Collins Danielle

Collins Danielle

30
žena
USA
Datum nar.:
13. 12. 1993
Výška:
178 cm
Váha:
64 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 15. / 7.
čtyřhra: 160. / 79.

Výjimečný počin Collinsové. Během dvou týdnů vyhrála dva prestižní turnaje na dvou površích

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) dokázala jako první od roku 2013 vyhrát dva turnaje během dvou týdnů na dvou různých površích. Osm dní po životním triumfu na hardové tisícovce v Miami ovládla také antukový podnik WTA 500 v Charlestonu, kde výjimečný úspěch stvrdila jednoznačnou finálovou výhrou 6:2, 6:1 nad ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26) a zopakovala 11 let starý počin slavné krajanky Sereny Williamsové. Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, zároveň zaznamenala svou rekordní sérii 13 výher v řadě.

Úkaz Collinsová. Na dvou površích táhne sérii 12 výher během 18 dní, už třikrát porazila hráčku TOP 10

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) v Charlestonu porazila dvakrát 6:3 světovou sedmičku Mariu Sakkariovou (28) z Řecka a týden po triumfu na hardovém podniku WTA 1000 v Miami postoupila do finále i na antukovém turnaji WTA 500. V životní formě hrající Američanka neprohrála už 12 zápasů v řadě, čímž vyrovnala svou nejdelší vítěznou šňůru z léta 2021. O celkově čtvrtý titul si zahraje s ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26).

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Collinsová nezastavuje. V Charlestonu porazila i dvě bývalé šampionky během šesti hodin

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) po sobotním životním triumfu na hardovém turnaji WTA 1000 v Miami pokračuje v životní jízdě i na antukové pětistovce v Charlestonu. Američanka, která po sezoně ukončí profesionální kariéru, ve čtvrtek na domácí půdě zvládla dokonce dva zápasy během jednoho dne, když vyřadila dvě bývalé šampionky. Pár hodin po tuniské obhájkyni titulu Ons Jabeurové (29) si poradila i s krajankou a vítězkou z roku 2016 Sloane Stephensovou (31) a připsala si 10. výhru v řadě. O největší antukové semifinále si zahraje s Belgičankou Elise Mertensovou (28).

Rozjetá Collinsová zvládla rychlý přesun i náročný přechod na antuku, v Charlestonu přehrála Badosaovou

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) necelých 72 hodin po životním triumfu na tvrdém povrchu v Miami zvládla náročný přechod na antuku proti těžké soupeřce. Na domácí půdě v Charlestonu si americká tenistka hrající svou poslední sezonu poradila ve dvou setech s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou (26) ze Španělska, vyhrála osmý zápas v řadě a zajistila si souboj s obhájkyní titulu Ons Jabeurovou (29).

Collinsová si poslední sezonu okořenila největším triumfem. V Miami přemohla Rybakinovou

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) hraje svou poslední sezonu v kariéře a pořádně si ji okořenila svým největším a celkově třetím triumfem. Američanka ve finále prestižní domácí tisícovky v Miami přehrála 7:5, 6:3 grandslamovou šampionku a světovou čtyřku Jelenu Rybakinovou (24), která v souboji o titul na Miami Open neuspěla druhým rokem po sobě.

Rybakinová bude chtít složit finálový reparát, loučící se Collinsová zabojuje o největší titul

Sobotní program Miami Open určí šampionku letošního ročníku. Znovu po roce se do finále floridské tisícovky probojovala Jelena Rybakinová (24), která v loňském souboji o titul nestačila na Petru Kvitovou. Danielle Collinsová (30), jež absolvuje svou poslední sezonu v kariéře, si zahraje své premiérové finále na podnicích WTA 1000 a bude usilovat o svou nejcennější trofej.

Rybakinovou v Miami nejhorší set v kariéře ani kanár nezlomil, ve finále ji vyzve rozjetá Collinsová

WTA MIAMI - Jelena Rybakinová (24) uhrála ve druhém setu proti Viktorii Azarenkové (34) pouhých pět fiftýnů, čímž si stanovila nelichotivé a nové osobní maximum. Trojnásobnou šampionku přesto zdolala 6:4, 0:6, 7:6 a znovu po roce postoupila do finále floridské tisícovky. O svůj třetí titul z podniků série WTA 1000 se popere s domácí Danielle Collinsovou (30), jež v posledních 12 setech prohrála celkem jen 24 gamů.

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Collinsová je k nezastavení. Garciaovou smetla i počtvrté a po 6 letech si v Miami zahraje semifinále

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si Američanka hrající svou rozlučkovou sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou (30), s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou (30).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist