12. den v Melbourne: O finále Australian Open se poperou Berrettini s Nadalem a v repríze Medveděv s Tsitsipasem

27. 1. 2022, 21:00
Previews 111
V rámci 12. hracího dne letošního ročníku Australian Open jsou na programu mužské boje o finále. První z nich obstarají Matteo Berrettini se šampionem ročníku 2009 Rafaelem Nadalem, v rámci večerního programu čeká repríza loňského semifinále největšího favorita a loňského finalistu Daniila Medveděva a Stefanose Tsitsipase. O triumf v mixu se utkají domácí duo Jaimee Fourlisová, Jason Kubler s Kristinou Mladenovicovou a Ivanem Dodigem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále mužů •
Berrettini (7-It.) - Nadal (6-Šp.) | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
Tsitsipas (4-Řec.) - Medveděv (2-Rus.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)
• Finále mixu •
Fourlisová/Kubler (Austr.) - Mladenovicová/Dodig (5-Fr./Chorv.) | Rod Laver Arena (2:00 SEČ)


• Semifinále mužů •
Matteo Berrettini (7.) - Rafael Nadal (5.) | Rod Laver Arena (4:30 SELČ)

Rafaela Nadala dělí už jen kousek od zisku rekordní 21. grandslamové trofeje a druhé z Australian Open. Šampion z roku 2009 v semifinále letošního ročníku úvodního grandslamu sezony nastoupí proti dalšímu dravému mladíkovi Matteovi Berrettinimu, který v Melbourne Parku už dvakrát vylepšil své maximum. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil v semifinále US Open 2019 a Nadal neztratil set.

Pětatřicetiletý Španěl před dvěma týdny na generálce v Melbourne absolvoval své již 126. kariérní finále a získal 89. titul. Na grandslamech byl ve finále 28krát (20-8, naposledy French Open 2020), konkrétně na Australian Open pětkrát (1-4, naposledy 2019). V semifinálových bojích podniků velké čtyřky má skvělou bilanci 28-7.

O deset let mladší Berrettini takové zkušenosti rozhodně nevlastní. Za sebou má osm finálových duelů a na grandslamech si zatím závěrečné kolo vyzkoušel pouze loni ve Wimbledonu (bilance v semifinále grandslamů 1-1). Římský rodák je vůbec prvním italským semifinalistou Australian Open.

Berrettini v jediném předchozím souboji neuhrál set, ale tentokrát by měl podat lepší výkon a španělského favorita minimálně více potrápit. Nadal v Melbourne Parku hraje skvěle, ale tady je zranitelnější než v New Yorku. Oba aktéři se nejspíše budou snažit tlačit do bekhendu soupeře (slabší strana), Berrettini bude mít výhodu lepšího servisu, dělového forhendu a možná o něco lepší fyzické kondice, Nadal má zase na své straně rovněž vynikající servis i forhend, o něco lepší return, více zkušeností a lepší psychickou odolnost. Berrettini rozhodně disponuje hrou, se kterou může Nadala vyřadit, otázkou je, jak se mu všechno sejde. Nadal v semifinále tohoto turnaje neprohrál už pětkrát v řadě.

Tip na vítěze: Rafael Nadal

Aktuální forma
Berrettini loni exceloval právě na grandslamech, na Australian Open nemohl nastoupit k osmifinále a na dalších třech ho zastavil pouze Novak Djokovič (wimbledonské finále a čtvrtfinále na French Open a US Open). Po smutném odstoupení z domácího Turnaje mistrů léčil zraněný břišní sval, ale start nové sezony stihl. V ATP Cupu zvládl jednu ze tří dvouher.

Cesta turnajem
V nejlepší formě nehraje ani na Australian Open, přesto i ve většině případů nestabilní výkony zatím stačily. S Brandonem Nakashimou i divokou kartou Stefanem Kozlovem musel do čtyř setů, Carlose Alcaraze zdolal až v parádní pětisetové bitvě, v osmifinále ve třech těsných setech porazil Pabla Carreña a ve čtvrtfinále, i přes ztrátu vedení 2-0 na sety, přetlačil Gaëla Monfilse.

Historie na Australian Open
Berrettini při úvodních dvou startech vypadl hned v prvním kole, ale od té doby se každým rokem zlepšuje. Předloni prošel do druhého kola a loni do osmifinále, ke kterému nenastoupil.

Matteo Berrettini - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-1 (kariérní 7-16)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-1)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 9-5)

Matteo Berrettini - Australian Open
Kariérní bilance:
9-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: ATP Cup (bilance 1-2)
Cesta turnajem: Nakashima (4-6 6-2 7-6 6-3), Kozlov (6-1 4-6 6-4 6-1), (31) Alcaraz (6-2 7-6 4-6 2-6 7-6), (19) Carreño (7-5 7-6 6-4), (17) Monfils (6-4 6-4 3-6 3-6 6-2)

Aktuální forma
Nadal se loni často trápil zdravotně, poprvé od sezony 2016 nezískal grandslamový titul a tenisový rok uzavřel už v srpnu. Do aktuální sezony i přes neúspěchy na exhibici v Abú Zabí a nákazu Covidem-19 vstoupil tím nejlepším možným způsobem, když bez ztráty setu ovládl generálku v Melbourne, připsal si 89. titul, první na tvrdém povrchu po téměř dvou letech, a teprve podruhé triumfoval na australském kontinentu.

Cesta turnajem
Na Australian Open si poradil s Marcosem Gironem, Yannickem Hanfmannem, Karenem Chačanovem i Adrianem Mannarinem, po cestě do čtvrtfinále ztratil jediný set. V souboji o semifinále ovšem i kvůli žaludečním potížím zahodil vedení 2-0 na sety a Denise Shapovalova udolal až v páté rozhodující sadě.

Historie na Australian Open
Nadal si v minulosti v Melbourne Parku celkem pětkrát zahrál finále, naposledy v roce 2019, kdy prohrál s Novakem Djokovičem, a jen jednou uspěl (2009). Úvodního podniku velké čtyřky se účastní posedmnácté a jen dvakrát se loučil dříve než v osmifinále. Australian Open je jeho nejhorším grandslamem.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Melbourne (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Melbourne (triumf)
Bilance: 8-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 8-0
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 178-99)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 28-7)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 125-43)

Rafael Nadal - Australian Open
Kariérní bilance:
74-15
Nejlepší výsledek: vítěz (2009)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 5-1
Generálka: Melbourne (triumf)
Cesta turnajem: Giron (6-1 6-4 6-2), Hanfmann (6-2 6-3 6-4), (28) Chačanov (6-3 6-2 3-6 6-1), Mannarino (7-6 6-2 6-2), (14) Shapovalov (6-3 6-4 4-6 3-6 6-3)


Stefanos Tsitsipas (4.) - Daniil Medveděv (2.) | Rod Laver Arena (9:30 SELČ)
Stefanos Tsitsipas a Daniil Medveděv se znovu po roce poperou o postup do finále Australian Open. Loni zvítězil největší favorit letošního ročníku Medveděv a Tsitsipas mu třísetovou porážku oplatil v posledním souboji ve čtvrtfinále French Open 2021. Ve vzájemné bilanci dominuje poměrem 6-2 Medveděv.

Pětadvacetiletý Medveděv má na dosah své 24. kariérní finále, čtvrté na grandslamech. Na akcích velké čtyřky odehrál čtyři semifinálové duely s bilancí 3-1 (na Australian Open 1-0). Posledním ruským vítězem úvodního grandslamu roku je Marat Safin (2005).

O dva roky mladší Tsitsipas si své poslední a celkově 17. finále zahrál loni na French Open. Jednalo se o jeho premiérové finále na grandslamech. V semifinále největších tenisových podniků má přesně opačnou úspěšnost (1-3, na Australian Open prohrál obě předchozí) než jeho dnešní protivník. Řecko by mělo zastoupení ve finále poprvé.

Tentokrát má za sebou obrat ve čtvrtfinále z 0-2 na sety Medveděv a Tsitsipas si s čtvrtfinálovým soupeřem poradil bez ztráty setu. Loni tomu bylo přesně naopak. Hodně tak bude záležet na tom, jak se Medveděv po dlouhé bitvě zotavil. Oba aktéři měli v průběhu turnaje své horší i lepší momenty a jejich cesta do semifinále je výsledkově celkem srovnatelná. O něco vyrovnaněji možná působí Medveděv, je psychicky silnější a mohl by potvrdit roli favorita.

Tip na vítěze: Daniil Medveděv

Aktuální forma
Tsitsipas měl v první půlce sezony 2021 famózní formu, ale po prohraném finále na French Open, ve kterém neudržel vedení 2-0 na sety proti Novakovi Djokovičovi, je v krizi. Navíc na konci sezony musel podstoupit operaci lokte a návrat mu zatím příliš nevychází. V ATP Cupu prohrál s Diegem Schwartzmanem a nezvládl ani čtyřhru proti nezkušené gruzínské dvojici.

Cesta turnajem
Na Australian Open měl po jasném vítězství nad Mikaelem Ymerem potíže s antukářem Sebastiánem Báezem, bouřlivákem Benoitem Pairem i Taylorem Fritzem. S posledním jmenovaným dokonce musel do páté rozhodující sady. Ve čtvrtfinále naopak překvapil suverénní výhrou nad Jannikem Sinnerem.

Historie na Australian Open
Tsitsipas při předchozích účastech střídal slabé výsledky s parádními. Debut v hlavní soutěži (2018) pro něj skončil hned v prvním kole, o rok později se dostal až do semifinále, předloni vypadl ve třetím kole a loni vyrovnal své maximum na turnaji.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 6-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-1
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 24-32)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-3)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 18-14)

Stefanos Tsitsipas - Australian Open
Kariérní bilance:
15-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2019, 2021-22)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 0-2
Generálka: ATP Cup (bilance 1-1)
Cesta turnajem: M. Ymer (6-2 6-4 6-3), Báez (7-6 6-7 6-3 6-4), Paire (6-3 7-5 6-7 6-4), (20) Fritz (4-6 6-4 4-6 6-3 6-4), (11) Sinner (6-3 6-4 6-2)

Aktuální forma
Medveděv jako jediný loni na grandslamech přemohl Novaka Djokoviče a na US Open se dočkal premiérového triumfu na akcích velké čtyřky. Do letošní sezony stejně jako do obou předchozích vstoupil v ATP Cupu. V týmové soutěži nezaváhal s Alexem de Minaurem, Matteem Berrettinim ani Félixem Augerem-Aliassimem, recept na něj dokázal najít pouze Ugo Humbert.

Cesta turnajem
Na Australian Open si postupně poradil s Henrim Laaksonenem, domácím bouřlivákem Nickem Kyrgiosem, Boticem van de Zandschulpem a objevem dosavadního průběhu sezony Maximem Cressym. Ve čtvrtfinále měl ale namále, s výborně hrajícím Félixem Augerem-Aliassimem prohrával už 0-2 na sety a ve čtvrté sadě čelil mečbolu.

Historie na Australian Open
Medveděv se Australian Open účastní pošesté, ještě před startem loňského ročníku byla jeho maximem osmifinále z let 2019-20. Loni ho podstatně vylepšil, až ve finálovém souboji podlehl Novakovi Djokovičovi.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 8-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 8-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 28-24)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-1)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 24-10)

Daniil Medveděv - Australian Open
Kariérní bilance:
17-5
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: finále
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: ATP Cup (bilance 3-1)
Cesta turnajem: Laaksonen (6-1 6-4 7-6), Kyrgios (7-6 6-4 4-6 6-2), van de Zandschulp (6-4 6-4 6-2), Cressy (6-2 7-6 6-7 7-5), (9) Auger-Aliassime (6-7 3-6 7-6 7-5 6-4)


• Finále mixu •
/ J. Fourlisová / J. Kubler - / K. Mladenovicová / I. Dodig | Rod Laver Arena (2:00 SEČ)
Austrálie má od roku 2019 už potřetí domácí zastoupení ve finále mixu Australian Open, naposledy ovšem tuto disciplínu ovládli Jarmila Wolfeová s Matthewem Ebdenem před devíti lety. Na ně se pokusí navázat Jaimee Fourlisová s Jasonem Kublerem, kteří ve finále vyzvou zkušenou francouzsko-chorvatskou dvojici Kristina Mladenovicová, Ivan Dodig.


Premiérová spolupráce Fourlisové (204. v WTA) s Kublerem (203. v ATP) funguje na jedničku. Po cestě do finále Australian Open zlikvidovali celkem sedm mečbolů a třikrát uspěli v super tie-breaku. Pro 22letou Australanku i jejího o šest let staršího krajana se jedná o první finále na nejvyšší tour.

Cesta turnajem
1K: (7) Stojanovičová/Pavič (3-6 6-3 17-15)
2K: Stosurová/Ebden (3-6 7-5 11-9)
ČF: Mirzaová/Ram (6-4 7-6)
SF: Hradecká/Escobar (2-6 7-6 10-6)


Mladenovicová s Dodigem jsou daleko úspěšnější. Osmadvacetiletá Mladenovicová je bývalou světovou deblovou jedničkou a má na kontě 24 triumfů ve čtyřhře (pět na grandslamech) a dvě trofeje z mixu (Wimbledon 2013 a Australian Open 2014). Sedmatřicetiletý Dodig v deblu mužů slavil 16krát, dvakrát na největších tenisových podnicích, a v mixu na vrchol dokráčel třikrát (French Open 2018-19, Wimbledon 2019).

Cesta turnajem
1K: Flipkensová/Gille (6-7 6-4 10-3)
2K: Ar. Rodionovová/Polmans (6-2 6-7 10-8)
ČF: Routliffeová/Venus (6-4 6-2)
SF: (2) S. Zhang/Peers (1-6 7-5 10-2)

AUSTRALIAN OPEN 2022 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 2:00 SEČ)
1. Fourlisová/Kubler (Austr.) - Mladenovicová/Dodig (5-Fr./Chorv.)
2. Berrettini (7-It.) - Nadal (6-Šp.) / nejdříve ve 4:30 SEČ
3. Tsitsipas (4-Řec.) - Medveděv (2-Rus.) / nejdříve v 9:30 SEČ
• COURT 5 • (od 1:00 SEČ)
1. Menšík (4-ČR) - Feldbausch (11-Švýc.)
Kompletní program 12. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile Méďa je sláb a příliš emotivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ruply mu nervy. Stjupid.smile
Reagovat
farr
Zatím super svižný, ale parádní tenis. Żadný proškrabávkysmilesmile.
Reagovat
farr
Parádní podívaná.smile Daniil o kousek lepší, první set si zasloužil. Tsi neměl jedinou šanci na returnu.
Reagovat
paddy
dokonce vyšel i počet setů smile smile

Druhý zápas bude tvrdší oříšek, užijte si to

===
Při znalosti výsledku člověka nebaví si pouštět záznam, příp. vstávat na přímý přenos, však to znáte smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ctyrsetovy trening. Nova moda na okruhu ATP. Mohlo by se to ujmout i ve WTA - takova trifazovka, trifazovy trening....
Ash by si davala jeden rekreacni set, par experimentu, divaci to oceni, aj ty listky se nebudou zdat tak predrazene:)
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to tak. Rafa v pohodovým rytmu.
Reagovat
Mony
Snad nekezl po čtyřech!? smile
Reagovat
Mony
Nelezl
Reagovat
Vlk-v-trave
No dobre, ze nelezl po peti:)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda toho matchballu FAA, finalove predikcie mohli byt dnes uplne inde. Tak ako tak, realne je akykolvek super mimo Djokovica obrovska sanca. A povedzme si uprimne, nebyt Medvedeva, Novak by dnes mal kalendarny GS a 21GS. Takze stat zoči voči Danilovi bude fair enough pre Nadala aj tenisovu historiu. Hoci s finale proti Stefanosovi by som rozhodne dokazal zit :)
Reagovat
RF46
Tak ovcopichu, hura do ovcina, vyber nakou krasavici a poradne ji navakcinuj. Oslav Rafuv uspech, vsak co si budem, je to i tvuj uspech. Ale vyber si peknou, at se ti ostatni bacove pak v kolibe neposmivajsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi chyba tretí odlisný prispevok, ze si zapas nevidel, antivaxerko. Preco klameš?Čierna ovca, raz darmo :)
Reagovat
RF46
Podle euforie v diskuzi to vypada, ze GS vyhral nejaky slovensky hrac smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Wow. A to mas z vlastnej hlavy kopýtko, takýto ekvilbristický diskusný zvrat?..Alebo si do diskusie zapojil aj mamku?
Reagovat
RF46
Zajimave, jak se vetsina tech slabších inet radoby diskuteru uchyluje v slabe chvilce k rodicum. Opravdu, vsimni si jak se to jako linka vine pres vsechny ty - rekneme, ne nejbystrejsi jedince. Ty se treba strasne snazis, pile a zarputilost je neuveritelna ale oba citime, ze na to nemas a je to bud slaby a nebo ani to ne. Uz nevim, jak bych ti pomohl a poradil. Obavam se, ze si na limitu.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rasistické, s národnym komlexom zadubené kopýtko, na etickú nôtu :)

Svet sa v kravskú riť obracia, kto by to bol povedal pri ovečke.

Pozdrav mamku, ty trumpeto nechcené smile
Reagovat
RF46
Tak vyhledej nejakou odbornou pomoc smilesmile
Reagovat
annah
Gratulace Rafovi! Kdyby neposlali domu Noleho, mířil by dnes nejspíš domů on.
Takovou šanci získat 21 už podle mě nepustí... Azbukov nebo Řek budou mít smůlu.
Reagovat
paddy
Djokovič by vypadl už s Monfilsem, protože byl psychicky rozhozený a s narušeným tréninkem
Reagovat
turista
Medvedev mu má bco oplácet. Nu vot pojdom. Nado pobedit!
Reagovat
smazaný uživatel
V nedelu sa rozhodne, ci si Nole fans vypije kalich horkosti az do dna, alebo sa turnaj za minutu 12 skonci pre nich v podstate happyendom.

Medvedev sa moze stat legendary dream crasherom s velkymi finalovymi vitazstvami v zapasoch, ktore su klucove pre karieru Nadala s Djokovicom.
Reagovat
Ereinion
Poslední dva sety to bylo celkem důstojné SF, ale nakonec se Matteo v jednom gamu vyházel, i když předtím vyhrál na svém podání asi 22 míčků. Pro Rafu bylo tohle možná lepší než hladká výhra ve 3 setech, musel zabrat a několik servis gamů ve 4. setu udržel jen těsně.

Každopádně to má nalajnovaný nejlíp jak to šlo, zápas pod tři hodiny a teď se může v klidu dívat na druhé SF, které se může dost protáhnout. Ve finále by Nadal každopádně musel zvednout svůj level, tohle by asi nestačilo, speciálně na Medvěda ne. Ale je to jen jeden zápas, stát se může cokoliv...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas do posledneho slova. Vypadok aky Rafa predviedol v posledne dva zapasy moze v pohode stacit, aby sa Medvedev nadychol a uz nepustil.
Reagovat
Roger_Federer
Jak se umenuje ta baba ve studiu z Matsem?
Reagovat
smazaný uživatel
Sexy chick, vobec netusim, kto to je, ci je to nejaka byvala hrácka?..Asi skor nie
Reagovat
Roger_Federer
Nemůžu to nikde najit..dost dobrá
Reagovat
Frantz
Až na ten hlas...
Reagovat
Roger_Federer
https://www.google.cz/search?client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&q=alize+lim&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjDg8K179P1AhVyMewKHUL3Dj8QBSgAegQIARAC&biw=412&bih=757&dpr=2.63
Reagovat
Roger_Federer
https://www.google.cz/search?client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&q=alize+lim&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjDg8K179P1AhVyMewKHUL3Dj8QBSgAegQIARAC&biw=412&bih=757&dpr=2.63
Reagovat
Newcombe
sice hrála tenis ve třetí lize, ale je to jen maskot eurosportu. Dali jí tam jako dekoraci, aby mohli nadrženci slintat
Reagovat
vojta91
Toto jsem vůbec nezažila, chodily masy lidi a hromadne vykupovali papírové kapesniky a něco říkali o tenise.

Arjeta,47 let, prodavačka v drogerii v Bernu
Reagovat
smazaný uživatel
Nerob, lebo kopytko sa nedozije nedele :)
Reagovat
RF46
No los mel Rafa jako ze zanu, tohle nemohlo dopadnout jinak. Tak ve finale snad Medved.
Reagovat
RF46
*snu
Reagovat
Roger_Federer
Rafa predvadi slušný turnaj i tenis, při neúčasti Djojovice s beho spadla i "deka"
Reagovat
RF46
V tom veku je to obdivuhodny, to jo. Zapas sem nevidel, jen dva posledni gamy. Matteo by musel hrat na svym maximu, jinak sem mu neveril. Pustim si asi jen HL. Ocekavam, ze mu to Rafa sypal vse do BH a Matteo se nedokazal branit.
Tak ted cekam vyhru Medveda, uvidime.
Reagovat
paddy
Abys nečekal až do příštího roku smile
Reagovat
baba
tak zase Nadal, ač ho nemám moc v lásce, byl lepší ...takže jedině Méďa ...i když tady začínám mít obavy. Tsisi mi nevadí, ale myslím, že Tsisi by Rafu nesejmul
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec to nebola uplna selanka, posledna hodinka zapasu bola slušna preťahovaná. Ale je fajn, že si zápas Rafa postrážil a zvýšil výkon v koncovke stvrtého a stihol to odohrat este pod 3 hodiny.

Vo finále nebude favorit, v pripade stretu s Medvedevom bude dokonca vo výrazne nevyhodnej pozicii, ale lopta je gulatá.
Reagovat
Blondie
*Nevěřícně vrtí hlavou* Rafa ve finále, kdo by to čekal? Mám radost! Je to frajár :) tak s Medvědem smile
Reagovat
ttopi
Berrettini je takovej slabší Berdych.
Reagovat
Ereinion
celkem přesný smile Berdych by v dnešní době možná i vyhrál nějaký GS
Reagovat
Newcombe
to je ale pěkný tenis. Nadal hraje úžasně, přeju mu titul, už kvůli Djokovi. Nevěřil bych, že Rafa doleze tak daleko.
Reagovat
Newcombe
nakonec ho bude muset zaříznout medvěd
Reagovat
RF46
Hm, to sem koukam vstal akorat na konec:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro sme ti to uverili, kopýtko :)
Reagovat
ttopi
Vybavené, Nadal jde pro titul smile
Reagovat
dako
Mne to už príde ako cez kopirák. Dva a pol setu výborná hra, takticky super výkon, veľmi dobrý servis, aj pohybu...potom príde záver 3.setu, blbý gem a ako keby to Rafu veľmi nalomilo. Posadí súpera na koňa, zrazu sa hýbe a podáva o dosť horšie, na returne trápenie. Viem, Rafa má 35. Ale ten zlom v hre mi príde až prehnaný, a stále v rovnakej fáze zápasu.
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že Rafa zažije malé deja vu z čtvrtfinále. Bohužel se to dalo čekat, Rafa proti lepším soupeřům už delší dobu nezvládá udržet intenzitu celý zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo sa zlepsil, Rafa trochu prestal rozmyslat a casto hra cez Berrettiniho FH.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadalovi se udelalo lito tech divaku, tak na zachode po 2.setu, kdyz se koukl na forum Punto de Break, kde se fans nudi... se rozhodl, ze mu necha 1-2 sety:)
Reagovat
smazaný uživatel
No mal by sa rychlo zlepsit, spasivnel a zacal castejsie chybovat. Fyzicky fond navyse ubúda.
Reagovat
insanezy_
Rafa dobrej labil
Reagovat
Ereinion
Tak Berrettini přestal tolik chybovat z BH a tohle je výsledek...Rafa by si to každopádně měl pohlídat ve čtvrtém, delší výpadek si nemůže dovolit
Reagovat
Krisboy
Wow...Maťo se nějak rozjíždí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal empatie s divaky:D
Reagovat
Vlk-v-trave
a nebo se potrebuje dobre rozehrat pred finalovym zapasem:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Dva kamosi si jedou zahrat tenis... na ceste jeden se toho druheho pta...
Hele s cim budes dnes hrat?
Ten druhy vubec nechape, je zmateny, co je to za otazku,... a nesmele odpovida, no preci s raketou, jako s cim jinym bych mel jinym hrat...?
Ten prvni, ok, se jen ptam. A nic nerika...
Druhemu to neda, tak aby nestala rec, toz se nesmele zepta...a s cim ty budes dnes hrat?
No...odpovida jeho kamos, jak tak dnes na Tebe koukam, tak mala panvicka by mela stacit.

*
Tohle ja tak vtipne asi jak ten zapas:)
Reagovat
Krisboy
Maťo koukej to dotáhnout aspoň do TB, jde o semifinále grandslamu!! smile
Reagovat
mahycek
Ve středu mi odepsal komentátor z
Eurosportu na otázku reklamy, zrovna
kvůli Carvagu. Nejen, že nemůžou ovlivnit v Praze, co se bude vysílat za
zápas, ale i o té reklamě rozhodují
frantíci v Paříži v ústředí Eurosportu.
Dokonce si kupují i českou reklamu a
tu vysílají 100x za den !!!
Reagovat
Frantz
A co jako čekals, že ti pustí písničku na přání?
Reagovat
goodtennisfan
Tak teď se to snad trochu rozjede a bude na co koukat smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak myslet si vcera, ze to SF Ash s Mad bylo nejakym slabym SF, a ze se neco takoveho v ATP snad nemuze stat...je pochopitelne zcestne...
Ale muuuze, jak vidime:D, ze nic nevidime :D

Tenhle zapas se nehodi ani na to prislovecne, kudy z nudy... plno jinych veci, a zajimavejsich se da delat v 5 rano, nez sledovat Mattiho jak se plouzi, furt cumi na tribunu, a travi se zmatene jak na tancovacce invalidu...

Nudi se uz dokonce komentatori, coz uz je opravdu spatne:) Nebot uz ani nevi, co maji rict... a tak si povidaji o cestach a kvalite hotelu na ruznych cestach a zapas je evidentne asi uz nezajima.

Tak se snad aspon dovime, jake jsou zajimve hotely v Holandsku a Francii:)))
Reagovat
dako
Vie už niekto CARVAGO reklamu naspamäť?
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo posobi trochu ako slon v porceláne, neohrabaný. Rafa si zacina byt isty vitazstvom a dovoluje si riskantné veci, ktoré normálne nehráva.
Reagovat
Ereinion
Berrettini zatím hraje ještě hůř než jsem čekal...to Alcaraz nebo i Monfils by dělali větší problém
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Rafa bol jasný favorit, ale vysledok 6:3, 6:2 je prepadak pre ambiciozneho mladého hraca. Zapas este neskoncil, ocakavam vyrovnany treti set, vyrovnanejsi.
Reagovat
Ereinion
jn, aspoň tiebreak by mohl udělat
Reagovat
Vlk-v-trave
Matti dropshot, a komentatori se po pul hodce probudili :D
Reagovat
goodtennisfan
"Posledním mužským vítězem úvodního grandslamu roku je Marat Safin (2005)."

Takže potom to už vyhrávají jen holky smile
Reagovat
mahycek
Nebude kanáreksmile
Reagovat
smazaný uživatel
nebudesmile
Reagovat
mahycek
Přesně takovej úvod 1 setu jsem čekal.
Berrettini a jeho styl se mi nelíbí.
Tak trochu dřevo, klátinoha. To bude
ve třech a asi znehodnotí sportovně
semifinále, jako včera Keys. Vůbec ital
se do finále nehodí. To by byla
degradace, kdyby vyřadil Nadala.
Ten druhý zápas dnes, to bude doufám
mít vysokou úroveň a těším se moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo vyzera byt fajn chlapik, aj na pivo by som s nim siel, pokecal o zenach, futbale.

Ale v subojoch s velkými chlapcami posobi naozaj vyrazne handicapovane. Akoby šiel do rignu s jednou rukou.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, laváčik, vsetko do Matteovho BH, papierovho úderu. Lopta je gulatá, ale tento match up si Rafa do sf priamo vysníval.

3:0, 14min. zápasu. Kopýtko. Mozes ist spať.
Reagovat
dako
Berrettiny mu z dlhodobého hľadiska z toho BH fakt nemôže ublížiť. Budú výmeny, keď ho trafí a urobí rozdiel aj z BH, ale je až veľmi očividné, ako má hru založenú vyslovene na FB.
Reagovat
dako
FH*
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Rafov zakladny herny algoritmus, totálne zautomatizovaný, je busit svojim FH do superovho BH.

Samozrejme občas to narazí na fakt, ze súper má svoj defenzivny BH ako svoj oblubeny úder a nastava problém. Matteo pri defenzivnych BH očividne trpí a aj preto je a vzdy bude prijatelnejsi super, nez trebars Monfils, ktory pripadal do uvahy. Hoci treba povedat, ze v druhej polovici setu sa Talian dvihol.
Reagovat
dako
Masáž Berreho BH v plnej paráde...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
farr
Každý by asi chtěl vidět Finále Medvěd vs Rafa, jsou to prostě objektivně lepší hráči než jejich soupeři Ital nebo Řek, doufám, že oba postoupí a uvidíme po delší době zas kloudný GS finále na hardu. Loni to stálo za starou belu, ptže na AO hrál tužku Daniil a V New Yorku zas Nole. Chce to ňákej pořádnej pětiseťáček smile.
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
brixner
Lopatov - Cypov

smilesmilesmile
Reagovat
paddy
čili Surov smile

příp. Cypovčik
Reagovat
brixner
Sovětov - Řeckow ...smile

Qurva, asi to bude řežba, ale pořád mi vnitřní hlasy říkaj, že pohárek zvedne Trenkov...smilesmile
Reagovat
paddy
bylo by to zajímavé, uvidíme příští rok smile

diváci bučeli, když Medveděv zmínil Djokoviče

komentoval stav 0-2 na sety s FAA
..."I didn't really know what to do so I was like, actually I don't know if people gonna like it but I told myself what Novak would do?"

At that point there were noticeable boos from the crowd, Australians clearly disapproving of the unvaccinated star... (zdroj: metro.co.uk)

smile
https://www.youtube.com/watch?v=ZCnLqyrlLBA&t=72s
Reagovat
smazaný uživatel
To ma prekvapilo. Necakal som taku reakciu na Djokovica, aj vzhladom k tomu, ze nakoniec bol on ten smutný a Australia spokojná.

Vieme si teda predstavit ake by mal publikum, keby ho do turnaja pustia.
Reagovat
turista
Jsou to dementi ti protinožci.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
brixner
Vůbec nevim, vo co těm hovadům šlo! Prostě Lopatov vysmah poklonu Srbovi! Asi je sralo, že to nepatřilo Nickovi, příště určitě zmíní Kena nebo Roda...smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile no právě
Reagovat
paddy
čeká se déšť/bouře se 70% pravděpodobností (zejména 1. zápas)

ve hře by proto mohla být střecha a je otázka, zda by to hrálo Nadalovi do karet - asi lepší dusno, než spalující slunce

má tu střechu někdo spočítanou? smile

oba zápasy ve čtyřech setech - Nad + překvápko Tsi
škoda, že nejde dát třicetník na kříž smile

- pozor, Medveděv nemá jistý postup, natož titul
- Tsitsipas před dvěma týdny téměř odepisovaný je možná nejblíž GS titulu během dosavadní kariéry (ano, loni ve F RG vedl 2:0 na sety, ale pak Djokovič aktivoval kouzelný batoh a nepovolil ani BB)
- Nadal bude určitě o číslo 21 hodně bojovat, čeká ho ale tvrdá práce
- Berrettini už spíš nasbírá jen další zkušenosti do budoucna

Turnaj je pořád otevřený jako vrata od chlíva smile
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisovysvet.sk/nadalov-trener-vyradil-ho-upal-bol-mrtvy-pocas-zapasu-schudol-styri-kila/?fbclid=IwAR0L0fZT3l5zVsCjW5-nwvt4VLuHedNWEmuKisZhlPKz0qiaG3soNaXzPYQ

Po tejto skusenosti, radšej snehová fujavica a 20 pod nulou, nez opakovat podmienky posledneho zapasu.

Zatiahnuta strecha Rafovi vo vseobecnosti nesedí, ale pri tychto okolnostiach, okej. Nech ju radsej zatiahnu.
Reagovat
Marduch
Nadal jasně, střecha nestrecha.
Reagovat
GaelM
Na přání mu zatáhnou klidně i oblohu. Když jim miláček zase odrecituje, jak by měl Djokovic naočkovat nebo umřít, tak si klidně může dávat dvojnásobné pauzy mezi míči a gemy. Asi aby se mu v tom horku nezapařily trenýrky, to by bylo nelidské, když k nim musí furt čuchat smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Komentár hodný balkánskej opice alebo príbuzného druhu :)
Reagovat
Krisboy
Matěj Nadala nedá, i když bych si to přál.
To druhý semi fakt nevím, Méďa je lepší, ale nějak se mi nezdá, že by měl vyhrál dva grandslamy za sebou. smile
Reagovat
RF46
Tak at je to aspon hezkej zapas a Rafa at moc nezdrzuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Kopýtko, más budik, alebo ta zobudí mamka.

Ako to mas?
Reagovat
RF46
Co za mnou tak behas ovcopichu? A ty bys chtel abych mel kopytka? Ty bejku jeden slovenskej smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kopýtko, si svoj..A tak to má byť.

Aj takých berie autobus :)
Reagovat
RF46
Snazis, snazis ale asi i ty uz citis, ze na to nemas, no hej? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpochyby, antivaxerko :)
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
turista
Když ho nedá Matěj tak Méďa nebo Tsitsi to zvládne. Mají už zkušenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev by bol samozrejme favorit, ale tymito vyhlaseniami dodavas Rafa fans nádej :)
Reagovat
RF46
Tak ovcopichu, stale si neodpovedel na to ockovani? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kopýtko, zajtra budik na 4:30, aby mu neusiel zapas hraca, ktoreho hejtuje...:)
Reagovat
com
Nova muzska svetova jednicka ceka smilesmile Tak jeste dva zapasy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist