Zverev v Mnichově nezvládl hned úvodní zápas s Runem a pokračuje v trápení

27. 4. 2022, 15:10
Aktuality 41
ATP MNICHOV - Alexander Zverev pokračuje v letošním trápení. Po dnešní porážce 3-6 2-6 s 18letým talentem Holgerem Runem na domácí antuce v Mnichově, kde v letech 2017-18 triumfoval a při posledních pěti startech postoupil minimálně do čtvrtfinále, má sice stále pozitivní bilanci 17-7, nicméně aktuální sezona je na jeho poměry velmi nepovedená. Rune, který si připsal premiérový skalp hráčů Top 10, si o první semifinále na nejvyšší tour zahraje s Emilem Ruusuvuorim, nebo Maximem Cressym.
Alexander Zverev (© AFP)

Pro Alexandera Zvereva musí být dosavadní průběh sezony navzdory momentální bilanci 17-7 obrovským zklamáním. V ATP Cupu své zemi nepomohl ze skupiny, na Australian Open se loučil už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku za výbuch vzteku vyfasoval diskvalifikaci a roční podmínku a nepovedly se mu ani podniky Masters v Indian Wells (2K), Miami (ČF) a Monte Carlu (SF).

Další ránu utrpěl 25letý Němec na domácí antuce v Mnichově, kde v letech 2017-18 triumfoval a při posledních pěti startech postoupil minimálně do čtvrtfinále. Letos však končí hned na úvodním soupeři, což se mu stalo pouze při debutu v roce 2014. Nejvýše nasazený nestačil jasně 3-6 2-6 na 18letého Holgera Runeho.

Zverev netrefil ani jedno eso, Runemu nabídl 11 brejkbolů, celkem čtyřikrát zaváhal na servisu a ze sedmi vypracovaných brejkbolových šancí proměnil jedinou. Zatímco v úvodním dějství měl šanci, ale nepotvrdil brejk ani nevyužil dva brejkboly v závěrečném gamu, ve druhé sadě už byl jasně horší.

"Nevím, co říct. Kvůli turnaji a divákům mě mrzí, že jsem dnes předvedl tak špatný výkon," uvedl rodák z Hamburku, jenž bude za pár dní obhajovat triumf na Masters v Madridu.

Dánský talent, který si připsal premiérový skalp hráčů Top 10, v úvodním kole vyřadil Jiřího Lehečku a na začátku loňského roku byl na konci páté stovky žebříčku, si o své první semifinále na nejvyšší tour zahraje s Finem Emilem Ruusuvuorim.

V trápení pokračuje i Cristian Garín, letos už pošesté nezvládl vstup do turnaje. Chilský tenista svůj jediný předchozí start v Mnichově (2019) přetavil v triumf, ale letos skončil hned v prvním kole po porážce 3-6 4-6 s krajanem Alejandrem Tabilem, jenž ve finále kvalifikace nestačil na Jiřího Lehečku.

Miomir Kecmanovič už na šesté akci v řadě postoupil do čtvrtfinále. Dvaadvacetiletý Srb si v Mnichově poradil 6-2 6-4 s domácím Danielem Altmaierem.

O první semifinále od loňského března zabojuje obhájci titulu Nikolozovi Basilašvilimu z Gruzie, který si poradil 3-6 6-2 6-4 s Iljou Ivaškou.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 534.555 eur
středeční výsledky (27. 4. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rune (Dán.) - Zverev (1-Něm.) 6-3 6-2
Basilašvili (4-Gruz.) - Ivaška (Běl.) 3-6 6-2 6-4
Kecmanovič (7-Srb.) - Altmaier (Něm.) 6-2 6-4
Ruusuvuori (Fin.) - Cressy (USA) 6-3 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Tabilo (Chile) - Garín (5-Chile) 6-3 6-4
van de Zandschulp (8-Niz.) - Nakashima (USA) 7-6(3) 6-3
Gerasimov (-) - Millman (Austr.) 4-6 6-2 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Molteni (ČR/Arg.) - Florig/Homberg (Něm.) 6-0 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Holahej
" Dnes jsem odehrál nejhorší zápas za posledních několik let. Byl jsem nervózní, nefungoval mi forhend. Dnes bych prohrál s kýmkoliv."
- A. Zverev.
Reagovat
Rafaeoli25
Nesouhlas, letos těch nejhorších zápasů kariéry bylo víc..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To říká vždycky, když prohraje s nějakým outsideremsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Runeho už bych jako outsidera nevnímal, je to velký talent, který roste, ale takhle jednoznačná porážka to je fakt zoufalství. Takhle ale letos Zverev hraje 90% zapasů.
Reagovat
Aussie
Vidím, že je některým lidem nesympatický. K tomu chci podotknout, že budoucí špičkoví hráči málokdy sympatičtí bývají, rozhodně ne na začátku kariéry. To z nich právě udělá to, po čem baží. Teprve když je mouchy nepožžerou a oni to někam dotáhnou, mohou si dovolit stát se sympatičtějšími. Možná.
Reagovat
Krisboy
To jistě, ale Zverev je něco jiného. To je namachrovaný, povýšený a arogantní násilník a vztekloun.
Lendl byl taky nesympatický, ale jen proto, že se 100% soustředil na tenis a nepotřeboval se nikomu líbit a bylo mu jedno, co si o něm lidi myslí. Ale nepamatuji si, že by měl někdy nějaké výbuchy vzteku, lámání raket, rozbíjení umpiru, mlácení přítelkyně...Zverev je fakt něco jiného.
Reagovat
paddy
Top 1 7 %
Top 2 2 %
Top 3 11 %
Top 4 / Top 5 43 %
Top 6-10 38 %

YT: Tennistic Productions - 30 tis. hlasů
Reagovat
paddy
2022 6 %
2023 42 %
2024 30 %
2025 - Later 15 %
Never 7 %

23 tis. hlasů
Reagovat
paddy
to by byl nejmladší v historii smile

Youngest ATP No. 1

1 Lleyton Hewitt 20 years 8 mons 23 days
2 Marat Safin 20 years 9 mons 24 days
3 John McEnroe 21 years 15 days
4 Andy Roddick 21 years 2 mons 4 days
5 Bjorn Borg 21 years 2 mons 17 days
6 Jim Courier 21 years 5 mons 24 days
7 Pete Sampras 21 years 8 mons
8 Jimmy Connors 21 years 10 mons 27 days
9 Rafael Nadal  22 years 2 mons 15 days
10 Marcelo Rios 22 years 3 mons 4 days
...
11 Roger Federer  22 years 5 mons 25 days
...
17 Novak Djokovic  24 years 1 mon 13 days
Reagovat
Krisboy
Tak Hewitta jsem nikdy neměl rád, takže kdyby zrovna jemu vzal tenhle primát, plakat kvůli tomu nebudu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Stojí mu v cestě prakticky jen Nadal, Pokud se Djoker rychle nevzpamatuje. A u Rafy je otázka, jestli nepřijdou další zranění po FO. Takže reálné určitě je, že by se ještě letos mohl jedničkou stát.
Reagovat
Patik
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Čemu se směješ, můžeš mi racionálně říct?
Reagovat
Patik
počkaj hneď ti poviem..Madrid Rím RG..to je 4 tisíc bodov plus Wimbledon 2000 v podstate už na alebo po US Open bude svetová jednotka..jasné ako facka..Rafaeoli potvrdí.smile
Reagovat
Marduch
"Když jsem dříve byl třeba 30. nebo 40. na světě a hrál s hráčem z osmé desítky, tak jsem při zápase mohl zkoušet cokoliv. Chodit na síť, hrát jen druhý servis a pořád jsem vyhrával. Teď je to strašně vyrovnané, všichni jsou atletičtější a všichni už umí servírovat. Každý set je o dvou třech míčích, ať už je to 150. nebo 50. hráč světa," říká tenista Lukáš Rosol.
https://podcasty.seznam.cz/podcast/z-cup/lukas-rosol-tenis-se-strasne-posunul-je-jedno-zda-hrajete-se-150-nebo-50-hracem-sveta-71211#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
JohnB
To je dobře, tomuhle šmejdovi nejde přát úspěchy.
Reagovat
Rafaeoli25
Nenazýval bych ho až tak tvrdě, ale jeho chování a myšlení nejsou nijak úctyhodné, bohužel. Na to, že byl kdysi zářným talentem, kterému měla patřit budoucnost a který měl být nástupcem Big3 a dalším velkým vzorem pro mladé je to trpké zklamání..smile
Reagovat
bardunek666
Že mě nenapadlo dřív, že jsi Kamilos :D dlouho jsem si říkal, že mi někoho připomínáš. Trošku sis změnil nick smile
Reagovat
Patik
Prehral lebo sa šetril na Madrid.. Nechápem prečo tam vôbec jazdí..
Reagovat
Patik
Sorry to malo ísť hore..
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, změnil jsem si nick, už před deseti lety, jasná věc..
Reagovat
bardunek666
Haha. A začneš sem přispívat až od letošního roku, ty vtipálku. :D hele musíš se s tím vyrovnat, že jsem tě prokoukl
Reagovat
gigin
Kamilos byl FFF.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale hlavne, ze frajer ma 3 sestky :D
Reagovat
Rafaeoli25
Otazka je co má v hlavě..
Reagovat
Krisboy
Kamilos nebyl ani tak FFF, jako spíš hater Nadala a jeho fanoušků. Posedlost Nadalem mají společnou, to ano, ale každý trochu jinak smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dekujeme nasi TP Federalni Ustredne za rozbor.:DDD

Jedine koho Kamilos nesnasel z hracu, co si pamatuji, tak to byl tak max. Djokovic se Zverevem, Djokovice snad vubec neuznaval... jestli uz neco hledat jako hejt. A jestli byl necim posedly, tak Fedalem...to chtel furt, Fedal, Fedal, Fedal dokolecka, dokola... a jeste byl posedly Forehandem...a sazkama...:D

Ale aspon jako jediny, tu byl schopny napsat, co udela, kdyz...nekdo rupne z hracu a hodi tu jeste z toho report s fotkou:D a to zas je treba ocenit... nebot byla s nim aspon sranda...

Rozhodne vetsi, nez z tema moralistama, kteri maji plnou hubu kecu tady... byl svihlej, ale aspon clovek vedel, ze takovej je...zadna moralni kriva huba... takze bych dodal do prislovi, lina huba hole nestesti, kriva huba hola tragedie...:DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Tak já ho pamatuji jinak. Ale poslední cca rok, dva už jsem ho nečetl, takže nevím...ale Nadala a hlavně jeho fanoušky pomlouval neustále.
A Zvereva nesnášel taky, to ano.

Jinak tomu tvému příspěvku moc nerozumím, sorry...
Reagovat
Marduch
Kamilos byl samolibý FFF, které postupem času pod tlakem Nadalových úspěchů přijal Rafu do Fedalu. Nebylo nad úžasnou rivalitu Fedalu, čirá romantika, Goat. Ale jen do chvíle, než dorazil Forehand:))
Reagovat
Patik
Kamilos hejtoval Nadala len kvôli jeho zaslepeným fans..ako to tu robí každý kto hejtuje Nadala.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kolik lidi, tolik pohledu, to je jasne:)
Ale jen abychom nevybocovali moc do fantazii :)
Reagovat
Marduch
Hater Nadala se z něj staval, když mu Forehand shazoval Rogiho, to se mohl pos*at:)) A Djokovice hejtil 24/7:-)
Reagovat
gigin
Dyť říkám, FFF.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak se podívej do diskusí z roku 2014 ty chytraku.
Reagovat
Rafaeoli25
Naopak pro Runeho mám letos jen slova chvály, opravdu velký talent, který může v budoucnu dosáhnout mnohého.
Reagovat
George_Renel
když hrál s Lehečkou, připadal mi dost namachrovaný. Včetně té jeho matinky. Ksichtíky, povýšené úsměvy.
Reagovat
dappe
smile Nedivím se, je to o něm známo. Ještě jsem o něm nečetl nic dobrého. Nadávky soupeřům celkem pravidlem. Viděl jsem ho hrát zatím opravdu málo, ale stačilo mi to.
Reagovat
Rafaeoli25
Zverev je letos úsměvný. Nikdo nezapomenu na jeho prosincové vyhlášení o útoku na první místo a o tom, že tahle sezóna bude patřit opět jemu, Medvědovi a Djokerovi (Nadal už neexistuje). Díky Sašo, bavím se doteď smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist