Van Assche Luca

Van Assche Luca

19
muž
Francie
Datum nar.:
11. 5. 2004
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 99. / 63.
čtyřhra: 572. / 335.

Next Gen ATP Finals míří do finále. Do boje o titul postoupili mladíci Fils a Medjedovič

NEXT GEN ATP FINALS - Do finále 6. ročníku Turnaje mistrů pro hráče do 21 let v saúdskoarabské Džiddě postoupili neporažení Arthur Fils (19) a Hamad Medjedovič (20). Nejvýše nasazený Francouz si v semifinále poradil po obratu s krajanem Lucou Van Asschem (19), srbskému tenistovi v průběhu druhého setu vzdal Švýcar Dominic Stricker (21).

Next Gen ATP Finals zná semifinalisty. Pokračují Fils, Stricker, Medjedovič a Van Assche

NEXT GEN ATP FINALS - Až závěrečný třetí den bojů ve skupinách na Next Gen ATP Finals rozhodl o kvartetu semifinalistů. Bez porážky v saúdskoarabské Džiddě pokračují nejvýše nasazený Francouz Arthur Fils (19) a Srb Hamad Medjedovič (20), s bilancí 2:1 postoupil Francouz Luca Van Assche (19) a navzdory jediné výhře se ve hře udržel Švýcar Dominic Stricker (21).

Stricker zaznamenal nejrychlejší výhru na Next Gen ATP Finals, Fils uspěl i podruhé

Dominic Stricker (21) se den po nepovedeném vstupu do Next Gen ATP Finals zapsal do historie soutěže nejrychlejším vítězstvím. Švýcarský mladík přehrál Itala Lucu Nardiho (20) za 54 minut hry a udržel se ve hře o postup ze skupiny. I své druhé vystoupení zvládli nejvýše nasazený Francouz Arthur Fils (19) a Srb Hamad Medjedovič (20), jistotu postupu do semifinále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let ale nezískal ani jeden.

Tenisté hrají poprvé v Saúdské Arábii. Next Gen ATP Finals začal s inovativními pravidly

NEXT GEN ATP FINALS - V Džiddě odstartoval historicky první turnaj ATP v Saúdské Arábie. Na Blízkém východě se v rámci Next Gen ATP Finals střetává osm mladíků o trofej z Turnaje mistrů pro hráče do 21 let. Roli favoritů v úvodním dnu potvrdili oba francouzští teenageři Arthur Fils (19) a Luca Van Assche (19), první bod ve skupinové fázi získali také Ital Flavio Cobolli (21) a Srb Hamad Medjedovič (20). Tenisté se pomalu přizpůsobují netradičním pravidlům s dalšími inovacemi, které ATP testuje.

Zverev má v Hamburku na dosah první letošní finále, jednička Ruud schytal kanára a končí

Alexander Zverev (26) neztratil set na domácím antukovém podniku ATP 500 v Hamburku ani ve třetím zápase a postoupil do semifinále. Bývalý druhý hráč světa si poradil 6:3, 6:4 s debutantem ve čtvrtfinále na nejvyšším okruhu Lucou Van Asschem (19) a zahraje si o své první finále po dlouhé zdravotní pauze a od loňského května. V sobotním semifinále změří síly s Arthurem Filsem (19), který deklasoval 6:0, 6:4 nasazenou jedničku Caspera Ruuda (24).

Zklamání pro Francouze. Teprve podruhé v open éře nemají zastoupení ve 3. kole domácího French Open

Francie patří odjakživa mezi tenisové velmoce, ale letošní ročník French Open je pro zemi galského kohouta velkým zklamáním. Teprve podruhé v otevřené éře tenisu nemá komu fandit ve třetím kole domácího French Open. Na pařížské antuce přitom letos startovalo celkem 28 francouzských zástupců, nahoru se derou mladé talenty Arthur Fils (18) či Luca Van Assche (19) a velké naděje se vkládaly do světové pětky Caroline Garciaové (29).

Lehečka v Banja Luce postoupil přes Monfilse. Djokovič otočil zápas s Van Asschem

ATP BANJA LUKA - Jiří Lehečka vstoupil do antukového turnaje ATP 250 v bosenské Banja Luce hladkou výhrou 6-4 6-3 nad bývalou světovou šestkou Francouzem Gaëlem Monfilsem, který po březnovém návratu po zranění prohrál i čtvrtý zápas. Už ve čtvrtfinále je světová jednička Novak Djokovič, který se nadřel na obrat proti francouzskému teenagerovi Lucovi Van Asschemu.

Dny jako ze snu. 18letý Van Assche v Banja Luce skolil "legendu" Wawrinku a zahraje si s Djokovičem

ATP BANJA LUKA - Luca Van Assche prožívá na novém antukovém turnaji ATP 250 v Banja Luce těžko popsatelné pocity. Teprve 18letý Francouz v Bosně a Hercegovině vybojoval skalp "úžasné legendy" Švýcara Stana Wawrinky a zajistil si střetnutí s další hvězdou - světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Ruud v Estorilu začal obratem proti domácímu Sousovi. Ve čtvrtfinále vyzve obhájce titulu

ATP ESTORIL - Nejvýše nasazený Nor Casper Ruud na antuce v Estorilu porazil 4-6 6-2 6-2 domácího Joaa Sousu a postoupil do čtvrtfinále. O první letošní minisérii dvou výher po sobě si pátý hráč světa zahraje s argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist