Putintseva Yulia

Putintseva Yulia

29
žena
Kazachstán
Datum nar.:
7. 1. 1995
Výška:
163 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 50. / 27.
čtyřhra: 365. / 158.

Ósakaová po šesti letech vyhrála zápas v týmové soutěži, návrat do BJK Cupu vyšel i Šwiatekové

BILLIE JEAN KING CUP - V osmi zemích odstartoval dvoudenní boj o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Po čtyřech letech odehrála zápas v týmové soutěži bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a poprvé od roku 2018 si připsala vítězství. Na domácí půdě v Tokiu porazila Julii Putincevovou (29) a zvýšila vedení Japonek nad Kazaškami na 2:0. Polky v čele se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22) vedou ve Švýcarsku.

Azarenkové se v Miami opět daří. V semifinále trojnásobná šampionka vyzve Rybakinovou

WTA MIAMI - Viktoria Azarenková (34) na oblíbeném turnaji WTA 1000 v Miami poprvé od loňského Australian Open vyhrála čtyři zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále uspěla v třísetové bitvě s Julií Putincevovou (29) a může se chystat na další Kazašku. O finále se běloruská vítězka tří ročníků utká se světovou čtyřkou a loňskou finalistkou Jelenou Rybakinovou (24), která po nemoci zvládla už třetí třísetový zápas. Zastavit ji nedokázala ani Maria Sakkariová (28).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Gauffová v Miami překvapivě končí v osmifinále, Rybakinová udělala další krok k obhajobě finále

Coco Gauffová (20) překvapivě dohrála na Miami Open už v osmifinále. Nasazená trojka nestačila 3:6, 6:1, 2:6 na trápící se Caroline Garciaovou (30), která prohrála posledních sedm soubojů s hráčkami TOP 10 žebříčku. Jelena Rybakinová (24) pokračuje v obhajobě loňského finále, jedna z největších favoritek přehrála 6:3, 7:5 domácí Madison Keysovou (29) a připsala si již 20. letošní vítězství.

Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Bouzková v Hobartu končí ve druhém kole. Z generálky na Melbourne ji vyřadila Putincevová

WTA HOBART - Marie Bouzková (25) si čtvrtfinále i na druhém letošním turnaji nezahraje. Na podniku WTA 250 v Hobartu skončila ve druhém kole po porážce 4:6, 6:1, 3:6 s Julií Putincevovou (29), přestože soupeřku přestřílela na vítězné údery a získala stejný počet fiftýnů. S Kazaškou prohrála podruhé během čtvrt roku.

Znovu vítězný vstup do turnaje. V Hobartu Bouzková začala výhrou nad Golubicovou

WTA HOBART - Marie Bouzková (25) zahájila vítězstvím i druhý turnaj v nové sezoně. V tasmánském Hobartu si znovu po dvou měsících poradila se Švýcarkou Viktorijou Golubicovou (31), kterou porazila 6:2, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 3:1. O již druhé letošní čtvrtfinále si pátá nasazená Češka zahraje s kazašskou kvalifikantkou Julií Putincevovovou (29).

17letá Fruhvirtová v Charlestonu i potřetí zvládla úvodní kolo, letos vyřadila Teichmannovou

WTA CHARLESTON - Linda Fruhvirtová na úvod turnaje WTA 500 v Charlestonu porazila 6-2 3-6 6-2 čtrnáctou nasazenou Švýcarku Jil Teichmannovou a také potřetí na netradiční zelenošedé antuce v Severní Karolíně zvládla své úvodní vstoupení. O osmifinále si 17letá Češka zahraje s Němkou Lisickou, nebo domácí Dolehideovou.

Stoprocentní Češky v 1. kole! Vítězně odstartovaly i Siniaková, Vondroušová a Muchová

WTA INDIAN WELLS - Prvním kolem turnaje WTA 1000 v Indian Wells prošlo všech pět českých tenistek a doplnilo nasazené kvarteto Češek mezi 64 nejlepšími. Třetí rok po sobě v Kalifornii zvládla úvodní zápas Kateřina Siniaková, jež si poradila s Němkou Jule Niemeierovou, Markéta Vondroušová porazila i potřetí ve dvou setech Kanaďanku Rebeccu Marinovou a Karolína Muchová zdolala Kazašku Julii Putincevovou.

Plíšková v Dubaji zničila Sakkariovou, v osmifinále je i Muchová. Kvitová s Krejčíkovou si zajistily vzájemný souboj

WTA DUBAJ - Karolína Plíšková stále neztratila při svém 10. startu v Dubaji set. Bývalá finalistka deklasovala světovou sedmičku Marii Sakkariovou a přerušila sérii šesti porážek s hráčkami nejlepší dvacítky. Barbora Krejčíková měla naopak namále, předloňská finalistka likvidovala čtyři mečboly světové osmičky Darjy Kasatkinové a v osmifinále vyzve Petru Kvitovou. Mezi šestnáctku nejlepších prošla také Karolína Muchová, naopak dohrály Linda Fruhvirtová a Marie Bouzková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist