Hurkacz Hubert

Hurkacz Hubert

27
muž
Polsko
Datum nar.:
11. 2. 1997
Výška:
196 cm
Váha:
81 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 9. / 8.
čtyřhra: 193. / 29.

Hurkacz získal první trofej z antuky, v Estorilu slaví 8. titul po výhře nad Martínezem

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem celkově osmého titulu. Druhý nasazený Polák dobyl portugalský Estoril, kde si ve svém jubilejním 10. finále poradil 6:3, 6:4 se Španělem Pedrem Martínezem (26).

Hurkacz si v Estorilu zahraje první antukové finále, Martínez vyřadil obhájce titulu Ruuda

ATP ESTORIL - Druhý nasazený Hubert Hurkacz (27) v portugalském Estorilu zdolal ve svém prvním antukovém semifinále 6:3, 3:6, 6:3 Chilana Cristiana Garína (27) a postoupil do jubilejního 10. finále. O již 8. titul si polský tenista zahraje se Španělem Pedrem Martínezem (26), který vyřadil loňského šampiona Caspera Ruuda (25) a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10.

Hurkacz si zajistil své první semifinále na antuce, obhájce titulu Ruud zvládl čtvrtfinále suverénně

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) se na malém podniku ATP 250 v Estorilu poprvé v kariéře probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Desátý hráč světa si ve čtvrtfinálové fázi poradil 7:6, 6:4 s nezkušeným Pablem Llamasem (21). Postup mezi nejlepší kvarteto si zajistil také Casper Ruud (25), který pokračuje v zatím suverénní obhajobě loňského triumfu.

Ruud začal obhajobu titulu v Estorilu suverénně, Hurkacz zabojuje o první antukové semifinále

ATP ESTORIL - Největší favorit a nasazená jednička Casper Ruud (25) suverénně vykročil za obhajobou loňského triumfu a na antuce v Estorilu zvládl i pátý kariérní zápas. Osmý hráč světa si poradil 6:1, 6:2 s trápícím se Boticem van de Zandschulpem (28). Hubert Hurkacz (27) se naopak v úvodním duelu nečekaně nadřel, kvalifikanta Jana Choinského (27) zdolal až po setech 7:6, 6:4 a zahraje si o své první antukové semifinále na nejvyšším okruhu.

Alcaraz přidal devátou výhru v řadě. Mám teď ze své hry ten nejlepší pocit, pochvaluje si

ATP MIAMI - Světová dvojka Carlos Alcaraz (20) na Masters v Miami porazil hladce ve dvou setech italského kamaráda Lorenza Musettiho (22), vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1 a udělal devátý z 12 kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne s ve formě hrajícím Bulharem Grigorem Dimitrovem (32), s nímž poslední duel loni v Šanghaji prohrál. Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani obhájce titulu Daniil Medveděv (28) či Alexander Zverev (26).

Alcaraz v Miami udělal další krůček k Sunshine Double, s Monfilsem fanouškům předvedli show

ATP MIAMI - Španělský tenista Carlos Alcaraz (20) v Miami přehrál v duelu plném exhibičním momentů hladce 6:2, 6:4 francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) a udělal druhý ze šesti kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. V osmifinále se předloňský šampion střetne s Italem Lorenzem Musettim (22).

VIDEO: Tenisový kvíz. Znají hráči vítěze loňských turnajů Masters 1000?

Večer v Indian Wells začíná první letošní turnaj série Masters 1000. Hubert Hurkacz, Karen Chačanov, Sebastian Korda a Gaël Monfils se před jeho startem zúčastnili kvízu, v němž měli zavzpomínat na vítěze devíti loňských tisícovek. A pouze nejzkušenější z nich Francouz Monfils odpověděl pokaždé správně. A jak byste seznam šampionů z Indian Wells, Miami, Monte Carla, Madridu, Říma, Toronta, Cincinnati, Šanghaje a Paříže sestavili vy? Zkuste nám napsat své odpovědi do komentářů. Naše malá nápověda: tři tenisté loni získali po dvou trofejích.

Lehečka nevyužil mečboly a v Rotterdamu prohrál bitvu proti světové osmičce Hurkaczovi

Jiří Lehečka (22) skončil na halovém turnaji v nizozemském Rotterdamu hned v prvním kole, a to po obrovské bitvě a nevyužití mečbolů proti Hubertu Hurkaczovi (27). Po svém premiérovém titulu v Adelaide tak dál čeká na výraznější úspěch. Světová osmička bude usilovat o třetí čtvrtfinále v řadě proti domácímu Tallonu Griekspoorovi (27).

Hurkacz titul v Marseille neobhájí, Poláka v semifinále zastavil domácí Humbert

ATP MARSEILLE - Hubert Hurkacz (26) titul z předchozí sezony neobhájí ani tento týden na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Do finále světovou osmičku nepustil domácí Ugo Humbert (25), který nejvýše nasazeného Poláka porazil 6:4, 6:4, oplatil mu vyřazení z Australian Open, na čtvrtý pokus si připsal jeho skalp a na třetí pokus se v Marseille přehoupl přes semifinále. O 5. titul a udržení finálové neporazitelnosti bude francouzský tenista bojovat proti Bulharu Grigoru Dimitrovovi (32), který v tříhodinové bitvě udolal ruského šampiona z roku 2018 Karena Chačanovovi (27).

Macháč prohrál i své třetí čtvrtfinále, v Marseille nezaskočil obhájce titulu Hurkacze

ATP MARSEILLE - Ve skvělé formě hrající Tomáš Macháč (23) neuspěl ve čtvrtfinále turnaje ATP ani na třetí pokus. V hale ve francouzském Marseille český tenista nestačil na světovou osmičku Poláka Huberta Hurkacze (26), proti polskému obhájci titulu a nasazené jedničce si nevypracoval jediný brejkbol, vinou dvou zaváhání na servisu prohrál 3:6, 4:6 a dál čeká na skalp člena elitní desítky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist