Peng Shuai

Peng Shuai

38
žena
Čína
Datum nar.:
8. 1. 1986
Výška:
173 cm
Váha:
61 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 14.
čtyřhra: - / 1.

Do Číny se vrací i ženské turnaje. WTA ruší bojkot zavedený kvůli kauze Shuai Peng

Ženská tenisová asociace (WTA) končí s bojkotem turnajů v Číně, který zavedla v prosinci 2021 kvůli aféře kolem čínské hráčky Shuai Peng. Někdejší světová jednička ve čtyřhře krátce předtím na sociálních sítích obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení. Následně zmizela z veřejného života a panovaly obavy o její bezpečí. Podle šéfa WTA Steva Simona žije Peng s rodinou poklidně v Pekingu, takže nic nebrání návratu ženského tenisu na lukrativní čínský trh.

Martincová v Nottinghamu stále neztratila set a obhájila loňské čtvrtfinále

WTA NOTTINGHAM - Tereza Martincová na trávě v Nottinghamu obhájila loňskou čtvrtfinálovou účast. Sedmadvacetiletá Češka neztratila set ani s Magdou Linetteovou, nasazenou Polku přehrála 6-2 7-6(3). O první semifinále od loňského července si zahraje se čtvrtou nasazenou Číňankou Shuai Zhang

Předem dané otázky, vyhýbavé odpovědi, čínský překladatel. Můj život je takový, jaký má být, řekla Shuai Peng pro L'Équipe

Čínská tenistka Shuai Peng v podivném rozhovoru pro francouzský deník L'Équipe během olympijských her uvedla, že mezinárodní obavy o její bezpečnost a blaho byly založeny na "obrovském nedorozumění". Bývalá světová jednička ve čtyřhře zároveň popřela, že obvinila čínského komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení.

MOV potvrdil, že nechá Shuai Peng vstoupit do 'bubliny' kvůli setkání

Ačkoli je olympijská bublina přísně uzavřená jen pro účastníky her, čínská tenistka Shuai Peng do ní bude moci kvůli setkání s předsedou Mezinárodního olympijského výboru vstoupit. Thomas Bach dnes potvrdil, že na schůzku s bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře dojde. Shuai Peng se vytratila z veřejného života poté, co v listopadu obvinila někdejšího vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení.

Pořadatelé Australian Open prozřeli. Zrušili zákaz nošení triček s nápisem 'Where Is Peng Shuai?'

Pořadatelé Australian Open zrušili rozhodnutí, které fanouškům zakazovalo nosit v hledišti trička s nápisem na podporu čínské tenistky Shuai Peng. Opatření vyvolalo velké pobouření a organizátory za zbabělost kritizovala mimo jiné Martina Navrátilová. Šéf turnaje Craig Tiley uvedl, že diváci mohou trička mít, pokud nebudou v areálu pořádat rušivá shromáždění.

Navrátilová: Podpora Shuai Peng? Jde to o lidská práva, ne o politiku

Legendární Martina Navrátilová zkritizovala organizátory Australian Open za to, že zakázali fanouškům trička na podporu čínské tenistky Shuai Peng. Jejich postup označila za zbabělý.

Ochranka na Australian Open zabavila fanouškům trička na podporu Shuai Peng

Organizátoři Australian Open museli s odkazem na zákaz politických sloganů obhajovat jednání ochranky, jež zabavila fanouškům trička a plakát s nápisy na podporu čínské tenistky Pcheng Šuaj. Video z incidentu se objevilo v sobotu na sociálních sítích.

Shuai Peng ve videohovoru: Nikdy jsem nenapsala, že mě někdo sexuálně napadl

Čínská tenistka Shuai Peng popřela sexuální napadení významným komunistickým funkcionářem. Kauza bývalé světové jedničky ve čtyřhře ze začátku listopadu přitom vyvolala obavy sportovců či politiků o její bezpečnost a přiměla Ženskou tenisovou asociaci (WTA) k pozastavení turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu. Její nynější vyjádření ale vyvolalo u WTA další pochyby.

MOV měl další videohovor se Shuai Peng, podle něj je tenistka v pořádku

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) uvedl, že ve středu absolvoval druhý videohovor s čínskou tenistkou Shuai Peng. Potvrdilo se podle něj, že je hráčka v bezpečí a v pořádku. Tým MOV nabídl bývalé světové jedničce ve čtyřhře podporu a dohodl se s ní na lednovém osobním setkání.

WTA neustupuje. Kvůli Shuai Peng pozastavila konání turnajů v Číně

Ženská tenisová asociace (WTA) kvůli situaci kolem čínské tenistky Shuai Peng rozhodla o pozastavení konání turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu. Šéf WTA Steve Simon opakovaně vyjádřil obavy o bezpečí bývalé světové jedničky ve čtyřhře, jež před měsícem na sociálních sítích obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist