Letošní vizitka: Tomáš Berdych

19. 12. 2016, 16:50
Stalo se... 34
Tomáš Berdych má za sebou náročnou sezonu. V letošním roce českého tenisty nechyběla velká porce neobhájených bodů, zdravotní trable ani výměna tenisového trenéra. Rodák z Valašského Meziříčí si přesto udržel postavení v Top 10 i pozici české jedničky a letos si dokráčel pro jeden turnajový triumf. Poprvé od roku 2010 si však nezahrál Turnaj mistrů a sezonu nakonec zakončil na hranici elitní desítky.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Do letošní sezony vstoupil Tomáš Berdych jako šestý hráč světa. Novou sezonu odstartovala česká jednička v novém outfitu. Berdycha už neoblékala švédská společnost H&M, český tenista začal spolupracovat s Adidasem.

Berdych zahájil letošní sezonu v katarském Dauhá. A nové oblečení mu přineslo i posedmé štěstí proti Sergejovi Stachovskému. Rodák z Valašského Meziříčí nezaváhal ani proti Damirovi Džumhurovi a Kyleovi Edmundovi. Loňské finále však zopakovat nedokázal. V semifinále nestačil už podeváté v řadě na pozdějšího vítěze a světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Přesto mohl Berdych úvodní turnaj sezony hodnotit pozitivně. O stupínek níže než loni skončil i na Australian Open. Loňský semifinalista se letos s prvním grandslamovým turnajem sezony rozloučil už ve čtvrtfinále.

Svou formu z Dauhá si přivezl i do Melbourne a jasně přehrál Yukiho Bhambriho i Mirzu Bašiče. Ve třetím kole už potřeboval čtyři sety proti domácímu talentu Nickovi Kyrgiosovi a pořádně ho v osmifinále potrápil i Roberto Bautista, s nímž Berdych musel do rozhodující sady.

Ani pošesté v řadě neuspěl proti Rogerovi Federerovi. Švýcarovi podlehl v Melbourne potřetí v řadě, prohrál s ním i osmifinálové duely v letech 2008 a 2009.

Berdychovi se v Austrálii obecně daří. V Melbourne nevypadl v posledních šesti ročnících dříve než ve čtvrtfinále. K druhému boji o grandslamový titul (ten první a jediný svedl před šesti lety ve Wimbledonu) se ale pořád ne a ne dopracovat.

"Nemůžu říct, že jsem hrál nějak hrozně. Ale když jsem si vypracoval šanci, hned vzápětí jsem zase ztratil podání," řekl pro iDnes.cz a Radiožurnál Berdych. "Nechci se chlácholit tím, že jinak se mi turnaj celkem povedl. Tohle není výsledek, nad kterým bych měl jásat. Nejsem spokojený, kvůli čtvrtfinále na grandslamy nejezdím. Nezbývá, než pokračovat, připravovat se na další turnaj a snažit se být lepší," dodal.

Tomáš Berdych potřetí nestačil na Australian Open na Rogera Federera

Jelikož Berdych skončil v Dauhá i na Australian Open o kolo dříve než loni, pohoršil si v žebříčku o dvě místa a spadl na osmou příčku. Své maximum - finále z roku 2013 nedokázal zopakovat na halovém turnaji v Marseille.

Nejprve udolal německý talent Alexandera Zvereva a následně si celkem snadno poradil s Davidem Goffinem. Porážku z Melbourne mu v semifinále oplatil Nick Kyrgios, přesto si český tenista žebříčkové postavení o jednu pozici vylepšil. Na první finále letošní sezony ale stále čekal.

A nedočkal se ho ani v Dubaji. Po snadných výhrách nad Joaem Sousou a Thomasem Fabbianem ho ve čtvrtfinále opět zastavil rozjetý Nick Kyrgios a dvojnásobný finalista Berdych se znovu s turnajem rozloučil o kolo dříve než loni.

I tak hodnotil Berdych vstup do sezony jako povedený. "Myslím, že to zatím bylo solidní. Jsou tam zápasy, které bych si nepřál nebo je nechtěl prohrát, ale zpětně se vždy něco najde. Ale je kam přidávat do zbytku roku. Jde to relativně podle plánu. Nebylo tam extra nic navíc, ale jede se dál," řekl třicetiletý Berdych.

"Soupeře, které bych měl určitě porážet, jsem porazil. Trénuju, abych byl schopný hrát s těmi silnějšími, takže se těším na zbytek roku," uvedl Berdych.

Český daviscupový tým před utkáním prvního kola v Německu

Poprvé od září 2014 se vrátil Berdych do daviscupového týmu. Češi vyrazili do Hannoveru k utkání prvního kola Světové skupiny proti domácímu Německu.

Dvojnásobný vítěž Davisova poháru se na návrat hodně těšil. "Vždycky je super se vrátit do týmu, který funguje. Pokaždé jsme spolu prožili super časy," řekl Berdych.

Česká týmová jednička se však v Hannoveru hodně natrápila už v prvním duelu s Alexanderem Zverevem. Berdych prohrával s osmnáctiletým Němcem 1-2 na sety, nakonec ale výhru v pěti setech vydřel a srovnal skóre po prohře Lukáše Rosola na 1-1.

"Bylo to extrémně těžké. Nemůžu říct, že by mě to něčím překvapilo. Takové utkání jsem čekal, jsem o to raději, že se mi to podařilo vyhrát," hodnotil utkání český tenista a dodal: "Je to hezké zjištění, že dokážu bojovat s mladým soupeřem, kterého podporuje plná hala."

Vzápětí ovládl utkání čtyřhry s Radkem Štěpánkem proti Philippovi Kohlschreiberovi a Philippovi Petzschnerovi, čímž poslal Českou republiku do vedení.

Berdych mohl třetí bod českého týmu zajistit v posledním zápase s Philippem Kohlschreiberem. V souboji týmových jedniček byl jasným favoritem, jelikož proti Kohlschreiberovi prohrál jen jediný duel z deseti odehraných.

Role papírového favorita se však nepotvrdila, Berdych prohrával už 0-2 na sety, a dokonce musel utkání vzápětí skrečovat kvůli poraněnému stehennímu svalu.

"Dobíhal jsem kraťas, pak jsem se rychle přesouval na pravou stranu na prohoz, a jak jsem se natáhl po bekhendovém voleji, tak jsem ucítil bolest v pravém stehně zezadu," popsal český tenista kritický okamžik.

Česká jednička tvrdí, že se zranila už na začátku utkání, nicméně nechtěla boj do poslední chvíle vzdát. "Ošetření pomohlo na chvilku, ale jednoduše jsem nebyl schopen hrát na úrovni, na které bych si přál. Bylo to horší a horší a nebyla šance, že bych zápas mohl dokončit. Bohužel to dopadlo takhle," litoval Berdych.

O výhru českého daviscupového týmu se nakonec postaral Lukáš Rosol, jenž senzačně zlikvidoval svého soka Alexandera Zvereva, jemuž povolil jen šest gamů.

Zranění nejlepšího českého tenisty naštěstí nebylo nijak vážné a Berdych mohl odletět do Kalifornie, kde se v Indian Wells konal první podnik série Masters. "Nejednalo se o natržení nebo nějaké větší poškození svalu, takže by měl normálně pokračovat," řekl Kolář České televizi.

Vše vypadalo dobře. Berdych neztratil set s Juanem Martínem Del Potrem, který se v únoru vrátil po operacích zápěstí, ani Bornou Čoričem. Ale nakonec zase skončil o stupínek níže než loni. V osmifinále nestačil počtvrté v kariéře na Milose Raonice.

Berdych tak letos prozatím nevylepšil ani jeden z loňských výsledků a neúspěšné obhajoby pokračovaly i na nadcházejícím turnaji Masters v Miami. Tam si česká jednička loni zahrála semifinále.

Letos však Berdych skončil už ve čtvrtfinále a i na postup mezi osm nejlepších se pořádně nadřel. K utkání druhého kola nenastoupil Rajeev Ram, vzápětí Berdych sehrál třísetové bitvy se Stevem Johnsonem a Richardem Gasquetem. Ve čtvrtfinále opět ztroskotal na Novakovi Djokovičovi a Srbovi podlehl na tvrdém povrchu už podvacáté.

Na letošní ročník dalšího podniku série Masters v Monte Carlu nebude Berdych určitě vzpomínat v dobrém. Přechod na antuku loňskému finalistovi absolutně nevyšel a poroučel se už po prvním zápase, v němž ho zaskočil bosenský tenista Damir Džumhur.

Potřetí v kariéře tak Berdych v Monaku nezvládl první utkání hlavní soutěže. Stejně dopadl i při své premiéře v roce 2004 a před sedmi lety. V novém vydání žebříčku se Berdych propadl až na 9. pozici.

Reputaci si lehce spravil na dalším turnaji Masters v Madridu. Set neztratil proti Denisovi Istominovi ani Davidovi Ferrerovi. Ve čtvrtfinále však nepředvedl dobrý výkon proti Andymu Murraymu a znovu neobhájil body z loňského roku, kdy došel do semifinále.

S Britem prohrál už počtvrté v řadě, naposledy ho porazil před třemi lety v Cincinnati. K výhře Berdychovi nepomohl ani bývalý trenér Murrayho Daniel Vallverdu.

Pokud Berdycha hodně mrzelo brzké vypadnutí v Monte Carlu, na turnaj v Římě snad raději zapomněl. Přitom začal dobře, v prvním kole si snadno poradil se solidním antukářem Albertem Ramosem, poté však přišel výprask.

Ve druhém kole proti Davidovi Goffinovi utrpěl Berdych nejpotupnější porážku své kariéry. Proti Belgičanovi totiž nevyhrál jediný game a poprvé v kariéře prohrál dvakrát 0-6.

Český tenista se tak nelichotivě zapsal do tenisové historie. Takovou prohru zaznamenal hráč Top 10 naposledy před jedenácti lety, kdy Gastón Gaudio nedokázal vyhrát hru v utkání Turnaje mistrů v Šanghaji proti Rogerovi Federerovi.

Ostudné porážce Berdycha se divily i někdejší tenisové hvězdy. "Antuka vyhovuje Tomášovi dlouhodobě nejméně, ale dostat dva kanáry, to není normální," divil se bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda.

Bývalý tenista Karel Nováček přisoudil prohru nespokojenosti Berdycha s Vallverduem. "Možná tím vyvrcholila jeho revolta vůči metodám trenéra. Domnívám se, že to bylo na truc, že to byla revoluce. Hráč typu Berdycha takhle prostě prohrát nemůže, tohle nebylo jen tak."

Karel Nováček se možná nemýlil. Hned po turnaji v Římě totiž Berdych spolupráci s Vallverduem po téměř roce a půl opravdu ukončil. "Moje výsledky v poslední době nebyly takové, jaké bych si je představoval," napsal na svém facebookovém profilu Berdych. "Už nejsem tenista, který by svou kariéru teprve začínal, proto musím jednat rychle, když cítím, že potřebuju změnu," doplnil.

Berdych si představoval, že mu venezuelský kouč pomůže k zisku premiérového grandslamového titulu. Pod vedením Vallverdua sice Berdych dobře začal loňský rok, kdy si zahrál semifinále Australian Open, v zápasech s nejlepšími však změna nepřišla.

Ani jednou nedokázal porazit Novaka Djokoviče, Andyho Murrayho či Rogera Federera a letos začal prohrávat i s hráči, kteří jsou v žebříčku za ním a nad nimiž loni vítězil.

Na druhý grandslamový podnik French Open tak Berdych odcestoval jen s trenérem na zkoušku Lukou Kutanjačem. A zřejmě udělal dobře, protože poprvé v sezoně vylepšil svůj loňský výsledek.

Loni skončila Berdychova pouť vrcholem antukové sezony už v osmifinále. Letos si o jedno kolo polepšil. V úvodním kole smetl Vaska Pospisila, následně si ve čtyřech setech poradil s Malekem Jazírím i Pablem Cuevasem.

V osmifinále neztratil set proti Davidovi Ferrerovi a s turnajem se rozloučil až ve čtvrtfinále, v němž letos potřetí nestačil v duelu přerušovaném deštěm na pozdějšího vítěze Novaka Djokoviče.

"Bylo to opravdu těžké utkání. I když jsem prohrál ve třech setech, měl jsem šance. Proti němu dostanete jen velmi málo šancí a on to zvládl lépe," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Ale hrál jsem tady dobře. Jenže zase jsem musel hrát s Novakem ve čtvrtfinále. I tak můžu odjíždět s hlavou nahoře," řekl pro iDNES.cz.

Tomáš Berdych nenašel recept na hru Djokoviče ani na antuce

Ani předchod na oblíbenou trávu nebyl úspěšný. S podnikem v německém Halle se Berdych rozloučil už v prvním kole porážkou s Marcosem Baghdatisem. Vítěz turnaje z roku 2007, kdy ve finále porazil právě Baghdatise, tak vůbec poprvé v Halle nevyhrál úvodní zápas.

Berdych vzápětí spadl opět na deváté místo žebříčku a stále koketoval s vypadnutím z elitní desítky. "Začátek roku se mi nevyvedl podle představ. Troufám si říct, že jsem zpátky na dobré cestě. A věřím, že pořád mám na to, abych se nějakou chvilku rval s těmi nejlepšími. Abych se v desítce udržel nebo se do ní rychle vrátil, kdybych z ní vypadl," konstatoval Berdych.

Přesto si spolupráci s novým trenérem Lukou Kutanjačem pochvaloval. "Momentálně jsem spokojený. Mám nějaké věci v hlavě, ale zatím není nic, co by stálo za zmínku," řekl Berdych novinářům v All England Clubu. "Pokud to půjde dobře, třeba by se to dalo stihnout do US Open. Není to úplně podmínkou. Nebazíruju na tom. Nechci brát variantu z nouze. Až nastane správná doba, stane se to."

Rodáka z Valašského Meziříčí ale přece jen mrzelo, že se ho v minulosti z důvodu nedostatku času neujal Ivan Lendl. Bývalá světová jednička přitom začala znovu spolupracovat s Andym Murrayem.

"Projevil jsem o něj zájem, když Ivan tenkrát s Andym skončil, a taky o něco později. Řekl mi, že absolutně nemá čas. Že to není něco, co by chtěl dělat. A najednou je za nějakou chvíli zpátky...," divil se Berdych.

Pozici mezi nejlepšími deseti tenisty světa si ale udržel díky výbornému výsledku ve Wimbledonu. V All England Clubu si Berdych spravil chuť a poprvé od loňského Australian Open se probojoval na turnaji velké čtyřky do semifinále.

Finalistu z roku 2010 nezastavil Ivan Dodig, Benjamin Becker ani Alexander Zverev. O čtvrtfinále si zahrál s Jiřím Veselým a jeho daviscupový kolega ho pořádně potrápil. Berdych uspěl až v pětisetové bitvě.

Solidní výkon předvedl i ve čtvrtfinále proti překvapení turnaje Lucasovi Pouillemu. "Je úžasné postoupit takhle daleko, ale už jsem to zažil. Mám to za sebou a ještě není konec turnaje," řekl Berdych po jasné výhře nad Francouzem.

Druhého wimbledonského finále se však nakonec nedočkal. Nad jeho síly byl pozdější vítěz Andy Murray. Berdych se finále ani trochu nepřiblížil. S Murrayem prohrál snadno ve třech setech. I tak byl se svým wimbledonským vystoupením spokojený.

"Už jsem semifinále zažil a tenis hraju proto, abych se to snažil posouvat dál, abych se mohl o to víc radovat," řekl finalista z roku 2010. "Na jednu stranu jsem spokojený s tím, jak turnaj probíhal, jak se moje hra vyvíjela, ale ještě to mohlo být o kousek lepší," dodal.

Berdych na druhé grandslamové finále nedosáhl

Hned po semifinálové porážce ve Wimbledonu oznámil Berdych, že čtvrtfinálový duel Světové skupiny Davis Cupu proti Francii vynechá a jako důvod uvedl náročnost letošní sezony, která navíc obsahovala olympijské hry.

"Už mi není dvacet, abych tohle všechno byl schopen zvládnout. Už mě to letos jednou stálo zdraví a od toho se to dost dál odvíjelo," připomněl Berdych svalové zranění z 1. kola v Německu.

Český daviscupový tým nakonec čtvrtfinále na domácí půdě v Třinci s Francií prohrál a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil upozornil, že bez Berdycha to prostě nepůjde a ať se raději čeští fanoušci připraví na chudší roky v mužské týmové soutěži.

Ještě na konci června byl Berdych rozhodnutý, že se olympijských her zúčastní. "Nevím, kde se ty spekulace o mé možné neúčasti vzaly. Do Ria samozřejmě jedu a na olympijské hry se těším," vzkázal Berdych z Londýna.

Jenže o necelý měsíc později prostřednictvím sociálních sítí vzkázal, že kvůli obavám z viru Zika do Rio de Janeira neodletí a nezúčastní se tak bojů o medaile. K překvapivému rozhodnutí ze strany českého tenisty se vyjádřil i Český olympijský výbor.

Po Wimbledonu si dal Berdych necelý měsíc pauzu a na kurty se vrátil čtvrtfinálovou účastí na turnaji Masters v Torontu. V kanadské metropoli zvládl dva třísetové duely s Bornou Čoričem i Ryanem Harrisonem a vylepšil tak na Rogers Cupu loňskou účast, kdy v Montréalu vypadl už ve druhém kole.

Ani v Torontu ale na hru Novaka Djokoviče recept nenašel, i když tentokrát byl letos blíže než kdykoli jindy. V tie-breaku první sady měl proti světové jedničce tři setboly, nakonec ale dobře rozehrané úvodní dějství ztratil a ve druhém setu už dominoval Srb.

Na začátku srpna Berdych uspěl s hledáním nového kouče. Do jeho týmu se přidal bývalý wimbledonský šampion Goran Ivaniševič, jenž o měsíc dříve ukončil spolupráci s krajanem Marinem Čiličem.

A Berdych si čerstvý přírůstek do svého týmu nadmíru pochvaloval. První ostrý start pod novým trenérem si Berdych odbyl na podniku Masters v Cincinnati. Tam porazil v úvodním zápase počtvrté v kariéře Marcela Granollerse.

Následně ale českému tenistovi nepomohly ani rady nového kouče. V osmifinále totiž nestačil ve třísetové bitvě na jeho bývalého svěřence Marina Čiliče a neobhájil tak loňské čtvrtfinále.

Další nepříjemná zpráva přišla hned vzápětí. Česká jednička poprvé v kariéře zmeškala grandslamový turnaj. Na US Open nepustil Berdycha akutní zánět slepého střeva, jenž mu lékaři diagnostikovali už v Cincinnati.

"Jsem velmi zklamaný, že vám musím oznámit, že bohužel nebudu hrát na US Open. Lékaři mi v Cincinnati diagnostikovali zánět slepého střeva, takže teď poletím zpátky do Evropy, kde mě čekají doplňková vyšetření a léčba," napsal na svém facebookovém profilu.

Zdravotní stav tak Berdychovi nedovolil obhajovat loňské osmifinále, čímž přišel o velkou porci bodů. Naštěstí pro české fanoušky se ale ještě v Top 10 udržel.

Mimo byl zhruba měsíc. Už v půlce září se cítil dobře a začal trénovat a znovu si přípravu pod novým koučem pochvaloval. Na kurty se vrátil na halovém turnaji v ruském Petrohradu.

A návrat to byl vítězný. Už v úvodním utkání měl ale Berdych namále, když proti domácímu Andrejovi Kuzněcovovi vydřel výhru až v závěrečném tie-breaku. Následně relativně snadno vyřadil Paola Lorenziho, v semifinále však poprvé v pátém střetnutí nestačil na pozdějšího vítěze Alexandera Zvereva z Německa a svého prvního letošního finále se stále nedočkal.

Prvního boje o titul dosáhl až v Shenzhenu, kde se mu dařilo i loni. V roli nasazené jedničky začal svou cestu za obhajobou loňského titulu proti Michajlovi Kukuškinovi. Kazašského tenistu porazil ve dvou tie-breacích a postupně se dostával do formy.

Ve čtvrtfinále potřetí v kariéře přehrál krajana Jiřího Veselého a výraznější komplikace nepřipustil ani proti Thomazovi Belluccimu. Ve svém prvním letošním finále zdolal v dramatické bitvě Richarda Gasqueta a dokráčel si tak pro svůj první letošní turnajový triumf, přičemž teprve podruhé v kariéře dokázal obhájit titul.

"Ještě před pěti týdny jsem byl v nemocnici, teď tu sedím s trofejí. Věci se mění hodně rychle," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Naštěstí pro mne jde všechno dobře, cítím se dobře a jsem tu jako vítěz. Tohle všechno beru jako bonus, to, že můžu hrát a vyhrávat," dodal.

I když Tomáše Berdycha titul z čínské metropole potěšil, prioritně se soustředil hlavně na rady svého nového kouče, které chtěl uplatňovat v zápasech. "Cíl celého tripu byl pracovat na nových věcech. Goran chce, abych jich co nejvíce používal. Jak se zápasy budou vyvíjet, je v uvozovkách jedno. Nevypadalo to, že bych měl v sezoně ještě něco předvádět, a tohle je něco navíc," řekl Berdych.

Místo toho aby titul Berdycha nakopnul a dodal mu potřebné sebevědomí, český tenista v říjnu zaznamenal nejhorší výsledky v letošní sezoně. V Tokiu poprvé v kariéře nestačil na Gillese Müllera, na Masters v Šanghaji rovněž poprvé prohrál s Marcelem Granollersem a sérii dvou porážek prodloužil ještě ve vídeňské hale, kde nezvládl třísetovou bitvu s Nikolozem Basilašvilim.

Bilance tří proher a žádné výhry měla za následek vypadnutí českého tenisty z Top 10. Berdych se rozloučil s elitní desítkou po více než šesti letech. Hned o týden později se ale mezi deset nejlepších vrátil.

Nicméně kvalifikace na letošní Turnaj mistrů v Londýně se české jedničce stále více a více vzdalovala. Pokud chtěl Berdych posedmé absolvovat akci pro osm nejlepších tenistů roku, musel na Masters v Paříži dojít minimálně do semifinále.

Šňůru proher ukončil Berdych právě v Paříži, kde v hale Bercy v prvním kole udolal Joaa Sousu a vzápětí dominoval v utkání s domácím Gillesem Simonem.

Jednatřicetiletému Čechovi chyběla už jen jedna výhra, aby měl možnost si v Londýně zahrát. Jenže Berdych měl před sebou takřka nadlidský úkol - vyřadit 17 zápasů neporaženého Andyho Murrayho.

Utkání měl skvěle rozehrané. Ve zkrácené hře prvního setu vedl už 6-1 a celkem měl sedm setbolů. Ani jednu šanci ale neproměnil a zápas nakonec ztratil ve dvou sadách, čímž definitivně přišel o šanci na letošním Turnaji mistrů startovat.

Zklamaný Tomáš Berdych na turnaji Masters v Paříži

Berdych měl v Londýně plnit alespoň roli prvního náhradníka, ovšem českou jedničku začaly znovu trápit problémy se slepým střevem a doktoři vítězi 13 turnajů na okruhu ATP doporučili dvoutýdenní klid.

Pro českého tenistu tak byla pořážka v Paříži posledním soutěžním zápasem letošní sezony. Berdych se nedávno zúčastnil ještě exhibiční International Premier Tennis League. Se svým týmem UAE Royals skončil na posledním čtvrtém místě.

Momentálně pomáhá česká jednička obhájcům titulu z Prostějova k dalšímu extraligovému titulu. Generálku na nadcházející sezonu absolvuje na prestižní exhibici v Abú Dhabi, kde ve čtvrtfinále vyzve 29. prosince Rafaela Nadala.

Sezona to byla pro Berdycha řekněme průměrná, i sedmý rok po sobě se udržel v Top 10 a podesáté v kariéře zakončil ročník alespoň s jedním titulem.

Shrnutí letošní sezony Tomáše Berdycha
Počet odehraných turnajů: 20
Počet titulů: 1 (Shenzhen)
Finále: 0
Semifinále: 4 (Dauhá, Marseille, Wimbledon, Petrohrad)
Čtvrtfinále: 7 (Australian Open, Dubaj, Miami, Madrid, French Open, Toronto, Paříž)
Výhry - Prohry: 38-19
Počáteční ranking: 6
Konečný ranking: 10
Australian Open: čtvrtfinále
French Open: čtvrtfinále
Wimbledon: semifinále
US Open: -
*nepočítáme exhibice, olympijské hry a Davis Cup
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
co se stalo německu toje hrúza todlencto todlencto bylo aji vloni a ja se celí třesu jako sulc mam tam kamoši tak doufam že se jim nic moc nestálo du jim hnedky zavolád na skajp víte
Reagovat
smazaný uživatel
nejvác když vihráva ale když ne tak ho mam taky rad sem prostě jeho velkí fandoušek prtože je tomaž nás všeh co mu fandí jako já víte
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by bylo lepší kdyby místo exibicí se Tomáš věnoval tréninku a odpočinku, zvlášť když není zdravotně OK
Reagovat
PetaM
A exhibice není trénink? Spíše bych řekl, že je to lepší trénink :D
Reagovat
cheeky
Asi tak, exhibice je dobře placený trénink s hráči, jaké by doma na trénink nenašel ani náhodou.
Reagovat
Alexandria
Je jasne,ze zapasy mimo hlavnu sezonu ak sa hrac/hracka pri nich nezrani,mozu pomoct ako dobry trening.PF 2017!Vsetkym pevne zdravie!
Reagovat
Krisboy
Nedá se nic dělat, odolával jsem dlouho, ale Lopuch jde do ignorace, tohle už je i na mě moc.
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že Kvitovka je troll co ničí tenisportá, já jsme normální diskutující
Reagovat
Krisboy
No ty seš taky pěkný dílo, ale na ignoraci to teda není.
Reagovat
VlS
Následuji tvého příkladu, to fakt nejde
Reagovat
a.magerova
Chlapci, chlapci, měla jsem vás za chytřejší... :-P
Reagovat
Krisboy
Já jsem (i když se to možná nezdá) starý dobrák, takže jsem mu dával stále další a další šance. Jiní zde mě vadí daleko více. Lopuch aspoň není agresivní, není v těch jeho blábolech zloba, vztek a nenávist jako u jiných. Myslím, že je to spíš nešťastník bez kamarádů. Nicméně pohár už také přetekl.
Reagovat
smazaný uživatel
asy ste to trohu poplet ja mam heskí kamarádi třebá lída dušan honzík emil lucká a eště jirka vod vedle z baraku ten umí dobře hrád tenis a fandí rafaelovy stejnak jako ja mu fandim protože sme se hadaly že zas bude světoví jednotka tak mne nesmý rafael sklamad víte
Reagovat
smazaný uživatel
eště byh vam poradil jestly maté pohar kterej přetíká tak si kupte věčí asy by to htělo vihrád nejaký turnaj v tenusi tam dávaj docela velkí pohári víte
Reagovat
smazaný uživatel
akorad byh nejezdil na turnaje kde dávaj vázy ty sou věčinou taki dost malí a moc se do nih nevejde víte
Reagovat
blixa
Už aby mu děda sebral nojbug ;-)
Reagovat
fialka
Ja som tak už dávno urobila, je jediný, ktorého tam mám.
Reagovat
smazaný uživatel
všem vam tadi dodatečně gratuluju k vanocím víte
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/raonic-najal-krajiceka-15919cz/
Reagovat
smazaný uživatel
pane gygyně vy ste vopravdovej znalec vo vas byh strah nemněl víte
Reagovat
Marduch
bombarďáka Richarda? Proč jo? Proč ne? Nevim no :)
Reagovat
Krisboy
No letos Milošovi utek Wimblas vo vous, tak borec, kterej jako jeden z mála dokázal na posvátném pažitu v Londýně porazit GOATa, by mu mohl ten malej kousek pomoci překonat...
Reagovat
Marduch
Miloš porazil Gouta, to je pravda. Letos dokonce dvakrát.
Reagovat
Marduch
i na pažitce.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Miloš s Kozlem nikdy nehrál. Maximálně tak snídal chleba s pažitkou, když se na Jeho zápasy díval.
Reagovat
smazaný uživatel
letos určitě vyhrá granslami vo to strah nemam víte
Reagovat
kada.tom
letos určitě ne, letos už se žádnej konat nebude
Reagovat
gigin
:DD +1
Reagovat
Fandina
Zdobím cukroví, připravuji vánoce a tak nemám čas si teď článek přečíst, ale musím pochválit redakci, že dává obsáhlé články. Přehledy WTA a ATP po jednotlivých období předcházely a teď vizitka Berďi a předpokládám, že budou následovat další. Chválím moc a článek si určitě v pohodě přečtu.
Reagovat
smazaný uživatel
cukrový sem už také dopek ale musym to eště vozdobid víte
Reagovat
Fandina
Já ještě zítra a budu mít nazdobené cukroví a pak ještě pár maličkostí pod stromek, zabalit dárky a začnu se těšit na svátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku sezony jsem skoro nevěřila, že by Tomáš mohl udržet elitní desítku. Nedařilo se a dopředu se drali nové tváře. Takže jako plus vidím TOP10, mínus neúčast na TM.
Čím mě hodně zklamal bylo jeho odhlášení z OH na poslední chvíli.
Titul z Shenzhenu je taková vlaštovka, která přišla až trochu nečekaně.
Co považuju za polehčující okolnosti je jeho zdravotní stav a fakt, že nikdo nemládne a Berďa má nejlepší roky za sebou. Přesto bych vnímala už skoro jako zázrak, kdyby i na přes rok tu elitní desítku udržel.
Reagovat
smazaný uživatel
vidrží vo to strah nemam víte
Reagovat
turista
Je dobře, že Berďa přidal ten titul v Číně. Škoda je pouze toho, že nepomohl v Třinci v DC proti Francii. S jeho pomocí bychom doma vyhráli. Pokud nepojede do Melbourne na 1.kolo DC proti Austrálii tak tam nemůžeme vyhrát. S Berdychem to v Davis Cupu stojí a padá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist