Martincová Tereza

Martincová Tereza

29
žena
Česká republika
Datum nar.:
24. 10. 1994
Výška:
179 cm
Váha:
64 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 193. / 40.
čtyřhra: 1361. / 77.

Martincová v Austinu na kvalifikaci nenavázala, Stephensová ji dorazila kanárem

WTA AUSTIN - České tenistky po úspěšně absolvované kvalifikaci dohrály na turnaji v americkém Austinu hned v prvním kole. Tereza Martincová (29) neukončila přes půl roku trvající čekání na výhru v hlavní soutěži podniku WTA, když nenašla recept na domácí nasazenou dvojku Sloane Stephensovou (30) a prohrála 4:6, 0:6. O vůbec premiérovou výhru na hlavním okruhu marně usilovala Sára Bejlek (18), jež nestačila na nasazenou jedničku Anhelinu Kalininovou z Ukrajiny (27).

Menšík, Kopřiva, Šalková a Knutsonová úspěšně vstoupili do kvalifikace Australian Open. Bejlek je ve 3. kole

AUSTRALIAN OPEN - Šest českých tenistů ve středu zahájilo tříkolovou kvalifikaci Australian Open a čtyři z nich dokázali odstartovat vítězstvím. Neporazitelnost v grandslamových kvalifikacích drží Jakub Menšík (18), vítězný debut si odbyly Dominika Šalková (19) a Gabriela Knutsonová (26) a boj o premiérový start v hlavní soutěži jednoho z turnajů velké čtyřky úspěšně zahájil Vít Kopřiva (26). Dokonce už do třetího kola postoupila Sára Bejlek (17). Naopak vypadly Tereza Martincová (29) a Dalibor Svrčina (21).

Milník pro Brendu Fruhvirtovou. V Aucklandu slaví životní skalp i první výhru na turnaji WTA

WTA AUCKLAND - Brenda Fruhvirtová (16) na osmý pokus porazila hráčku TOP 100 a na sedmý pokus vybojovala svou premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká teenagerka se dočkala hned na prvním turnaji nové sezony v Aucklandu, kde si poradila 7:5, 6:4 s členkou elitní padesátky Annou Blinkovovou (25) a navázala na dvě výhry z kvalifikace. O čtvrtfinále si zahraje se světovou trojkou, vítězkou loňského US Open a obhájkyní titulu Coco Gauffovou (19) z USA. Po nevyužití mečbolů dohrála Tereza Martincová (29).

V kvalifikacích stoprocentní. Místo v hlavní soutěži si zajistili B. Fruhvirtová, Martincová i Macháč

Čeští tenisté mají za sebou úspěšný den v kvalifikacích. Do hlavní soutěže podniku WTA 250 v novozélandském Aucklandu se probojovaly Brenda Fruhvirtová (16) i Tereza Martincová (29), mezi elitu na turnaji ATP 250 v australském Brisbane se dostal Tomáš Macháč (23).

Martincová v závěru sezony stihla návrat na kurty, v Andoře utrpěla těsnou porážku

WTA 125k ANDORRA - Tereza Martincová se po tříměsíční pauze zaviněné bolestmi pravého zápěstí vrátila těsnou porážkou. V prvním kole halového turnaje WTA 125k v Andoře devětadvacetiletá Češka podlehla 4:6, 6:1, 5:7 Francouzce Jessice Ponchetové, když ve třetím setu za stavu 4:2 a 40:15 nevyužila dva brejkboly, nedokonala obrat a v pátém vzájemném duelu utrpěla první neúspěch.

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace US Open. Svrčina, Martincová a Palicová dohráli

US OPEN - Zahajovací den v kvalifikaci US Open přežil z kvarteta českých tenistů pouze Tomáš Macháč. Za zopakováním loňského postupu do hlavní soutěže vykročil hladkou výhrou 6:4, 6:1 nad Francouzem Laurentem Lokolim a může se těšit na střetnutí se zkušeným jihoafrickým finalistou z roku 2017 Kevinem Andersonem. Hned v prvním kole vyhasly naděje Dalibora Svrčiny, Terezy Martincové a Barbory Palicové.

Napadalo jí tam absolutně všechno, prohlásila Martincová a žehrala na pomalý povrch

Tereza Martincová vyzdvihla po čtvrtfinálové porážce v Praze výkon japonské soupeřky Nao Hibinové. Zatímco osmadvacetiletá Češka si na tiskové konferenci posteskla, že se jí na pomalém povrchu nedařilo úspěšně zakončovat výměny, Hibinová podle ní podala bezchybný výkon. Navzdory prohře 1:6 a 2:6 si Martincová vážila předchozích dvou výher a věří, že na ně během dalších turnajů naváže.

Suverénní Nosková na Livesport Prague obhájila semifinále, Martincová po debaklu končí

Dva diametrálně odlišné výkony předvedly české tenistky ve čtvrtfinále domácího Livesport Prague Open. Linda Nosková (18) převálcovala za necelou hodinu hry 6:0, 6: 2 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou (28), obhájila loňský výsledek a s Němkou Tamarou Korpatschovou (28) si zahraje o druhé finále na okruhu WTA. Naopak Tereza Martincová (28) další obrat nepředvedla, předloňská finalistka schytala ve výprask 1:6, 2:6 od lucky losera Nao Hibinové (28) a na první semifinále na turnajích WTA od loňského června nedosáhla.

Martincová se na Livesport Prague Open pere s nervozitou: Snad to bude ve čtvrtfinále lepší

Tereza Martincová (28) se musí v Praze vypořádat vedle soupeřek i s nervozitou. Ačkoliv si podpory diváků váží a chválí ji, novinářům na tiskové konferenci řekla, že se nedokáže srovnat s tlakem, který pro ni domácí turnaj představuje. Navzdory nepříjemnostem ale otočila ve Stromovce druhý zápas a po výhře nad Číňankou Yue Yuan 1:6, 6:2, 6:2 je ve čtvrtfinále.

Martincová v Praze poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále, po obratu jde dál i Nosková

Tereza Martincová (28) na domácím Livesport Prague Open nadále využívá příznivého losu a zahraje si své první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského října. Předloňská finalistka porazila 1:6, 6:2, 6:2 Yue Yuan (24) a zaútočí na své první semifinále na této úrovni od loňského června. Postup mezi nejlepší osmičku vybojovala po obratu i Linda Nosková (18), která zastavila rozjetou Ankitu Rainaovou (30).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist