Humbert Ugo

Humbert Ugo

25
muž
Francie
Datum nar.:
26. 6. 1998
Výška:
188 cm
Váha:
73 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 13. / 13.
čtyřhra: 1273. / 30.

Sinner v Monte Carlu vyhrál odvetu s Runem, Djokovič se stal nejstarším semifinalistou

ATP MONTE CARLO - Jannik Sinner (22) na Masters 1000 v Monte Carlu zdolal Holgera Runeho (20) 6:4, 6:7, 6:3, oplatil mu rok staré vyřazení a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O své největší finále na antuce se italský tenista utká s dvojnásobným šampionem Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25). Po devíti letech je v Monaku mezi nejlepší čtyřkou dvojnásobný šampion Novak Djokovič (36), který se stal nejstarším semifinalistou v historii turnaje.

Djokovič o odvetu proti neoblíbenému De Minaurovi, Sinnera čeká šlágr s loňským přemožitelem Runem

Páteční program letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters bude ve znamení čtvrtfinálových duelů. Jannik Sinner může ve šlágru oplatit rok starou porážku loňskému finalistovi Holgerovi Runemu a zajistit mu vypadnutí z TOP 10 žebříčku. O úspěšnou odvetu se pokusí také dvojnásobný šampion Novak Djokovič, který s Alexem de Minaurem prohrál v lednu v týmovém United Cupu. O místo v semifinále se poperou ještě dvojnásobný vítěz Stefanos Tsitsipas s Karenem Chačanovem a Ugo Humbert s Casperem Ruudem.

Djokovič vrátil porážku Musettimu a je v Monte Carlu po pěti letech ve čtvrtfinále, Medveděv dohrál

Novak Djokovič (36) stejně jako loni narazil v osmifinále na Masters v Monte Carlu na Lorenza Musettiho (22), tentokrát recept na italského protivníka našel a po vítězství 7:5, 6:3 poprvé po pěti letech postoupil v tomto dějišti do čtvrtfinále. O první semifinále po druhém triumfu v roce 2015 se popere s Alexem de Minaurem. V osmifinálové fázi naopak ztroskotal Daniil Medveděv (28) po prohraném derby s Karenem Chačanovem (27).

Humbert vyhrál i své šesté finále. V Dubaji slaví už druhý letošní triumf a posun do TOP 15

ATP DUBAJ - Ugo Humbert (25) na turnaji ATP 500 v Dubaji získal druhý letošní a celkově 6. titul, přestože v jeho průběhu čelil mečbolům. Ve finále francouzský tenista stále nenašel přemožitele, Kazacha Alexandera Bublika (26) přehrál 6:4, 6:3 , navázal na předchozí cenné výhry včetně skalpu Daniila Medveděva a zajistil si posun na 14. místo světového žebříčku.

Medveděv nevyhraje dvakrát ani letos v Dubaji, obhajobu zakončil v semifinále na Humbertovi

Daniil Medveděv (28) měl na probíhající pětistovce v Dubaji jedinečnou možnost obhájit loňský triumf a poprvé v kariéře tak dvakrát triumfovat v jednom dějišti. Největší favorit a nejvýše nasazený však skončil ve Spojených arabských emirátech už v semifinále po porážce 5:7, 3:6 s Ugem Humbertem (25) a svou bilanci s Francouzem si zhoršil na 1:3. Humbert bude ve svém šestém finále čelit Alexanderovi Bublikovi (26), všech pět předchozích vyhrál.

Menšík přetavil první čtvrtfinále ve skalp světové pětky Rubljova a posune se do TOP 100

ATP DAUHÁ - Jakub Menšík (18) poprvé na hlavním okruhu vyhrál tři zápasy po sobě. V katarském Dauhá po skalpech nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche a dvojnásobného vítěze Brita Andyho Murrayho našel recept i na dalšího šampiona Andreje Rubljova (26). Světovou pětku ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP porazil 6:4, 7:6 a připsal si premiérové vítězství nad členem TOP 20 a zároveň elitní desítky. Díky němu se český teenager stane nejmladším hráčem v TOP 100. O finále si zahraje potřetí během tří dnů s bývalým šampionem, v pátek vyzve v souboji generací francouzského veterána Gaëla Monfilse (37).

Humbert vyhrál i páté finále. V Marseille porazil Dimitrova a slaví druhý domácí triumf

ATP MARSEILLE - Ugo Humbert (25) ovládl druhý domácí halový turnaj ATP 250 po sobě. Po podzimním triumfu v Métách nenašel přemožitele ani v Marseille, kde ve svém celkově pátém finále přehrál na třetí pokus Bulhara Grigor Dimitrova (32), navázal na skalp loňského šampiona Huberta Hurkacze a získal pátý titul.

Hurkacz titul v Marseille neobhájí, Poláka v semifinále zastavil domácí Humbert

ATP MARSEILLE - Hubert Hurkacz (26) titul z předchozí sezony neobhájí ani tento týden na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Do finále světovou osmičku nepustil domácí Ugo Humbert (25), který nejvýše nasazeného Poláka porazil 6:4, 6:4, oplatil mu vyřazení z Australian Open, na čtvrtý pokus si připsal jeho skalp a na třetí pokus se v Marseille přehoupl přes semifinále. O 5. titul a udržení finálové neporazitelnosti bude francouzský tenista bojovat proti Bulharu Grigoru Dimitrovovi (32), který v tříhodinové bitvě udolal ruského šampiona z roku 2018 Karena Chačanovovi (27).

Macháč prohrál i své třetí čtvrtfinále, v Marseille nezaskočil obhájce titulu Hurkacze

ATP MARSEILLE - Ve skvělé formě hrající Tomáš Macháč (23) neuspěl ve čtvrtfinále turnaje ATP ani na třetí pokus. V hale ve francouzském Marseille český tenista nestačil na světovou osmičku Poláka Huberta Hurkacze (26), proti polskému obhájci titulu a nasazené jedničce si nevypracoval jediný brejkbol, vinou dvou zaváhání na servisu prohrál 3:6, 4:6 a dál čeká na skalp člena elitní desítky.

Humbert udržel finálovou neporazitelnost a splnil si sen. Pro 4. trofej si došel v rodných Métách

ATP MÉTY - Triumf na turnaji ATP patří ve světě tenisu k cenným úspěchům. A když se to povede v rodném městě, radost z vítězství se zvyšuje. Čerstvou zkušenost získal Ugo Humbert, který ovládl halovou dvěstěpadesátku v Métách. V boji o 4. titul pětadvacetiletý Francouz přehrál 6:3, 6:3 Alexandera Ševčenka, udržel svou finálovou neporazitelnost a zajistil si pozici v TOP 20.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist