'Divočina' v Ostravě: Sabalenková prohrávala 0-6 a 0-4, pak získala 12 gamů v řadě a vyhrála

23. 10. 2020, 23:16
Aktuality 16
WTA OSTRAVA - Aryna Sabalenková na halovém turnaji WTA Premier v Ostravě předvedla málo vídaný obrat. Se španělskou kvalifikantkou Sarou Sorribesovou prohrávala 0-6, 0-4 a čelila brejkbolům, oba však zlikvidovala, získala dvanáct gamů v řadě a zvítězila 0-6 6-4 6-0. V semifinále se třetí nasazená Běloruska utká poprvé s Američankou Bradyovou.
Aryna Sabalenková (© j48tennis.net)

Prvních 10 gamů prohrála, následných 12 gamů vyhrála. I takovým způsobem může světová dvanáctka postoupit ze čtvrtfinále turnaje WTA Premier. 

Aryna Sabalenková dnes v Ostravar Areně prohrávala se španělskou kvalifikantkou Sarou Sorribesovou 0-6 a 0-4 a neubránila se slzám. V jedenáctém gamu se však dokázala ubránit dvěma brejkbolům, které zlikvidovala agresivním forhendem hned druhým úderem po podání.

Po první získané hře 22letá Běloruska zvedla ironicky ruce nad hlavu, vzápětí se uvolnila a rozehrála. Vyhrála dvanáct gamů po sobě a po dvou hodinách zvítězila 0-6 6-4 6-0.

Sabalenková v Ostravě předvedla druhý obrat během dvou dnů. Včera zdolala šestnáctiletou Cori Gauffovou 1-6 7-5 7-6, přestože ve třetím setu prohrávala 2-5 a soupeřka měla dvakrát šanci zápas ukončit při svém servisu. 

"S těmi vstupy do zápasů budu muset něco udělat. Asi si před každým zápasem budu muset dát pár gamů nanečisto. Je mi z toho smutno, v první polovině zápasu jsem neodehrála jediný dobrý fiftýn. Příště se mi to už nesmí stát, protože bych se z toho asi znovu nedostala," komentovala Sabalenková.



O své 11. finále bude vítězka šesti turnajů WTA Sabalenková bojovat v sobotu v prvním vzájemném střetnutí s Jennifer Bradyovou, která v Ostravě druhý den po sobě vyřadila ruskou kvalifikantku.

Po Darje Kasatkinové dnes 25letá Američanka porazila 6-7 6-3 6-1 Veroniku Kuděrmetovovou, jež nenavázala na skalp Karolíny Plíškové. Bradyová usilující o premiérový posun do Top 20 tak už potřetí po koronavirové pauze postoupila do semifinále - v srpnu Lexingtonu triumfovala a v září na US Open se do finále nedostala.



První semifinálovou dvojici vytvořily Běloruska Viktoria Azarenková a Řekyně Maria Sakkariová.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
páteční výsledky (23. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sabalenková (3-Běl.) - Sorribesová (Šp.) 0-6 6-4 6-0
Azarenková (4-Běl.) - Mertensová (7-Belg.) 6-4 6-1
Sakkariová (Řec.) - Džabúrová (Tun.) 3-6 6-3 6-1
Bradyová (USA) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-7(5) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Mayo
Labilne ženy.
Reagovat
sojka1
ovsem kdyz Diego utece z 2:6;2:5 a MP, tak je to souboj gladiatoru, jak jinak....
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
EllNino
4. kolo Miami proti Aně Ivanovic ... 3:6 6:0 6:0, ale tohle je ještě trochu větší bizár, který se stal i naší jiné krásné Petře :)

https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/neuveritelne-cetkovska-otocila-duel-z-06-a-04/r~i:article:738377/
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem jen na číslech a byl jsem překvapený, že Španělka uhrála 10 her v řadě.
Ale Aryna je prostě svá, takže mě nepřekvapil ani dvojitý kanár.
Reagovat
sojka1
Aryna je divoska, nadherny zapas, ktery jsem si (nelitostne) :-) uzila. Bylo tam uplne vsechno! A zkusila uplne vsechno, vcetne prelepeneho palce a sundane celenky - mozna nejdulezitejsiho rozhodnuti.. :-)) Libilo se mi, ze stale hrala a sympaticky verila. Sice proslovy, vztek i slzy, ale ani usmevy nebyly falesne nebo zle, jen takove notvl, to je zase den a nikdy jsem nemela pocit, ze svuj zmar na nekoho haze, ze za to nekdo muze (vid, Kacenko) a kdyz se capla, tenisove pak predvedla naprostou lahudku. Pry ranarka.... utok si predevsim dokazala skvele vystavet a je to tam tak pomale, ze se vracecka ani nedala utlouct pouhou silou, smrtici rana prisla az klidne po 25 uderech, neuveritelne....
Reagovat
blixa
No já žasnu, to už jsem dlouho nečetl aby ses takhle rozplývala ... neušil jsem že jsi taková fanynka Aryny smile Ale smůla, letos to vyhraje Maria ....smilesmile
Reagovat
sojka1
:-))) jsem predevsim fanynka tenisu, obcas me nejaky pribeh takhle necekane vcucne a vlastne ani nezalezi, kdo hraje. Libila se mi tady Krejcikova, pritom je mi celkem protivna :-)) vzpominam na onen uz vousaty W, kdy Rosol, o kterem si take myslim sve :-)) klepl Rafu, nikdy nezapomenu na svoje vciteni se tenkrat, pani, za Lukase jsem i dychala... tenis je holt vasen, padni komu padni... :-))) Jinak podvodnici Sakkari uz celkem snasim, objevila jsem si v ni dokonce neco docela mileho a predevsim umi hrat.... takze kdyz si to uhraje, at to tedy ma... ale Brady je taky pecka.... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile souhlas Sojči. Taky jsem už překousl averzi vůči Sekkerce i Aryně. A s tou myslím dobře vychází i Petra, což je takové menší pozitivum. Pár hráček/ů na black listu mám, ale víc řadím k těm sympatickým. Neutrální zápasy jsou fajn, ale u mě jsou spíš výjimečně, většinou někomu přeji vítězství víc. Turnajové teď asi Sekkerce. Líbí se mi na ní velká snaha a také hrála několik parádních zápasů se špičkou, vyřadila Serenu... A zájem o tenis by v Řecku zas o něco stoupl.smile Stefano položil solidní základy.
Reagovat
smazaný uživatel
Přelepovat palec si nechala už v minulém zápase.
Reagovat
FulnekUltras
je to prostě ranařka, tenhle brojler

ale už v Ově bohatě stačilo smile
Reagovat
tommr
je vidět, že nejen naše hráčky jsou schopný prohrát už téměř vyhranej zápas ... smile
SST mi ale bylo docela líto - za výkon v první polovině zápasu si takovou krutou porážku nezasloužila ... smile
Reagovat
Fandina
V podstatě to bylo o dva game, takže až tak kruté to nebylo. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
no slabší povahy by taková porážka mohla zlomit. Doufám, že SST se z toho oklepe a nezanechá to na ní žádný stopy ... smile
Reagovat
FulnekUltras
v době, která současná holátka čeká, si něco takového absolutně nebudou moci dovolit - jinak to s nima zamete... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist