Muchová protáhla sérii čtvrtfinálových nezdarů. V Indian Wells skončila na Rybakinové

16. 3. 2023, 21:55
Aktuality 30
WTA INDIAN WELLS - Karolína Muchová při své premiéře v Indian Wells více než dvouleté čekání na semifinále neukončila. Poslední česká naděje podlehla 6-7 6-2 4-6 světové desítce a grandslamové šampionce Jeleně Rybakinové a sérii čtvrtfinálových nezdarů prodloužila na pět utkání. Kazaška si o finále zahraje s obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou.
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová před třemi týdny po skalpu světové devítky Belindy Bencicové a postupu do čtvrtfinále odstoupila kvůli zranění břišního svalu z turnaje v Dubaji. Při svém debutu na podniku WTA 1000 v Indian Wells svou neporazitelnost prodloužila na sedm utkání, osmé vítězství už ale přidat nedokázala.

Po výhrách nad Kazaškou Julií Putincevovou, dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou, italskou antukářkou Martinou Trevisanovou a krajankou Markétou Vondroušovou neuspěla v souboji s vítězkou loňského Wimbledonu a finalistkou letošního Australian Open Jelenou Rybakinovou.

26letá rodačka z Olomouce podlehla o tři roky mladší rodačce z Moskvy reprezentující Kazachstán po 2 hodinách a 45 minutách vyrovnaného boje 6-7 6-2 4-6. Proti aktuálně desáté hráčce světa tak nenavázala na výhru z jediného vzájemného souboje na US Open 2019.

Statistiky zápasu
Muchová - Rybakinová
1 esa 6
6 dvojchyby 6
57 %
1. podání 'in' 52 %
76 %
úsp. 1. podání 76 %
48 %
úsp. 2. podání 52 %
23 winnery 44
23 nevyn. chyby 32
3/6 brejkboly 2/14
106 celkem bodů 106
čas: 2:45

Českou tenistku vzhledem k dalšímu průběhu musí mrzet koncovka prvního setu. Po odvrácení celkem pěti brejkbolů ve třech různých gamech vedla 5-3 a v desáté hře měla setbol při svém podání, ale nevyužila ho, o servis poprvé přišla a v tie-breaku sadu ztratila.

Ve druhém dějství si Muchová žádné zaváhání na servisu nedovolila. Vyhrála po něm 16 z 19 fiftýnů, sama využila obě šance na brejk a počtvrté na turnaji šla do rozhodujícího dějství. 

V něm už se ale zase trápila na servisu a naopak na returnu neměla šanci. Za stavu 3-5 ještě po dvou chybách soupeřky přežila dva mečboly, ale Rybakinová v dalším gamu proměnila třetí příležitost na ukončení zápasu svým šestým esem.


"Dnes to byl opravdu hodně těžký zápas, jsem moc šťastná, že jsem ho zvládla vyhrát. Já nezačala moc dobře a Karolína hrála skvěle. Doufám, že zítra budu hrát lépe," komentovala první kazašská semifinalistka BNP Paribas Open Rybakinová, jež vyhrála na vítězné údery 44-23.

Muchová v Kalifornii marně usilovala o své šesté semifinále na okruhu WTA a první od Australian Open 2021. Čtvrtfinálový zápas prohrála popáté v řadě, včetně odstoupení se přes něj nedostala pošesté po sobě. Před startem dalšího turnaje WTA 1000 v Miami se ve světovém žebříčku posune ze 76. na 55. místo. 



Rybakinová si o finále zahraje v souboji grandslamových šamionek se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Polkou Igou Šwiatekovou (h2h 1-1), kterou zaskočila během letošním Australian Open.

21letá Šwiateková si ve čtvrtfinále poradila díky šňůře sedmi vyhraných gamů 6-2 6-3 se Soranou Cirsteaovou a v 19. zápase sezony - opět dvousetovém - si připsala 16. vítězství. Rumunku porazila i podruhé.

Obhájit triumf v Indian Wells může polská tenistka jako teprve druhá žena v historii BNP Paribas Open (hraje se od roku 1989). Dosud se to povedlo pouze Martině Navrátilové již ve 3. ročníku v roce 1991.



O první semifinálové dvojici se rozhodlo už ve středu, kdy svá čtvrtfinálová utkání vyhrály členky Top 10 Aryna Sabalenková a přemožitelka Petry Kvitové Řekyně Maria Sakkariová.

Krejčíková se Siniakovou jsou v semifinále čtyřhry
Českému tenisu v kalifornské poušti zůstává zastoupení alespoň ve čtyřhře. Nasazené jedničky a finalistky z roku 2019 Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková přehrály dvakrát 6-3 šestý nasazený australsko-belgický pár Storm Hunterová a Elise Mertensová a vyhrály i devátý zápas v této sezoně.

V semifinále si nejlepší deblová dvojice současnosti zahraje v repríze finále letošního Australian Open proti Japonkám Šuko Aojamaové a Eně Šibaharové (
h2h 1-0)

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rybakinová (10-Kaz.) - Muchová (ČR) 7-6(4) 2-6 6-4
Šwiateková (1-Pol.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Hunterová/Mertensová (6-Austr./Belg.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
turista
Škoda že Muška nepostoupila. Nelze jí nic vytknout na rozdíl od Petry, která třetí set bohužel vyvezla na hnůj. Muška se rozloučila důstojnou porážkou.
Reagovat
aape
nic?
Reagovat
tommr
ten zahozenej setbbol v prvním setu byla strašná chyba. Stát se to Djokovicovi tak by si toho turista určitě všimnul ... smile
Reagovat
jirkaS
ten byl šílenejsmile
Reagovat
makro99
V race opět její top No. 19 - neskutečné při té její křehkosti..
4 češky do dvacítky, 7 češek do 35. místa, včetně obou Lind smile
Reagovat
Petra86
Čtvrtfinále bych jako nezdar nenazvala.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bára, Iga, Aryna, Rybka.

To jsou dle mne teď nejlepší hráčky na okruhu. Z nich jsem si tak tipoval stvořené finále v různých kombinací.

Bára měla jen smůlu, že potkala Arynu dříve než SF. Ale i tak hrála proti Aryně skvěle. A kdo ví... jestli to nebude nej. zápas proti vítězce turnaje.

Kája Muchová zahrála asi momentálni top.

Očekávané SF je tady... Jde jen asi o to, kdo nastoupí proti Aryně ve finále.

Jede se na molitanu, ale i tak bych víc věřil Rybě v SF...ale ve finále Aryně proti Rybě, ale proti Ize těžko říct, spíš Ize... no uvidíme...ale zatím turnaj bez překvapení...:) Začíná se to trochu ve WTA stabilizovat. Pomalu :) Ale jistě...
Reagovat
Vlk-v-trave
No, ale stejně se mě nejvíc líbí ta Muchová...:)
Reagovat
makro99
přesně tak, po Dubaji sem měl tu odskočenou trojku.. s otazníkem, jestli se v ní Barbora aspoň do Wimbledonu stabilizuje..
ale pravda, že Rybakina, tam trošku nenapádně, ale taky patří..
Reagovat
makro99
takže čtyři :)
Reagovat
Fransoas
Byl to vážně dejme tomu vyrovnaný zápas.Současně byl těžký - byly tam úžasné momenty na obou stranách.Viděl jsem tam dva míčky v prvním setu a jeden míček ve druhém,které se rozhodně měly proti takovéto hráčce proměnit.Pokud by v prvním setu byl stav 6:4 místi 6:7,mohla to Karolína uhrát.Je to určitě škoda.Pokud nebudou zdravotní komplikace ,mohla by opět stoupat nejenom do top 50,ale do elitní top 30.
Reagovat
tommr
KrejSi s přehledem porazily šestej nasazenej pár Hunter/Mertens a postoupily už do semifinále ... smile
V semi je čekají Japonky který už letos porazily ve finále AO. Je zajímavý že síla jejich soupeřek s každým kolem o něco klesá - obvykle to bývá naopak. Každopádně titul mají na dosah a kdyby ho za těchto okolností nezískaly tak by to bylo velký zklamání ...
Reagovat
tommr
Muška prohrála stejně nešťastně jako Petra. Jen s tím rozdílem, že doslova zahodila první set zatímco Petra ten druhej ... smile
Reagovat
zfloyd
hraje hodně pestrý a hlavně zábavný tenis , hezky se na to kouká , chce to získat větší jistotu v úderech a bude to zase o něčem jiném ,nikdy to není jako některé zápasy zeď proti zdi ,a navíc je to velká bojovnice , takže díky za hezké pokoukání a příště to snad vyjde smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
A trochu poštelovat první servis, včera to bylo dost hrůza.
Reagovat
Liverpool22
super zápas holky smile Fandím oběma takže mi bylo jedno která vyhraje. Rybka byla stabilnější na servisu. Muška se zase zázračně udržela v zápase a udělala z toho drama. Rád bych obě holky viděl ve vzájemném zápase na nějakém GS např. finále Wimbledonu Rybka smile + Muška smile by se mi hodně líbilo
Reagovat
com
finale Wimbledonu uz ma zamluveny jina Karolina smile smile
Reagovat
Liverpool22
ale jo. Rybka s Plíškovou to by taky nebylo špatný nebo s Kvitovou....
Reagovat
Drzymalski
Právě servis první dva sety Rybku vůbec nepodržel. Tak špatně jsem ji ještě neviděl podávat. V závěru začala střílet a to jí pomohlo k výhře.
Reagovat
Dobry-den
Hlavně, že to ve zdraví přežila...
Reagovat
aape
tak těch tejpů nebylo málo, snad byly jen preventivní
Reagovat
EllNino
škoda, že musí v Miami do kvaldy ... týden volna by se hodil
Reagovat
tommr
to už jí došel chráněnej žebříček? smile
Reagovat
EllNino
asi jo, naštěstí už se na všechny turnaje teď dostane i bez něj, ale Miami kvalda no, pokud nedostane WC
Reagovat
hanz
Wc už rozdali a myslím, že tam zase budou nějaký nicky, co se vokážou jednou za uherák a vypadnou s pořádným nášupem.
Reagovat
EllNino
Setbolová minela rozhodla :/

Ale celkově super turnaj :)
Naše holky tu hrály velice dobře, Petra, obě Karolíny, Markéta, Bára, tuhé bitvy, spousta vyhraných a prohraných tříseťáků, což na pomalém hardu je celkem běžné :) Všechny koncí po prohraných třísetových bitvách, ale se vztyčenou hlavou

Je dobře, že máme tolik holek, co patří do širší špičky a občas vykoukne nějaká i výš (Bára v Dubaji)

Jinak na WTA se narozdíl od předešlých let celkem ustaluje první desítka, už se moc neobjevují ve finále velkých turnajů random tenistky a tvoří se rivality - přijde mi, že ta situace je lepší než u chlapů ...

Pokud dnes Swiatek nezklame, bude v semi spolu se Sabalenkou, Rybakinou a Sakkari, tedy se stálicemi současné WTA, jestli se tomu tak dá říkat :)

Tak snad to bude v Miami podobně úspěšné pro naše holky :) smile
Reagovat
EllNino
Bude moct být více českých kolapsů, moc se těším :))
Reagovat
hanz
Ano, to bude něco, ale furt lepší turnaj než IW, tam to alespoň trochu lítá od tý doby, co to dali na nový kurty.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty v pokročilejší fázi turnaje jsou lepšísmile
Reagovat
makro99
sem byl skoro rozhozenej, že žádnej kolaps dneska, ale pak sem otevřel to sousední vlákno...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist