Siniaková na Livesport Prague Open po odvráceném mečbolu zdolala Smitkovou. Ve čtvrtfinále vyzve Krejčíkovou

15. 7. 2021, 12:14
Aktuality 77
WTA PRAHA - Kateřina Siniaková včera ve druhém kole Livesport Prague Open proti Tereze Smitkové odvrátila mečbol a před dnešní dohrávkou jí chyběly tři míče k postupu. Nasazená pětka dohrávku zvládla a svou krajanku po více než dvou hodinách zdolala. Ve čtvrtfinále se premiérově utká s další krajankou a svou deblovou parťačkou Barborou Krejčíkovou, která zdolala Ysaline Bonaventureovou.
© TK SPARTA PRAHA - Pavel Lebeda/sport-pics.cz

Kateřina Siniaková ještě před třemi měsíci procházela dlouhou krizí, s přechodem na antuku se však začala rozehrávat do své nejlepší formy a zahrála si čtvrtfinále v Istanbulu, semifinále v Parmě, na trávě v Bad Homburgu své první finále od ledna 2018 a na French Open i ve Wimbledonu se probojovala do třetího kola.

Na Livesport Prague Open ve Stromovce skvělou formu potvrdila a poradila si se ztrátou pouhých čtyř gamů s kvalifikantkou Jodie Burrageovou. S Terezou Smitkovou, která figuruje až v páté stovce žebříčku a do druhého kola turnajů WTA postoupila po více než dvou letech, však měla obrovské potíže.

Siniaková proti bývalé 57. tenistce světového pořadí příliš chybovala, hlavně z forehandu, a pustila svou krajanku do vedení setu a brejku. Pak ale zpřesnila mířidla, přestala kupit nevynucené chyby a hra se vyrovnala. Smitková dokonce měla za stavu 6-2 6-5 mečbol na returnu, Siniaková nicméně hrozbu odvrátila a po chybách Smitkové získala tie-break.

Hned po skončení úvodního gamu rozhodujícího dějství šla Smitková do dalšího vedení brejku. Jenže ten nepotvrdila a momentum zápasu se překlopilo na stranu Siniakové. Ta byla v devátém gamu tři míče od postupu, než hru přerušil déšť. Utkání se dohrávalo až dnes, Siniaková první mečbol nevyužila a Smitková měla brejkbol. Favorizovaná Češka se ale dostala k další šanci a tu po vybojované výměně proměnila.

"Nebyl to z mé strany nejlepší tenis, v prvním setu bylo těch chyb moc. Ale snažila jsem se pořád hrát a bojovat a nakonec se to vyplatilo," oddechla si v televizním rozhovoru Siniaková. "Ten mečbol mě mrzí, ale je vidět, že pořád s těmi lepšími můžu hrát a mám šanci," řekla poražená Smitková, někdejší osmifinalistka Wimbledonu.

Siniaková v pražské Stromovce startuje i posedmé a popáté je mezi nejlepší osmičkou, jejím maximem je semifinále z premiérového ročníku 2015. O jeho vyrovnání bude bojovat se svou krajankou a deblovou parťačkou Barborou Krejčíkovou. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

"I když bude na druhé straně Bára, tak budu chtít zase předvést nejlepší výkon. Uvidíme," řekla Siniaková. "Bude to těžký, protože se známe a navzájem si přejeme. Těším se a doufám, že si to užijeme. Je super, že jsme se potkaly a jedna z nás bude v semifinále. I pro diváky to bude hezké, že se v sobotu přijdou na jednu z nás podívat," uvedla Krejčíková v České televizi.

Již včera postup do čtvrtfinále slavila Tereza Martincová a utká se v něm se Slovenkou Viktórií Kužmovou.

Krejčíková nedávno v osmifinále Wimbledonu přišla o parádní sérii 15 výher. Senzační šampionka letošního French Open možná zahájila další vítěznou šňůru na domácím podniku v Praze, kde na třetí pokus zvládla osmifinále. V něm letos zdolala 7-6(2) 6-4 Ysaline Bonaventureovou z Belgie.

Krejčíková dnes střídala horší pasáže s těmi lepšími, udělala osm dvojchyb, až 127. hráčce světa nabídla 11 brejkbolů a čtyřikrát přišla o podání. V úvodní sadě Bonaventureovou dvakrát pustila do vedení brejku, nakonec set získala v tie-breaku, v němž vyhrála šest bodů v řadě. "To bylo hodně důležitý, trošku to pak ze mě spadlo. Nehrála jsem nejlíp, ale ubojovala jsem to," řekla Krejčíková.

Ve druhém dějství se rychle dostala do vedení 4-0 a náskok už nepustila, přestože potřebovala dva pokusy na doservírování zápasu a při tom prvním neproměnila tři mečboly.

Greet Minnenová si zahraje o své první semifinále na turnajích WTA. Nasazená Belgičanka dnes porazila 6-3 7-6(3) lucky losera Anastasii Gasanovovou a ve čtvrtfinále se utká se Storm Sandersovou. Australanka po obratu vyřadila Nurii Parrízasovou a zahraje si o své první semifinále.

Xinyu Wang zdolala 3-6 7-5 6-1 En-Shuo Liang a poprvé v kariéře na okruhu WTA postoupila do čtvrtfinále. Devatenáctiletá Číňanka se v něm střetne s Grace Minovou.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 7. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (2-ČR) - Bonaventureová (Belg.) 7-6(2) 6-4
Siniaková (5-ČR) - Smitková (ČR) 2-6 7-6(3) 6-3
Minnenová (9-Belg.) - Gasanovová (Rus.) 6-3 7-6(3)
Sandersová (Austr.) - Parrízasová (Šp.) 4-6 6-3 6-1
Xinyu Wang (Čína) - En-Shuo Liang (Tchaj-wan) 3-6 7-5 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kužmová/Stojanovičová (1-SR/Srb.) - Ďjačenková/Martincová (Rus./ČR) 4-6 6-3 11-9
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

77
Přidat komentář
Haitik
Dneska jsem navštívil turnaj v Praze.. :-) Navštívil jsem zápasy Minnen a Gasenové.. Musím říct, že to byl celkem dobrý zápas, Ruska měla velmi velmi dobrý BH, ale v rozhodujících momentech udělala zbytečné chyby.. Další zápas, který jsme shlédli, tak b Sanders vs. ta Španělka :Dd V prvním setu to byl šílený zápas, trefit se dvakrát třikrát do kurtu byl celkem zázrak.. poté jsme radši přešli na debla na Terku a musím říct, že to byl velmi kvalitní debl, velmi mne bavil! V STB bylo i trochu drama, když se Terka asi 3x hádala, že míček od protihráček byl out.. Diváci, kteří seděli na lajně, na kterou ten míč vždy padl (včetně toho podání na jejich MB), tak vždy vykřikli out, takže to na situaci moc nepřidalo.. Kuzmová zkoušela jednou, když byla od hlavního oprava z outu na dobrý míč (Terka se rozčilovala), Kuzmová zkoušela, že by to měl být jejich míček.. neuspěla.. pak i během toho MP pak zakřičela na rozhodčího "tell them to SHUT UP!!!".. celkem drama, ale fakt super debl, škoda, že to nevyšlo.. ale Nina je od pohledu velmi sympatická, má skvělý FH.. :-)
Reagovat
Haitik
POSLEDNÍ zápas, který jsme shlédli, tak byl Wang vs.Liang.. Liang jsme spíše tipovali na nějaké vzpírání, byla taková dobře udělaná, facku bych od ní dostat nechtěl :DD Ale tenis hrála dobrý, na to jak je malá,tak má dobrý servis, z FH to občas dobře rozdávala, ale teda největší slabina, to hrála jak amatér, tak když měla míček od kříže k síti, tam byla celkem marná, hlavně když zkusila zkrátit hru.. Wang si pamatuju ze zápasu s Mashou z 2019.. čekal jsem touhle dobou, že bude už výš, když jsem jí viděl hrát ve druhém setu, tak jsem si říkal, že už není ve stovce s touto hrou, hrála fakt dobře, vše jí tam padlo, hlavně má skvělý, ale fakt skvělý BH a servis.. :D a musím říct, že na to jak je je vysoká, tak dobrý pohyb plus obratnost, v jedné výměně se tam 2x doslova válela na zemi, když hrála údery ala Aga, přesto tu výměnu vyhrála..

Celkově dobrý dojem, u vstupu kontrolovali negativní testy, takže se člověk cítil i plus mínus bezpečně. Taky bylo dobrý, že dezinfekce celkem na každém rohu :-) Ale teda velké, ale fakt velké mínus bylo, že nebrali karty.. :D ale chválím, že tam byl i stánek se zmrzlinou, kde teda ty karty hráli. :D
Takže super den, jsem zvědavý jestli příští rok už zase na antuce či opět na betonu!
Reagovat
Fandina
Dík za report. smilesmile
Reagovat
tommr
žádná hitparáda to dneska nebyla, ale hlavní je postup. Bára začala strašně a první set mohla klidně prohrát. Naštěstí zabrala v TB a pak už měla zápas víceméně pod kontrolou ...
Největší slabinou bylo dneska podání což vyvrcholilo v gemu kdy podávala na zápas a udělala v něm 3 dvojchyby. To by snad neudělala ani Petra ...
Reagovat
hanz
Tak tak, podání v její případě je tak uvedení míčku do hry, buď mimo koridor nebo jako nahrávka. Na antuce to ke hře stačí, na hardu a trávě to stačit nebude.
Reagovat
TOPtennis
Hlavně se mi líbí jak Barbora nadává a také jak štěká po trenérovi když ji něco říká smile
Reagovat
Fandina
Krejča se stává jistotou. Bonaventure dala ve dvou setech. Tak jsem zvědavá na mač s Katkou, škoda, že jsou losem takhle blízko.
Reagovat
EllNino
Moc těžký zápas ...

Naštěstí to nakonec zvládla, kdyby to bylo 5:5 ve druhém, nevím nevím :)

Bára se v Race zase dostala na 2. místo před Arynu :)

Pikantní čtvrtfinále je na světě :) Věřím Katce
Reagovat
Mantra
taky myslím, že Siniak ude vyhecovanej a Krejčík naopak unavenej....smile
Reagovat
zfloyd
to by mohlo být pěkné utkání obě se znaji a tak asi nebudou nervózní a budou předvádět vše co umí
alespoň doufám
Reagovat
Petr_Fisk
Kamarádky proti sobě, to se špatně hraje na turnaji.
Reagovat
zfloyd
já myslím že naopak , bez nervů
Reagovat
Petr_Fisk
Každý to má asi jinak nastavené.
Reagovat
Mantra
na tomhle turnaji je jim to asi fakt uplně jedno smile
Reagovat
tommr
tak to si rozhodně nemyslím. Vítězka bude nejspíš brát titul a těch mají obě jako šafránu. Navíc jde i o prestiž ...
Reagovat
Petr_Fisk
jj
Reagovat
Ela-fon-isi
Bára teď v rádiu říkala, že se chce hlavně bavit a nemyslet na výsledek, ale to říká vždycky. Katka by titul potřebovala jak prase drbání, budu fandit ji.smile
Reagovat
tommr
já budu spokojenej at vyhraje kterákoli z nich, ale je fakt, že Katka se zdá být v tuto chvíli ta "potřebnější" ... smile
Reagovat
zfloyd
jak začne honit mouchy tak to většinou dobře dopadne
Reagovat
Fandina
Myšleno na půl žertem, je známo, že žlutá barva hmyz provokuje. smilesmile
Reagovat
zfloyd
aha tak proto lítaj vždycky jen na ní , konečně to vím
Reagovat
tommr
zajímavý ale je, že Bonaventure má žlutou čelenku a žádný mušky jí neatakujou ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Možná ji považují za obrovskou mouchu a mají respekt.
Reagovat
Fandina
Asi s hlavou tak nekmitá. A má i žlutou raketu a něco žlutého na botech. Já nevím, jak to je, ale vím, že když mám žluté triko, tak jdou na mě mouchy vosy a nevím, co ještě. Samozřejmě, ta žlutá na raketě je nevelká plocha, nicméně jsem si na to vzpomněla.
Reagovat
Petr_Fisk
Mám takovou medově žlutou bundu na kolo a vrhají se po mně střemhlav.
Teplá, okrově žlutá je asi přitahuje nejvíc.
Reagovat
zfloyd
to je taková vyblitá žlutá , ta raketa ta svítí
Reagovat
Petr_Fisk
Bára je v nové pozici, všichni chtějí vidět čerstvou GS šampiónku, kdekdo má velká očekávání...
Logicky asi chvilku potrvá, než se s tím popasuje.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
hanz
Koukám, že Krabici stačí čekat na dably, které od Krejči přicházejí vskutku pravidelně. Na to, že ví o svých rezervách v podání, není vidět zlepšení.smile
Reagovat
EllNino
ona totiž měla spoustu času na to teď něco měnit :) přímo kopenec :D
Reagovat
hanz
Chceš snad tvrdit, že neměla tréninky?
Reagovat
EllNino
tak samozřejmě, že měla, ale zlepšení servisu je otázka nějaké soustavné přípravy, nejlépe v zimním období, to se v polovině roku moc nedá
Reagovat
Petr_Fisk
Za 14 dní těžko předělá servis, to je běh na dlouhou trať, řádově minimálně v měsících.
Reagovat
sojka1
predevsim si behem sezony nikdo normalni nerozhodi udery novotama, to vsechno je ted jen drobna kosmetika....
Reagovat
Petr_Fisk
jj akorát by ztratila jistotu.
Reagovat
TOPtennis
Tak tréninky určitě má. Já myslím, že pan Kartus ji ho zlepší úplně v klidu smile Asi tak jako pan Kotyza Muchové servis s přisouváním nohy smile Kde jsem četl že prý by ji to mělo pomoci od zranění smile
Reagovat
TOPtennis
Krejčíkové stačí si číst poznámky a taktické věci v notesu smile Ani ten servis zlepšovat nemusí smile
Reagovat
hanz
Na jiné to stačit nebude. smile
Reagovat
TOPtennis
Teď říkala, že s trenérem servis hodně trénovali smile Tak asi to ještě nedoladili smile
Reagovat
aape
Zatím to nestačilo jen na světovou jedničku smile
Reagovat
tommr
Bára hraje zatím ještě hůř než hrála včera Katka ... smile
Reagovat
com
taky sem si zrovna rikal, ze asi chce napodobit Kvitovou smilesmile
Reagovat
aape
Hůř určitě ne
Reagovat
lvicek
Tak uz nam hraje i Barca, a hnedka celi breakballu, to jsou radosti :).
Reagovat
Petr_Fisk
Bonaventure je od pohledu takový stabilní typ.
Reagovat
sojka1
myslim, ze Bara tu stabilni teticku postupne rozebere, tedy doufam.... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky doufám.
Stejně mě fascinuje jak některé somatotypy můžou dělat vrcholový sport a vcelku úspěšně.
Reagovat
Jan
Tlouštíkům se nevěří. Někdy to je chyba.
Reagovat
Petr_Fisk
Já bych jim i věřil, ale fyzikální zákony jsou neúprosné. Prostě hraje s baťohem na zádech a musí rychle reagovat, sprintovat, uskakovat a to tělo to musí zvládnout i s tou zátěží navíc.
Reagovat
sojka1
da se hrat velmi staticky, na servisu urcite a nesleduj chvili hru, ale jen tu Jasnenku, kolik toho vlastne nabeha... sikovna a sportovne zdatna samozrejme je, ma paru, tak proc ne.... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Určitě. Taková Ons také není vrbový proutek a jaká je to výborná tenistka.
Ale to tělo a hlavně klouby prostě dostávají tou nadměrnou zátěží krutě zabrat a za pár let se to projeví.
Reagovat
sojka1
s tim souhlasim, ja jsem dneska uz rekreant, proti nim jako pirko a klouby mam uz taky pryc, ovsem zas me utesuje, ze "telo ma jit do hrobu zhuntovany"... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Jsem na tom podobně.
Reagovat
George_Renel
Každé kilo je znát. Já jsem od zimy shodil 4 kila a na kole mi to, byť zase o rok blíže sedmdesátce, na těch mých trasách jezdí v průměru skoro o kilometr rychleji.
Reagovat
Mony
Škoda deblovych krásek. V STB 2:7, 9:7, 9:11smile
Reagovat
Alien
STB ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podali si je, pravá levá a bylo hotovo. Vůbec se s nima nemazlilismile
Reagovat
EllNino
Zbytečně prohraný TB, a asi ho i vyhrály, protože ten druhý servis Stojanovic za stavu 7:9 byl hooooodně těsný a podle mě to byla dvojchyba

Škoda, dala Viki psychickou výhodu na zítřejší singl, ale zase o to větší bude mít motivaci jí to určitě vrátit i s úroky :) Hlavně ji musí rozběhat ...
Reagovat
lvicek
To teda byl konec zapasu ve ctyrhre pro Terku Martincovou. Nejdriv dotahly desnou ztratu v supertiebreaku, pak mely matchball, Stojanovic malem dala dvojchybu, ale na druhe podani ji out nezahlasili, Terka se dohadovala s rozhodcim, ze to byl out a pak to jeste ztratily...
Reagovat
tommr
měly dokonce dva mečboly (vedly 9:7 v MTB) ...
Reagovat
lvicek
Jj
Reagovat
Torn
Nebyla Sanders v lóži Ash při Wimbledonu? Nebo je té holce jen hodně podobná? :D
Reagovat
EllNino
Jj byla :)
Reagovat
Torn
Ona je docela dobře zapamatovatelná. :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/CRLSXIyALE6/
Reagovat
Mony
Terka se zlepšuje. Je to vidět i na síti v singlu. Dříve tam byla nemehlo
Reagovat
Mony
Čím starší, tak oblbuje mladsi
Reagovat
tommr
Tereza má dneska v deblu generálku na zítřejší čtvrtfinále s Kužmovou ...
Reagovat
tommr
a nedopadla dobře i když Tereza s partnerkou měly dva mečboly ... smile
Reagovat
EllNino
Nakonec to zvládla a uhrála další čtvrtfinále, zhruba od turnaje v Istanbulu se jí opravdu daří vyhrávat zápasy, které by vyhrát měla (snad až na zápas se Zidansek, tam to byla opravdu velká škoda) ...

Snad tedy dojde na souboj s Bárou a ne s krabicí :))
Reagovat
Torn
Ysalííín Bonaventýýýr...ti příjdou jako krabice? :D Já si tedy pamatuju její zápas s Karolínou a příšla mi hrozně nahoru, dolů....nadávala furt a taková mimóza, ale ty Belgičanky jsou všechny takové podivné. :D
Reagovat
EllNino
No je to taková tetka prostě :D
Reagovat
Torn
Příjde mi taková komická, tak snad jí Bára vypráší belgický kožíšek, pralince jedný. :D
Reagovat
tommr
tu dohrávku sice Katka zvládla, ale bylo to jen s odřenejma ušima. Celkově byl její výkon i přes výhru hodně špatnej o čemž svědčí i to, že měla jen 5 winnerů a naopak udělala 38 nevynucených chyb ... smile
S podobným výkonem by ve čtvrtfinále proti Báře Krejčíkový Katka neměla šanci. Je ale samozřejmě možný, že se proti svý deblový partnerce vyhecuje k lepšímu výkonu ...
Reagovat
Schweini
Katka už delší dobu nehraje úplně to nejlepší na co má. I v prvním kole ten druhý set hrála špatně. Rozhodně víc věřím Báře, která celý turnaj nejspíš vyhraje, protože hraje výborně a hlavně chytře. Ve hlavě vidím mezi nimi ten největší rozdíl
Reagovat
tommr
Bára bude nesporně jasnou favoritkou nejen proti Katce ale i proti všem ostatním hráčkám na turnaji. Role favoritky je ale ošidná a Bára na ní ještě není zvyklá. Svazovat jí může i domácí prostředí. Jsem proto hodně zvědavej jak si povede dneska proti Bonaventure což není zase tak lehká soupeřka jak by se mohlo podle jejího žebříčkováho postavení zdát ...
Reagovat
Petr_Fisk
Má Ti poslat tu bonboniéru...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist