Davis Cup: Berdych proti Austrálii nenastoupí, v dalším zápase by chybět neměl

14. 1. 2015, 15:33
Aktuality 20
Tomáš Berdych vynechá první kolo Davisova poháru s Austrálií, reprezentaci by však měl pomoci v případné baráži, nebo čtvrtfinále. Naopak Radek Štěpánek by měl být na zápas, který se uskuteční 6. až 8. března v Ostravě, po problémech s lýtkem připraven.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Česká sportovní)

"U Tomáše došlo k obměně trenérského týmu a cílem je ještě větší individuální úspěch. Když jsem s ním seděl, tak říkal, že si od toho hodně slibuje," řekl na tiskové konferenci na adresu světové sedmičky Miroslav Černošek, jehož společnost zápasy Davisova poháru organizuje a také má na starosti smlouvy s hráči.

"Tomáš vynechá první kolo, ale bude hrát případně o záchranu, nebo ve čtvrtfinále. Jsem rád, že jsme se domluvili i když jdeme do rizika, že spadneme do baráže. Ale taková je prostě realita," přidal Černošek s tím, že v týmu bude pokračovat Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

A takřka určitě i šestatřicetiletý Štěpánek, který ale po problémech se zády a pak s lýtkem teprve nedávno začal s přípravou. "Mám v podstatě o dva měsíce kratší sezonu, ale pokud se nestane nic nečekaného, tak na první kolo Davis Cupu budu určitě," prohlásil.

Štěpánek hrál naposledy v září semifinále Davisova poháru s Francií, pak kvůli problémům se zády předčasně ukončil sezonu. Nový ročník měl původně začít na Hopmanově poháru, protože ale začal mít potíže se svaly pravé nohy, z turnaje se odhlásil a přišel také o první grandslam sezony Australian Open.

"Jde to dopředu, mám povolení odletět na Floridu a trénovat, jak jsem zvyklý," uvedl Štěpánek. "Cílem je vrátit se na turnaje ATP v půlce února, abych odehrál pár zápasů před Davis Cupem. A když to půjde hodně dobře, mohl bych se na kurt vrátit už začátkem února na challengeru v Americe, abych viděl rozhodčí, sběrače a zjistil, jak na tom jsem," dodal.

Štěpánek byl spolu s Berdychem hlavní postavou českých daviscupových šampionů v letech 2012 a 2013 a rozhodnutí mladšího spoluhráče respektuje. "Zažil jsme obě strany barikády. Když člověk chce hrát Davis Cup, musí tomu spoustu věcí obětovat, stejně jako když se chce dostat do desítky na žebříčku," uvedl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
ale ve hře je ještě spousta dlouhodobých faktorů. Reálně bych teď něco takového považoval už téměř za zázrak.
Reagovat
EllNino
česká ješitnost se opět projevila ...a zrovna vůči Tomovi, kterej z top 10 reprezentuje nejvíc...
Reagovat
smazaný uživatel
Cos čekal? Já přesně tohle. :)
Reagovat
EllNino
já taky, bohužel ...
Reagovat
Jan
Ješitnost :) Kdyby nehrál exhibice v Asii, když během roku křičel, že je sezóna náročná, tak ani nepípnu :)
Reagovat
EllNino
mně to je uplně jedno, ať si hraje, kde chce, on vydělává jako ty, je to jeho práce, takže je jasně že pujde tam, kde to sype, ty bys určitě taky nepohrd, tak si tu laskavě nehraj na moralistu, takovýhle povrchní názory bez nápadu a ohraný už tu trpčí dost ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč sem pleteš exhibici, když je tady článek o DC a ty píšeš, že je "teď" unavený, když to vůbec není pravda? To jako nechápu.
Reagovat
EllNino
přesně, o žádný unavě není řeč, jen už 2 DC má, tak prostěchce něco jinýho, já ho plně chápu ...ale asi jsme tu dva El :))
Reagovat
smazaný uživatel
tři...
Reagovat
VlS
4 ... možná 4,5 jsem po vánocích tlustej, že se nejde počítat jednou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nepamatuju si, že by nějak "křičel", a že je sezona náročná, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoď se do klidu! Berďa reprezentuje jako málokdo a je zcela a pouze na něm, zda se rozhodne DC hrát nebo ne. I kdyby se rozhodl, že před DC pojede plavat s tučňáky, a pak byl unavený, tak je to jeho život.
Reagovat
Jan
Že se mu bude chtít hrát baráž, když je dost pravděpodobné, že do ní Česko spadne. Exhibice v prosinci mu nevadily, teď je "unavený".
Reagovat
Fandina
Vloni také nehrál první kolo a baráž přece proto, abychom do ní nespadli, kdyby naši kluci první kolo nevyhráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda v tom článku nečtu, že je unavený, ty ano? Já čtu, že má nového trenéra a chce se věnovat svému osobnímu růstu, což je zcela normální. Teda mně to tak normální připadá po tom všem, co Berďa odehrál.
Reagovat
Roger_Federer
No ale, exhibice v Asii problem nebyly, DC uz ano??
Reagovat
George_Renel
Ty však byly PO sezóně.
Reagovat
mrafe
Tomáš nebyl v Japonsku, to bylo Čtvrtfinále. První kolo v Ostravě hrál.
Reagovat
Jan
Vloni nehrál 1/4 finále v Japonsku, první kolo hrál. Ale to je jedno. Je pravda, že toho s Radkem odehráli hodně za DC, teď je smutné, že nemají stejně kvalitní nástupce a tým se hroutí. Ale to je život. Je jasné, že v současnosti na výhru v DC proti nejsilnějším týmům nemají, Radek je také poloviční, tak může Tomáš věnovat čas svému rozvoji :)
Reagovat
gigin
Děcka, kdo chcete hrát, tak se přihlašte zavčasu...

http://www.grandslamfantasytennis.com/league-profile/?league=624
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist