Arnaldi Matteo

Arnaldi Matteo

23
muž
Itálie
Datum nar.:
22. 2. 2001
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 36. / 35.
čtyřhra: 569. / 286.

Ruud v Barceloně stále neztratil set, Tsitsipas ve čtvrtfinále přežil mečboly

ATP BARCELONA - Casper Ruud (25) na turnaji ATP 500 v Barceloně porazil 6:4, 6:3 Itala Mattea Arnaldiho (23), letošní bilanci na antuce vylepšil na 9:2 a už jen dvě výhry ho dělí od zisku nejcennější trofeje. O finále se norský tenista utká s Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym (24), kterého čeká největší semifinále kariéry. Nečekané potíže měl šampion z Monte Carla Stefanos Tsitsipas (25), který utekl z mečbolů Facundu Díazu Acostovi (23).

Macháč je v Miami poprvé ve čtvrtfinále na Masters, vyzve v něm loňského finalistu Sinnera

Tomáš Macháč (23) na Floridě už třikrát vylepšil své maximum na podnicích Masters. Poslední český zástupce v letošním ročníku Miami Open navázal na cenné skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a ve svém prvním osmifinále na prestižních tisícovkách přehrál 6:3, 6:3 svého italského vrstevníka Mattea Arnaldiho (23). O první semifinále na nejvyšším okruhu zabojuje proti Jannikovi Sinnerovi (22).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Alcaraz v Indian Wells vykročil za obhajobou titulu, obrat proti Arnaldimu načal kanárem

ATP INDIAN WELLS - Světová dvojka Carlos Alcaraz (20) má za sebou pomalejší rozjezd za obhajobou titulu na Masters 1000 v Indian Wells. Druhý nasazený Španěl musel otáčet zápas proti Italu Matteu Arnaldimu (23), kterého nakonec přehrál 6:7, 6:0, 6:1. Ve třetím kole ho čeká Kanaďan Félix Auger-Aliassime, s nímž prohrál tři ze čtyř vzájemných duelů.

Fritz i Auger-Aliassime v Acapulcu skončili na raketě italských mladíků, De Minaur vykročil za obhajobou titulu

ATP ACAPULCO - Tradičně velmi dobře obsazený turnaj ATP 500 v Acapulcu přišel hned první den o několik favoritů. Na raketě italských mladíků skončili čtvrtý nasazený finalista z roku 2020 Taylor Fritz, jenž nenavázal na triumf z Delray Beach, i Félix Auger-Aliassime, když nestačili na Italy Mattea Arnaldiho, respektive Flavia Cobolliho. Ze hry venku je i ve formě hrající Tommy Paul, naopak suverénní výhrou nad oblíbeným soupeřem vykročil za obhajobou titulu Australan Alex de Minaur.

Lehečka v Adelaide zdolal Lajoviče a po čtyřech měsících vyhrál dvakrát po sobě

ATP ADELAIDE - Jiří Lehečka (22) na turnaji ATP 250 v australském Adelaide přetlačil po setech 7:5, 4:6, 6:3 Srba Dušana Lajoviče (33), navázal na přerušení série pěti porážek a poprvé od zářijového Davis Cupu vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále generálky na Australian Open vyzve druhého nasazeného Chilana Nicolase Jarryho (28).

Italové po 47 letech ovládli Davis Cup. Oslavy odšpuntoval hrdina Sinner

DAVIS CUP - Italští tenisté si po 25 letech zahráli ve finále Davis Cupu a ukončili 47 let dlouhé čekání na druhý zisk 'Salátové mísy'. Zatímco v sobotním semifinále proti Srbům byli jediný míček od vyřazení, osmadvacetinásobné šampiony z Austrálie ve finále porazili už po dvouhrách. Na úvodní bod Mattea Arnaldiho (22) navázal hrdina země z Apeninského poloostrovu Jannik Sinner (22), který smetl 6:3, 6:0 Alexe de Minaura (24) a ve španělské Málaze korunoval své skvělé vystoupení pátou výhrou v pátém zápasu.

Sinner dovedl Itálii do semifinále Davis Cupu, dočká se v něm odvety se Srbem Djokovičem

DAVIS CUP - Italští tenisté jsou znovu po roce v semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále ve španělské Málaze otočili nepříznivý vývoj proti Nizozemcům, když k obratu zavelel čtvrtý hráč světa Jannik Sinner (22). Čerstvý finalista Turnaje mistrů nejprve zvládl dvouhru proti Tallonu Griekspoorovi (27) a následně společně s Lorenzem Sonegem (28) zvládli i rozhodující čtyřhru. O finále se Italové utkají v sobotu se Srby a s velkou pravděpodobností tak po šesti dnech dojde na reprízu finále ATP Finals mezi Sinnerem a světovou jedničkou Novakem Djokovičem (36).

Obhájce titulu Alcaraz je bez problémů ve čtvrtfinále US Open. Zverev vyhrál řežbu se Sinnerem

Carlos Alcaraz (20) nemusel řešit na letošním US Open žádné výraznější komplikace ani ve čtvrtém zápase. Obhájce titulu a jeden z největších favoritů si v osmifinále poradil 6:3, 6:3, 6:4 s Matteem Arnaldim (22) a i při třetím startu ve Flushing Meadows postoupil do čtvrtfinále. O uhájení neporazitelnosti v dohraných zápasech v tomto dějišti se utká s Alexanderem Zverevem, který v noční pětisetové bitvě udolal Jannika Sinnera.

Alcaraz ztratil set s Evansem, ale překvapení nepřipustil. Na US Open pokračuje v obhajobě titulu

Carlos Alcaraz (20) prohrával během přípravy na obhajobu titulu na US Open sety jako na běžícím páse, ale na závěrečném grandslamu sezony je téměř stoprocentní. Jeden z největších favoritů musel odehrát více než tři sady až ve třetím kole proti Danielovi Evansovi (33), se kterým si poradil 6:2, 6:3, 4:6, 6:3. O čtvrtfinálovou účast i při svém třetím startu ve Flushing Meadows se lídr žebříčku popere s Matteem Arnaldim (22).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist