Muchová se po 8 měsících rozešla s trenérem Blechou. Může dokázat velké věci, věří kouč

14. 4. 2023, 20:10
Aktuality 20
Karolína Muchová již nespolupracuje s trenérem Janem Blechou, který ji vedl od loňského září. Čtyřiatřicetiletý kouč o tom informoval na Instagramu. Podle webu Tenisový svět vede rodačku z Olomouce opět Emil Miške, který jí pomáhal v letech 2017 až 2020.
Profily hráčů
J. Blecha a K. Muchová (© Instagram)

"Všechno dobré jednou končí. Chtěl bych oznámit, že se po turnaji v Miami rozešly naše cesty s Karolínou Muchovou, kterou jsem měl tu čest osm měsíců trénovat," napsal Blecha. "Chci Káje poděkovat za čas, který jsme spolu strávili, za zábavu, jakou jsme prožili a za úspěchy, kterých jsme dosáhli. Byla to pekelná jízda," doplnil.

Blecha nahradil po loňském US Open trenéra Davida Kotyzu. Muchová si slibovala od spolupráce nový impulz. Pod vedením Blechy se dostala letos do čtvrtfinále turnajů v Aucklandu, Dubaji a Indian Wells. Šestadvacetiletá tenistka se posunula v žebříčku WTA na 52. místo.

"Přeji Káje během její kariéry jen to nejlepší. Vím, že může dosáhnout velkých věcí a ona jich dosáhne," dodal Blecha.

Hlavním trenérm Muchové se znovu po třech letech stal Emil Miške, jenž se do týmu vrátil už na začátku nové sezony. Česká tenistka pod vedením slovenského kouče v letech 2017 až 2020 získala první titul na okruhu WTA, zahrála si čtvrtfinále Wimbledonu 2019 a v žebříčku se vyšplhala na 19. místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
tommr
jestli je zase zraněná jak říkal Pála tak jí ani ten (staro)novej trenér nepomůže ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to snad nesmile
Reagovat
EllNino
jojo, nemohla nastoupit
Reagovat
George_Renel
Rozešla se Muška s Bleškou a dala se dokupy s Miškou (em).smile
Reagovat
A211
Hlavně trénovat obratnost a vytrvalost to je proti zranění tenis už umí musí být fit.At to frčí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Působila na mě rozpačitým dojmem. Ztratila solidnost, trápila se občas i na servisu...
Tak hodně štěstí, ať nový impuls zabere!smile
Reagovat
EllNino
Solidnost ale ztratila nedostatkem zápasů, to je snad jasné ...

Momentálně už je to mnohem lepší
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jsi si tím jistý, že to byl jediný důvod?
Reagovat
EllNino
To netuším, ale solidnost většinou člověk ztratí, když nemá zápasový rytmus ... a ten Muška neměla v posledních dvou sezónách žádný ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To beru, řekněme s Masárovou v Adelaide, jenže následovaly další prohrané tříseťáky a na Mušce bylo prostě vidět, že není úplně ve své kůži. Kazila míče na saku, dělala i taktické chyby.
Ale jak píšu níže, bavíme se o soubojích s naprostou špičkou.
Reagovat
EllNino
Ma krasnou sezonu, nikdy bych nerekl, ze jeste takhle bude hrat, bud rad a nesejckuj :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sejčkování se týká budoucnosti a tu já ji přeju zářnou, takže nesejčkujusmilesmile
Reagovat
EllNino
a servis snad víme, proč se trápila ... břišák už nikdy nebude stoprocentní a určitě ho stále, leč podvědomě, šetří
Reagovat
Mony
No jo, ten brisak... Ale mám radost. TY Topspiny po lajne, přechody na síť, prostě chuť do útocení a rozhodovat sama, měla za Miskeho určitě největší. Kotyza ji zase usadil, vypiloval a stabilizoval mezihru, což taky potřebovala a s Blechou snad získala také důležitou pohodu. Trochu jsem s ním pokecal na US open a je to fakt sympaťák, fajn kluk... Tak držím palce, aby stará ponorka a depka s Miskem zase rozkvetla a Mušku jsme viděli v plné parádě. Myslím, že Miske je moudrý člověk, který má cit, co která holka potřebuje a když se k Musce vrátil, tak ji asi má co datsmile
Reagovat
Otmar
Je to přesně jak píšete..úpony břišní svalu nelze zregenerovat a čekání na bolest v podvědomí zůstane. Hlava a ruka znamenitá, rád se na ni dívám, přál bych jí alespoň ještě pět, šest vrcholných sezón, ale nevím, nevím..
Reagovat
makro99
tak já úplně nevím, co si kdo představuje pod pojmem "solidnost".. ale Karolína má letos bilanci 15:5, ani jednou nevypadla v 1. kole a v race je No. 25 :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Solidnost jsem měl na mysli v průběhu zápasu. Máš pravdu, že letos i trochu smolně narážela na hráčky ve formě, nicméně kdyby jeden dva z těch tříseťaků vyhrála asi bych byl s průběhem sezóny spokojený.
Samozřejmě že se bavíme o absolutní špičce, tedy je tam takovéto přání aby udělala průlom. A také by si už zasloužila vyhrát nějaký titul, klidně i na WTA250 nebo WTA500.
Reagovat
EllNino
Jakoze 25. v race je malo? :)) nechapu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
U Mušky kašlu na ranking, přeju ji nějaký titulsmile
Reagovat
turista
Ano. Chce to titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist