje želanie o prekvapivom víťazovi AO sa splnilo !!!

Nová svetová trojka, víťaz Australian Open Stanislas Wawrinka :)
Reagovat
l00bor
Obrovská gratulace Standovi.První dva sety neskutečný výkon to by i mě rozboleli záda hrát proti němu.Včera tu psali lidé o tutovce,dokonce o karierním GS a ono je to trochu jinak a jsem za to rád.Parádní turnaj Stane...
Reagovat
smazaný uživatel
a obema akterum vrele diky za ochutnavku spickoveho tenisu v prvnim setu, jak vidno, nikdo nemuze mit vsechno.. to je totiz vysada jen zdejsi diskuse. :-(
Reagovat
Fandina
sojka také gratulace Stanovi, ale nesouhlasím s tebou, ani ve zdejší diskusi nemá každý všechno, já tedy určitě ne, mně tady chybí mnohé ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
cetla jsi, co jsem napsala? :-)
Reagovat
Fandina
soječka ... nechci se dohadovat. Prostě všechno, co se tady píše je potřeba brát s rezervou, moje rada ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
take se nechci dohadovat, nekdy je to zbytecne.. :-)
Reagovat
Fandina
soječka ... já se také nerada dohaduji. Ani snad, že by to bylo zbytečné, ale není třeba na to prostor. Navíc každý člověk je jiný a s někým není potřeba ani mluvit a hned víš, co druhý myslí, u někoho se nevyznáš. Ale přiznám se, že tvoje příspěvky čtu moc ráda. Obzvlášť tenisové postřehy, tam podle mě tady na tebe nikdo nemá. Takže díky za tvé příspěvky. A držím palce do dalších ... pojď pojď pojď ... úsměv.
Reagovat
MartinPa
Nemyslím si, že by byl Nadal zraněný fyzicky, důkazm budiž třetí set kdy se mu začala dařit jeho kopcovitá hra a místy soupeře přehrával. Bohužel pro něj byl před zápasem pod obrovským tlakem (palcové titulky - vyrovnání Samprase, Lavera) a když se mu nedařilo hrát jeho hru, tak se prostě psychicky rozsypal - viz. vyděšený výraz ve tváři, nesoustředěný postoj při příjmu, atd.. Všiml jsem si toho už dříve, když jeho soupeři vadí kopce, tak si dovolí slajsovat i chodit k síti, když mu to ale soupeř nežere, tak přepne do módu baseline s hraním stereotypů vštěpovaných hráčům od žáčků, a když ho soupeř i tak dokáže rozběhat a přehrávat, tak šlus. Nevím proč, připomělo mi to zápas Lendl-Cash na Wimbledonu - stejná očekávání, drtivá H2H a stejný závěr.
Reagovat
l00bor
Plný souhlas s MartinPa,s těmi zády to nebylo tak horký,když vyhrál třetí set.Jo když se vyhrává tak nebolí ani puchýř velký jako pětikoruna,když se prohrává tak začnou bolet záda,asi tak.
Reagovat
W.G.M.
A ty jsi ten zapas videl? Videl jsi, jakym zpusobem ten set vyhral? Dalo by se rici, ze ho vlastne ani nevyhral, ze mu ho Stan daroval svoji hrozne nepresnou hrou. Mel tam nejake winnery, ale body pramenily ze Stanovy hrozne nekoncentrovanosti.
Reagovat
smazaný uživatel
JAKÉ ZRANĚNÍ? NA TO SE HISTORIE NEPTÁ. WAWROŠ SI TO ZASLOUŽIL.PSÁT ŽE PORAZIL ZRANĚNÉHO NADALA JE UBOHÉ.
Reagovat
dappe
Tak AO dopadlo druhým nejlepším možným způsobem...Wawrinka vyhrál turnaj naprosto zaslouženě, hrál nejlepší tenis. Porazil Djokovice, potvrdil to s Berdychem a dneska byl set a půl o třídu lepší hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
o třídu lepší hráč skoro dva sety!!!!
Reagovat
nitrotaj
Do dnešního dne jsem vstával se smíšenými pocity a hned jsem usedl k TV sledovat finále. Stan Rafu na začátku přehrával silově a hrál možná nejlepší set svýho života. Za stavu 2-0 v druhym setu si Rafa zranil záda, servíroval 125kmh a nemohl se ani rozeběhnout za míčkem. Věřím, že 95% hráčů by zápas vzdalo, ale Rafa, aby finále neznehodnotil a nediskretitoval finále, dohrával v těžko představitelných bolestech. Schválně jsem zabrousil sem na diskuzi, a co druhej příspěvěk Rafa, že je ubožák a simulant, plno nenávisti atd. Já jakožto fanoušek Rafaela připouštím prohru, protože budou další šance a Stan si to zasloužil už vloni. Jednu věc, ale nechápu, kde se ve Vás bere tolik zloby a nenávisti. Mám chuť si zabanovat v prohlížeči tuhle stránku a nikdy už sem nevlézt po těch sračkách co jsem tady čet. Někdy se opravdu stydím, za to, že jsem Čech. Moji spoluobčani se totiž prezentují jako kreténi.
Reagovat
steve79
Jsi stupidní. Jak můžeš napsat, že se stydiš za to že jsi Čech? Chápu, že jsi flustrovanej, že Nadal prohrál. Tohle svědčí o tobě.
Reagovat
Madrileno
Naprosty souhlas. Clovek jako ja (Nadalovec) pogratuluje Stanovi k vitezstvi a vyjadri obavu, aby to zraneni nebylo (nebo nebylo vazne). A kupa mistnich d.bilu ho povazuje za simulanta nebo mu to preje a pinda, ze znehodnotil finale.
Reagovat
safi1313
s Nitrotajem... Vzdal by to úplně každý... Rafa hrál přes bolest, absolutně nehrál svou hru, zkoušel rychle ukončovat výměny atd... Přesně jak bylo psáno, stydim se za to že sem Čech. Všichni chytráci co psali že je Rafa ubožák atd, běžte na hokejový stadion, stoupněte si s dědkama do bufetu a můžete rozebírat jak hokej, tak tenis... Co se týče zápasu, každý kdo se na to kouká objektivně jako já, tak i když fandí Rafovi, tak uzná, že Stan byl lepší, a a zžejmě by vyhrál i kdyby byl Rafa v pořádku
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím... Sám hraju tenis asi 15 let a zažil jsem to, když jsem si poranil záda.. To byl poslední míček a 2 měsíce jsem s tím chodil na rehabilitaci a nemohl jsem hrát. Lituju Nadala, že to přišlo v ten nejmíň vhodný okamžik.. Je to Pan Tenista, já bych to vzdal finále nefinále.. A navíc v závěrečné řeči se omluvil jak Stanovi, tak divákům, že Stan vyhrál takovýmto způsobem, ale že si Stan vyhrát zasloužil a že mu to přeje.. Ať si říká kdo chce, co chce, u mě je to skutečná NO.#1 a charakter!!!
Reagovat
nitrotaj
Rozdil mezi mnou a ostatnimi je ten, ze ja jsem fanousek tenisu, narozdil od zdejsich individuii, ktere tlaci sveho hrace i za cenu nadavani souperi, prejou ostatnim zraneni. Hanba by me fackovala.
Reagovat
Rafaeoli25
Nenávistných d.mentů holt chodí po světě dost a nejen u nás, jsou všude a vulgaritám se vyhne málokterá veřejně známá osoba, tak to bohužel je, je fakt, že Rafa to schytává jako málokdo jiný, je to hnus, ale neuděláme s tim nic..
Reagovat
tito
A o to právě jde. Pokud se někdo věnuje sportu, tenisu obzvlášť, tak s tím má osobní zkušenost. Bohužel je zde spousta přispěvatelů, kteří tenis znají pouze z televize a těm, zvlášť když jsou zaujatí, to nevysvětlíš.
Reagovat
Roger_Federer
Cekam na reakci meho kamarada Pe3ka..doufam ze se dival..Hlavne v prvnim sete..

A neodpustim si..za muj tip na sampiony sem zchytal zde...nakonec jsem se nemylil.;):)
Reagovat
Pe3k
Jsem tu :)

Konečně se mi podařilo něco zakřiknout! Doufám, že ti to nemusím dál vysvětlovat...
Reagovat
Alois_Mlok
Já myslím, že spokojeni můžou být oba. Wawrinka s prvním grandslamovým titulem a Nadal s tím, že se mu opět podařilo nemalou část ducha-mdlého obecenstva přesvědčit o tom, jak moc byl indisponován...
Reagovat
marika
Fanoušci Nadala!
Vy kteří jste se tady smáli, když Roger při finále AO brečel, že je ufňukánek, že to by Rafa neudělal, viděli jste? Co na to teda řeknete teď?
Přála jsem Rafovi, ale gratuluji Wawrinkovi!
Reagovat
Pe3k
Přepsal historii. Stále nemůžu uvěřit tomu, že vyhrál.

Nadal prohrál a už se tady zase vytahuje nějaké tajemné zranění :D to fakt nemá obdoby. Jaké zranění? Kdy k němu došlo?
Reagovat
Sonja
Evidentně si zápas neviděl...tak aspoň nemel.
Reagovat
steve79
Také tomu nemůžu uvěřit:D Takto má Federer stále o 4 Grandslamy více a před sebou Wimbledon, který vyhraje.
Reagovat
Pe3k
Nemel ty ty krá.o! Každý kdo věří, že byl Nadal zraněný je slaboduchá ovce. Tak mi teda řekni, kdy došlo k tomu zranění?
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že tvá slova respektu opět nevystřídají slova pohrdání, jinak já bych se ani neopovážil zpochybňovat Rogerova záda ani zranění kohokoli jinýho, tak to taky nedělej..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Nadalovo zranění bylo divadlo.
Gulbis prohlásil, že tyhle hráči:
Nadal, Djokovič, Federer, Murray, sice po zápase gratulují, ale nemyslí tu gratulaci vážně. Nadal gratuloval, ale pořád koukal strašně zklamaně, jako kdyby prohrál o jeden míč, který líznul čáru jedním milimetrem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsi neviděl hlupáčku, tak nemluv :) Rozdíl přes 70km/h v podání byl asi větrem, co ? :D
Reagovat
W.G.M.
No, dle meho nazoru, zejmena u muzu, kteri jsou obecne soutezivejsi (vzpominam na smisene zapasy volejbalu na stredni skole, kdy kvuli jednomu zkazenemu mici byli schopni nas, divky, pomalu vyfackovat z hriste), je proste tezke blahoprat k vitezstvi (po nemz jsi sam touzil) a u toho se opravdu presvedcive a uprimne smat a radovat, ze ten lepsi vyhral. Je dost naivni si myslet, ze na tehle urovni se gratuluje opravdu od srdce. Je to prakticky proti prirode. Vzdycky je v tobe zklamani, zes to nebyl ty, kdo vyhral.

A zrovan Gulbisovy morality, hmm... Kdyby alespon mohl jit nejakym gentlemanskym chovanim, uprimne myslenym, sam prikladem. On jen rejpe, nic vic.
Reagovat
gigin
Tvl, nechte ho na pokoji. Aspoň v nedělu. Diky...
Reagovat
safi1313
nemel taky nic, když tomu nerozumíš a běž o tom povídat někam, kde ti to budou žrát jakej si odborník a přestaň tady urážet ostatní. To že ses zřejmě na zápas nekoukal je fakt a to že tvoje demence vyvodí takovýhle závěry je důkaz tvý "odbornosti"
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by jenom zajímalo proč byl po nominaci do DC překvapený, že ji dostal? Já vím, že v první stovce je spousta kvalitních lotyšských tenistů, ale i tak. :)
Reagovat
gigin
Já jsem se smál půl dne, ne-li celý... :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
GRATULACE, zranění nezranění, Nadal nemá hrát tak silově a i v prvním setu, kdy mu nic nebylo, ho Wavrinka drtil a ukazoval Berdychovi, že i útočný hráč může tyhle obranáře porážet!!!!!!!!!
Navíc Nadal dokázal Ivaniševičova slova, že někteří hráči z první desítky neumí pořádně voleje a Nadal mezi ně podle mě patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Nadal dodrží tradici, měl by být po prohraném grandslamu minimálně půl roku zraněný. Stan vyhrál - Nadal prohrál. Proti Rogerovi nejlepší výkon, o zranění ani slůvko. Po prohraném setu bolavá záda. Každý si to přebere.
Reagovat
smazaný uživatel
nebol to prave Nadal, ktory v priebehu turnaja povedal, ze na bolesti chrbta netreba brat ziadny ohlad, ze to k tomu jednoducho patri v zaverecnych fazach grandslamu?
Reagovat
W.G.M.
Ale odpovez si uprimne, kdyby se po zapase s Rogerem zminil o zraneni (jakoze ale vubec byt nemuselo, treba se blbe hnul prave v tom zapase se Stanem), tak by tady zase byla halda komentaru, jaky je to ubrecenec, ze vecne vsem predhazuje na oci jeho zraneni, dela si alibi, protoze se boji Stana atd.

Ono by asi bylo nejlepsi, aby nevznikaly zadne takovehle spory, kdyby Rafa proste vubec nechodil na zadne tiskovky a o vsem jen a jen mlcel. Mnoho lidi tady proste nikdy nebude spokojenych, vzdycky si neco najdou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím mu do hlavy a třeba je opravdu zraněný. Ale jen mi vrtá hlavou, že se tu u něj opakuje stále. To mi hlava nebere. Sám říkal, že nesnáší prohry. Každý se s tím vypořádává jinak. Po vyhraném zápase ještě nikdy neřekl, že je zraněný a opustil turnaj nebo si dal pauzu. To se nepamatuji.
Reagovat
steve79
Je to obrovské překvapení. Jsem rád, že vyhrál Wawrinka. S tím zranění nevím co si mám o tom myslet. Ve druhém setu bylo vidět, že Nadal není ve své kůži, ale od třetí setu to byl Nadal, kterého známe. Jinak kvalita finále nic moc. Wawrinka začal od třetího setu hrozně chybovat. Zápas turnaje byl jasně Wawrinka-Djokovič.
Reagovat
steve79
Nadalovi bude už 28, tak musí počítat že se mu něco takového muže stát. Hlavně ty antokové bitvy se časem musejí podepsat.
Reagovat
Sonja
Jakýpak Nadal, jakého známe...neblázni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je taková hérečka, ale taktika dobrá,udělet, že jst zranění a nechat soupeře aby se vyházel :DD to musím zkusit
Reagovat
Madrileno
Jsi blb, Mufe. Rafa neskecuje zapas nikdy, zraneni nezraneni. Ja popral Stanovi, zaslouzil si to. Ale tvoje pindy si nech od cesty, blbe.
Reagovat
Pe3k
Nadal, že nikdy neskrečuje? Bože další fanda, který o tenisu zcela nic neví a fakt, že fandí Nadalovi už nemůže nikoho překvapit...
Reagovat
Madrileno
A co vis ty? Kulovy, jen sis prisel plivnout. Tak fajn a muzes zase jit, ty maly cesky sragorko
Reagovat
Madrileno
A co vis ty? Kulovy, jen sis prisel plivnout. Tak fajn a muzes zase jit, ty maly cesky sragorko
Reagovat
Pe3k
Ty ignorante, já alespon vím, že Nadal několik zápasů skrečoval a dokonce na AO. Proč vždy ti největší neználkové a ignoranti fandí Nadalovi?
Reagovat
Madrileno
Az doted jsem si myslel, ze tenisu rozumis, diky za prozreni. Sleduju tenis 30 let a ignorant narozdil od tebe nejsem
Reagovat
smazaný uživatel
To ze Nadal prohral je jeho vlastni vina. Hraje silovy tenis a musi pocitat s tum, ze jeho telo neni stroj. Jeste par turnaju takhle a skonci na voziku.
Reagovat
Madrileno
Kamile, tohle poslouchame uz 10 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Berdychova semifinále. Letos měl na AO obrovskou šanci na celkové vítěztví.
Jinak gratulace Wawrinkovi - jsem zvědavý kam to letos dodáhne. Pokud bude podávat takové výkony i na dále, tak může první dvojce hodně zatápět.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tebe ,jak jsi přišel na takový nesmysl.Kdyby na to měl ,tak to finále hrál ,ale on na to nemá a nikdy mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi myslel, že zatápět bude Stan, nikoliv Berdych :)
Reagovat
MarcelPersch
Chudák Rod brečí :( Asi to přál Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Oeiras, Chennai, Casablanca, Umag, Australian Open! Za 9 let čtyři tituly z pouťáků a grandslam díky zranění soupeře.

Až tady plni nenávisti k Nadalovi budete opěvovat Wawrošovo "zasloužené" vítězství, koukněte na jeho kariérní výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
teď tady vypadáš jako fanoušek Rafy plný nenávisti ke Stanovi...
Reagovat
Roger_Federer
Porazil 3soupere z top 10..Rafa pouze jednoho..
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka si vítěztví zasloužil. NA druhou stranu klobouk dolu před Nadalem...
Reagovat
smazaný uživatel
nevedel som, ze sa grandslamy udeluju za prechadzajuce povyhravane turnaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy jsem si tě považoval ,ale teď jsi u mne nesmírně klesl.
Reagovat
smazaný uživatel
nalaď si British Eurosport a poslouchej odborníky. Jsi taky žebrota, co neumí přát ostatním úspěch, jen porážky, joudo...
Reagovat
TheRoyalBlue
Prosim, nerob hanbu fanusikom Nadala ako ju napriklad robi Pe3k fanusikom Federera. Wawrinka za posledny rok predvadzal nadherny tenis, nikomu by som ten titul po Rafovi neprial tak ako jemu. A navyse predosle uspechy nemaju nic spolocne so zasluhami na dalsich turnajoch, to je proste absurdne.
Reagovat
smazaný uživatel
A co na tom záleží prosím tě? Del Potro též před svým triumfem na US open vyhrával maximálně turnaje kategorie 500 a koho to zajímá? Tvrdí snad někdo, že by si to nezasloužil? Myslím že ne. Aspoň já jsem si něco takového nevšiml. Ale to bude asi tím, že porazil ve finále Rogera. No když se někdo opováží porazit Rafaela, je to automaticky nezasloužené.

Úžasná logika :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem vstal.. co se mu sakra stalo? :(
Reagovat
Sonja
A já chtěla napsat, že doufám, žes nekoukal...
Rafa měl problémy se zády.
Reagovat
smazaný uživatel
Behem zapasu se mu to stalo? Co delal?
Reagovat
tito
Nejpravděpodobněji blok zad. Přestal běhat, začal podávat jak na vesnici, vypustil druhý set. Ve třetím se Stan sesypal a Rafa ho odchodil. Potom začaly zabírat analgetika, trochu se uvolnil ale dále nic moc. Stan jej dvakrát brejknul, jednou Rafa odvrátil, ale po druhém brejku si již Wawroš došel pro vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuju za info. Nevidel jsem to. Ale i podle vysledku, sakra Rafa umi zabojovat vic. Tohle mi nejde do hlavy..
Reagovat
Sonja
Nejen proto, že byl Rafa zraněný, ale proto, že Stan si za všechno, co na AO ukázal, zasloužil lepší vyvrcholení, lepší finále a podmínky, ve kterých vyhraje...:-((
Je mi z toho fakt hodně smutno. Každopádně gratulace Stanovi, loni tady sehrál s Nolem památný zápas, letos ho porazil, došel až do finále a dokud to byl "normální zápas", Rafu jasně přehrával... Naprosto zasloužený vítěz a přeju mu to moc.
Rafo, šampione, brzo se uzdrav!:-(
Reagovat
Nola
je iba druhý hráč v novodobej historii,mimo DelPa, ktorý dokázal rozbiť panovanie hráčov TOP4 na GS turnaji, ešte raz gratulácia, skvelá jazda až do finále
Reagovat
smazaný uživatel
můžete mi někdo, ve stručnosti přeložit Nadalův projev? Nejsem zdatná angličtinářka :) Moc děkuju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už si to moc nepamatuju, ale byla to taková klasika.. první pochválil Stana (hru, že si to zasloužil i jeho charakter a že jsou přátelé), pak poděkoval automobilce Kia za sponzoring, pak celému týmu a nějakému tomu hlavnímu organizátorovi, že odvádí nejlepší práci a všichni tenisté se na AO cítí jako doma.. nezapomněl ani na diváky, pochválil jejich celo-turnajovou podporu a nakonec se omluvil, že nebyl schopen finále odehrát naplno, i když do toho dal všechno... snad jsem na nic nezapomněl :D
Reagovat
Karolko2
Stan!Historie se nebude ptát,co by,kdyby.Hral cely turnaj skvěle a přehrávač jednoznačně i Nadala.A jestli je Nadal zraněn nebo ne,ví jen on,to bych si netroufla komentovat.V každém případe pro mě vyhrál krásný variabilní tenis proti té upracovanosti a udrenosti.A pro ty,co uz jste viděli 17 titulů,zdá se to blízko a jednoduché,ale vidíte sami,ze nikdy není nic jiste....
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by som veľmi ocenil gesto Wawrinku po premenenom MB..Mohol sa teatrálne hádzať o zem, no on naopak so všetkou úctou k súperovi vzal výhru s ľadovým pokojom..Kritizoval som ho za nabrúsenú hádku s rozhodcom, no v závere ukázal veľkú ľudskosť..
Reagovat
Madrileno
Gratulace, jako Nadal fan je zklamany, ale videl jsem zapas od 3. setu a Rafa nebyl v pohode. Podaval kolem 160km na 1. servisu, nebehal jak obyvkle, atd. Kazdopadne se modlim, at to neni zraneni, Standa si za turnaj vyhru zaslouzil. Vamos Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Stanovi, GS titul je zaslúženou odmenou ani nie tak za dnešný výkon, ako za tenis, ktorý posledný rok predvádza..Fantastické zápasy s Djokovicom, skalpy troch najlepších hráčov, trofej je v správnych rukách..

Rafa začal turnaj zranením Tomica a skončil symbolicky tým svojim..Je to obrovská smola, lebo po prvom vyhratom sete sa ukázalo, že Wawrinkova psychika predsa len nie je železná a pri plnom zdraví existovala reálna možnosť na veľký zvrat..Ja len dúfam, že zranenie nebude dlhodobého charakteru..To, že Nadal vyhral celý set je aj tak počin priam rytierskeho uznania..
Reagovat
smazaný uživatel
šampióne! :-)))
Životní forma a GS titul k tomu, co dodat.
Finále sice trochu rozpačité a myslím, že ani ta radost nebyla taková jaká by mohla být, ale až do finále to bylo poctivě vybojováno.

Co k Rafovi...nemám ho příliš ráda, ale není vůbec jednoduché být bezchybnou světovou jedničkou, navzdory někdy nemožnému očekávání se ukazuje, že na kurtu stojí pořád jenom člověk a ne stroj, i když se to někdy nezdá.
Reagovat
smazaný uživatel
šampión :-D
Reagovat
smazaný uživatel
i když ti to hodně leží v žaludku, tak to prostě nezměníš :-D
Reagovat
Roger4EVER
A teď se hlavně nezačněte vymlouvat na zranění
Reagovat
carolyn
Gratulka Stanovi, poslední dobou se hodně zlepšil, takže zaslouženě, ale kdo ví jak by to dopadlo v jiném případě

Sonji: těším se na fota od tebe :-)
Reagovat
Sonja
No vzhledem k situaci žádné fotky nebudou:-(...
Reagovat
Tominoo
WAWRINKA sa prave stal nesmrtelnim .... :)
Reagovat
smazaný uživatel
I já gratuluji Stanovi k triumfu.
A Rafaeoli, doufám, že už máš připravenou kritiku vůči Rafanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, samozřejmě gratulace Stanovi, to " áčko" mi tam skočilo omylem.
Reagovat
Jiri
Stan si titul za sve vykony jednoznacne zaslouzil. Doufam, ze nezustane "jen" u toho a jeste nejaky ten uspech prida.
Reagovat
a.magerova
Sláva vítězi, čest poraženému!!!
Reagovat
smazaný uživatel
skoda toho divadla, mohla byt ta oslava emotivnejsia ... titul ale po zasluhe, bez akychkolvek pochyb, gratulacia
Reagovat
J.M.
Škoda, že se zápas zvrtnul zrovna takto, vyhrát takovým způsobem, to je neštěstí v štěstí. Mohl to být super tenis pro diváky, vyvrcholení turnaje. Takhle se bude Wawrinkovo vítězství navždy zmiňovat s vysvětlující hvězdičkou, jako něco ne úplně zaslouženého, a za to, jak kiksoval v posledním setu, se mu budou lidé vysmívat, když asi neví, jak těžké často je hrát proti zraněnému soupeři. A to je škoda, protože v prvním setu, kdy Nadal neměl viditelné potíže, ho Stan přehrával svojí fantastickou hrou. Škoda je to i proto, že plnohodnotné vítězství by bylo tou nejlepší reklamou pro krásný klasický tenis, kterou mohl nakazit mladé hráče, aby taky začali hrát něco jiného, než ten nejtuctovější nejnudnější bezzubý tenis, který dnes všichni mladí předvádí, jeden klon jako druhý (viděl jsem kus finále juniorů, a to se prostě nedalo). Taky by konečně přesvědčivě vyvrátil hloupé mýty rádobyexpertů, že bekhend jednoruč dnes nemá šanci, a pokud má, tak proti Nadalovi rozhodně ne. V pasážích, kdy to byl normální zápas, bylo jasně vidět, že má. Jenom se to musí umět. Stanův bekhend je fenomén všech fenoménů.

I tak jsem nadšený, že Stan vyhrál, a zrovna na AO, kde předvádí svůj nejlepší tenis. Rozhodně si to zaslouží, psychicky v posledních měsících ohromně zesílil, hrál nebojácně, a jeho nabroušená agresivní hra je prostě přenádherná. Teď když už se Roger často hýbe a hraje jako stařec, je tu někdo, kdo ho aspoň na čas může zastoupit jako nejatraktivnější hráč současnosti. Ať se mu nadále daří a není zraněný.
Reagovat
Tominoo
Historia sa nepyta ako .. ale KTO !!! to vyhral
Reagovat
carolyn
nemáš pravdu, neviděl si nikdy dokumenty finále třeba z Wimblasu, kde jasně říkají kdo a jak vyhrál i co se v průbehu zápasu dělo?
finálka GS jsou zapsaná do historie, takže tady to není až tak na místě
Reagovat
Tominoo
nuz , pravdu povediac nevidel som ziadne dokumenty..

ale toto vitazstvo ma nieco do seba. je to neskutocne..
Reagovat
Fandina
Gratulace Stane! Úžasné!
Reagovat
smazaný uživatel
To zase bude komentů, že vyhrál, protože byl Rafa indisponovaný. Fans Nadala by měli uznat Stanovu kvalitu bez ohledu na to, jak jejich idol prohrál. Stanovi gratulace velká, že se z toho tlaku dostal.. :)
Reagovat
Fandina
Stanovi za celý turnaj. Škoda dnešní indispozice Rafy, ale to je život, vybírá si nemoce v nevhodných okamžicích. Gratulace veliká Stane!
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že se nemůže vědět, jak by dopadl zápas, kdyby hrál Rafa v pohodě. Ale o to tu nejde. Bohužel nehrál, takže Stanovo vítězství je zasloužené a to nejen za finále, ale i za cestu před tím. Porazil ve čtvrtfinále Noleho, vyhrál v semifinále nad Tomášem a teď to korunoval. Zasloužená výhra.
Reagovat
stopelman
sorry za nevedomost ale co bolo rafovi vlastne...samozrejme som zachytil ze hral cely turnaj s puchyri ale okrem toho este nieco co som nezachytil...zas tak podrobne to nesledujem...dik
Reagovat
tito
Gratulace Stanovi. Za výsledky a skvělou hru si to zaslouží :-)
Reagovat
tito
Sakra, to jsem chtěl napsat nahoru, teď to vypadá, že jsem reagoval na Lunej
Reagovat
dadaft
Reagovat
MartinPa
Jinak pestrost hry zatím chudá - smeč sem snad ani neviděl, 2 voleje, kraťas žádnej, čop 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy jsem nikoho nenazval labilem, ale Wawroš je jiná liga..
Reagovat
dorons
Nechci rypat,ale vypada to,jako ze si dneska Nadal nic nenasypal,jelikoz ma zrejme zdravotni problemy. Nechapel jsem,jak muze vubec hrat s tim puchyrem na ruce uz proti RF. A dneska to vypada i na neco jineho,ne jenom puchyr (viz jeho pohyb a nezajem),ani se neradoval po ziskani setu.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky už od druheho setu přestal dělat ty svoje neuroticke pohyby před podáním.
Reagovat
dorons
Ale lahve s vodou si furt peclive upravuje...:)) Az to prestane delat,znamena to,ze je v p...
Reagovat
Rafaeoli25
Už seš spokojenej, vypovídal ses ty trapáčku?
Reagovat
Neor
Nemůžu se zbavit pocitu, že Nadalovi v prvním setu došlo, jak těžkej soupeř Wawrinka bude a celé to divadlo se zraněním - pardon, ale místy to tak skutečně působilo - je jeden velký kalkul, jak soupeře vyvézt z rovnováhy.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s příspěvkem. Je mi Stana líto.Pokud vyhraje, bude se mluvit,kdyby Rafa nebyl údajně zraněný,tak by granslam vyhrál.
Reagovat
Neor
V některých záběrech dělal Stan gesta směrem k trenérské loži, ze kterých bylo patrné, co si o tom celém myslí.
Reagovat
W.G.M.
Tohle je ale docela blaznivy nazor, nicmene mas na nej samozrejme pravo. Rafa ze by se zalekl Stana, s kterym tolikrat vyhral? Ano, Stan ho drtil v prvnim setu neskutence, byl to krasny tenis. Ale Rafa uz byl v takovych situacich, kdy prohraval a mnohokrat i prohral (treba s Djokovicem), ale nikdy se takovymto zpusobem na kurtu neprojevoval. Silne pochybuji, i kdyz ihned po vybrani si MTO jsem take myslela, ze to je taktika, ze by Rafa hral divadlo skoro dva sety.
Reagovat
MartinPa
Tak v prvních 2 setech je krásně vidět, jak taktika vysokých přeliftovaných míčů z forhendu do backhandu soupeře, která tak bezvadně fungovala na jednoruční backhandy Dimitrova a Federera je zatím proti Wawrinkovi bezzubá. Nesnaží se to brát jako jmenovaní rychle po odskoku, ale klidně si odstoupí a míček střílí až ho má v úrovni pasu s jistotou umístění. Nadal ve třetím setu změna taktiky - hraní kopců při podání opět do backhandu a ve hře pro změnu do forhendu soupeře - zatím to funguje, tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist