Zvereva zklamalo Medveděvovo chování. Z fair play nemá nic, obvinil Rusa

14. 4. 2023, 10:54
Aktuality 39
Němec Alexander Zverev se po čtvrteční porážce v osmifinále antukového turnaje Masters v Monte Carlu zlobil na svého přemožitele Daniila Medveděva. Rusa označil za jednoho z nejméně férových hráčů na světě.
D. Medveděv a A. Zverev (© Profimedia)

Zverev více než tříhodinovou bitvu, v níž byl několikrát blízko vítězství, prohrál 6-3 5-7 6-7. Medveděva následně v rozhovoru pro televizi Sky obvinil z nesportovního chování. "Je to jeden z nejneférovějších hráčů na světě. Pro mě jsou fair play a sportovní chování velmi důležité. Z toho ale on nemá nic," zlobil se olympijský vítěz z Tokia.

Německý tenista narážel především na dvě kontroverzní situace. Ve druhém setu za stavu 4-4 Medveděv dvěma dvojchybami pomohl Zverevovi k brejku a při odchodu na lavičku bez zjevného důvodu odstranil tyčku podpírající síť a položil ji na zem. Napomenutí za to od rozhodčího nedostal.

"Ve třetím setu za stavu 4-3 zase odešel na toaletu, i když na takovou pauzu vůbec neměl nárok. Bylo tisíc situací, kde měl pocit, že začínám hrát lépe, a tak zkoušel cokoli, aby s tím něco udělal. Z toho jsem jako sportovec mimořádně zklamaný," zlobil se Zverev.

Pětadvacetiletý německý tenista ruského původu nicméně přiznal, že byla jeho chyba, že se nechal chováním soupeře rozhodit. Ve druhém ani třetím setu nedokázal Zverev za stavu 5-4 s brejkem utkání dopodávat a v rozhodujícím tie-breaku, který prohrál 7-9, nevyužil dva mečboly.

"Jasně, je to plně moje chyba, to bylo z mé strany opravdu špatné. Byl to super zápas, ale samozřejmě bych už chtěl začít takové duely vyhrávat," řekl bývalý druhý hráč světového žebříčku, jenž se stále nemůže dostat do dřívější formy po loňském vážném zranění kotníku.

S o rok starším Medveděvem sehrál Zverev už čtrnácté utkání a utrpěl osmou porážku. "Je to úžasná rivalita. Ale jedním z důvodů, proč byli Roger (Federer) a Rafa (Nadal) tak oblíbení a jejich rivalita byla tak proslulá, bylo to, že k sobě byli neustále féroví. To se bohužel o něm (Medveděvovi) říct nedá a je to pro mě jako pro sportovce škoda," dodal rodák z Hamburku, který svému přemožiteli po zápas jen velmi chladně podal ruku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.menstennisforums.com/threads/medvedev-sascha-is-living-in-his-own-world-when-he-says-someone-is-not-fair-play-youre-like-okay-great-look-at-yourself-in-the-mirror.1017908/
Reagovat
lvicek
Celkem vtipny ;).
Reagovat
Fandina
Jj, přesně to jsem čekala, že Medvěd začne o prohřeškách Zvířete. Jak jinak.
Reagovat
NovacekTP
nikdo není dokonalý.smile
Reagovat
Kozoroh
K tématu řeknu toto - Zverev by měl být ten poslední, kdo by měl kritizovat soupeřovo fair play. Chybí mu soudnost a taktnost. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile geniální...smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hlavně co řekl Runemu po zápasem.... "You play too good, itsl's unfair" .... Jasná reference na Zvedeva den předtím. smilesmile

Medvedenko žije svůj sen, vyhrává zápasy a při prohrách trolí. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
"You played too good, it's unfair"
Reagovat
Nola
nejdem to citat, ja osobne fandim Sashovi, mozno preto s nim suhlasim... Medved moze odpalovat lopticky od nervov, moze divakov utesovat svojim prikladanam prstu na pusu, moze urobit cokolvek a kazdy ho ospravedlnuje, vraj to urobil v navale emocii :D, Novak rozmlati raketu a komentator zahlasi, ze preto ho divaci a fans nemaju radi.... mne to pride uz az smiesne, tie ich traparne, ked jedneho ospravedlnuju a k druhemu sa chovaju akoby niekoho sundal :D, Sasha mi vzdy prisiel ako ovela ferovejsi hrac, a sukromie do toho tahat nemienim, ma pozitivnu bilanciu s GOATOM, a to je mozno ten problem smileto sa neodpusta lahkosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Anoooooooooooo :D :D :D Labilní nemecky klaun, který mlátí na hotelech ženské se vyjadřuje k fair play, jo? :D Tak tady to jeho fair play máte

https://twitter.com/TheTennisZone_/status/1646817666407989248?t=tO5i3EkPEFj3_HLaSAMFJg&s=19

Špína německá.
Reagovat
Fandina
Proč by nemohl mluvit o fair play, to přece s mlácením nesouvisí.
Reagovat
lvicek
Mne teda prijde, ze celkem souvisi! Lidi, co dodrzujou fair play, by asi nemeli mlatit jiny lidi, no ne? Nebo tim jako mysli, ze jenom jeho oponenti maji hrat fair play?
Reagovat
Fandina
Nesouvisí. To, že sám mám škraloup neznamená, že když vidím něco nefér, budu mlčet.
Reagovat
Fandina
Jinak samozřejmě, mlátit někoho je odsouzeníhodné. A hrát nefér také.
Reagovat
EllNino
na druhou stranu, opravdoví šampioni se i s nefér jednáním dokázali porvat ... a to Zverev nebyl a nikdy nebude
Reagovat
Fandina
Nejde o Zvereva, ale o princip. Jestli, když sám mám máslo na hlavě nesmím upozornit na nefér jednání druhého. A že Zverev má tisíc chyb neznamená, že nemůže upozornit na chybu druhého.
Reagovat
lvicek
Ja si teda myslim, ze pokud nekdo chce od ostatnich, aby dodrzovali pravidla, tak se jimi ma sam ridit. A nevidim na tomto principu nic podivneho.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Fandina
což neznamená, že musí mlčet
Reagovat
NovacekTP
je to komunistický přežitek
Reagovat
NovacekTP
Hm a navíc je nebezpečnej. Rozhodčí ho měl ztrestat. smile Inu kdo bez viny ať hodí kamenem.
Reagovat
Pe3k
Zverev prohrál 8 z posledních 10 zápasů proti Medvedovi a už ho to psychicky nahlodává...
Reagovat
Tennisfan77
Medvedev post match interview na kurtu.

"Dvakrát podával na výhru v zápase, pravděpodobně to měl dokázat lépe"

smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile je to tak. Ničí ho to fest.
Reagovat
Krisboy
Stefanos dostává pěkně na frak zatím...
Reagovat
Fandina
Jj, také jsem si všimla, že Medvěd když přišel o fiftýn, tak říznul míčem o mantinel. Jenže kde kdo se ho bojí potrestat, aby nebylo řečeno, že jde o tresty pro Rusy, nicméně Medvěd je trapný.
Reagovat
NovacekTP
smile to je blábol a unfér.
Reagovat
Krisboy
Skutečně povedená dvojka smile
Reagovat
makro99
ano, ano, ten titulek mě zaujal; když už si takhle uleví nejférovější správňák na okruhu, tak to znamená, že se tam teda usely dít věci...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj dva sympošismile
Reagovat
Walda58
zklamaný je Saša ze sebe. Danil je tvrdý chlap. A na fair play je tam opravdu jen a jen rozhodčí.smile
Reagovat
Fandina
Jak souvisí fair play s rozhodčím. Buď tak hraješ, nebo ne. Co je to za nesmysl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
typicky komoušský názor, co se divíšsmile
Reagovat
Fandina
Já vím, Walda je Fulnek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to mi nesedí, leda že by utrpěl nějaký šok.
Reagovat
Fandina
Já to také nevím, ale nějak mi ho připomíná. smile
Reagovat
NovacekTP
To bude Dynaty.smile
Reagovat
NovacekTP
smile inu ideologie vládne světem západním.smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist