Popyrin Alexei

Popyrin Alexei

24
muž
Austrálie
Datum nar.:
5. 8. 1999
Výška:
196 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 46. / 38.
čtyřhra: 379. / 113.

Macháč skolil Murrayho a je poprvé v osmifinále Masters, Lehečka v Miami dohrál hned na úvod

ATP MIAMI - Tomáš Macháč (23) zdolal v Miami po obratu a více než tříhodinovém boji 5:7, 7:5, 7:6 dvojnásobného šampiona a bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho (36) a postupem do osmifinále znovu vylepšil své maximum na podnicích Masters. Hned po úvodním zápase naopak skončil Jiří Lehečka (22), nejlepší Čech v žebříčku ATP nestačil dvakrát 4:6 na Alexeje Popyrina (24) a teprve podruhé v sezoně nezvládl vstup do turnaje.

Preview: Nosková opět vyzve Šwiatekovou, Macháč změří síly s Murraym. Lehečku čeká vstup do turnaje

V rámci nedělního programu letošního ročníku Miami Open se představí všechny tři zbývající české naděje. Linda Nosková ve třetím kole stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou a pokusí se Polce oplatit porážku z kalifornské pouště. Tomáš Macháč ve svém premiérovém třetím kole na Masters vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Andyho Murrayho. Jiří Lehečka vstoupí do turnaje soubojem s Alexejem Popyrinem.

Jízda pokračuje. Menšík v Dauhá skolil už tři šampiony a po skalpu Monfilse je ve finále

ATP DAUHÁ - Čím dál sebevědoměji hrající Jakub Menšík (18) na štědře dotovaném turnaji ATP 250 v katarském Dauhá vyřadil tří bývalé šampiony během tří dnů a posouvá své maximum na hlavním okruhu. O 19 let staršího francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) zdolal 6:4, 1:6, 6:3, navázal na skalpy Andyho Murrayho či Andreje Rubljova a postupem do finále si zajistil posun na 86. místo světového žebříčku. O titul si český teenager zahraje s Rusem Karenem Chačanovem (27).

Menšík přetavil první čtvrtfinále ve skalp světové pětky Rubljova a posune se do TOP 100

ATP DAUHÁ - Jakub Menšík (18) poprvé na hlavním okruhu vyhrál tři zápasy po sobě. V katarském Dauhá po skalpech nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche a dvojnásobného vítěze Brita Andyho Murrayho našel recept i na dalšího šampiona Andreje Rubljova (26). Světovou pětku ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP porazil 6:4, 7:6 a připsal si premiérové vítězství nad členem TOP 20 a zároveň elitní desítky. Díky němu se český teenager stane nejmladším hráčem v TOP 100. O finále si zahraje potřetí během tří dnů s bývalým šampionem, v pátek vyzve v souboji generací francouzského veterána Gaëla Monfilse (37).

Djokovič vyhrál další bitvu. Na Australian Open už ztratil více setů než během loňského triumfu

Novak Djokovič (36) není na letošním Australian Open v optimální formě ani kondici. S 10 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje a obhájce titulu letos ve dvou zápasech ztratil více setů než po cestě za loňským triumfem. Čtyři sety potřeboval i s domácím Alexejem Popyrinem (24), kterého i díky čtyřem odvráceným setbolům zdolal 6:3, 4:6, 7:6, 6:3. Na své již 16. osmifinále v nejúspěšnějším dějišti bude usilovat proti Tomásovi Martínovi Etcheverrymu (24).

Fruhvirtová změří síly se Sabalenkovou, Macháč s Tiafoem. Krejčíková je opět favoritkou

V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Australian Open se odehraje první polovina soubojů druhého kola. V akci budou tři čeští zástupci, Brenda Fruhvirtová vyzve obhájkyni titulu a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou, Barbora Krejčíková se pokusí potvrdit roli favoritky proti Tamaře Korpatschové a Tomáš Macháč nastoupí proti Francesovi Tiafoeovi. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku budou bojovat také loňský šampion Novak Djokovič a Ons Jabeurová ve šlágru s Mirrou Andrejevovou.

Máme velkou budoucnost. Za rok se vrátíme a vyhrajeme, věří Australané po další porážce ve finále DC

Australští tenisté věří, že za rok potřetí za sebou postoupí do finále Davisova poháru a konečně se dočkají dalšího titulu. Náš tým má budoucnost, říká jednička Alex de Minaur.

Italové po 47 letech ovládli Davis Cup. Oslavy odšpuntoval hrdina Sinner

DAVIS CUP - Italští tenisté si po 25 letech zahráli ve finále Davis Cupu a ukončili 47 let dlouhé čekání na druhý zisk 'Salátové mísy'. Zatímco v sobotním semifinále proti Srbům byli jediný míček od vyřazení, osmadvacetinásobné šampiony z Austrálie ve finále porazili už po dvouhrách. Na úvodní bod Mattea Arnaldiho (22) navázal hrdina země z Apeninského poloostrovu Jannik Sinner (22), který smetl 6:3, 6:0 Alexe de Minaura (24) a ve španělské Málaze korunoval své skvělé vystoupení pátou výhrou v pátém zápasu.

Austrálie je opět ve finále Davis Cupu. Proti Finům bodovali Popyrin a De Minaur

DAVIS CUP - Australští tenisté jsou znovu po roce ve finále Davisova poháru. Ve španělské Málaze si po českém výběru poradili také s finskými outsidery, které přehráli už po dvouhrách. Základ úspěchu položil Alexei Popyrin (24) proti Ottu Virtanenovi (22), vítězný bod pak přidal Alex de Minaur (24) v souboji s Emilem Ruusuvuorim (24). O celkově 29. triumf a první od roku 2003 si Austrálie zahraje se Srbskem, nebo Itálií.

Močizuki čekal na první výhru 12 zápasů, doma v Tokiu vyhrál i potřetí a je v semifinále

ATP TOKIO - Bývalý nejlepší junior světa Šintaro Močizuki prožívá na domácím turnaji ATP 500 v Tokiu tenisovou pohádku. Dvacetiletý Japonec se tento týden až na 12. pokus dočkal své první výhry na okruhu ATP (včetně Davis Cupu) a rovnou si naskočil na vítěznou vlnu. Vítěz chlapeckého Wimbledonu 2019 den po senzačním skalpu světové desítky Taylora Fritze udolal Australana Alexeie Popyrina, vyhrál potřetí v řadě a postoupil do semifinále. V něm na něj čeká Aslan Karacev.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist