Fognini v Los Cabos prohrál s Fritzem a loňský titul neobhájí

2. 8. 2019, 10:42
Aktuality 0
ATP LOS CABOS - Fabio Fognini v mexickém Los Cabos loňský triumf nezopakuje. Nejvýše nasazený ve čtvrtfinále podlehl ve formě hrajícímu Taylorovi Fritzovi. Talentovaný americký mladík si může na třetím turnaji ATP v řadě zahrát finále, jeho semifinálovou překážkou bude Radu Albot. Druhý finalista vzejde z argentinského derby mezi Diegem Schwartzmanem a Guidem Pellou.
Profily hráčů
Fabio Fognini

Fabio Fognini v dubnu v Monte Carlu získal svou premiérovou trofej z Masters, ale jinde se zatím do závěrečných kol nepodíval. Letos již potřetí nezvládl obhajobu titulu. Zatímco v Sao Paulu a Umagu, kde obhajoval triumf z Bastadu, skončil hned v prvním kole, v Los Cabos zahájil cestu za zopakováním loňského prvenství obratem proti Marcelovi Granollersovi.

Jenže další výhru už nejvýše nasazený Ital nepřidal. Ve čtvrtfinálovém souboji nenašel recept na skvěle hrajícího Taylora Fritze, prohrál jasně 1-6 6-7(1) a v pondělním vydání žebříčku ATP přijde o členství v Top 10.

Zatímco v úvodní sadě byl Fognini absolutně bez šance, v úvodním gamu druhého setu otočil stav 0-40 a začal s Fritzem držet krok. Nakonec však marně, jelikož zkrácenou hru jasně ovládl americký mladík.

Fritz si v posledních týdnech na okruhu ATP vede naprosto skvěle. Jednadvacetiletý Američan na travnaté generálce v Eastbourne slavil svůj premiérový triumf, do finále se dostal také před týdnem v Atlantě a další finálovou účast má na dosah v Mexiku. Z posledních tří turnajů má bilanci 11-1.

V semifinále bude Fritz čelit Radu Albotovi. Moldavský tenista, který si v únoru v Delray Beach zahrál své premiérové finále a získal první titul, po setech 6-3 6-3 zastavil Thanasiho Kokkinakise a pokračuje v životní sezoně.

Guido Pella v Los Cabos po obratu zastavil jihokorejského kvalifikanta Soon Woo Kwona, jenž si zahrál své první čtvrtfinále na okruhu ATP. Nasazený Argentinec zvítězil 4-6 6-1 6-2 a o své první finále od březnového triumfu v Sao Paulu a premiérové mimo antukové dvorce si to rozdá s krajanem Diegem Schwartzmanem.

Schwartzman deklasoval 6-1 6-2 Michajla Kukuškina a po třech měsících si zahraje semifinále, na tvrdém povrchu poprvé od ledna. V pátek bude útočit na druhé letošní finále a vůbec první kariérní na venkovních betonech. Argentinští tenisté se poprvé potkají mimo antuku, ve vzájemné bilanci dominuje Pella.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 858.565 dolarů
čtvrteční výsledky (1. 8. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (5-USA) - Fognini (1-It.) 6-1 7-6(1)
Pella (2-Arg.) - Soon Woo Kwon (Korea) 4-6 6-1 6-2
Schwartzman (3-Arg.) - Kukuškin (8-Kaz.) 6-1 6-2
Albot (7-Mol.) - Kokkinakis (Austr.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist