Paes Leander

Paes Leander

50
muž
Indie
Datum nar.:
17. 6. 1973
Výška:
178 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 84.
čtyřhra: - / 1.

Ind Paes bude jako první Asiat uveden do Síně slávy

Bývalý deblista a spoluhráč Čechů Leander Paes se jako první asijský tenista ocitne v Síni slávy. Její představitelé v americkém Newportu již na konci září oznámili, že padesátiletý Ind je jednou z šesti osobností v nominaci na přijetí, a nyní je jisté, že příští rok v létě do Síně slávy držitele 18 grandslamových titulů uvedou. Ceremoniál se uskuteční 20. července.

Paes byl jako první Asiat nominován do Síně slávy. Ind slavil úspěchy i po boku Čechů

Osmnáctinásobný grandslamový šampion ve čtyřhře Leander Paes, jenž sbíral úspěchy i po boku českých spoluhráčů, byl jako první tenista z Asie nominován do Síně slávy v hráčské kategorii. Spolu s padesátiletým Indem se budou ucházet o zařazení do elitní společnosti znovu Cara Blacková, Ana Ivanovičová, Carlos Moyá, Daniel Nestor a Flavia Pennettaová, kteří nebyli zvoleni letos.

Veterán Paes o rok odložil rozlučkovou sezonu. 48letý Ind vyhlíží osmý start na OH

Ačkoli slavný indický tenista Leander Paes loni o Vánocích oznámil, že sezona 2020 bude jeho poslední v kariéře, kvůli koronavirové pandemii plány změnil. Osmnáctinásobný grandslamový vítěz v mužské a smíšené čtyřhře pokračuje v tréninku a chce startovat v Tokiu na svých osmých olympijských hrách. V době o rok odložených OH mu bude 48 let.

Veterán Paes si možná kvůli olympiádě prodlouží kariéru. Čeho by ještě chtěl dosáhnout na grandslamech?

Leander Paes za pár dní oslaví již 47. narozeniny, přesto do tenisového důchodu ještě jít nehodlá. Letošní sezona sice měla být tou poslední, jenže kvůli pandemii koronaviru letos nesplní své dva poslední cíle. Kariéru si tak indický veterán nakonec nejspíše prodlouží, protože by se ještě jednou chtěl zúčastnit bitev pod pěti kruhy a na grandslamech dosáhnout stovky účastí.

Favorit Paire v Indii selhal. Ital Marcora si proti němu připsal životní skalp

ATP PUNÉ - Benoit Paire byl velkým favoritem celého turnaje, v indickém Puné ale nezvládl hned svůj úvodní zápas. Francouzský tenista prohrál s třicetiletý Italem Robertem Marcorou, který si proti světové devatenáctce připsal premiérový skalp hráče Top 50 a postup do čtvrtfinále.

Indického veterána Paese čeká rozlučková sezona

Šestačtyřicetiletý Ind Leander Paes příští rok skončí s tenisem. Osmnáctinásobný grandslamový vítěz oznámil, že sezonu 2020 pojme jako rozlučkovou a bude hrát jen vybrané turnaje.

Na Štěpánkovu rozlučku do Prahy dorazí kromě Djokoviče i Paes

Někdejšími světovými jedničkami se bude hemžit kurt při rozlučce tenisty Radka Štěpánka s kariérou. Vedle Srba Novaka Djokoviče se představí 18. října v pražské O2 areně také Ind Leander Paes.

Paes vyhrál rekordní 43. čtyřhru v Davis Cupu

Indický tenista Leander Paes je novým rekordmanem Davisova poháru v počtu vyhraných čtyřher. Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Bombaje zvítězil v dnešním utkání 2. kola asijsko-oceánské zóny v Číně ve dvojici s Rohanem Bopannou a připsal si 43. deblový triumf ve slavné týmové soutěži. V historických tabulkách tak předstihl Itala Nicolu Pietrangeliho.

VIDEO: Paes se nechal ošetřit Hingisovou, pak 'škrtil' soupeře

Už ve čtvrtfinále mixu se dnes s Australian Open rozloučili Leander Paes a Martina Hingisová, kteří prohráli s domácí dvojicí Stosurová/Groth. I když se jim však nedařilo, radost ze hry neztráceli a alespoň bavili fanoušky. Nejprve předvedli hodně netradiční samoošetření, Paes pak v žertu 'přidusil' soupeře.

Davis Cup: Paes vyhrál 42. čtyřhru a vyrovnal rekord Pietrangeliho

Leander Paes vyhrál svoji 42. daviscupovou čtyřhru v kariéře a vyrovnal rekord Itala Nicoly Pietrangeliho. Třiačtyřicetiletý Paes pomohl Indii k výhře v Asijsko-oceánské zóně nad Korejci 3-0 na zápasy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist