Zhu Lin

Zhu Lin

30
žena
Čína
Datum nar.:
28. 1. 1994
Výška:
173 cm
Váha:
64 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 57. / 31.
čtyřhra: 123. / 80.

Krach Češek v Miami. Ve středu v prvním kole prohrály Plíšková, Bouzková i Linda Fruhvirtová

Zatímco v rámci úterního programu slavily v Miami postup do druhého kola obě české naděje, ve středu nezvládla vstup do floridské tisícovky ani jedna ze tří Češek. Marie Bouzková (25) prohrála 2:6, 4:6 s trápící se Lin Zhu a neobhájí loňské třetí kolo, Linda Fruhvirtová (18) padla 6:4, 4:6, 2:6 v bitvě se Shelby Rogersovou a bývalá finalistka Karolína Plíšková (31) nestačila 4:6, 6:2, 2:6 na svou kamarádku Donnu Vekičovou.

Preview: Pět Čechů odehraje první kolo v Miami. Do akce jdou Plíšková, Bouzková či Macháč

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open se v utkáních prvního kola hlavní soutěže představí pět Čechů. Jako první nastoupí Marie Bouzková proti Lin Zhu a poté budou v akci Linda Fruhvirtová proti Shelby Rogersové, Karolína Plíšková v souboji s Donnou Vekičovou, kvalifikant Vít Kopřiva proti Christopherovi O'Connellovi a favorizovaný Tomáš Macháč, kterého čeká domácí teenager Darwin Blanch.

Bývalá vítězka Ósakaová v Indian Wells zametla s Erraniovou, úspěšný návrat zapsala i Wozniacká

Naomi Ósakaová (26) se po dvou letech představila v Indian Wells, kde v roce 2018 vybojovala první ze svých sedmi titulů. Čtyřnásobná grandslamová šampionka a někdejší světová jednička, která se letos vrací po mateřské pauze, začala v kalifornské poušti vítězstvím 6:3, 6:1 nad bývalou světovou pětkou Sarou Erraniovou (36). Dál jde i další z bývalých vítězek a světových jedniček Caroline Wozniacká (33) po výhře 7:6, 6:1 nad Lin Zhu (30).

Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).

Teenagerka Šnajderová v Hua Hin slaví první triumf, ve finále zdolala obhájkyni titulu

WTA HUA HIN - Diana Šnajderová (19) na turnaji v thajském Hua Hin slaví první triumf na okruhu WTA. Ve finále ruská teenagerka uspěla na druhý pokus, když zdolala 6:3, 2:6, 6:1 loňskou šampionku Číňanku Lin Zhu (30).

V Hua Hin jsou v semifinále tři Číňanky. Lin Zhu pokračuje v obhajobě titulu

WTA HUA HIN - Do semifinále turnaje WTA postoupily potřetí v historii a poprvé mimo čínský Nanchang tří tenistky z Číny. V thajském Hua Hin mezi kvartetem nejlepších nechybí Lin Zhu (30), která porazila dvakrát 6:3 Australanku Arinu Rodionovovou (34) a dál zvládá svou premiéru v roli obhájkyně titulu. O teprve třetí finále se utká s krajankou Yafan Wang (29). Čínskou nadvládu narušila jen ruská teenagerka Diana Šnaiderová (19), kterou čeká Xinyu Wang (22).

Fruhvirtová v Thajsku končí ve druhém kole, obhájkyni titulu Lin Zhu sebrala jen čtyři hry

WTA HUA HIN - Linda Fruhvirtová (18) na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hin na svou první letošní výhru v hlavní soutěži nenavázala. Česká teenagerka v boji o místo ve čtvrtfinále nestačila na čínskou obhájkyni titulu Lin Zhu (30), které podlehla hladce dvakrát 2:6.

Linda Fruhvirtová je letos poprvé ve 2. kole, v Thajsku porazila ruskou náhradnici

WTA HUA HIN - Až na čtvrtém turnaji v nové sezoně se Linda Fruhvirtová (18) dočkala výhry v hlavní soutěži. V thajském Hua Hin česká teenagerka potvrdila roli favoritky proti Rusce Anastasii Tichonovové (23), která po neúspěchu v kvalifikaci nastoupila jako náhradnice místo Claire Liuové. O čtvrtfinále si zahraje s obhájkyní titulu Lin Zhu (30).

Haddadová Maiaová je letos poprvé ve finále, o titul si zahraje na WTA Elite Trophy

WTA ELITE TROPHY - Beatriz Haddadová Maiaová (27) na svém posledním letošním turnaji postoupila poprvé v sezoně do finále a hned na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai. V semifinále 'malého Turnaje mistryň' brazilská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Darju Kasatkinovou (26) a poprvé od Wimbledonu vyhrála tři zápasy po sobě. O třetí a nejcennější titul si zahraje proti domácí Qinwen Zheng (21).

Loni triumf na Turnaji mistryň, letos bez titulu. Garciaová skončila na WTA Elite Trophy už ve skupině

Caroline Garciaová (30) loni posbírala čtyři trofeje včetně triumfu na Turnaji mistryň, ovšem letošní sezonu zakončila bez titulu. Na probíhajícím WTA Elite Trophy vypadla už ve skupině, když v přímém souboji o semifinále nestačila 1:6, 6:7 na Beatriz Haddadovou Maiaovou (27). Brazilka se o finále utká s Darjou Kasatkinovou (26), druhé semifinále obstarají domácí Qinwen Zheng (21) a Lin Zhu (29).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist