McEnroe John

McEnroe John

65
muž
USA
Datum nar.:
16. 2. 1959
Výška:
180 cm
Váha:
75 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / -
čtyřhra: - / 238.

Next Gen ATP Finals v Saúdské Arábii? Tenisu to neprospěje, řekl legendární McEnroe

Sedminásobný grandslamový vítěz John McEnroe (64) kritizuje přesun turnaje vycházejících mužských tenisových hvězd Next Gen ATP Finals do Saúdské Arábie. V letech 2023 až 2027 se dnes již tradiční klání uskuteční ve čtyřmilionové Džiddě.

Hitparáda tenisových úletů. Ymer napodobil Plíškovou, diskvalifikaci se nevyhnuli ani Kyrgios či Nalbandian

Mikael Ymer (24) ve středu na turnaji v Lyonu rozmlátil svou raketu o umpire a rozšířil seznam hráčů, kvůli kterým skončil zápas předčasně. Ač působilo Švédovo počínání přehnaně agresivně, někteří fanoušci mu dost možná rozuměli. V minulosti se podobných excesů dopustily i ty největší hvězdy, pro jejichž chování už se pochopení hledalo obtížněji.

McEnroe chce Djokoviče na US Open: To, že sem nesmí, považuju za vtip

Legendární John McEnroe by považoval za vtip, kdyby se Novak Djokovič nemohl kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru zúčastnit nadcházejícího US Open. Srbský hráč může na turnaji v New Yorku útočit na 22. grandslamový titul, kvůli odmítavému postoji k vakcíně mu však hrozí, že mu úřady stejně jako na začátku roku při Australian Open neumožní vstup do země. Los turnaje v New Yorku se uskuteční ve čtvrtek.

McEnroe: Kyrgios hraje jako génius, ale má démony a potřebuje psychoanalytika

Wimbledonský finalista Nick Kyrgios nepotřebuje trenéra, ale někoho jako Sigmunda Freuda, myslí si vyhlášený tenisový bouřlivák John McEnroe. Nějaký psychoanalytik by mohl sedmadvacetiletému Australanovi pomoci zkrotit jeho temperament, věří sedminásobný grandslamový šampion a současný tenisový odborník.

Památné souboje, řevnivost na kurtu i mimo něj aneb největší tenisoví rivalové

Rivalita. Sportovní svět by bez ní byl výrazně nudnějším prostorem. Vyostřené souboje, mnohdy dochucené zákulisním bojem, jsou i kořením tenisu. Řevnivost Johna McEnroea už sice nebývá v této korektní době běžným jevem, ale i současní tenisté a tenistky se umí rozvášnit. Podívejte se na vybrané příklady z minulosti i současnosti.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

McEnroe: Sereno, udělej mi laskavost a překonej tu 'bláznivou tetu' Courtovou

Bývalý americký tenista John McEnroe se opřel do neméně slavné australské hráčky Margaret Courtové, která během dnešního programu Australian Open dostala v Melbourne zvláštní trofej k 50. výročí zisku kalendářního Grand Slamu. McEnroeovi se nelíbí její kontroverzní názory ohledně sexuality a doufá, že její rekord v počtu grandslamových titulů ještě letos překoná Američanka Serena Williamsová.

Dary pro Austrálii: McEnroeův příspěvek závisí na Kyrgiosovi. Zverev v případě triumfu daruje celé prize money

Domácí naděje Nick Kyrgios prošel bez ztráty setu i servisu prvním kolem Australian Open a po zápase s Lorenzem Sonegem měl dvojnásobně dobrý pocit. Dočkal se totiž pocty od legendy Johna McEnroea za iniciativu ve prospěch lidí strádajících po ničivých lesních požárech v zemi. A McEnroe slíbil, že přispěje k obnově země také - daruje 1000 dolarů za každý Kyrgiosův v dalším průběhu turnaje. Němec Alexander Zverev přislíbil 10000 dolarů za každý vyhraný zápas a celé prize money, pokud nenajde přemožitele.

Bouřlivák McEnroe zůstává u tenisu i v šedesáti

Během tenisové kariéry bavil americký levák John McEnroe diváky nejen precizními údery v čele s famózními voleji, ale také častými výbuchy zlosti a hádkami s rozhodčími. Vyhrál sedm grandslamů ve dvouhře a devět ve čtyřhře, celkem má na kontě rekordních 155 vítězných turnajů. V čele světového žebříčku dvouhry strávil v 80. letech dohromady 170 týdnů, ještě déle kraloval deblu. Jedna z nejvýraznějších postav bílého sportu dnes slaví šedesátiny.

Nikdy jsem Novaka takhle hrát neviděl. Prostě to vzdal, divil se McEnroe

John McEnroe v rozhovoru s novináři vyjádřil své překvapení z výkonu Novaka Djokoviče ve čtvrtfinálovém duelu letošního French Open proti Dominicovi Thiemovi. Podle bývalé světové jedničky a sedminásobného grandslamového šampiona nechtěl Srb na kurtu ani být a ve třetím setu, v němž schytal "kanára", vůbec nebojoval.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist